Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#8671
Dubbningar och röster / SV: Lightning Point
1 oktober 2020 kl. 20:41:50
Väldigt tråkigt att YouTube tagit bort den funktionen, och att inte den breda allmänheten (som inte finns på det här forumet) får möjlighet att njuta av dina välgjorda undertexter... :(

I mina ögon är det ett märkligt resonemang att ta bort funktionen för att få använt den. Så väldolt som det där var, som nästan kräver en bruksanvisning för att någon ska kunna hitta åt, så är det väl snarare förvånansvärt att så pass många har använt den... :(

Tycker man att få har använt funktionen borde de ju hellre ändra layout och struktur, så att man mycket lättare kan komma åt och använda sig av möjligheten.
#8672
Citat från: Erika skrivet 29 september 2020 kl. 19:36:44
När jag testar att söka på sökmotorn (den som ligger på förstasidan) via test-versionen så skickas jag tillbaka till den vanliga hemsidan. Däremot stannar jag kvar på test-sidan om jag använder sökmotorn som ligger under "Sök inom sajten".
Sökfunktionen via Google verkar vara hårdkodad till att alltid söka på www.dubbningshemsidan.se, och tycks inte gå att anpassa på något enkelt sätt. Så den kan jag tyvärr inte göra något åt, men det positiva är förstås att den automatiskt bör fungera så fort som jag flyttat till nya servern (då den ju då kommer ta över samma domännamn, och därmed bör fortsätta att fungera).

Citat från: Erika skrivet 29 september 2020 kl. 19:36:44
Jag ser också att creditlistorna till Bonkers, Nya äventyr med Nalle Puh, Starla och juvelriddarna, Micke och Molle, Svanprinsessan, Toy Story och Änglahund 2 saknas (det står "Filen finns inte!").
Bra att du upptäckt det. Det visade sig att just detta filer råkade vara döpta med inledande versal (stor första bokstav), och eftersom Windows inte gör skillnad på versaler och gemener medan Linux däremot gör det så hittade servern inte åt filerna efter flytten (då de förts över exakt som de hette i Windows). Jag har nu döpt om de filerna till små bokstäver på min lokala dator, så borde det fungera felfritt efter flytten. :)



Som ni kanske sett på startsidan har jag beslutat att flytten till den nya servern kommer inledas natten till lördag (3 oktober) kl. 01:00. Jag har just nu planerat att allt ska vara klart senast kl. 20:00 på lördag, men förhoppningsvis kommer allt (eller åtminstone nästan allt) vara klart långt före det - men skulle allting strula kan det i värsta fall vara störningar eller avbrott ända fram tills söndag kväll.

Min ambition är att jobba så länge jag orkar innan jag måste lägga mig den natten, för att på så sätt säkerställa att så få som möjligt drabbas av nedtiden. Jag kommer de närmaste dagarna att förbereda allt som går, och därför bör de flesta avdelningar på Dubbningshemsidan ligga nere ganska kort tid. Troligen kommer de flesta sidor vara nere i max en timme, och i och med att det sker nattetid lär de flesta troligen inte märka av det alls (då jag gissar att ganska få här är aktiva på nätterna).

Men det finns tyvärr två undantag, som inte går att förbereda på samma sätt och som därför oundvikligen kommer ligga nere längre än allt annat:

Forumet: I och med den relativt höga aktiviteten på det här forumet går det inte att förbereda något i förväg, utan det enda sättet att säkerställa att inget går förlorat är att stänga ned hela forumet, göra en säkerhetskopia på filer och databas, gå över till nya servern, importera säkerhetskopian och till sist ändra sökvägar och slå på forumet igen. Bara att göra en säkerhetskopia brukar vanligtvis ta minst en halvtimme (ibland mer), så då förstår ni att den här processen inte kommer gå på nolltid - men om det rör sig om 2 timmar eller 16 timmar kan jag ärligt talat inte sia om.

E-posten: Min e-postadress , som i dagsläget ligger på den gamla servern. Jag har för det ändamålet installerat en mailserver på den nya servern, och håller på att konfigurera den nu. Ganska mycket går dock inte att förbereda, utan måste ställas in och konfigureras efter att servern gått ut skarpt - därför kommer den e-posten ligga nere under en tid. Förhoppningsvis går det på några timmar, men om det vill sig illa kan det ta flera dygn innan den fungerar.

Därför ber jag er alla att fr.o.m. natten till lördag undvika att skicka e-post till , ända fram tills dess att jag antingen här eller på startsidan uttryckligen skriver att det går bra att skicka e-post igen. Under tiden däremellan kan ni istället maila på min privata adress: . :)

Och hittar ni fler problem på https://test.dubbningshemsidan.se är det viktigt att jag får veta om det inom de närmaste dagarna; helst i någorlunda god tid före natten till lördag. :)
#8673
Jag har ett mycket vagt minne av att det var Louise Raeder som spelade farmor i Media Dubbs gamla Looney Tunes-dubbningar, men det var flera år sedan jag såg någon så jag kan mycket väl minnas fel - så tolka inte det här som någon definitiv sanning.
#8674
Off-topic / SV: Coronaviruset
30 september 2020 kl. 14:46:56
Citat från: gstone skrivet 29 september 2020 kl. 17:13:01
Så detta kommer aldrig ta slut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????? :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-\ :-\
Det beror väl på hur man ser på saken. Viruset lär inte försvinna i första taget, om det nu någonsin gör det - ytterst få virus i världshistorien har helt försvunnit - utan vi lär få leva med Covid-19 under lång tid framöver. Det handlar snarare om att smittrisken ska gå ner så pass mycket, så att risken att smittas blir (någorlunda) försumbar i jämförelse med allt annat man kan råka ut för.

