Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#4006
Citat från: gstone skrivet  8 april 2023 kl. 22:53:17Pelle Svanslös(1981) har två engelska dubbnigar en för Storbritannien och en annan för amerika.

Här kan läsa om vilka några av rösterna är.

https://en.wikipedia.org/wiki/Peter-No-Tail_(film)

Bull spelas visst av samma person som också gjorde Fagin i Disneys Oliver och Gänget samt medverkade i några av Don Bluths filmer då han gjorde Jeremy i Brisby och NIMHs Hemlighet, Tiger i Resan Till Amerika, Itchy i Änglahund och Stanley i Trollet i Parken.
#4007
Off-topic / SV: Disneys handanimerade filmer
8 april 2023 kl. 22:22:56
Citat från: MOA skrivet  8 april 2023 kl. 22:17:41Exakt!

Fast det jag sa stämmer ju också. (eftersom alla andra stora karaktärer i filmen redan varit med i massa andra filmer förut)
#4008
Off-topic / SV: Disneys handanimerade filmer
8 april 2023 kl. 22:21:26
Citat från: gstone skrivet  8 april 2023 kl. 21:02:18Han menar nog att vi såg honom sist i filmen ;)
 
Och att säda film var sista handanimerade film Disney gjorde.

Hon menar du väl? (MOA är faktiskt en tjej)
#4011
Off-topic / SV: Disneys handanimerade filmer
8 april 2023 kl. 20:50:28
Citat från: MOA skrivet  8 april 2023 kl. 20:48:17Baxen blev sista karaktären att medverka i 2D animerad Disneyfilm

Menar du sista "nya" karaktär i en film från Walt Disney Animation Studios?
#4012
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 april 2023 kl. 10:46:02Nu tror jag att jag har hittat en hållbar lösning på dilemmat, och jag har kommit ganska långt framåt. Det är en del som återstår, men nu fungerar det i alla fall att visa alla norska creditlistor som finns och kunna klicka på dem. :)

Adressen är fortfarande hemlig, men så här ser det ut just nu:
Smakprov Norske stemmer og credits.png

Av tekniska skäl måste jag dock utveckla den nya avdelningen direkt mot den skarpa servern, vilket innebär att störningar med Svenska röster och credits kommer att förekomma under utvecklingsfasen - under kortare perioder kan alltså Svenska röster och credits se konstig ut, och i värsta fall kan alla svenska creditlistor försvinna bitvis. Jag försöker att komma ihåg att testa om de svenska creditlistorna regelbundet, men upp till någon halvtimme kan det ändå förekomma problem tills jag hittat och lyckats lösa dem. Så ha överseende med om något ser konstigt ut den närmaste tiden, och testa i så fall igen om en liten stund. Skulle något se galet ut en längre tid, så kontakta mig eller säg till här.

Det låter bra, jag ska ha tålamod med att sidan kommer.
#4013
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 april 2023 kl. 00:02:20Men sådana "blockbusters" brukar heller inte vara gjorda just för att få bra kritik av kritiker, utan är mer anpassade för den breda massan.

Precis, och det är just det som är fallet med Disneys nyinspelningar på 2010 & 2020-talen. (eller för den delen, live-action sitcoms på Disney Channel)

När Walt Disney Animation Studios och Pixar Animation Studios gör en långfilm så är det till allra största delen lätt att säga att de gör bra underhållning för familjer i alla åldrar som de dessutom tjänar pengar på och som har en konstform så beundransvärd och minnesvärd att de går att uppskatta även i vuxen ålder och har en charm så tidslös att de håller väl även med dagens mått mätt. (det märks även på många amerikanska animerade familjefilmer som INTE kommer från Disney eller Pixar och som fått stora fanbases, likaså på en del filmer med spelfilms-sekvenser både från Disney - till exempel Mary Poppins och Förtrollad - och en del andra stora amerikanska företag - till exempel The Wizard of Oz från 1939, som MGM fick inspiration till att göra efter succén av Disneys och världens första tecknade biograffilm Snövit och De Sju Dvärgarna - så det är lätt att betrakta den kreativa konstformen i många amerikanska familjefilmer som gjorts genom åren både från Disney (inkl. Pixar) och från en handfull andra amerikanska företag)
#4014
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 april 2023 kl. 01:04:25Recensionsprojekt...? Jag har då inte sett alltför många positiva recensioner från kritiker på majoriteten av spelfilmer - förutom då Lejonkungen, om det nu kan räknas som en sådan, och till viss del även Aladdin och Skönheten och odjuret; som alla tre överlag har fått ganska bra kritik från recensenter. Av svenska kritiker har dock Djungelboken (2016) fått överlägset bäst kritik, men det var ju innan Disneys mest intensiva mani med remakes började.

