Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 23:46:40Just det, ja, Jan Koldenius kunde ju också passa som Den hornkrönte, Grundel och Guanan, vilket också fick mig att tro att Douglas kunde göra det, också.
Förresten, det var min idé med Koldenius som Grundel och Guanan, då Claes Jansson dubbade båda och både Jansson och Koldenius har dubbat Baloo.  :)
#2
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 23:44:52Carin Swensson:
Amelia Gabble

Lena Ewert:
Madame Adelaide Bonfamille

Nils Hallberg:
Tweedledee och Tweedledum

Asta Bolin:
Änkan Kanin

Birgitta Alm:
Kängu

Bengt Blomgren:
Peter Pan

Lena Granhagen:
Bianca

Ragnar Arvidsson: (Du kanske menar Arvedson?)
Baloo

Göran Eskils:
Berättaren från Peter Pan

(Vänta nu lite... Den här gången så är det nio skådespelare istället för tio... :o)
Det var konstigt, jag kunde nästan svära på att jag hade 10.

Nåja, men som tur är så kommer jag ihåg vem den saknade är, så nästa hög kommer att ha 11 istället för 10 på grund av detta.

Nåja, i vilket fall;

- Amelia för att jag hade med Lady Kluck i mitt inlägg och båda gjorts av Carole Shelley?

- Madame Adelaide Bonfamille för att jag hade med Ellen från Mary Poppins i mitt inlägg och båda gjorts av Hermione Baddeley?

- Tweedle Dee & Tweedle Dum av samma anledning som jag hade med Buzzie och Otto? (han dubbade Jeppe i originaldubbningen och alla dessa gjorts av J. Pat O'Malley)

- Änkan Kanin för att jag hade med karaktärer i mitt inlägg som spelats av Barbara Luddy? (som också är orsaken till att jag hade med dem i mitt inlägg och hon dubbade Lady i originaldubbningen)

- Kängu av samma ovannämnda orsak?

- Peter Pan för att jag hade med Pongo i mitt inlägg och båda dubbades av Anders Öjebo när filmerna dubbades om på 1990-talet?

- Bianca för att jag hade med Duchess i mitt inlägg och båda gjorts av Eva Gabor? (samt Margareta Sjödin på svenska)

- Baloo för att jag hade med Danny i mitt inlägg och Jan Koldenius dubbade Baloo i Luftens Hjältar och var även castad som Danny innan han hoppade av rollen och filmerna som båda ursprungligen var med i är 1960-talsklassiker från Disney?

- Berättaren i Peter Pan för att jag hade med Collien från Dalmatinerna i mitt inlägg och båda gjordes av samma skådespelare i original och även på svenska av Ingemar Carlehed när filmerna dubbades om på 1990-taket?
#3
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 23:08:04Ja, men dock angående Timon så var det för att Krister St. Hill var Preed från Titan A.E., och båda spelades utav Nathan Lane.

Douglas Westlund som Den hornkrönte: Eftersom du hade med både Grundel och Guanan som förslag, och då tänkte jag på Den hornkrönte. Guanan har sen dubbats utav Gunnar Ernblad, och han skulle passa både som Grundel (eftersom de delar en svensk röst) och den onda kungen, eftersom han kan göra skurkar låta läskiga, bra inlevelse. Detsamma kunde då kanske gälla Douglas...

Christer Banck som Taurus Bulba: Eftersom du bara hade med Carface som ett förslag, och jag kommer ihåg om att du tyckte att Carface låter som Ingemar Carlehed.

Och Elisabeth Grönqvist som Jane Jetson: Eftersom du bara hade med Tant Dete som ett förslag, och Janet Waldo har spelat henne vid ett tillfälle, som också är rösten till Jane.
Just det, det hade jag glömt, jag har hittills bara sett filmen en gång på engelska för många år sedan, har dock planer på att se om filmen så småningom på svenska.

Och jag håller som sagt med om det där med Gunnar Ernblad som Grundel och Den Hornkrönte Kungen.

Men jo, det stämmer att jag tyckte att Rolf Skoglunds insats som Carface lät en del som Ingemar Carlehed på flera ställen i filmen.
#4
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 22:50:00Tja, Pernilla och Louise var egentligen gamla idéer från mig. Men jag antar att de kunde funka om dessa var anledningarna. Förresten, du menar väl ändå Piff?

Ja, det är därför. Plus så är båda de mer seriösa utav dvärgarna och grisarna. Och Olof har ju en ljusare röst till exempel som Lille Skutt, som enligt mig låter lite lik Bert-Åke Varg. Om man är en bra imitatör så kunde vad som helst nästan vara möjligt, så detsamma gäller väl Olof, som sagt.

Och det var väl JAG som skrev "Bror Hurtig" när jag menade Bror Duktig.😅

Ja, Herr Varg säger även att han ska föreställa Stora Stygga Vargen. Förresten, plus så var Björn Bengtsson även Döden från Mästerkatten 2 och Jimmy Crystal från Sing 2. Utav dessa så är Herr Varg förresten den enda utav vargarna som är en hjälte, även om han är en ex-skurk och var en del utav stereotypen att vargar brukar ses som skurkar. Men eftersom Björn var tre vargar i rad för inte så länge sedan så kunde han vara kanske en bra ersättare till denna vargen, också.

