Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

SDI Media

Startat av gstone, 31 januari 2021 kl. 16:01:26

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

gstone

När upphörde  Mediadubb International  att finnas och blev  SDI Media ?

Måste varit rätt länge sedan då SDI Media dubbade DIGIMON,

Och DIGIMON kom ut i början av 2000-talet,
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Daniel Hofverberg

Det är inte helt enkelt att svara på, då det beror på vad man menar med SDI Media...

Mediadubb International grundades ju i januari 1992. Flertalet år senare, troligen runt 1998 - 1999 (men jag har inte lyckats få fram ett exakt datum), slås Mediadubb International ihop med systerföretaget Svensk Text AB (som har samma ägare), som i många år har jobbat med undertextning. Det nya sammanslagna företaget får namnet SDI Media (där SDI står för Subtitling & Dubbing International), vilket alltså från det skedet blir ett gemensamt företag som både sysslar med undertexter och dubbning.

2006 köper SDI Media upp Sun Studio, och därefter fortsätter de företagen att arbeta parallellt med varandra i några år till (med samma ägare men olika personal och lokaler) - fram tills årsskiftet 2009/2010, då företaget Sun Studio officiellt upphör och SDI Media tar över. De fortsätter då i SDI Medias lokaler, men personalmässigt är det i stort sett personalen från Sun Studio som flyttar över till de "nya" lokalerna.


Digimon gjordes alltså av "gamla" SDI Media, vilket i praktiken är samma företag som Mediadubb International, och något helt annat än det SDI Media som finns sedan 2010 (och som i praktiken är ungefär samma som Sun Studio var)...