Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lillefot

#1
Dubbningar och röster / SV: Arthur
26 februari 2024 kl. 21:52:38
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 26 februari 2024 kl. 21:33:23I den senaste dubbningssomgången 2010-2011 verkar de har bytt ut Therese Reuterswärd mot Linda Åslund numera Blomgren.

Det är väl också ungefär då Therese blev utbytt i Händige Manny. Vad var det egentligen som hände med Therese då bestämde hon själv att sluta medverka i dubbningar?
Ska man tro LinkedIn och hitta.se så jobbar hon numera inom e-handelssektorn. Det kanske förklarar varför hon byttes ut?
#2
Personligen har jag inga starka åsikter kring de nya korkarna. De gamla kunde vara minst lika irriterande att få upp, beroende på hur hårt de hade skruvats i fabriken. Sedan kanske det också har att gör med att jag föredrar att hälla upp drycker i glas, och inte dricka direkt från flaskan.

Däremot kan det tänkas på mjölkpaketen tänkas bli lite mer jobb för återvinningsstationerna, eftersom korken är av annat material än själva behållaren och nu inte går att separera av användaren.
#3
Tragiskt, men då han var i 90-årsåldern kan jag tyvärr inte påstå att det är för förvånande att höra. Han fick ett lågnt CV med olika musikkompositioner, och för mig kommer han alltid vara känd som den som gav Alfons Åberg sin signaturmelodi.

Vila i frid, Georg. Det har du förtjänat. :'(
#4
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
25 februari 2024 kl. 17:43:02
Citat från: Anders M Olsson skrivet 25 februari 2024 kl. 17:17:37Lyssna själv på bifogat klipp. På ljudkvalité, tonfall och ordval tycker jag inte att det råder någon tvekan om att det måste vara originaldubbningen.


Det låter definitivt som att det är en originaldubbning, ljudet saknar ganska mycket diskant vilket tyder på att det är en äldre inspelning.

Då undrar jag likt Mathilda hur det kommer sig att Amazon har fått tillgång till den. Det är nog inget i första hand som en aktör i deras position skulle leta upp.

Plus @Daniel Hofverberg, det kanske ändå är en bra idé att du köpte VHS-utgåvan nu när chansen visade sig. Man vet trots allt aldrig om Amazon skulle få för sig att ta bort filmen eller dubbningen en vacker dag.
#5
Off-topic / SV: TV-spel & konsoler
25 februari 2024 kl. 17:36:07
Citat från: Jonas9881 skrivet 25 februari 2024 kl. 17:22:37Hur nu han lyckas fixa "bit rot" genom att bara vända konsolen förstår jag ej?

Kolla vid tiden 02:25 och framåt till 03:12 då man kan se att disken visas på skärmen.

Bör inte vara så lätt, men man vet aldrig.
I hans fall känns det inte som att bit rot är problemet, för då hade skivan inte gått att läsa helt oavsett vilken position som konsolen står i. Han nämnde också tidigare i videon att lasern var på sina sista ben.

Det kan vara möjligt att det även är lasern i din konsol som behöver rengöras/bytas ut, men om de andra PS2-spelen du har fungerar som de ska så känns det osannolikt att det är problemet.
#6
Off-topic / SV: TV-spel & konsoler
25 februari 2024 kl. 17:00:01
Citat från: Jonas9881 skrivet 25 februari 2024 kl. 16:27:55Har även World rally championchip, men tyvärr en dag när jag skulle använda det så slutade fungera. Och det är små, små repor men absolut ingen fara. Och har varit försiktig. Så fattar inte varför den inte funkar, introt kommer sedan helt svart.
Det kan vara så att din kopia har haft oturen att råka ut för något som kallas för "bit rot". Det innebär att datalagret blir förstört, oläsligt, börjar oxidera eller att sammanfogningen mellan lagren på skivan börjar släppa. I ditt fall låter det som att just själva delen med huvuddata har blivit oläslig.

När det gäller PS2-spel bör det vara en relativt låg risk för att spelen ska bli drabbade, men det beror förstås på om fabriken där de tillverkades slarvade med processen eller om de har förvarats på ett olämpligt sätt

Själv har jag varit med om det på några av mina gamla PS1-spel, de gick inte att starta alls eller kunde bara spelas upp till en viss gräns. Att försöka rippa de med en dator gick inte heller, utan den processen avbröts med felmeddelanden.

Citat från: Jonas9881 skrivet 25 februari 2024 kl. 16:54:29Håller nog inte med dig då jag har en bärbar dator.

Och att spela med en handkontroll tycker jag känns väldigt bra faktiskt. Skön att hålla i och smidigt, men det är väl en fråga man tycker olika beroende vad man har för grejer.

Har inga spel på datorn men kan knappast tro att jag kommer tycka att PC är bättre än mitt Playstation.
Det har du rätt i, det beror förstås på om du har en laptop eller stationär dator och vilka komponenter den har. Jag har det sistnämnda och känner själv att den ger mig än till exempel en PS5 skulle göra.

