Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Goliat

Sidor: [1] 2 3 ... 84
1
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: Idag kl. 19:39:38 »
Jag gick inte ner i vikt förrän i somras, så jag kan inte visa hur jag ser ut.

Ingen som bryr sig om vad nån annan väger. Här är alla välkomna.  :)

2
Off-topic / SV: Global uppvärmning
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 22:33:30 »
Om din definition av trädgård är lika stor som ett övergivet bondgård osv. Kan det fungera?

All trädgård, oavsett storlek, en liten plätt på 2 kvm är bättre än inget. Vi har massor av blommor och odlingslott till och med bara för pollinatörer (och som bonus oss själva)

3
Dubbningar och röster / SV: I Mumindalen
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 22:29:12 »
Det var synd, Råkar du veta om filmmusiken släpps på CD eller kassett på svenska?

Från 90-talet finns inget officiellt utgivet, men det fanns en bootleg som man kunde hitta, men det var bara klipp från filmen.

Om du syftar på nya dubben så tror jag det släpps med tanke på att de släppte den nya serien, att de släppte musiken. Osäker på vem som ska göra musiken dock.

Om du tänker på bakgrundsmusiken så finns det en...lite hälft inofficiell utgåva med cirka 30-40 spår som använts i både serien och filmen (instrumental, minns inte namnet, va något lite ovanligt och svårt att hitta om man inte vet exakta namnet, kan titta upp i morgon)

Edit: du skrev kassett, du menade filmen. Iaf gäller det svenska utgåvor, har inte tittat upp andra språk.

4
Off-topic / SV: Global uppvärmning
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 19:06:11 »
Du här rätt där, men man måste äga en stor mängd mark för det, undrar om man kan göra det ock omvandla det till en skog? Kan man göra så? Osv?

Menar du trädgård? Det bästa är ju om man har så mycket äng som möjligt i sin trädgård (blommor som gynnar pollinatörer), en liten äng behöver inte vara gigantisk utan det räcker att det finns mycket och bra blommor eller exempelvis att man odlar.

Man kan göra en "mini-äng" i trädgården också, att man klipper gångar bara. Det är rätt fint, vi hade det så när jag var ung. :) Inte var det stor trädgård inte, men bättre med lite än ingenting alls.

Tänkte posta ett klipp från svt som jag såg igår med en man som odlade på baksidan av sin trädgård. Men hittar inte klippet, var ju där igår...hittar ingen sök på svt heller.

5
Dubbningar och röster / SV: I Mumindalen
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 18:32:58 »
Min egen mummi: Plate 2

Du var snabb, hann precis ändra mitt inlägg med länk till och med. Tackar. Visste inte Håkon hade två album. Ska lägga till den i min lista över discografin.

6
Dubbningar och röster / SV: I Mumindalen
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 18:27:37 »
Den finns på norska men inte svenska.

Aha, kände inte till, men hittade, 14 nye Mummi sanger

7
Off-topic / SV: Global uppvärmning
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 18:21:17 »
Den biten också, men vädret var aldrig så här runt 15 år tillbaka osv, nu så är det som om man upplever den Australienska sommaren. Varför åka runt världen när man kan uppleva vädret som man åker till? Nu så kan du som medborgare uppleva sommaren som är på andra sidan jordklotet. Alla fördelar och nackdelar.

Ja men det är vi människors fel. Vi har tappat bort de gamla lärdomarna som lämnades efter oss. I de gamla nordiska texterna står det även att om man tar något från naturen så ska man ge tillbaka något i lika värde. (förstör du något får du ersätta det med något), men vi hugger ner skog och planterar knappt någon ny och det vi återplanterar är skit som inte gynnar moder natur utan våran livstil.

Sidonotis: sedan inte på tal om alla gröna öknar som var och en har i sin trädgård (gräsmatta), den gynnar ingen alls, våra pollinatörer håller på att dö ut, tänk om vi alla skulle ha en liten äng i bakgården eller odla på biten istället för gräs som inte gör någon nytta och ser så tråkigt och trist ut. :)

8
Dubbningar och röster / SV: I Mumindalen
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 18:07:30 »
Finns 14 Uutta Muumi Laulua albumet på svenska?Tror "14 uutta Muumi laulua" betyder något i stilen med nya låtar, och de är nog enbart skrivna på finska skulle jag tro.

Inte vad jag vet, däremot finns 14 alkuperäistä Muumi laulua på svenska under namnet Min Egen Mumin och även utgiven under namnet 14 original Mumin låtar, finns även på norska under namnet Min egen Mummi

Det finns dessutom en väldigt svår att få tag på musikvideo till de samtliga låtarna också. Medskickar lite print screens från musikvideorna.

9
Off-topic / SV: Global uppvärmning
« skrivet: 4 juli 2022 kl. 09:23:00 »
Det har varit en väldigt snabb förändring, också väldigt märkbar med tanken på hur mycket vädret har spårat ut. Helt sjukt.

Vädret har inte spårat ur, det är människor som spårat ur och inte lyssnar på moder jord.  ;)

10
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 3 juli 2022 kl. 08:10:51 »
Varför inte bygga en dator då? Är inte det billigare jämfört med att köpa en ny dator?

Det kan bli ännu dyrare och kräver en del kunskap om vad som passar till vad och vad som är bra. Det är oftast billigast att köpa en komplett numera.

11
Varför den inte dubbades på 90-talet är förståeligt. Men varför den här serien tillsammans med avsnitten som tidigare inte dubbats av I Mumindalen inte dubbades till svenska när det gjordes ny finsk dubbning förstår jag inte.

Ja verkligen. De har kanske inte tillräckligt med tryck utifrån, det fanns förfrågan på en box med finska. Tror inte svenskan alls var prioriterad utan att de la in då det redan fanns klart sedan tidigare och gjorde komplettering. Men det är märkligt.

12
Dubbningar och röster / SV: Ovanliga dubbningar på archive.org
« skrivet: 2 juli 2022 kl. 21:05:53 »
Ja, min dator är inte direkt årets modell och är förmodligen minst 10 - 15 år gammal. Den är i alla fall så pass gammal att den inte har stöd för Windows 10, utan jag är fast med Windows 7 som operativsystem - därav inte direkt värt att lägga ner någon tid på att lösa problem med den...

Samma sak för mig med. Har också lite datakrångel också, det är ju inte så billigt med ny bra dator heller iom alla prisökningar. Så förstår dig.

13
Filmer och TV-serier / SV: Pippi Långstrump 1949
« skrivet: 1 juli 2022 kl. 20:40:22 »
Jag vet men detta är allt som finns att hitta

Man kanske kan kontakta personen?

Edit: Såg att någon tidigare postat också så verkar vara från en källa som är bortplockad.

14
Filmer och TV-serier / SV: Pippi Långstrump 1949
« skrivet: 1 juli 2022 kl. 18:38:53 »
Klippet är från Resan till dej, 1953.

Aha. Haha, trodde datumet var fel. Ja då verkar den inte finnas någonstans. Testa smdb.

15
Filmer och TV-serier / SV: Pippi Långstrump 1949
« skrivet: 1 juli 2022 kl. 18:20:56 »
Pippi Långstrump 1949, Var kan man egentligen se den? Jag är först och främst intresserad av en försvunnen Pippi Långstrump film och sedan vill jag också se Doreen Denning skådespela.

Den cirkulerade ett tag, men jag har den inte, här är ett klipp från SVT, tyvärr i svartvit (den blev så när den kopierades, trots den filmades i färg)

https://m.youtube.com/watch?v=_wxGjVpaBzU&feature=relmfu

Sidor: [1] 2 3 ... 84