Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jabberjaw

Sidor: [1] 2 3 ... 45
1
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: Idag kl. 07:26:53 »
Nej, det är ganska svårt att ha på sig munskydd och visir och samtidigt äta mat - jag har i alla fall inte lyckats med det konststycket... ;)

 :D Ne det sant. Men tänker på resten av tiden och i bilarna hem när dom flesta förmodligen samåkte eller satt nära varandra. När jag tex är ute på sjukhusen så håller jag hellre 4meters avstånd och tar trapporna än att åka i patienthissarna. Myndigheternas rekommendationer här i Sverige är och har alltid varit extremt dåliga..

Åker man kollektivt eller tar en promenad på lunchen och tittar in i alla gallerior så ser man ju tråkigt nog tyvärr att ingen följer dessa avstånden.

Och hur tex Liseberg och Ullared fått ha öppet är för mig en gåta.... Dom höll inte det minsta uppsikt över avstånd och inte heller bistog med att ge sällskap munskydd trots att det var 15 000 inne på Jul på Liseberg. Så ärligt talat är det inte konstigt att det smittas folk när alla bara tänker att man kan "skippa" skydden när det gäller sin egen familjs nöjen.

2
Dubbningar och röster / SV: Liza Öhman (1951-2022)
« skrivet: Idag kl. 00:13:08 »
Skall man inte kunna gå och dö som "känd" i detta landet utan att Aftonbladet måste ringa runt till de anhöriga och terrorisera  ;D  :(?

Vila i frid. Men folk borde låta anhöriga vara, det kan vara väldigt känsligt. Särskilt att skriva mail, knacka dörr eller försöka ringa till släkten till den avlidna personen. Jag menar brinner det..

3
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: Idag kl. 00:08:39 »
Nej, för mig har det inte gått 5 månader än sedan andra dosen, så det har tyvärr inte varit möjligt.

Annars hade jag med allra största sannolikhet inte blivit så här sjuk, och kanske inte blivit smittad alls... :(

Bar dom som blev sjuka munskydd och visir eller något av de? Låter märkligt att så många isåfall blev sjuka, om man nu gjort allt detta och även hållit avstånd och spritat sig..  :-\

Märkliga tider vi skall behöva leva i. Glad att jag inte bor i Österrike iallafall oavsett vad. Hoppas du tillfrisknar snart. Du verkar ha tendenser att lättare bli sjuk än andra har jag märkt  :(. Jag själv är sjuk på sin höjd en gång om året. Men min släkt som ALLA vaccinerat sig är sjuka nu konstant..


4
Dubbningar och röster / SV: GSP Film AB
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 16:26:15 »
Betydligt mycket lättare än att hitta tecknat av Media Dubb AB. Bara kolla på boavideo.com/catalog eller Tradera en stund så hittar du flera titlar.

Tror tex DiC Care Bears gjordes av GSP. Av Trefa Video

5
Off-topic / SV: Vad ska man göra för att bli av med bakfylla?
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 16:23:07 »
Vad e ens Expresso House?

 ;D det är sånt som finns i varje "galleria" i större städerna. För folk som gillar att köpa sitt kaffe för 80kr med lite grädde på..

Dvs helt onödigt skräp.

6
Ordet tattig kommer från tattare  det är därför okorrekt att använda det. Tror du verkligen att Disney skulle reagera om en skolfilm från 80-talet läggs upp på Youtube eller ej? De förlorar ju inte pengar på något eftersom att de inte distribuerar filmen ens.

Det är ju just därför man bör vara försiktig. Och fråga om det är okej att kopiera filmen och lägga upp den på Youtube. För att den INTE distribueras av Disney själva.

Politiskt korrekt ordval, nej. Men jag är inte felfri, skrev bara min syn på saken och i sammanhanget jag beskrev så föll ordvalet i detta fallet på just det ordet. Går att böja fram och tillbaka inget att hänga upp sin kväll över.