Men att de flesta av filmerna delvis gjorts för att få "gratisreklam" i och med de tecknade filmerna råder väl ingen större tvekan. Icke desto mindre har Disneys taktik än så länge fungerat, då de allra flesta av spelfilmerna har spelat in ganska mycket pengar och blivit relativt stora succéer - det är förvisso få av filmerna som blivit lika populär som Lejonkungen, som är en av senare års mest sedda filmer, men nästan alla har gått över förväntan.

Frågan är bara hur länge som Disneys tur håller i sig...? Än så länge har ju filmerna gått bra, men i den takt Disney har hållit på sistone lär det väl bara vara en tidsfråga innan turen tar slut och någon av filmerna floppar och inte ens spelar in produktionskostnaden - trots allt är det ju svårt att veta i förväg hur en film kommer tas emot, och ännu svårare vid sådana här filmer. Men den som lever får se...
(Men jag tror att vi på goda grunder kan förmoda att Disney kommer att fortsätta att producera remakes på löpande band tills dess att någon av filmerna floppar, så att Disney inser att det inte är lika riskfritt som de fram tills nu verkar tro...)

Det där med recensioner så menade jag att många recensenter har recenserat filmerna med sina egna åsikter och analyser, antingen genom videor eller genom text-sidor, men naturligtvis måste de ha sett hela filmen först, det är aldrig rättvist att recensera en film man aldrig sett i sin helhet, och självfallet är det alltid rättvisast att uttala sig om en film om man har sett den.

Angående det där med marknadsföring, att en film är inkomstbringande betyder inte alltid att en film får bra kritik, ett konkret exempel: Lilla Kycklingen (2005), är en film som sågats av folk och kritiker (och anses t.o.m. oftast att vara Walt Disney Animation Studios absolut sämsta film) men som ändå tjänade in ganska många pengar som gjorde att Disney kunde fortsätta sitt samarbete med Pixar.

Såhär är det (källa till alla: engelska Wikipedia);

- Tim Burton's Alice i Underlandet (2010);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sitt narrativ men praisades för skådespeleriet och visuella effekterna och tjänade in mycket pengar.

- Maleficent (2014);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sitt manus och inkonsekvenser i ton men praisades för Angelina Jolies skådespel, visuella effekterna och kostymerna och tjänade in mycket pengar.

- Berättelsen om Askungen (2015);

Filmen mottogs av positiva recensioner och blev t.o.m. belönad för kostymdesign-kategorierna och tjänade in mycket pengar.

- Djungelboken (2016);

Filmen mottogs av positiva recensioner och blev belönad för sina specialeffekter och tjänade in mycket pengar.

- Alice i Spegellandet (2016);

Denna film mottogs av negativa recensioner och blev inte heller någon vidare ekonomisk succé.

- Skönheten och Odjuret (2017);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för att vara en scen-för-scen kopia av originalfilmen men praisades för skådespeleriet, sångerna och visual-effekterna och tjänade in mycket pengar, många fans har dock kritiserat filmen för att vara en försämrad kopia av originalfilmen.

- Dumbo (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sin "brist på känsliga hjärta" men praisades för sin ambition, filmen uppträdde dock inte alltför väl på biljettkassan.

- Aladdin (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för regin, CGIn och Marwan Kenzaris karaktärisation för Jafar, men praisades för musiken, kostymdesignerna och skådespeleriet av Will Smith, Mena Massoud och Naomi Scott, filmen tjänade in mycket pengar.

