Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 12:01:36Jag önskar credits till IF: Låtsaskompisar.
Det är väl fortfarande en månad kvar innan premiären, så inte mycket jag kan göra så här fort - så jag uppskattar om du kan påminna mig när det är ungefär en vecka kvar (+/- ett par dagar). :)
#2
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet Idag kl. 02:01:35Hur gick det med det här? Har du eller någon annan kommit till botten med om det är en annan dubbning på VHS än på DVD/streaming, eller om det är samma?

Kanske blev det bortglömt, lätt hänt, men i så fall tycker jag det vore värdefullt att kolla upp det nu och gå till botten med det här "mysteriet" en gång för alla - kanske du eller @DingoPictures2005 kan kolla upp era VHS-ex och jämföra med DVD eller streaming för att höra om General Mandible är omdubbad eller inte?
Tyvärr glömde jag fullständigt bort det här, jag ber så mycket om ursäkt...

Jag tror att jag hade lyckats hitta åt mitt VHS-exemplar av Antz innan det föll i glömska, så om ingen annan har VHS-filmen lättillgänglig ska jag försöka leta fram och jämföra under veckans gång. :)
#3
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 23:36:43Undrar när nästan uppdatering kommer ?
Nästa uppdatering kommer när jag färdigställt en eller helst två recensioner, som jag arbetar med just nu - förhoppningsvis inom några dagar. :)
#4
Citat från: DingoPictures2005 skrivet Igår kl. 21:11:10Tatjana är enligt mig bäst som Snövit.
Jag håller med att Tatiana Angelini var klart outstanding som Snövit, men hon har ju tyvärr varit bortgången länge nu.
#5
Citat från: MOA skrivet Igår kl. 19:22:54Vilken resa! Måste spelat in på en fransk dubbningsstudio då, kan varit samma som spelade in den franska dubbningen
Ja, det var hos Dubbing Brothers i Paris, där de flesta Disney-filmer dubbats till franska i decennier - som ju för övrigt är det företag som numera äger Eurotroll.
#6
Citat från: Will Siv skrivet Igår kl. 19:57:16Bara en gång (hittills)

Han dubbade Sting i "Bee Movie"
Nej då, Tony Irving har medverkat i minst två andra dubbningar - dels långfilmen Sing 2 och dels SVT-serien Heidi (den fransk-tysk-schweiziska animerade serien, som sänts flitigt på SVT). I den sistnämnda är han en återkommande gästroll i säsong 2, och spelar en brittisk turist på besök i Alperna.

Tyvärr finns dock avsnitten med Tony Irving inte att ses någonstans just nu - det sista avsnittet av säsong 2 försvinner från SVT Play idag, och på TV4 Play finns bara säsong 1 (med SVTs dubbning).
#7
Off-topic / SV: Diagnoser
Igår kl. 13:19:09
Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 12:32:16Detta är i skarp kontrast till om barnen födds, vilket får kvinnan att känna sig glad och lycklig efteråt.
Om nu inte kvinnan drabbas av förlossningsdepression eller ännu värre förlossningspsykos, vilket inte är särskilt ovanligt (det sistnämnda är förvisso sällsynt, men det förstnämnda drabbar ungefär en tiondel av alla som fött barn)...

Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 12:32:16Nej, läkemedlet är inte riskfritt.

Alla läkemedel har biverkningar, men abortpillret (RU-486) i synnerhet har otäcka biverkningar som kan leda till förblödning och i värsta fall död.
Nu är jag förvisso ingen läkare, men när jag tittar efter biverkningar i FASS för mifepriston tycker jag inte att det ser alltför allvarligt ut - i synnerhet inte om man jämför med listade biverkningar för så simpla och alldagliga saker som Alvedon och Ipren...
#8
Off-topic / SV: Diagnoser
Igår kl. 12:24:03
Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 11:56:38Det finns inga aborter som är riskfria.
Alla aborter har allvarliga biverkningar på kvinnor och kan leda till död.
År 1972 i USA, när aborter fortfarande var olagliga, då dog 19 kvinnor från aborter.
År 1973 i USA, när aborter blev lagliga, då dog 25 antal kvinnor från aborter.
När aborter blev lagliga, då ökade dödsantalet av kvinnor.
Problemet har att göra med proceduren självt.