Det är mer en mer eller mindre oskriven regel om artighet att inte bara kopiera någons video rakt av och lägga upp den på sin egen kanal utan att fråga först. I liknelse med när en underground grupp släpper en torrent och namnger filnamnet med sin grupptitel. Då kopierar man inte torrent datan och lägger upp den på sin egen site utan credit. Det är endast det jag säger, ingenting om dig personligen.

7
Jag har faktiskt lagt länken i beskrivningen.  Jag tycker förresten att ordet Tattigt inte bör användas.

Det är så jag ser på handlingen av att bara ta, kopiera och lägga upp på sin egen "host"/kanal och i detta fall då Youtube tyvärr. Så ordet är befogat anser jag.

Har man aldrig sysslat med Torrenting så tror jag inte att man förstår detta. Man bör alltid fråga innan man re-postar saker. Youtube är inget copyright befriat paradis och sprider stor uppmärksamhet i och med att dom använder algoritmer för att hitta ljudspår som finns med i Copyright "biblioteket". Det handlar mer om artighet och att inte snabbt ta åt sig äran över något någon annan restaurerat. Men sedan finns det såklart riskerna jag skrev ovan. Tycker inte du som person är tattig, endast beteendet.  :)

8
Min kanal, kan bekräfta att de kommer från Archive.org.

Tattigt beteende att inte nämna att det kommer från en annan källa. Såvida du inte frågat om Daniel var ok med att du lagt upp den.  :-\

Det är inte Daniel som har upphovsrätten, men det är han som får skit om Disney mot största förmodan skulle vilja spåra ursprungskällan och delar ut böter per delning exempelvis. Om dom skulle bestämma sig likväl som med Beck-filmerna och ge böter i jämförelse med hur stor spridning och "förlorad inkomst" man anser detta ha fått.

Och tack Daniel, som la upp detta. Väldigt intressant. Har många svaga minnen från skoltiden och media salarna. Där vi ofta såg på filmer och TV serier som jag än idag letar namnen på.  ;D  :(

9
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 12 januari 2022 kl. 20:35:18 »
Nu har dem även börjat med att stänga framsidan på bussen så man måste gå in igenom baksidan igen. Men då får man iallafall åka gratis.  8)

 ;D Sosse. Inte i Göteborg, här är det där fram som gäller och skanna sin QR-kod ifrån din enhet eller blippa kortet. Köper man periodkort som överlappar flera månader så går det dock att få ner priserna väldigt mycket. Och ser knappt en enda människa på bussen på morgonen. Likaså när jag åker hem. Så alla som "kan" arbeta hemifrån får för min del gärna fortsätta göra det. Det är väl det nya nya i guess...  kommer underlätta mycket i trafiken om fler lämnar sin bil hemma om dom inte nödvändigtvis måste ut.

Från och med idag dock så var det ganska många som hade munskydd på sig på bussarna jämfört med för bara några dagar sedan. Jag håller inte koll på vad FHM säger men jag antar att det har något med dom att göra. Ser ingenting märkvärdigt på sjukhusen heller.

10
Det finns en ny denver på sf kids och cmore. Jag vet inte vilka röster som dubbar. Den nya versionen har ingen anknytning till den gamla denver. Det finns inge creditlistan till nya denver.

Skamligt i jämförelse med orginalet. Både soundtracket och CGI animeringen. Nä Fransmän skall hålla sig borta från allt som har med biltillverkning, matlagning och tecknat att göra....  ::) :(

Låt oss inte förpesta orginalserien med att diskutera det här nya skräpet under samma namn. Det är uppenbart att man i hopp som med mycket andra serier nuförtiden skall rida på namnet och få en snålskjuts in i rampljuset med sin "nya" (2018) TV serie.

11

Hursomhelst finns det i alla fall ingen direkt anledning att se just tre avsnitt på Cartoon World Play, när alla 13 avsnitt finns i exakt samma kvalitet och med samma kanallogga uppe i hörnet på Himlen TV7s Play-tjänst; gratis och reklamfritt.

