Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "film" i rutan (utan citattecken).:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skokaka
 - 21 maj 2022 kl. 16:11:22
Jag har funderat på en del saker om djur. Och även om jag vet en massa saker om djur så kan jag dock inte precis allt om dom... Frågorna har mest med däggdjur att göra, men i hela fall...

Min första fråga är om däggdjur som är "Halv släkt" med ett annat djur. Som till exempel halvbjörnar, är pandor i den gruppen eller är dom i gruppen "björnar"? Samma sak med den röda pandan, den ser mer ut som en röd tvättbjörn. I vilka grupper tillhör jättepandan och den röda pandan?

Sen så har vi halvapor, det kan till exempel vara lemurer och andra arter som ser mindre mänskliga ut. Men jag undrar dock om delfiner är halvvalar eller vanliga valar? För när man ser en vanlig typ av val så kan man annars bara kalla den för en val, men om man ser en delfin så säger man inte direkt: "Titta, en val!" Plus så är delfiner mindre än andra valar. Jag antar halv val är svaret?

Min andra fråga är om arter som brukade tillhöra en grupp men som senare verkar inte att vara det, som till exempel kaniner. Jag har för mig att man brukade räkna dom som gnagare förr i tiden, men nu är dom inte det, utan hardjur. Och skunkar har väl varit mårddjur också, men inte nu längre? Jag har för mig att de är släkt med mungos? Eller så har jag fel, antar jag... Och så har vi jättepanda och röd panda som jag nämnde tidigare.

Någon som kan svaren på dessa frågorna?...