Handkontroll eller tangentbord + mus är absolut en smaksak. Sistnämnda vill jag alltid använda det gäller shooters, medans för plattformsspel så är en kontroll väldigt praktisk och skön att använda.
#7
Filmer och TV-serier / SV: Indie-Animationstråden
25 februari 2024 kl. 14:20:16
Jag tittar inte så mycket på serier i den kategorin, men det är förstås kul att se drömprojekt förverkligas som vågar erbjuda något som inte syns så ofta från de stora företagen.
#8
Off-topic / SV: TV-spel & konsoler
25 februari 2024 kl. 12:22:08
Citat från: Will Siv skrivet 25 februari 2024 kl. 12:12:57Jag såg faktiskt en i en butik i Västervik.
Jaså det, det gjorde du? Då får jag hålla utkik nästa gång jag är där.
#9
Off-topic / SV: TV-spel & konsoler
25 februari 2024 kl. 12:04:45
Jag är en spelsamlare, så under åren har jag införskaffat en hel del konsoler. En del av de fick jag när de fortfarande tillverkades, andra har jag köpt in senare begagnade:

* Nintendo 64 (tyvärr startar den inte längre, vet inte varför då jag har rengjort kretskorten och ser inga stora fel på det)
* Gamecube
* Wii
* Wii U (införskaffades bara några månader innan Nintendo angav att de skulle sluta tillverka den)
* Switch
* Game Boy Advance (både den ursprungliga och SP-enheten)
* Nintendo DS (Lite, svart färg. Tyvärr har den översta skärmen blivit lös och skulle behöva bytas ut).
* Nintendo 3DS (ursprungliga modellen)

* Playstation 1 (lasern behöver bytas)
* Playstation 2 (den tjocka enheten med i.Link-porten)
* Playstation 3 (40GB-modellen)
* Playstation 4 (egentligen min lillebrors, men efter att han fick ett PS5 så lade han undan det. Tyvärr har en säkring som ger ström till den optiska enheten gått sönder, och för att byta den kräva lödningskunskap/erfarenhet som jag inte har).

* Xbox (den första, har tagit bort klock-kondensatorn som annars riskerar att gå sönder och läcka frätande vätska på moderkortet. För er som har en och den inte är en av de sista modellerna, så är det något jag rekommenderar er att göra så fort ni kan).
* Xbox 360 (den vita ursprungliga modellen, specifikt en Falcon-enhet)
* Xbox Series X

* Sega Mega Drive (tillhör egentligen min storebror, men han vet troligen inte ens om att det fortfarande finns kvar)
* Dreamcast

Det jag gärna vill få tag på är ett Sega Saturn, men det är en utmaning då de inte direkt är billiga på begagnatmarknaden.

Med det sagt så spelar jag oftast på PC numera. Oftast går det att få ut mer prestanda, det går även att göra mycket mer på de och bakåtkompatibiliteten är mycket högre än på konsol (en del spel kan kräva lösningar, men generellt sett går de flesta gamla PC-spel att köra även på nyare burkar).
#10
Off-topic / SV: Hoppastråden
25 februari 2024 kl. 03:16:48
Citat från: gstone skrivet 25 februari 2024 kl. 01:23:16Vist är det den andra dubbningen på skivan ?

Det finns tre totalt så vit jag vet.
Jag har glömt bort exakt vilken dubbning det rörde sig om, men det är antingen GSP Film eller PangLjuds dubbnining eftersom Peter Harryson spelar Farbror Nilsson i båda. Och han var med på de kassetterna som jag hade.

Media Dubb Internationals dubbning har så vitt jag vet endast visats på TV, och aldrig släppts på något fysiskt media.

EDIT: Jag kan ha fel kring MDIs dubbning, den ska enligt uppgifter också finnas på diverse DVD-utgåvor.
#11
Off-topic / SV: Hoppastråden
25 februari 2024 kl. 00:59:52
Det är utan tvekan 80-talsserien som finns på den kassett. Jag hade själv några stycken med samma designmall förut, och de hade den nämnda serien.
#12
Off-topic / SV: Hoppastråden
25 februari 2024 kl. 00:52:13
Citat från: gstone skrivet 25 februari 2024 kl. 00:50:01Hoppas utgåvan Dennis jag köpte idag är 80- tals serien och inte 90-tals serien.
Jag kanske kan avgöra det åt dig om du visar en bild på omslaget.
#13
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
25 februari 2024 kl. 00:28:40
Priserna får du själv avgöra om du anser de är berättigade eller inte. Hyr-kasetter var tänkta först och främst för uthyrning till privatpersoner, aldrig primärt att de skulle köpas och ägas fullt ut som köpkasetter. Nu är jag inte heller insatt i och om distributörer också ville att hyr-VHSer skulle returneras till de senare, och de kassetter som undkom det är nog en liten andel.

I så fall kan utbudet tänkas att spela roll. Köpkasetter brukar det finnas många exemplar av och de kostar sällan mycket begagnat. En hyrkassett kan dock tänkas finnas i färre exemplar och vara eftertraktad av samlare. Och då kan priserna gå uppåt.

Personligen anser jag att Peter och Draken Elliot är aningen dyrare än vad den borde gå för - den finns trots allt även som köpkassett, så om nu inte hyrutgåvan har något unikt att erbjuda så känns inte den som något värt att prioritera.

Däremot Kalle Ankas tokiga värld ser ut att vara en kortffilmssamling som endast har släppts på hyr-VHS, och sådana kan tänkas vara värda mer om de innehåller äldre dubbningar som exempel.

#14
Off-topic / SV: Åsikter om datormus
23 februari 2024 kl. 23:28:12
Citat från: Jonas9881 skrivet 23 februari 2024 kl. 23:27:16Min är bara en platta. Och därför är det mer problem. Får jag fråga vilket år din är ifrån?
Den är från 2014.
#15
Off-topic / SV: Åsikter om datormus
23 februari 2024 kl. 23:16:19
Citat från: Jonas9881 skrivet 23 februari 2024 kl. 23:15:14Angående "musknapparna" hade du 2 vanliga knappar under musplattan, eller en hel yta som både höger och vänter mus finns med?
Det finns två separata knappar under den.