Håller nog faktiskt med fullständigt här. Gillar inte att döma ett projekt i förväg eftersom jag vet hur lång tid programmering, layout och avtal kan ta.. men i det här fallet...

https://m.youtube.com/watch?v=bc6OTQooWIc

12
Dubbningar och röster / SV: Dick Eriksson
« skrivet: 11 januari 2022 kl. 18:07:01 »
Doug i Säsong 1 och 2 på TV1000 av Nickelodeon's Doug. Och senare Säsong 3 och 4 på TV4 Riks. Väldigt mysig karaktär och tecknad serie där Dick medverkade genom hela serien. Såg mest på Disneys Doug men Nickelodeons version är så mycket bättre nu på senare tid i mina ögon och öron.  :o

Gillade han även i X-DuckX på TV4 runt 2004. Helwacko serie men väldigt underhållande om man inte tar allt här i livet för seriöst.  ;D

13
Dubbningar och röster / SV: Björnen Rupert (1991-1997)
« skrivet: 31 december 2021 kl. 12:16:41 »
Såg en video som slutade rakt på en cliffhanger

Förlåt att jag gjorde en sådan. För att inte dels få copyright strike. :-[ :D hela episoden Rupert and the Ghost finns på TreeHouse och TreeHouse Direct UK nedan, men på engelska som ljudspår.

https://youtube.com/watch?v=2uaYkCqpR1w

https://youtube.com/watch?v=pimesvUlS60

Då jag tycker väldigt bra om Björnen Rupert den animerade TV serien, så skulle det vara kul att samla in så många avsnitt som möjligt. Men jag blir fundersam när jag började läsa på SMDB om tablån på FilmNets sändningar 1994 - 1995.

Sändningarna 1994 ingick i K-TV Mini med följande beskrivning:

Citera
Barnprogram för de allra minsta. Med figurerna i Pyjamas-bananerna och teddybjörnen Rupert.

1995 så är nämligen titeln endast "Rupert" och istället i vanliga K-TV blocket. Här sänds 12 episoder.

Det jag funderar på är om FilmNet i själva verket sände någon utav TV serierna nedan. Och då fyllde ut blocket med att sända flera episoder. Eventuellt sände någon säsong av 1991-1997 års version 1995 på kanalen..  ???

The Adventures of Rupert Bear (1970–1977)
Citera
The characters were all puppets, although the opening sequence featured a toy Rupert bear sitting in a live-action child's bedroom.

Rupert (1985–1988)

Wikipedia anger följande årtal på säsongerna och de ursprungliga TV sändningarna på TV.
 • Series   Episodes   Originally aired
  First aired   Last aired
     1   13   7 September 1991   23 November 1991
     2   13   13 September 1992   9 December 1992
     3   13   3 March 1994   26 May 1994
     4   13   3 September 1995   26 November 1995
     5   13   27 March 1997   19 June 1997
Finns det någon som vet hur Filmnet sändningarna såg ut, eller har möjligheten att beställa studiekopia på ett avsnitt från 1994 ur K-TV Mini och ett avsnitt 1995 från K-TV.

14
Off-topic / SV: God jul!
« skrivet: 31 december 2021 kl. 00:12:04 »
Julen är UNDERBAR  ;D

 :D Håller med dig. Och trots omständigheterna i världen så kunde våran familj fira julen precis lika mysigt som det brukar vara.
Tror att endast julklappsöppningen tog oss 2h, med alla rimm och utdelningar.

15
Dubbningar och röster / SV: Björnen Rupert (1991-1997)
« skrivet: 31 december 2021 kl. 00:10:32 »
Försökte lägga upp lite material från Säsong 2 på Youtube, men det blev copyright skyddat direkt. Tydligen är några av säsongerna blockerat i många länder medan Säsong 4 verkar gå bra.
Ungefär lika löjligt har det historiskt sett varit kring Smurfarna. Där några säsongers intron tillåtits och några strikt blivit blockerade..

Är det någon som vet om FilmNet hade samma dubbning på alla säsonger som TV3 visade i Barntrean???
https://en.wikipedia.org/wiki/Rupert_(TV_series)

Tycker dubbningen som TV3 hade är väldigt bra gjord och avsnitten är mysiga och sevärda nu även långt senare när man blivit äldre.  :)

Sidor: [1] 2 3 ... 45