Däremot kan ju inte de nuvarande restriktionerna, vare sig i Sverige eller någonstans i världen, finnas kvar i flera år - då kommer inga företag att överleva - utan de lär förhoppningsvis reduceras i takt med att smittrisken minskar.
#8675
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
29 september 2020 kl. 22:31:29
Helmärkliga credits för Ninja Nanny - dels "Svenska röster" i grupp, och sen "Övriga röster" som också är i grupp...?! :(

Dessutom mycket irriterande att C More aldrig tycks vara kapabel att sätta ut regissör och/eller tekniker. :(
#8676
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 29 september 2020 kl. 18:08:52
Skådespelarindexet verkar inte fungera
Okej, nu tror jag att Skådespelarindexet ska fungera. :)
#8677
Jag har inte själv sett dokumentären, så jag kan inte utlåta mig om hur den är. Men oavsett vilket, så är svaret nej - jag tar inte bort creditlistor bara för att filmens innehåll skulle vara nedlåtande; det är ju inte dubbningens fel...

Om däremot Netflix skulle ta bort filmen, så att den inte längre går att se alls, så kan jag möjligen överväga att ta bort creditlistan.
#8678
Citat från: gstone skrivet 28 september 2020 kl. 17:44:38
Kan jag ändra min röst ?

Jag vill rösta på två !
Jag har nu ändrat omröstningen, så att det går bra att ändra sin röst närsomhelst. :)
#8679
Om Dubbningshemsidan / SV: fotogalleriet
29 september 2020 kl. 15:14:56
Nu är buggen äntligen löst, så att det går att få upp större bild på alla skådespelarna i Fotogalleriet. :) Ursäkta att det tagit så lång tid att hitta åt.

Sen håller jag helt med att många av bilderna är gamla och skulle behöva ses över. Det är dock inte helt enkelt att hitta aktuella foton på alla skådespelare, som jag får tillstånd att använda, så det hinner jag helt enkelt inte med just nu. Där skulle jag behöva hjälp av andra personer, för att kunna få tag i nya foton som antingen är fria att användas eller där det går att få tillstånd av fotografen/upphovsrättsinnehavaren utan alltför mycket arbete (och utan att vederbörande vill ha betalt, vilket tyvärr händer ganska ofta).
#8680
Off-topic / SV: Coronaviruset
29 september 2020 kl. 15:07:39
Ärligt talat kan ingen veta än hur det kommer gå med vaccin, då det ju är helt beroende av resultatet på de fas 3-studier som nu genomförs av ett flertal läkemedelsföretag. Flera läkemedelsbolag har ju "lovat" att ha färdiga vaccin i god tid före nyår, vilket i så fall skulle vara närmast en sensation utifrån hur lång tid som det brukar ta. Men om det skulle stämma, så kan man väl räkna med att det från det att vaccinet är klart lär dröja minst 2 - 3 månader innan man hunnit tillverka tillräckligt stor mängd av vaccinet och distribuera det över jorden. Vi vet ju heller inte hur distributionen kommer att prioriteras i världen, men förmodligen lär inte Sverige stå högst upp på priolistan...

Sen finns det ju inga garantier för att vaccin kommer att komma och kommer att fungera, även om det vore osannolikt att alla de dussin vaccinkandidater som nu testas skulle misslyckas. Sen vet vi heller inte hur effektivt det eventuella vaccinet kommer att vara - läkemedelsföretagen har hoppats kunna uppnå en effektivitet på 60 - 70%, men de studier som hittills har publicerats verkar snarare visa på en effektivitet på runt 50% - så oavsett vilken av siffrorna som stämmer är det ju fortfarande en hyfsat stor risk att man kan bli smittad trots vaccination. Det är ju tyvärr heller inget ovanligt, för varje år är det ju inte så ovanligt att folk insjuknar i säsongsinfluensa trots att de tagit vaccin för det.
#8681
Citat från: gstone skrivet 28 september 2020 kl. 22:07:28
Den är inte  rasistisk, Men svarta är för lätt stöta  >:(
Huruvida Sången om Södern är rasistisk eller inte är en komplicerad fråga, som inte är lätt att besvara. Mycket av det som folk reagerar på med den filmen beror på missuppfattningar (bl.a. om när filmen faktiskt utspelas), men därmed inte sagt att det inte fortfarande kan finnas rasistiska antydningar.

