Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#11581
Dubbningar och röster / SV: Puff the Magic Dragon
11 november 2018 kl. 10:38:30
Intressant... Jag har alltid trott att Puff den förtrollade draken var dubbad redan 1979, men säker är jag i och för sig inte...

Jag kan ta och beställa studiekopia från Kungliga Biblioteket från 1979-03-08, så får vi hundraprocentig klarhet. :) I Svensk Mediedatabas nämns visserligen inget om just Puff the Magic Dragon, men att döma av klockslaget i Expressens artikel verkar det som att det ingick som del av Barnjournalen.
#11582
Nej, det är inte Space Invaders... Det är ett aningen modernare arkadspel än så; så pass mycket kan jag avslöja.

Men lustigt att du skulle nämna just det spelet, för jag tittade faktiskt på Space Invaders för ett tag sen för en tidigare tävling. Men alla de HTML5-versioner jag kunnat hitta på nätet som är gratis/open source har tyvärr inte varit det minsta mobilanpassade, och jag bedömde att dessa versioner skulle ta alldeles för lång tid att göra mobilvänliga och funktionsdugliga. Därför lade jag det spelet åt sidan tills vidare. Om jag får mer tid framöver, om jag upptäcker att det går att göra mobilanpassat med lite mindre ansträngning eller om jag hittar åt någon bättre HTML5-version av spelet kanske jag plockar upp den tråden igen, och överväger det till kommande tävlingar. Om det nu blir fler tävlingar, förstås - jag kan ju aldrig veta i förväg vilka filmer som filmbolagen är intresserade av att tävla ut.

Tyvärr är det för många spel inte så lätt att hitta åt passande HTML5/JavaScript-versioner, då det är först de senaste åren som det kommit att användas i bred skala, och det är ett flertal spel jag hade velat ha med i tävlingar men som jag helt enkelt inte kunnat hitta åt någon vettig version av. Och att skapa spel från scratch finns inte ens på kartan, då det tar på tok för lång tid; och mina JavaScript-kunskaper är inte tillräckligt bra för det. Fortfarande är det betydligt fler spel som görs i Flash-version, men nuförtiden vill man gärna undvika Flash då den standarden är på väg att försvinna (Adobes stöd för Flash upphör nästa år) och Flash inte fungerar på något enkelt sätt i vare sig mobiler eller surfplattor (både Android och iPhone har tagit bort allt officiellt stöd för Flash sedan flera år tillbaka).

Dessutom kan man inte anpassa Flash-spel på samma sätt, så då är man begränsad till hur spelet faktiskt har utformats och fungerar. Därför är det då heller inte möjligt att kunna skicka in tävlingsbidrag "per automatik" från spelen, utan då måste man göra på samma sätt som jag gjorde vid den gamla Wonder Woman-tävlingen - d.v.s. att man skickar in tävlingsbidrag för sig, och sen använder sig av spelens topplista från spelhallen här på sajten. Både bökigt och lite krångligt, så det är ingen optimal lösning...
#11583
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
9 november 2018 kl. 15:25:05
Citat från: gstone skrivet  9 november 2018 kl. 15:00:54
Tror du David kan få tag dubb credits till Teen Titans Go filmen ?
Vem David är eller vad han kan vet jag inte, men jag ska höra med min presskontakt på 20th Century Fox om hen kan få fram dubbcredits till Teen Titans Go! - Filmen. :) Den släpps ju på DVD och Blu-Ray om ett par veckor.
#11584
Dubbningar och röster / SV: Grinchen (2018)
9 november 2018 kl. 10:47:08
Citat från: gstone skrivet  8 november 2018 kl. 14:43:49
Kul fakta. På engelska görs rösten till bergmästarens assistent av ingen mindre än Jim Carrry !

Vem gör rösten honom på svenska ?
Ingen aning, vad heter den rollfiguren...? För det finns ingen som benämns som något sådant på creditlistan, i alla fall.
#11585
Det låter helt klart intressant, och jag önskar att jag hade haft möjlighet att närvara. Men tyvärr är Stockholm på tok för långt bort från mig också (sisådär en hundra mil)... :(
#11586
Den nya tävlingen/det nya spelet är på god väg, och det mesta är klart. Tyvärr är det dock lite kompatibilitetsproblem, som jag helst bör lösa innan det går att publicera. Dels ignoreras alla tangentbordstryck i Internet Explorer (så att det inte går att spela alls), och i Chrome fungerar inte poängräkning (d.v.s. man får aldrig poäng i spelet, vad man än gör)... :( Jag vet inte varför, för i Edge och Firefox fungerar allting. Jag försöker hitta en lösning på de problemen.

Sen återstår "bara" att faktiskt kunna skicka in resultaten till servern och spara tävlingsbidragen.

Om inte kompatibilitetsproblemen är mer svårlösta än väntat hoppas jag dock kunna publicera den nya tävlingen innan veckans slut. :)

Jag kan avslöja att det "nya" spelet (som rent tekniskt sett inte är speciellt nytt) är ett klassiskt arkadspel.
#11587
Dubbningar och röster / SV: Grinchen (2018)
8 november 2018 kl. 10:33:13
Citat från: gstone skrivet  8 november 2018 kl. 10:11:20
Vem är berättaren i den svenska dubbningen ?
Berättare är Kim Sulocki.
#11588
Dubbningar och röster / SV: Reilys frist date
7 november 2018 kl. 23:29:25
Ja, Jennys första dejt har svensk dubbning på DVD- och Blu-Ray-utgåvan av Insidan Ut.

