Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Nu är det bekräftat att Önskan släpps på Disney+ den 3 april. :)

Lite otippat att den här filmen släpps på Disney+ efter att den släppts fysiskt, när de flesta Disney-filmer de senaste åren har släppts på Disney+ ett par veckor innan de fysiska releaserna. Dessutom har ju Önskan inte släppts som digital hyrfilm än, som nuförtiden oftast brukar ske några veckor innan de fysiska releaserna. Om iTunes uppgift om den 11 april stämmer för den digitala hyrfilmen, så kan man ju tycka att intresset för att hyra filmen digitalt lär vara tämligen minimalt; då filmen vid det laget har funnits ute på Disney+ i en vecka...
#2
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 23:29:14Vilka är rösterna i ROSIE OCH CHARMÖREN  ?

Är det ens något tal på den DVDn ?
Ja, det finns tal. Jag ska ta och leta fram mina anteckningar för alla volymerna av Hollywood Classics, där jag lyckats få fram i stort sett alla rollfigurer genom både röstidentifiering av Erika tillsammans med mailkorrespondens med Håkan Mohede. :)
#3
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Igår kl. 22:10:20Jag tror inget har hänt hon har ju nämnt att hon brukar ha skärmfria helger.
Just, ja - det hade jag glömt bort. Ibland tänker man bara på att alla är lika aktiva online som en själv är... ;)
#4
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 21:54:19Så mycket snack om Arthur ::)

Suck
Känner jag Ovanliga dubbningar rätt har hon säkert flera järn i elden, så hon har säkert mer inplanerat än "bara" Arthur...

Så det ena behöver inte utesluta det andra. :)
#5
Citat från: MB skrivet Igår kl. 17:22:02@Ovanliga dubbningar har något gott snett med Arthurs fantastiska jul? Du sa att den skulle komma upp förra veckan
Hon verkar inte ha varit inloggad alls sedan i torsdags, så svårt att säga vad som händer med det. Förhoppningsvis loggar hon in snart, och att inget har hänt henne.
#6
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 17:05:19Om Joakim själv har bekräftat att det är han så finns det ingen anledning att ifrågasätta det även fast jag själv tycker att det låter som Tommy Körberg. Jag antar att Joakim helt enkelt har försökt efterlikna Tommys röst och lyckats.
I så fall är Joakim oerhört bra på att imitera Tommy Körberg, då han nästan låter mer lik Tommy Körberg än Tommy Körberg själv...

Men jag håller med; det finns knappast någon anledning att ifrågasätta uppgifterna trots att det verkligen låter som Tommy.

Citat från: MB skrivet Igår kl. 18:14:09Aladdins röst är ju mer logiskt om det faktiskt är Peter Jöback som ju ändå var inne för Önskan. Dessa bör ju ha dubbats samtidigt eftersom att de var tänkt att släppas tillsammans.
Ja, Aladdin lär säkerligen vara Peter Jöback - var han ändå i dubbningsstudion samtidigt för Önskan känns det logiskt att Disney kan ha missat att anteckna att han även spelade in en replik för Det var en gång en filmstudio - det var ju liksom inte huvudfokuset när han var där, utan lär ju ha handlat om max en minut av dubbningspasset på minst en timme.

Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 18:38:34Det låter logiskt, men det bästa vore såklart att fråga Bjarne Heuser.
Om inget har förändrats på sistone är jag ganska säker på att Bjarne Heuser är fast anställd på Iyuno, och är således bunden vid deras policy att inte lämna ut uppgifter till andra än sina kunder.

I de fall som en regissör är frilansare brukar det ganska ofta gå att få ut uppgifter till Iyunos dubbningar genom regissören, men det gäller ju inte i det här fallet.
#7
Citat från: gstone skrivet 16 mars 2024 kl. 13:21:11Mrs. Loccasio
Hon förkommer i Shake It Up  avsnitten
 Model It Up i (säsong 1)
 Give It Up (säsong 1)
Home Alone It Up( säsong 3)
Och
Hmm, fru Loccasio var svårt att dra någon slutsats om. Där verkar dubbcreditsen inte helt kompletta eller korrekta, för det finns ingen kvinnlig skådespelare gemensam för "Övriga röster" mellan de båda säsong 1-avsnitten och säsong 3-avsnittet; trots att det låter som att hon spelas av samma röst.

