Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lillefot

#1
Citat från: TBT_STR_QR skrivet Idag kl. 14:11:44Den Hornkrönte (AKA Djävulen) i Taran och den magiska kitteln är en elak fuling. :)
Definitivt, men han är också en stor kontrast mot de flesta av Disneys antagonister i och med att han har inga humoristiska karaktärsdrag till sig.

Jag personligen tycker att det gör honom till en av de läskigaste och bästa skurkarna, men smaken är som baken.
#2
Dubbningar och röster / SV: Reklam röster
9 april 2024 kl. 20:49:21
Har också märkt att Ingemar Carlehed (eller någon vars röst är väldigt lik hans) har blivit reklamröst för Brämhults juice. Det kan hi höra här:
#3
Off-topic / SV: Diverse frågor
7 april 2024 kl. 12:25:49
Citat från: gstone skrivet  7 april 2024 kl. 09:32:43Hur mår alla idag ? :D
Kunde varit bättre, åkt på både halstorrhet och täppt näsa.

Å andra sidan har jag också kommit en bra bit på vägen på ett personligt översättningsprojekt som jag håller på med. Så blandade känslor överlag.
#4
Off-topic / SV: Diverse frågor
6 april 2024 kl. 21:38:50
Citat från: gstone skrivet  6 april 2024 kl. 21:28:10Vist dubbas Aladdin i remaken av en dubbar som faktiskt har påbråt från mellanöstern ?
Det ser ut som det.
#5
Off-topic / SV: Diverse frågor
6 april 2024 kl. 21:13:39
Citat från: gstone skrivet  6 april 2024 kl. 21:12:04Borde trans karaktärer dubbas av skådespelare som faktiskt är trans ?

Vad tycker ni ?
Det är en trevlig bonus, men inte ett krav i mina ögon.

Precis som att mörkhyade karaktärer inte nödvändigtvis måste spelas av mörkhyade skådespelare.
#6
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
6 april 2024 kl. 10:23:14
Citat från: MOA skrivet  6 april 2024 kl. 10:21:39Idag fyller Håkan Mohede 75 år!
I så fall önskar jag honom en underbar 75-årsdag. :)
#7
Bestämde mig för att temporärt välja min favoritkaraktär från ett av de mer intressanta spelsläppen i år. ;)
#8
Citat från: MB skrivet  4 april 2024 kl. 12:50:00Så Find Her, Keep Her har alltså 3 dubbningar? Media Dubbs, KM Studios från Vännernas fest & KM Studios från när de dubbade om Media Dubb avsnitten
Ja, det stämmer. Omständigheterna är nog så att Vännernas Fest-dubbningen endast finns bevarad som en komplett ljudmix med resterande inslag i filmen, och inte med separata inspelningar för varje del. Därmed kan Disney ha ansett att det behövdes en ny dubbning när resterande Media Dubb-avsnitt ändå skulle dubbas om.
#9
Filmer och TV-serier / SV: Hair (1979)
2 april 2024 kl. 22:02:45
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 april 2024 kl. 21:47:11Frågan är dock om den verkligen finns tillgänglig i Sverige, för när man klickar sig in på iTunes sida står det att filmen inte har svensk text...?

iTunes är ju helt klart mest praktiskt om man har en iOS-enhet, vilket jag inte har, men det kanske går att hyra filmer via Apple TV+-appen i smart-TV:n; och i så fall kan det vara ett gångbart alternativ...

Det får jag kolla upp när jag kommer hem från Falun, för det kan jag förstås bara se hemma.
Filmen dyker upp med både hyr- och köpalternativ i butiken på Windowsversionen av iTunes för mig, och då kan vi vara ganska säkra på att det går att betala för den även i Sverige. Lite trist att det saknas svensk text, men går nog att leva med.

Sedan om det går även via Apple TV+-appen kan jag inte ge dig något svar, i och med att jag inte använder den.
#10
Filmer och TV-serier / SV: Hair (1979)
2 april 2024 kl. 21:40:13
Vid eftersökning så visar det sig att filmen finns tillgänglig på iTunes, både för att hyra och att köpa. Och den dyker upp när jag själv klickar vidare på länken som visas på Apple TVs sida för filmen.:
https://www.playpilot.com/se/movie/hair/

Den nämner också att den finns på Google Play, men det är grovt missvisande för Google ser ut att ha helt slutat erbjuda möjligheten att hyra och köpa filmer därifrån.

Men förhoppningsvis får du chansen att nu friska upp ditt minne kring filmen. :)
#11
Off-topic / SV: Karaktärer som vi INTE gillar
1 april 2024 kl. 03:34:26
Ett tillskott, Mia från det inte så gamla I Wani Hug that Gator!. Detta då hon är den första karaktären på flera år som jag känt mig genuint äcklad över och ilsken på.

Varför det?
Spoiler
  • Hon är en sadistisk, manipulativ mobbare som konstant försöker förstöra för huvudkaraktärerna Inco och Olivia. I scenen där hon dyker upp för första gången kastar hon som introduktion en boll på Inco så hårt att han knockas till golvet, fullt avsiktligt.
  • I Kapitel 10 försöker hon rent ut sagt mörda de, efter att Inco lyckats att övertala Olivia att prata med deras konstlärare om en incident vid en utställning tidigare i handlingens skede.
  • Kopplat till det avslöjar kapitlet också att hon använder sig av utpressning mot Olivia, för att få betyg i konstkursen och med hot om att annars avslöja henne för den ovan nämnda incidenten. Och det är ingen liten mängd hon begär samtidigt som hon behandlar sin motpart utan minsta lilla respekt.
  • Hon manipulerar sin pojkvän, Ben, för att komma undan konsekvenser av sitt beteende. En av de möjliga vägarna i spelet avslöjar också att hon undanhåller medicin som han behöver för att fungera i vardagen. Fy fan säger jag bara, börjar du leka med folks hälsa på det sättet kan du dra åt fanders. >:(
  • På ett personligt plan påminner hon mig också om hur jag var på mellanstadiet under mina dagar i grundskolan. Inte lika extremt som det hon gör, men jag är verkligen inte stolt över vissa saker jag gjorde på den tiden.
  • Hon ser också till att hårdvinkla alla observationer med henne så att hon ska framstå som oskyldig. Är det någon tröst så misslyckas det mer och mer ju längre handlingen fortlöper.
  • Avslutningsvis får hon knappt någon karaktärsutveckling
[close]

Om Cavemanon hade för avsikt att göra henne omöjlig att tycka om på något sätt... så lyckades de galant. För jag har som sagt inte enda positiv tanke om henne.
#12
Off-topic / SV: Gnälltråden
31 mars 2024 kl. 21:08:39
Citat från: MOA skrivet 31 mars 2024 kl. 21:07:27Kommer ni döda mig nu?
Självklart inte, det är ju trots allt lite speciellt att få se självaste Hasse på bild.
#13
Citat från: gstone skrivet 31 mars 2024 kl. 12:43:00Är Aladdin tv serien fortfrande på archive,org ?
Nej, den dyker inte upp.

Jag är ganska säker på att den låg på DingoPictures tidigare konto som blev avstängt.
#14
Off-topic / SV: Gnälltråden
30 mars 2024 kl. 19:51:38
Citat från: gstone skrivet 30 mars 2024 kl. 19:35:17Så känner alla nog ibland online

Meningen med nätet är skriva vad man vill utan konsekvenser ;)
Nja, det är snarare en sanning med modifikation.
#15
Off-topic / SV: Glad Påsk!
30 mars 2024 kl. 15:52:49
Glad påsk, hopps ni hittar lite godisfyllda ägg. :)