Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Idag kl. 11:49:57Om Säsong 1 är färdig digitaliserad finns den då lättillgänglig eller är den utbränd på DVD?
Ja, det är precis det som är tiotusenkronorsfrågan...

Jag är på jobbet nu, men ska leta när jag kommer hem om jag hittar åt avsnitten på någon hårddisk. :)
#2
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 11:43:02Intressant annons. Men "perfekt bild"...? Nåja...
1978 tror jag inte att någon i min bekantskapskrets hade hört talats om VHS, men Norrland låg kanske lite efter på den tiden...?
När jag bytte till VHS år 1980 hade jag redan haft videobandspelare i fem år. Det var en Philips VCR som jag köpte hösten 1975 när jag jobbade i en radioaffär. Dyra kassetter (c:a 250 kronor = c:a 1700 kronor i dagens penningvärde) med en speltid på bara en timme gjorde det svårt eller omöjligt att spara program. Att spela in långfilmer var nästan inte att tänka på. Men det var perfekt för att spela in avsnitt av tv-serier som man kunde titta på lite senare, och sen återanvända banden.

Första gången jag såg en Philips VCR var redan 1973 när jag var på besök på Philips Sverigekontor i Stockholm.

Eftersom VCR-kassetterna inte var kompatibla med något annat kunde man varken hyra eller köpa filmer på det formatet, men det gjorde inte så mycket om man bara använde maskinen till egna inspelningar från TV.
#3
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 11:45:32Ja, men oklart om jag har digitaliserat alla dessa eller inte. Jag ska ta och leta - den som lever får se...
Men åtminstone säsong 1 borde jag ha digitaliserat, då jag har ett tydligt minne av att ha skickat avsnitt till @Erika för röstidentifiering.
Om Säsong 1 är färdig digitaliserad finns den då lättillgänglig eller är den utbränd på DVD?
#4
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
Senaste inlägg av Disneyfantasten - Idag kl. 11:45:38
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 23:02:44Jag blir så himla trött på att folk säger emot mig på forumet >:(

Främst om, kändisar i dubbningar men även o vilka som skulle passa vilka roller med mer
Ta det lungt, jag vet att det kan vara svårt för dig men du måste rycka upp dig, folk kan faktiskt bli ledsna om du skäller ut dem för deras åsikter, det bästa du kan göra är att agree to disagree, andas djupt och räkna till tio.

Du får väldigt gärna säga dina åsikter och du får väldigt gärna tycka som du gör, men du måste föregå med gott exempel.

Citat från: MOA skrivet Idag kl. 11:22:49Kändisar är overrated, föredrar vanliga VA. Har aldrig varit galen över att kändisar används i dubbningar
Personligen har jag ingenting alls emot att kändisar är med i dubbningar och kända personer kan utan tvekan passa som röstskådespelare också, men oavsett hur känd personen ifråga är så anser jag att det är viktigare att rösten passar karaktären vilket ofta varit fallet.

Många mindre passande castingar är jag ändå numera tolerabel till.
#5
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Idag kl. 11:42:45@Daniel Hofverberg sa att han tror att hans ska ha alla avsnitt med orginaldubbningen av Den magiska skolbussen
Ja, men oklart om jag har digitaliserat alla dessa eller inte. Jag ska ta och leta - den som lever får se...

Men åtminstone säsong 1 borde jag ha digitaliserat, då jag har ett tydligt minne av att ha skickat avsnitt till @Erika för röstidentifiering.
#6
Intressant annons. Men "perfekt bild"...? Nåja...

Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 11:23:32Jag köpte min första VHS-bandare hösten 1980, men då hade formatet redan funnits ett par år, och jag hade flera vänner som redan hade skaffat VHS-maskiner.
1978 tror jag inte att någon i min bekantskapskrets hade hört talats om VHS, men Norrland låg kanske lite efter på den tiden...?
#7
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 08:14:05Något intressant som lagts upp i svensk dubb väg på sistone? :)
@Daniel Hofverberg sa att han tror att hans ska ha alla avsnitt med orginaldubbningen av Den magiska skolbussen 
#8
Dubbningar och röster / SV: Ewokerna (ekivåkerna...)
Senaste inlägg av Steffan Rudvall - Idag kl. 11:25:36
Citat från: Pangea skrivet Idag kl. 11:23:05Yes - Hans Gustafsson. Kommer posta 4-5 till som står med i creditlistan, bara för att bekräfta att det verkliegn är rätt röst :-)
Här kommer en till hära, det är karaktären Mondo:
100% Peter Wanngren 
#9
Citat från: DingoPictures2005 skrivet Igår kl. 22:48:52Vet att vi i Sverige var sena med vhs då formatet kom 1980 till Sverige, vilket gjorde att Betamax hade 2 års försprång på marknaden.
Nej, VHS lanserades 1978 i Sverige. Se annonsen från november 1978.
VHS-annons 1978-11-25.jpg
Jag köpte min första VHS-bandare hösten 1980, men då hade formatet redan funnits ett par år, och jag hade flera vänner som redan hade skaffat VHS-maskiner.

Jag tror som Daniel att hyrfilmerna började dyka upp 1980. Innan dess använde folk videobandspelare mest till att själva spela in från TV.

1981 kom den första svenska specialtidningen om hemvideo - Scandinavian Film & Video.
https://issuu.com/scandinavianfilmovideo/docs/sfv_198101
#10
Dubbningar och röster / SV: Ewokerna (ekivåkerna...)
Senaste inlägg av Pangea - Idag kl. 11:23:05
Yes - Hans Gustafsson. Kommer posta 4-5 till som står med i creditlistan, bara för att bekräfta att det verkliegn är rätt röst :-)
Här kommer en till hära, det är karaktären Mondo: