Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - TBT_STR_QR

#31
Off-topic / SV: Tiden utan internet
13 juni 2018 kl. 14:47:58
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 juni 2018 kl. 10:53:45
var det ju väldigt vanligt att man anslöt till så kallade BBS:er (databaser) via modem

Vad kunde man göra när man kopplade upp sig till BBS, och vilka sorters webbsidor fanns tillgängliga?

När du gick i skolan, var skrivmaskinen standarden för att skriva uppsatser på lärosäterna eller var ordbehandlingsprogrammen redan etablerade i skolan?

#32
Off-topic / Tiden utan internet
13 juni 2018 kl. 09:27:04
De som är äldre på forumet har nog mer erfarenheter än de som är yngre.

Vad gjorde man på fritiden när det inte fanns internet, datorer eller tv i samma utsträckning som nu? Mitt antagande är att man hade en bok i handen i en större utsträckning på samma sätt som på den viktorianska tiden (då fanns det inte ens radio), men jag har ingen kännedom om några sådana erfareheter från den tiden.

Nuförtiden spenderar majoritet av ungdomarna sin fritid framför en läsplatta eller dator och surfar på nätet. Det problem har ökat i och med att teknologin har blivit mer portabel och mobil, där en smartphone är nu (ungefär) lika kraftfull som en dator på 90-talet. 
#33
Citat från: Anders M Olsson skrivet 11 juni 2018 kl. 16:01:42
Nu förstår jag inte riktigt vad du menar. De där pjäserna spelas på svenska av svenska skådespelare. Det är inga dubbningar.

Det kände jag inte till. Jag trodde att de ursprungliga engelska skådespelarna skulla komma till teatern och spela pjäsen på engelska, då originalspråken för pjäserna är engelska.

Använder de samma rekvisita, kostymer och musiknummer också, som de engelska?

Hittar inga klipp på pjäserna på svenska.
#34
Om Dubbningshemsidan / SV: Forumets första dagar
11 juni 2018 kl. 15:34:54
Vore kul om Dubbningshemsidan hade en log bok eller tidslinje där alla viktiga händelser som hänt webbsidan inkluderas.
#35
Någon som känner till några reboots av svenska tv-serier?

I USA rebootas tv-serier såsom Magnum P.I och Dynasty.
#36
Dubbas musikaler som man ser på teatern, såsom Disneys musikaler på broadway Ringaren i Notre Dame eller Mary Poppins? Både har haft premiär i Sverige. 
#37
Kortfilmerna som är del av Loone Tunes, och filmer från studion Blue Sky, är några förslag.
#38
Någon som kommer se CGI-filmen Varghunden (2018)? I och med att motivet av en varghund i animerad långfilm redan har behandlats i filmen Balto, tycker jag i första anblick att det känns redundant att se ännu en film med samma motiv och teman. Balto i sin tur lånade motivet av varghunden från Jack Londons roman White Fang (sv. Varghunden), men den filmen är ingen regelrätt adaption av berättelsen som jag antar Varghunden (2018) är. 

Någon som vet hur trogen filmen Varghunden är till romanen med samma namn? Romanen Varghunden av Jack London är en allegori om hur man överlever i ett kapitalistiskt samhälle, även fast författaren själv har sagt att han bara ville skriv en berättelsen om hunddjur, alltså en "dogstory".

Jag kanske är gammalmodig, men jag tycker vid första anblick att Varghunden (2018) inte är lika vackert animerat som Balto, eller för den delen Zootopia

Länk till trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=25XCwldakyk
#39
Dubbningar och röster / SV: MiMo sound dubbning
3 juni 2018 kl. 08:41:44
Kanske CD-skivorna släpps av ett dotterbolag?
#40
Dubbningar och röster / SV: MiMo sound dubbning
3 juni 2018 kl. 08:19:02
Jag antar att bolaget har gått i konkurs eller blivit uppköpt av något annat bolag, då det är främst Eurotroll som har hand om dubbningen av spel nuförtiden.
#41
Dubbningar och röster / MiMo sound dubbning
3 juni 2018 kl. 08:02:50
I spelet Flygande Start Första Klass såg jag i creditlistan, vid 52:59 i länken nedan, att bolaget MiMo Sound eller MiMo Voice ansvarar för det svenska ljudet. Är MiMo Sound/MiMo Voice ett dubbningsbolag? Den finns inte med på Dubbningshemsidans lista över svenska dubbningsbolag.

MiMo Voice var även ansvarig för det svenska ljudet i spelet Krakels ABC Den Galna Dammsugaren.

Det är intressant att röstskådespelarna i spelet benämns endast som skådespelare i creditlistan, och inte specifikt som röstskådespelare.

Av de listade skådespelarna hittar jag inga skådespelare som är aktiva idag. 

Länk till spel:
https://www.youtube.com/watch?v=QCEvyHiQMEc
#42
Off-topic / SV: Döden i filmer
2 juni 2018 kl. 18:40:04
Taran och den magiska kitteln. Det är förmodlingen den enda tecknade Disney-långfilmen där en karaktär begår självmord som en konsekvens av vara deprimerad, när det gäller Gurgi. Alla andra personer som dör i Disney-filmer, gör det inte självmant.   
#43
Om Dubbningshemsidan / SV: Träffats
2 juni 2018 kl. 18:38:07
Jag kan minnas att Athursos mötte Christian Hedlund fysiskt.
#44
Kommer fler spel att läggas till i Spelhallen?
#45
Jag vill bara förtydliga att när jag skriver "klippa bort" menar jag INTE att filmen i ursprungsform ska klippas bort. Då menar jag att man kan använda ett video redigerings program, såsom Windows Live Movie Maker när man har filmen på datorn endast för privat bruk, och klippa bort de läskiga scenera så barnet inte blir alltför skrämt.

Vill också förtydliga att jag inte hävdade att Resan till Amerika som helhet är läskig, utan det finns vissa element i scenerna som barn kan uppfatta som läskig. Ett sådant element är när Fievel håller på att bli slukad in i gapet på en monster-liknande katt (en katt som porträtteras som ett monster från Fievels perspektiv), men resten av scenen är okej att se.   

Men som sagt, varje person får göra sin egen bedömning angående vad som är lämpligt för barnen att se.

Man kan i och för sig ta reda på om barnen hos gemene man blir skrämda av särskilda inslag genom att ha en enkät, där man frågor en föräldrar om barnet skulle blir skrämt av vissa inslag. Sedan jämför man hur många som svarade ja och hur många som svarade nej.

Det är dock lite ironisk att när barnen blir tåligare och tåligare för läskiga inslag, så tonar dagens bolag ner och ner inslag som KAN uppfattas som skrämmande i jämförelse med filmerma på släpptes 80- och 90-talet.