I säsong 1-avsnitten är den enda kvinnliga skådespelaren under "Övriga röster" Josefina Hylén, och i säsong 3 är den enda utsatta kvinnliga skådisen Maria Rydberg - spontant tycker jag inte fru Loccasios röst påminner om någondera, om inte vederbörande har förställt rösten ovanligt mycket...
#8
Dubbningar och röster / SV: Greta Gris
Igår kl. 01:27:33
Citat från: gstone skrivet 17 mars 2024 kl. 23:06:37Jag gillar inte hur serien är ritade.
Men i rättvisans namn tillhör du nog heller inte den främsta målgruppen för Greta Gris...

Trots allt är det ju ganska uppenbart att Greta Gris riktar sig i första hand till de yngsta barnen, så att du inte tycker om hur serien är ritad behöver inte nödvändigtvis betyda att femåringar håller med dig om det.
#9
Off-topic / SV: Diverse frågor
Igår kl. 01:20:07
Citat från: Skokaka skrivet 17 mars 2024 kl. 23:55:23Okej, egentligen inte. Ville bara vara säker om man fick ta upp gamla ämnen, oavsett hur gamla de är.
Jag lovar att ingen kommer att stämma dig för att du tar upp gamla ämnen...! ;)

Däremot har det ju hänt ibland att någon (ingen nämnd och ingen glömd) återupplivat 15 år gamla trådar bara för att skriva "Intressant" eller liknande, och det känns ju lite meningslöst - ska man återuppliva en riktigt gammal tråd vill man nog gärna ha något lite mer matnyttigt än så att komma med. Men det beror förstås på omständigheterna, och vilken tråd det handlar om. :)
#10
Citat från: Zebastian skrivet 17 mars 2024 kl. 20:06:34Nej ingen firar den i Norden
Kanske inte riktigt ingen - enligt Wikipedia firas den i begränsad utsträckning i Norge, men verkar som att det bara sker i Oslo (eller åtminstone nämner Wikipedia bara Oslo). Wikipedia nämner dock inte Sverige alls, så här lär den nog vara okänd.
(Inte för att Wikipedia bör ses som världens mest tillförlitliga källa, men nämner de specifika länder är det väl trots allt troligt att det kommer någonstans ifrån)

Enligt en artikel i Aftonbladet från 2018 ska den dock uppmärksammas i högst begränsad utsträckning på några orter i Sverige, men verkar bara vara i Stockholm som något händer värt namnet - och sen kan ju saker och ting ha hänt sedan 2018 också, så inte säkert att det är representativt för läget nuförtiden...
#11
Off-topic / SV: Diverse frågor
17 mars 2024 kl. 23:01:42
Citat från: Skokaka skrivet 17 mars 2024 kl. 22:52:53Hur olagligt är det att ta upp gamla ämnen?
Inte alls, om du bara har något nytt att tillföra.

Är det relevant ser jag mycket hellre att man återupplivar gamla ämnen än startar nya om samma sak.
#12
Off-topic / SV: Diverse frågor
17 mars 2024 kl. 21:53:55
Citat från: gstone skrivet 12 mars 2024 kl. 22:37:06Vad tusan är det här för tecknat ?
Jag försökte vinna Tradera-auktionen på Gallavanterna, för att kunna digitalisera och lägga upp på Archive, men tyvärr sprack planerna då VHS-filmen blev alltför dyr - när auktionen började komma upp i 400 kr (!) var det för mycket pengar för mig... :(
#13
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
17 mars 2024 kl. 21:46:15
Citat från: gstone skrivet 17 mars 2024 kl. 21:13:37Jag gillar många av rösterna i Sun Studios Jetsons :-\
Rösterna har jag heller ingenting emot, men översättningen har jag desto mer emot...

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 17 mars 2024 kl. 21:20:50Det är ju en hyfsat bra dubbning om det inte borde för det försvenskade namnen.
Precis, det är de försvenskade karaktärsnamnen som "förstör" dubbningen. Det hade man kanske kunnat leva med om det inte fanns någon annan dubbning (så att man aldrig haft något att jämföra med), men när nu originalnamnen redan var vedertagna genom Media Dubbs dubbning hamnar saker och ting i ett annat läge.

Jag tyckte exempelvis att Gösta och spökjägarna, som sändes flitigt på Cartoon Network under kanalens barndom, hade en bra dubbning; och där reagerade jag aldrig på karaktärsnamnen - just för att serien aldrig sänts någon annanstans i Sverige, så att man aldrig haft några andra namn att jämföra med.
#14
Citat från: Zebastian skrivet 17 mars 2024 kl. 20:16:16Har du hittat serien?
Jag har ärligt talat totalt glömt bort det här... :-[

Jag ska försöka komma ihåg att leta under de närmaste dagarna.
#15
Saint Patrick's Day må vara en stor högtid på Irland, men är det verkligen någon i Sverige (eller ens Norden) som firar det...? Åtminstone bortsett från irländare bosatta här...