Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Adobe podcast speech enhancer

Startat av Historielektionssoveren, 16 januari 2023 kl. 18:09:53

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Historielektionssoveren

Adobe har en ny effekt som kan göra dåligt ljud till perfekt


https://youtu.be/EMc9Zg_7Wow

Historielektionssoveren

Tänk om man skulle kunna använda det här för att förbättra dubbningar typ att lägga in en mono version av Svärdet i stenen och få ut den i bästa kvalitet bättre än officiell

Historielektions Soveren

Citat från: Historielektionssoveren skrivet 16 januari 2023 kl. 18:14:37Tänk om man skulle kunna använda det här för att förbättra dubbningar typ att lägga in en mono version av Svärdet i stenen och få ut den i bästa kvalitet bättre än officiell
Jag gjorde ett försök och perfekt är det då inte.
En kille som ångrar att han sov på lektionerna

doctormirabilis

Den typen av "for dummies"-mjukvaror funkar ofta inte så bra.

Att förbättra ljudet på äldre inspelningar, särskilt om det primärt är tal, är inte svårt med vanliga standardverktyg i exv. Adobe Audition. Ett par steg brusreducering, en passage eller två med eq och en normalisering kombinerat med limiter för att hålla nere volymspikar, och du har antagligen kommit en bra bit på väg.

Goliat

Citat från: Historielektions Soveren skrivet 23 januari 2023 kl. 01:53:52Jag gjorde ett försök och perfekt är det då inte.
Skulle säga att eq är ett viktigt verktyg för att börja med. Adobes låter skit om jag ska vara ärlig och är till för enbart röst som i podd, så film med flera röster samtidigt och ljudeffekter och bakgrundsljud samt musik kommer skapa ännu mer problem.