- Lejonkungen (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och praisades för visualeffekterna, musiken och vokal-skådespeleriet (i synnerhet Billy Eichner och Seth Rogen), men kritiserades för sin brist på originalitet och ansiktsbehandlings-känslorna för karaktärerna, dock tjänade in filmen mycket pengar. De nyss nämnda grejerna är orsaken till att många fans ansett denna vara en av de sämre och onödigaste nyinspelningarna.

- Maleficent 2 Ondskans Härskarinna (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och kritiserades för sin röriga komplott och alltför konstgjorda visualeffekter men praisades för skådespeleriet av Angelina Jolie, Elle Fanning och Michelle Pfeiffer.

- Lady och Lufsen (2019);

Filmen fick blandad kritik av kritiker och praisades för skådespeleriet och röstskådespelariet men kritiserades för specialeffekterna, manuset och farthållningen.

- Mulan (2020);

Filmen fick överlag negativ kritik från filmkritiker som bland annat kritiserade karaktärsutvecklingarna samt de kulturella och historiska felaktigheterna, folk anser denna vara en av de sämre nyinspelningarna.

- Cruella (2021);

Filmen fick överlag blandad kritik från kritiker som kritiserade manuset men praisade Emma Stones, Emma Thompsons och Paul Walter Hausens skådespel, samt visualeffekterna, soundtracket, regin, kostymdesignerna och produktionsvärdet.

- Pinocchio (2022);

Filmen mottogs av negativ kritik från filmkritikerna, som fann brist på charm av originalfilmen och kritiserade även skriften och avvikelserna, filmen mottogs även av Razzy Awards, och är hittills den enda nyinspelningen som mottagit sådan nominering. (Razzy Awards är annars extremt sällsynta, ett annat sådant fall har varit Emoji Filmen av Sony Pictures Animation) Filmen anses av många vara den absolut värsta.

(tar mig en titt på de kommande filmerna när de väl är släppta)

Det som många har klagat på med många av Disneys nyinspelningar är att de är samma som originalet fast sämre.
#4015
Dubbningar och röster / SV: Favoritdubbare
7 april 2023 kl. 15:11:29
Citat från: Skokaka skrivet  6 april 2023 kl. 23:49:55Jag vet att jag har redan gjort en lista för mina "övriga" favoritdubbare, men poängen är att jag kommer ihåg dom ända sedan min barndom, och de har dubbat ganska mycket fortfarande. Så, jag tänkte ta upp dubbare som är klassiska (och några av dom är tyvärr inte med oss längre... :() och andra dubbare som är mer moderna. :)

Klassiska favoritdubbare (Män):

10: Sture Ström
9: Jan Koldenius
8: Bertil Engh
7: Bo Maniette
6: Roger Storm
5: Staffan Hallerstam
4: Charlie Elvegård
3: Bert-Åke Varg
2: Hans Lindgren
1: John Harryson
Andra: Kommer inte på... :-[

Klassiska favoritdubbare (Kvinnor):

10: Anna Nordell-Engh
9: Jasmine Heikura-Hansen
8: Mia Kihl
7: Beatrice Järås
6: Maria Weisby
5: Charlotte Ardai Jennefors
4: Lena Ericsson
3: Birgitta Fernström
2: Christel Körner
1: Monica Forsberg
Andra: Mariam Wallentin, Anita Molander, Vicki Benckert, Gunilla Orvelius, Norea Sjöquist, Ewa Fröling, och Malin Berghagen Nilsson

Moderna favoritdubbare (Män):

10: Anders Byström
9: Göran Gillinger
8: Dan Ekborg
7: Johan Wahlström
6: Jan Åström
5: Fredde Granberg
4: Peter Harryson
3: Stephan Karlsén
2: Jakob Stadell
1: Christian Hedlund
Andra: Guy de la Berg, Ole Ornered, Bengt Skogholt, Adam Fietz, Anton Körberg, Fredrik Hiller, och Allan Svensson

Moderna favoritdubbare (Kvinnor):