Minns jag inte fel stod det utsatt dubbcredits efter filmens slut. Jag har dock tyvärr inte tillgång till BD-utgåvan här och nu, så jag kan inte skriva av dem just nu.
#11589
Citat från: Richardo skrivet  7 november 2018 kl. 14:20:35
Rätt säker på att alla inte är intresserad av en sådan med funktion, med tanke på att man kan helt enkelt slå av ljudet på hela datorn.
Visst kan man, men då gäller det ju för alla program och alla flikar - och det kan ju finnas personer som vill ha igång annat ljud under tiden; exempelvis som vill lyssna på Spotify samtidigt som man spelar.
#11590
Citat från: TrondM skrivet  7 november 2018 kl. 16:47:51
Jeg ser forresten at I Kill Giants har kommet ut på Blu-ray og DVD i Norge nå. Please Stand By har kommet ut på DVD. Jeg antar de også er gitt ut i Sverige.
Jag hittar märkligt nog ingen svensk DVD- eller Blu-Ray-release av Please Stand By. Filmen finns inte listad på någon svensk näthandel, och heller inte i Svensk Mediedatabas. Mycket riktigt har filmen släppts i Norge och Danmark på DVD, men den utgåvan verkar (enligt omslaget) bara ha norsk och dansk textning; inte svensk eller finsk. :(

Däremot släpptes I Kill Giants på Blu-Ray och DVD i Sverige så sent som i förrgår (i måndags); med all säkerhet exakt samma utgåva som släppts i Norge.
#11591
Dubbningar och röster / SV: Grinchen (2018)
7 november 2018 kl. 16:42:22
Jag har idag sett den nya animerade Grinchen, och det är en bra film. Jag tycker dubbningen var bra, men på gott och ont är all berättartext omskriven gentemot dubbningen av 2000 års spelfilm - även de meningar som är tagna rakt av från dr. Seuss bok, och som i originalversionen är identiska i båda filmerna. Däremot är det ju mycket glädjande att Andreas Nilsson återigen spelar Grinchen - en mer passande skådis för den rollen är svår att hitta...

Jag har fått creditlista från filmbolaget, så den kommer publiceras på sajten inom de närmaste dagarna. :)
#11592
Tyvärr har anpassningen av spelet till nästa tävling dragit ut på tiden, då det var mer jobb än beräknat. Men nu är jag på god väg, och har lyckats mobilanpassa spelet så det fungerar hyggligt (om än kanske inte helt perfekt) på mobiltelefoner och surfplattor.

Det som återstår är att ändra funktionerna kring ljud, så att ljud fungerar även i Chrome (på datorer och mobil); i och med att senare versioner av Chrome har en ny autoplay-policy, så att ljud inte spelas upp om inte användaren först har interagerat med sidan (genom att trycka/klicka någonstans). Därför måste man alltså lägga till en extra inledande splash-sida som man måste trycka på för att starta spelet, då ljud annars inte kommer att spelas upp på en gång.

Dessutom vill jag lägga till en pausfunktion, så att man kan pausa spelet; då någon sådan funktion inte fanns i open source-spelet jag utgått ifrån, och jag förmodar att de flesta kommer att vilja kunna ta paus i spel (när det nu rör sig om lite längre spelomgångar än Flappy Bird).

Om det finns behov av att kunna stänga av ljud måste även det läggas till som en ny funktion (då inte heller det fanns inbyggt) - vill ni att jag ska ta den tiden och lägga till funktion för att stänga av/slå på ljud, eller föredrar ni att få ut spelet/tävlingen lite snabbare utan den funktionen?
#11593
Om Dubbningshemsidan / SV: Sångtexter
7 november 2018 kl. 12:00:59
Nya sångtexter ska publiceras omedelbart - där görs ingen manuell kontroll eller granskning, utan allting publiceras automatiskt. Det är bara vid ändring/korrigering av befintliga sångtexter som det granskas och läggs ut manuellt; detta för att kunna förhindra missbruk och spam.

Min bästa gissning är att din webbläsare har cachat (förlagrat) sidan, så att den därför inte hämtade den aktuella versionen från servern utan istället visade den senast lokalt lagrade versionen. I så fall hjälper det sannolikt att hålla nere Ctrl och trycka Uppdatera/F5. I värsta fall får du tömma cachen i webbläsaren, så att den därigenom tvingas hämta sidorna på nytt.
#11594
Om Dubbningshemsidan / SV: Trådar om samma sak
6 november 2018 kl. 12:38:04
Jag tycker också att det har blivit alldeles för många "Vem är bäst som XXX" - jag tycker att dessa kan vara intressanta i begränsad utsträckning, men börjar man skapa dylika trådar om varenda rollfigur som förekommit i varenda film i världen (nästan), så har det gått alldeles för långt. Sådana bör begränsas till ett fåtal ovanligt intressanta fall, i och med att sådana trådar inte direkt uppmuntrar till diskussion eller motivering.
#11595
Tack för tipset; serien verkar ganska lovande. Visserligen lär den väl förmodligen inte komma upp i samma höga klass som 1980-talsserien She-Ra, men borde kunna vara bra ändå.

Jag hoppas att Netflix har utsatt dubbcredits när serien väl släpps, vilket de ju ganska ofta (men inte alltid) har...