Och ja, det är ju uppenbart det där med Eddie Hultén. ;)
Ojdå, jag skrev visst fel i hastigheten igen, jag menade Piff. (alltså den svartnosade)

Just det, jag glömde Döden och Jimmy Crystal, och båda är ju skurkar precis som Stora Stygga Vargen.

Förresten så kom jag på en till för Stora Stygga Vargen som jag glömde nämna, nämligen Stephan Karlsén, och på grund av det vill jag även passa på att slänga in Tommy Blom på grund av deras liknande röster, kan väl passa på med Anders Lönnbro också av samma anledning.
#5
Sparar ni alla filmer ni köper? Eller bara digitaliserar och släpper vidare? :) 
#6
Off-topic / SV: Diagnoser
Senaste inlägg av TBT_STR_QR - Idag kl. 06:29:34
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 21:11:40utan att påverkas av andra.
Det är omöjligt, eftersom alla påverkas av den rådande lagstiftningen.

Lagstiftningar har en normativ effekt på frågor som rör moral.

Om stöld kriminaliseras, då kommer de flesta anse att stöld också är moraliskt fel.


Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 21:11:40så länge man följer lagen
Vilken lagstiftning är det som ska gälla?
Ska Sveriges lagstiftning gälla, ska Danmarks lagstiftning gälla, eller ska vissa delstaterna i USAs lagstiftning gälla som tillåter abort fram till födseln?

Antingen har Sverige rätt och delstaterna i USA bör ha en mer restriktiv lagstiftning, eller så har delstaterna i USA rätt och Sverige bör tillåta abort fram till födseln (samma sak med Danmark).

Sverigedemokraternas linje var att sänka gränsen till de övriga nordiska ländernas nivåer, men de fick inte gehör för den och därför finns det inget riksdagsparti idag som vill ändra den rådande lagstiftningen.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 21:11:40aborträtt
Oavsett om man är för eller emot abort, är det inkorrekt att beskriva abort som en rättighet. Den står ej med i FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter. Det är en myt från abortförespråkande lobbyorganisationer.

Att vissa lobbyorganisationer skulle vilja att abort blir en mänsklig rättighet, är en annan femma, men i nuläget är den det ej.

Det finns även andra lobbyorganisationer som skulle vilja att självmord blir en mänsklig rättighet, men i nuläget är den det ej.

Rätten till liv är dock en riktig rättighet och det är vetenskapligt bevisat att barnet innanför magen är vid liv.


Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 21:11:40religiös propaganda
Alla lagar som antas i länder med sekulära stater görs på filosofiska grunder. Det finns många icke-religiösa i USA som är för en lagstiftning som förhindrar abort fram till födseln, på rent icke-religiösa filosofiska grunder.

Det kan jämföras med stöld. Det finns religösa skäl att vara emot stöld och det finns även icke-religiösa skäl att vara emot stöld. Det ena utesluter inte det andra.

Se länkarna nedan.

https://secularprolife.org/

https://www.rainbowprolife.org/

Det bör nämnas att det finns flera exempel ur historien där propagandan är icke-religiös och politiskt motiverad.

En av förgrundsgestalterna för abort i USA, Bernard Nathanson, erkände att hans siffror om kvinnor som dör i illegala aborter var helt uppdiktade. I senare delen av sitt liv, arbetade han för en mer restriktiv abortlagstiftning i USA. Bernard Nathanson gick från att vara abortförespråkare till livsförepsråkare.
#7
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
Senaste inlägg av Disneyfantasten - Idag kl. 06:06:13
Citat från: Skokaka skrivet Idag kl. 02:47:22Låt mig bli den första att gratta gstone på födelsedagen! :D
Ett 27-faldigt grattis för Gstone idag.
#8
Off-topic / SV: Hur skulle ni ha gjort det...
Senaste inlägg av Disneyfantasten - Idag kl. 06:04:38
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 22:22:03Tja, jag tänkte mer på att Maggie rapar och att kultingarna gör också det. Har glömt om något fisande var med i filmen, men jag tror nog inte det. Detta menade jag med "toalett-humor".

Men såklart, även om Claes Ljungmark som Wessman och Kristian Ståhlgren som Patrick är bra så vore det mer passande annars om Jan Mybrand och Fredrik Hiller var dom, på grund utav de engelska rösterna.
Jag tror inte att någon pruttade i filmen.

Den sistnämnda raden håller jag helt med om. (och på tal om det så har Grace exakt samma röst som Celia Mae från Monstrrs Inc både på engelska av Jennifer Tilly och på svenska av Vanna Rosenberg)
#9
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
Senaste inlägg av Skokaka - Idag kl. 02:47:22
Låt mig bli den första att gratta gstone på födelsedagen! :D
#10
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 13:07:11På tal om Andreas Nilsson, jag har ett tillägg till honom, eller snarare två: Snurre Sprätt & Daffy Anka, den andrenämnda är ju t.o.m. en anka som Andreas Nilsson spelat några stycken av.
Enligt TonyTonka så har Andreas faktiskt varit Daffy i minst sju avsnitt av Duck Dodgers. Men absolut, även Anders Öjebo, utav att du kom på honom som dessa två, men jag själv tyckte att både Anders och Andreas passar. 

Plus att de delar röster med Musse och Kalle vore ironiskt. ;D