10: Jennie Jahns
9: Matilda Smedius
8: Hilda Henze
7: Anna Isbäck
6: Annika Herlitz
5: Mimmi Sandén
4: Cecilia Wrangel Schoug
3: Emelie Clausen
2: Mikaela Tidermark Nelson
1: Mikaela Ardai Jennefors
Andra: Kommer inte på... :-[     

Förlåt, men du vet väl om att;

- Guy De La Berg medverkade i en och annan dubbning på 1960-talet innan hans period 1999-2010 och sedanblev han svårt sjuk 2011 och gick bort 2014

- Jan Koldenius, Bertil Engh, Bo Maniette och Roger Storm började alla dubba redan på 1980-talet

- Stephan Karlsén började dubba redan på 1980-talet

- Dan Ekborg började dubba på 1990-talet

- Johan Wahlström började dubba mot slutet av 1980-talet

- Allan Svensson började dubba redan på 1980-talet

- Peter Harryson började dubbade dubba redan på 1980-talet

- Jan Åström började dubba på 1990-talet

- Anna Nordell-Engh började dubba redan på 1990-talet

- Jasmine Heikura-Hansen började dubba redan på 1990-talet

- Maria Kihl började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Mariam Wallentin började dubba redan på 1990-talet

- Charlotte Ardai Jennefors började dubba redan på 1990-talet

- Maria Weisby började dubba redan på 1980-talet

- Lena Ericsson började dubba redan på 1970-talet

- Monica Forsberg började dubba redan på 1980-talet

- Christel Körner började dubba redan på 1980-talet

- Birgitta Fernström började dubba redan på 1980-talet

- Beatrice Järås började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- John Harryson började dubba redan på 1970-talet (även om det är möjligt att han började redan på 1960-talet)

- Anita Molander började dubba redan på 2010-talet (eller möjligen rentav tidigare)

- Malin Berghagen Nilsson började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Vicki Benckert började dubba redan på 1990-talet (eller möjligen rentav redan på 1980-talet)

- Norea Sjöquists första dubbning var Sagor Från Zoo och jag minns att jag såg den som dagisbarn, så den måste ha varit på tidigt 2000-tal

- Gunilla Orvelius började dubba 1993

- Ewa Fröling började dubba redan i sent 1970-tal

- Jennie Jahns började dubba 1999

- Adam Fietz började dubba 1998

Får man fråga: hur förklarar du allt det?
#4016
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 april 2023 kl. 13:51:25Före filmen visas kortfilmen Carls Dejt. Ja alltså samma Carl som är huvudkaraktären i Upp.

Det känns inte riktigt lyckat att Carl ska gå på dejt...
disneysverige-07042023-0001.jpg

Jag håller med, han är ju ändå så gammal.
#4017
Off-topic / SV: Glad Påsk!
7 april 2023 kl. 13:02:12
Glad påsk till er alla där ute!
#4018
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 april 2023 kl. 21:24:55Och det är säkerligen många andra som tycker som du - uppenbarligen har ju live-actionfilmerna många tittare; annars hade de inte fortsatt att produceras...

Orsaken till det är dels för att de gjorts för marknadsföringens skull och dels för recensions-projektens skull.
#4019
Citat från: gstone skrivet  6 april 2023 kl. 17:05:26Ingen han hindra mig från att se Disney's live action remakes!

Även om ni inte gillar dom ser jag dom än då.

Och det har du självfallet all rätt att göra, ingen har sagt annat, men just att de gör det för PR och pengar är en aspekt som gör att det är svårt att sätta dem på topparna.

Men som sagt, två stycken tycker jag är riktigt bra, nämligen de två Dalmatiner-filmerna med Glenn Close, som jag finner underhållande och värda att ses flera gånger om.

Den enda som jag direkt "hatar" är Pinocchio, som jag ännu ej har hunnit se men som jag redan nu tycker ser fruktansvärd ut.
#4020
Citat från: Will Siv skrivet  5 april 2023 kl. 00:57:56sök på Disneymeals. :)
Hur hittar man då mat baserad på andra familjefilms-företag? (DreamWorks, Don Bluth, Warner Bros inkl. Hanna Barbera, 20th Century Fox inkl. Blue Sky Studios, Universal inkl. Illumination, ect.)