Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

TransPerfect (Dubbningsbolag)

Startat av Steffan Rudvall, 18 december 2023 kl. 07:16:44

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Mathilda Gustafsson

#15
@Christian Hedlund har gjort ett studiebesök/behind the scenes video på TRANSPERFECT MEDIA.


Jag tycker det här är jättebra att Iyuno får mer konkurrens nu efter att de köpte upp de två största dubbningsbolagen BTI Studio och SDI Media så är de nära på Monopol i branschen.

Daniel Hofverberg

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 12 januari 2024 kl. 06:42:11Jag tycker det här är jättebra att Iyuno får mer konkurrens nu efter att de köpte upp de två största dubbningsbolagen BTI Studio och SDI Media så är de nära på Monopol i branschen.
Jag håller fullständigt med. Det behövs absolut mer konkurrens i branschen, då Iyuno sakta börjar närma sig monopolställning - något som inte är bra för någon, och allra minst kunder och slutkonsumenter.

Så det är utmärkt med fler företag i branschen, och nu när allt mer dubbas borde det också finnas marknad för ett till företag. Det innebär väl på sikt att framförallt Iyuno gissningsvis får lite mindre uppdrag, men de överlever säkerligen ändå då ju de allra flesta anlitar dem just nu - och kanske medför högre kvalitet på deras dubbningar också, om de inte producerar riktigt lika många dubbningar längre.

Och med Mikaela Tidermark inblandad betvivlar jag inte att det kommer bli bra kvalitet på dubbningarna.

Hoppas bara att de har tålamod, för det kommer säkert inte gå på nolltid att få en massa kunder att inse att de borde anlita ett nystartat företag istället för (oftast) Iyuno...

Mathilda Gustafsson

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 januari 2024 kl. 08:43:45Hoppas bara att de har tålamod, för det kommer säkert inte gå på nolltid att få en massa kunder att inse att de borde anlita ett nystartat företag istället för (oftast) Iyuno...
De valde väl Annika Rynger som salesansvarig just därför hon som var föredetta VD på Eurotroll.

Daniel Hofverberg

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 12 januari 2024 kl. 09:21:48De valde väl Annika Rynger som salesansvarig just därför hon som var föredetta VD på Eurotroll.
Mycket möjligt, och hon vet säkert vad hon gör. :)

Men som sagt, det kommer knappast gå över en natt att få flera kunder att ändra sig kring vilka företag de ska anlita...

Men på sikt ser det lovande ut med ett nytt företag i branschen, det vinner alla på.

Disneyfantasten

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 januari 2024 kl. 08:43:45Jag håller fullständigt med. Det behövs absolut mer konkurrens i branschen, då Iyuno sakta börjar närma sig monopolställning - något som inte är bra för någon, och allra minst kunder och slutkonsumenter.
Ungefär som att Disney länge var ensamt om att nominera i animerade storfilmernas värld och när Don Bluth lämnade Disney startade han sin egna studio, sedan började det expandera ännu mera när bl.a. DreamWorks och flera andra företag började ta form...? (och innan dess hade de konkurrens tidigt med Looney Tunes och Tom och Jerry för att inte tala om att Hanna-Barbera började sända serier på 1950-talet)

MB

Linn Ehrner hade sitt första dubbningspass där idag så de verkar som att de rullar på... Hoppas att de håller samma höga kvalitet som Eurotroll jag menar Annika Rynger har ju lång historia hos Lasse Svensson.