De säkraste för kvinnor är att helt enkelt föda barnet.
Så är kanske fallet i de länder som använder sig av kirurgiska operationer för abort, men i Sverige sker ju minst 90% av alla aborter via medicinsk abort - d.v.s. att man tar läkemedel för att kroppen naturligt ska stöta ut fostret, antingen på sjukhus eller hemma, utan något kirurgiskt ingrepp - och det är helt riskfritt.

Sen tror jag dock att även kirurgiska aborter har utvecklats sedan 1973, så dina siffror är med största sannolikhet inte tillämpbara i dagens läge.

Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 11:56:38Ett exempel är fallet med Rebecca Kiessling (se nedan).
Rebecca Kiessling blev till genom en våldtäkt.
Rebeccas biologiska mamma tänkte avliva Rebecca i magen, men den biologiska mamman var rädd för riskerna med illegala aborter och därför avstod hon från att göra en illegal abort och Rebecca föddes.
Rebecca placerades för adoption och fick ett tryggt hem med en familj som älskade henne.
Det fungerar dock inte i Sverige, för här förekommer inhemsk adoption i stort sett inte alls; bortsett från närståendeadoptioner (exempelvis adoption av bonusbarn och liknande). Förutom sådana fall adopteras i stort sett bara barn från utlandet, och om en biologisk mamma inte kan ta hand om barn så kommer barnet hamna i familjehem (det som förut hette fosterhem); men kommer förutom i sällsynta undantagsfall inte adopteras - således otryggare för barnet.

Citat från: Will Siv skrivet Igår kl. 11:58:49Det där fattar jag inte.

Det är som att säga en lärare har rätt att vägra lära ut en klass för att hen inte gillar klassen.

eller att en bilmekaniker borde ha rätt att vägra fixa en bil (bara för att hen inte gillar bilen, eller ägaren).

Varför ska man ens ha ett sånt jobb då? ???
Nej, jag håller fullständigt med - när det ingår i ens jobb att utföra aborter (som det gör för alla sjuksköterskor) ska man givetvis göra det också, även om man inte själv tycker om det. Att börja komma med sådana lagförslag är en farlig väg att gå, för vad ska man då hitta på härnäst att folk ska kunna vägra att göra som hör till ens arbetsuppgifter...?

Jag kan för all del tycka det är rimligt att man kan vilja avstå från att utföra aborter, om det finns någon annan sjuksköterska i tjänst som kan göra det, men finns det ingen annan som kan göra det där och då så ska man givetvis göra det själv. Det känns inte märkvärdigare än att jag också gärna överlåter vissa arbetsuppgifter jag inte är så bra på till kollegor så långt det är möjligt, men finns ingen annan tillgänglig som kan göra det så får jag vackert lov att klara av det själv; hur bra eller dålig jag än är på det.
#9
Citat från: tkabt06 skrivet Igår kl. 07:17:48Är det på archive ni delar material med varandra? Många verkar sitta med mycket skoj. Har sökt efter någon separat tråd för önskan/delning av material men ej funnit.
Ja, mestadels har vi lagt upp på Archive.org, även om YouTube m.m. också förekommit då och då. Det finns en separat tavla som du ännu inte kan se (den kräver ett visst antal inlägg), så tills dess kan du skriva önskemål i den här tråden. :)

Citat från: MOA skrivet Igår kl. 11:09:33Vi delar inte material med spambotar så håll dig undan!
Det där är nog ingen spambot - IP-adressen är svensk, och överensstämmer med en person som skrivit några legitima inlägg som gäst på forumet. :)
#10
Off-topic / SV: Diagnoser
Igår kl. 09:47:57
Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 05:12:06Däremot finns det flera delstater i USA där det finns inga restriktioner alls, vilket innebär att det är tillåtet att göra abort fram till födseln. Huruvida en liknande utveckling kommer ske i Sverige får tiden utvisa.
Det må så vara, men det är nog vanligare med delstater med hårdare restriktioner än i Sverige. På sistone har ju flertalet delstater i USA nära nog totalförbjudit abort, och det är en utveckling vi verkligen inte vill se i Europa. :(

Jag tycker nog att den nuvarande gränsen i Sverige är väl underbyggd och en rimlig gräns, men i Norge, Danmark och Finland är det hårdare restriktioner med fri abort (utan särskilt tillstånd) bara fram till vecka 12. Island har den mest tillåtande lagstiftningen i Norden, med fri abort fram till vecka 22, så att någon i Norden skulle gå längre än så är knappast troligt.