Dessutom är det subjektivt vad man uppfattar som rasistiskt, som varierar från person till person - men ska man hårdra saken finns det förmodligen inslag i nästan alla äldre filmer från alla filmbolag i världen som vissa personer kan uppfatta som rasistiskt, i synnerhet om de råkar vara på fel humör.

Det är hursomhelst en alldeles för invecklad och omfattande fråga för att besvaras i den här tråden, men det finns nog redan mer lämpade trådar om den filmen för detta.
#8682
Citat från: Elios skrivet 28 september 2020 kl. 23:01:43
Så att hela Dubbningshemsidan sköts igenom ett par mappar via servrar?  :-*
Nej, nu har du nog missuppfattat det jag skrev. Däremot ligger alla bifogade filer och profilbilder på forumet i en och samma mapp.

Hela Dubbningshemsidan består just nu av 76 mappar och ca 5500 filer; plus en databas (MySQL) som sammanlagt innehåller ungefär 1 GB data. :)


Ingen som upptäckt några problem med någon av avdelningarna på test-adressen (nya servern)?
#8683
Citat från: Adam Larsson skrivet 27 september 2020 kl. 12:51:18
Forumet verkar funka bra men man kan inte se profilbilderna
Av någon anledning verkar katalogen med bifogade filer och profilbilder vara kraftigt stympad i backupen, där bara en bråkdel av alla filer kommit med; fråga mig inte varför. :( Det är alltså mest troligt inget problem med servern eller forumet i sig, utan beror bara på att de här filerna inte kommit med i säkerhetskopian jag gjorde av hela nuvarande sajten.

Jag orkar inte fixa en ny backup nu för att få med allt detta, men bra att ni upptäckt problemet så får jag vara extra uppmärksam när jag gör den slutgiltiga säkerhetskopian vid övergången så jag ser till att alla filer faktiskt kommer med. :) Inte lätt att tänka på sådant, men jag ska skriva upp nu hur många filer som finns i den mappen på nuvarande webbhotellet, så jag kan jämföra och se att antalet verkar rimligt när jag flyttar över allt.

Verkar alla andra avdelningar förutom forumet fungera bra?

Var också uppmärksam om ni på forumet eller någon avdelning på "testadressen" ser att hänglåset i webbläsarfönstret (bredvid adressen) försvinner, eller att ni får varningar om att sidan inte är säker. :)
#8684
Citat från: Hey Arnold på svenska skrivet 27 september 2020 kl. 11:08:50
Kommer övergången bli smidigt?
Det kan jag omöjligen veta idag, då det beror på om jag hunnit få klart allt och om något strular.

Men det kan du och alla andra hjälpa till med, för att öka chanserna att få till en smidig övergång. Jag har satt upp en testdomän som pekar på den nya servern, där ni alla kan surfa runt och testa för att se vad som fungerar och vad som inte funkar som det ska. Ska jag hinna få det här klart i tid, innan det nuvarande webbhotellet stängs ned, så behöver jag er hjälp. :)

Gör så här: Surfa till denna adress:
https://test.dubbningshemsidan.se

Då kommer ni till nya servern, och (ungefär) som det kommer se ut efter övergången. Kolla runt om alla avdelningar fungerar som de ska, d.v.s. om allt ser ut och fungerar som på "vanliga" sajten (https://www.dubbningshemsidan.se), eller om ni stöter på felmeddelanden eller att något inte funkar lika. Testa också att skriva inlägg på forumet och i gästboken, liksom kommentarer till recensioner, för att se om allt är som det ska. Kolla också så att ni stannar kvar på https://test.dubbningshemsidan.se, så att ni inte skickas tillbaka till https://www.dubbningshemsidan.se (kolla i webbläsarens adressfält).

Kolla också om någon sida verkar vara ovanligt seg eller trögladdad, så att den funkar sämre än på nuvarande sajten - jag har nämligen inte konfigurerat allt än, så det kan behöva finslipas inställningar i PHP, Apache och/eller MySQL för att snabba upp allt.

Alla problem eller felaktigheter rapporterar ni med fördel i den här tråden, så kan jag fixa till dem. På så sätt kan jag gå vidare till annat, såsom serverkonfiguration och annat, utan att behöva ägna timmar åt att testa allt - då kan jag spara värdefull tid, som jag behöver för att hinna bli klar i tid. :)

OBS! Skriv inga viktiga inlägg på forumet eller gästboken på testadressen, för när övergången sker kommer jag att radera allt och återgå till en fräsch kopia av den här databasen. Så skriv bara testinlägg och dylikt, men inget ni vill ska vara kvar.
#8685
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 26 september 2020 kl. 19:25:24
De brukar dock ibland skriva rösterna på DVD omslaget och ibland till och med dubbningsbolaget

Vilken film var det som hade dubbcredits?
Jo, fast det var nog flertalet år sedan jag senast såg att de skrev ut röster på DVD-omslaget... :(

Ingen film har haft dubbcredits, men däremot en enda som haft svensk bildversion - närmare bestämt Polarexpressen. Där stod många textskyltar på svenska via seamless branching, men märkligt nog fortfarande inga dubbcredits.