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Igår kl. 09:38:17Abort är inte upp till oss utomstående utan till mamman men med en läkares rådgivning så man inte behöver gör abort på skadliga eller mindre lagliga sätt.
Precis, att förbjuda eller begränsa rätten till abort kommer ju inte göra att det försvinner; utan medför bara (som förr i tiden) att folk gör det illegalt på skadliga och farliga sätt - det är en utveckling som är allt annat än positiv.
#11
Off-topic / SV: Diagnoser
14 april 2024 kl. 22:40:44
Citat från: TBT_STR_QR skrivet 14 april 2024 kl. 15:32:14Ovanstående är ett hypotetiskt exempel.

Enligt den rådande svenska lagstiftningen, får man göra abort oavsett skäl, vilket även hade inneburit skäl som rör HBTQ, om det hade varit möjligt att detektera.

Dagens teknologi kan inte detektera det, men det hindrar inte teknologi i framtiden från att göra det.

Är detta en lagstiftning vi vill ha i fortsättningen?
Det kommer aldrig vara möjligt att "detektera" sådant, då det är teoretiskt omöjligt. Det finns ingenting i kroppen rent biologiskt som avgör sexuell läggning och dylikt.

Men skulle det hypotetiskt vara möjligt, så håller jag med att det är oetiskt. Problemet är ju att det är hopplöst att kunna lagstifta om det, så länge man vill att abort ska vara lagligt generellt sett (vilket de flesta i Sverige vill, enligt alla opinionsundersökningar som gjorts) - börjar man begränsa vilka orsaker som någon får göra abort på grund av, så är det ju bara att varenda mamma uppger något av dessa skäl oavsett vad verkligheten är.

Citat från: TBT_STR_QR skrivet 14 april 2024 kl. 15:32:14Det som är problematiskt med det resonemanget är att (1) det skulle legitimera att abort sker fram till födseln av barn med Downs syndrom, rent teoretiskt. (2) Fosterdiagnostiken är inte helt 100% tillförlitlig och kan ge falska-positiv. Jag känner en kvinna som sa att hennes barn innanför magen hade tecken på Downs syndrom, men när barnet väl kom ut så var det fullt friskt. (3) Det sänder dåliga signaler till de med Downs syndrom som är utanför magen. Om man kan avliva barn med Downs syndrom innanför magen, vad hindrar folk från att legalisera sterilisering (eller värre) av människor med Downs syndrom utanför magen? 

(4) Problemet med det ekonomiska argumentet är detta: Bör det vara lagligt att avliva barn med Downs syndrom utanför magen, enbart för att föräldrarna inte kan ta hand om dem? De flesta skulle svara med ett högljutt "NEJ". Likaledes, legitimerar ekonomiska skäl inte att man har ihjäl barn med Downs syndrom innanför magen.
När ett barn väl har fötts är det en helt annan femma - då är det en levande människa, och är således mord. Det går på intet sätt att jämföra med ett foster, som inte har fötts än och inte är en människa varken juridiskt eller fysiskt.

Dessutom kan man inte göra abort hur sent som helst - i Sverige är det ju bara fritt med abort fram till vecka 18 i graviditeten, och om det finns särskilda skäl kan Socialstyrelsen ge tillstånd upp till strax efter vecka 21 (då krävs det nog starka skäl, och jag har svårt att tro att särskilt många får tillstånd på grund av kromosomförändringar). Vid det laget är man ju bara just över halvvägs in i graviditeten och då kan fostret inte överleva utanför magen, och således faller ditt resonemang med "fram till födseln".

Jag håller med att det är lite etiskt tveksamt att göra abort enbart på grund av Downs syndrom, men samtidigt måste man ju respektera att inte alla föräldrar kommer orka och ha tid att ta hand om barn med så speciella behov. Man får ju trots allt som regel inte hjälp av myndigheter att ta hand om barnet bara för att det har Downs syndrom, så man måste ju orka med rent fysiskt och praktiskt...

Eller vill du erbjuda dig att resa runt till alla som har barn med Downs syndrom och hjälpa dem att ta hand om barnet kostnadsfritt så länge de behöver hjälp...?

Citat från: TBT_STR_QR skrivet 14 april 2024 kl. 15:32:14Inte enbart barn med handikapp aborteras, utan även barn med ett särskilt kön aborteras och som annars är fullt friska.

Barn innanför magen som är flickor avlivas, enbart för att de är flickor.
Det är nog ytterst sällsynt att någon i Sverige (eller Norden) gör abort på grund av att fostret har ett visst kön - det har nog varit betydligt vanligare i Kina på grund av deras långvariga enbarnsregel, vilket ju säger mer om deras problematiska lagar än om abort i sig.

Citat från: MOA skrivet 14 april 2024 kl. 21:09:06Abort måste existera, kommer göra det om jag behöver i framtiden
I dagsläget är det nog ingen nämnvärd risk att abort kommer bli olagligt i Sverige inom överskådlig tid - inget parti i riksdagen har ens föreslagit att förbjuda abort, och opinionsundersökningar visar också att väldigt få i Sverige vill det.

Däremot kan det finnas en risk att det kan bli svårare med abort framöver. Kristdemokraterna har ju exempelvis länge föreslagit att sjuksköterskor och läkare ska ha rätt att vägra utföra aborter om de är emot det - vilket säkert inte är något problem i storstäder, där det lär finnas gott om andra sjuksköterskor som kan göra det istället, men på mindre orter med få anställda sjuksköterskor skulle det kunna bli problem.
(Inget av de andra partierna på högersidan har dock mig veterligen visat intresse för något sådant, så sannolikheten att ett sådant lagförslag skulle gå igenom är nog liten i dagsläget; men man vet ju aldrig vad som kan hända framöver)
#12
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 14 april 2024 kl. 15:18:29Digitaliserade creditsen från min VHS utgåva åt WillDubGuru för ett tag sedan om du intresserad så får du gärna använda dig av dom som källa om du vill lägga in credits på Dubbningshemsidan.
🙂.
Tack så mycket, då skriver jag av det snarast och lägger in vid nästa uppdatering. :)
#13
Citat från: gstone skrivet 14 april 2024 kl. 15:43:26Vilken dubbning är det här ?
Den där VHS-utgåvan borde ha originaldubben från 1980-talet av Gothenburg Sound och Urmas Plunt. :)
#14
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 14 april 2024 kl. 21:50:55Originaldubben hade varit intressant av serien The New Batman Adventures som dubbades om för streaming för ett tag sedan.
Jag tror att jag ska ha spelat in de allra flesta avsnitten av The New Batman Adventures från Kanal 5 - jag ska kolla mina anteckningar, och se om jag kan hitta åt dem. :)
#15
Off-topic / SV: Diagnoser
14 april 2024 kl. 15:00:40
Citat från: TBT_STR_QR skrivet 14 april 2024 kl. 13:33:07Låt oss säga att det blev möjligt i framtiden att detektera huruvida barnet innanför magen var HBTQ.
Bör det vara lagligt att avliva barnet innanför magen, enbart för att det visar tecken på att vara HBTQ?
Men det är ju helt teoretiskt omöjligt att kunna avgöra innan barnet är åtminstone ett antal år gammal, så det faller på sin egen orimlighet att ens diskutera. Man kan liksom inte skaffa en tidsmaskin och resa bakåt i tiden ett antal år när man väl vet ens barns sexuella läggning eller könsidentitet...

Det enda som går att avgöra innan ett barn har fötts är ju sådant som innebär kromosomförändringar, såsom exempelvis Downs syndrom. Och även om jag själv tycker det är lite tveksamt att välja att göra abort på sådan grund, så måste man ju ändå ha respekt om föräldrar inte anser sig orka med det; då barn med Downs syndrom trots allt kräver mycket mer arbete av föräldrarna - särskilt under unga år. I synnerhet om det rör sig om ensamstående föräldrar och/eller föräldrar som redan har små barn, så kan det helt enkelt bli ett oöverstigligt arbete. Dygnet har ju trots allt bara ett visst antal timmar, oavsett vilka behov ens barn har...

Det går inte alls att jämföra med exempelvis HBTQ, som på intet sätt kräver mer arbete av föräldrarna.