Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - TrondM

#1
Citat från: Anders M Olsson skrivet 10 mars 2021 kl. 21:54:46
Den senaste betaversionen av AnyStream som släpptes idag stödjer Disney+. Jag har inte hunnit testa den själv, men den bör vara bättre än andra liknande program eftersom det är ett riktigt nerladdningsprogram, ingen kamouflerad skärminspelare!

Det begynner å bli lenge siden du anbefalte AnyStream, men jeg har faktisk ikke prøvd den før nå. Den fungerte veldig bra. Det eneste problemet er at programmet ikke ser ut til å klare å laste ned høyere oppløsning enn 720p. I hvert fall ikke på de programmene jeg har testet. Jeg forventet ikke 4k-støtte, men 1080p hadde vært ønskelig. Regner med at jeg kjøper en lisens relativt snart.
#2
Også i avslutningssangen har Disney brukt gammel animasjon


When You Wish Upon a Star
#4
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 25 april 2022 kl. 20:51:50
Det där är ju samma animation som används för Surprise Gifts så de har antagligen en neutral version.

Nei, de har ingen nøytral versjon. De har brukt en av de gamle versjonene, og lagt ny animasjon på toppen av denne.

Surprise Gift animasjonen er dessuten delvis gjenbrukt fra introduksjonen til Cinderella innslaget.
#5
Citat från: Zebastian skrivet 25 april 2022 kl. 12:54:29
Är det bara jag som märkt att boken i Robin Hood scenen på något sätt har transformerats och blivit exakt likadan som den i början av Robin Hood filmen?

Nei. Det har irritert meg en stund. Dette skjedde da SVT fikk en HD-versjon av programmet i 2012.

Robin Hood i 2011:


Robin Hood i 2012
#6
Citat från: Zebastian skrivet 22 april 2022 kl. 01:42:04
Vem är ovanliga dubbningar? Är det någon som besöker forumet här? När Marcus poängterade den vita linjen så togs den ner för att korrigeras.

Vel, hvis personen besøker forumet her regelmessig, så ønsker hen tydeligvis å være anonym. Da synes jeg vi bør respektere dette, og ikke spekulere i hvem det kan være.
#7
Dubbningar och röster / SV: Musse Piggs julsaga
14 april 2022 kl. 17:27:36
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 14 april 2022 kl. 17:08:04
Men utgåvan av musse piggs julsaga på svenska med original dubbning är bara på VHS. Frågan är då varför den blev omdubbad och varför den inte blev utgiven på dvd.

Jeg antar omdubbingen skyldes at den var en del av Snowed in at the House of Mouse, og at de dubbet hele programmet under ett (har Pluto's Christmas Tree også en ny dubbing i dette programmet?)

At den ikke er gitt ut på DVD (eller blu-ray) skyldes nok at Disney i Skandinavia ikke synes det er verdt det. Snowed in at the House of Mouse er allerede utgitt på DVD, så de synes sikkert det er godt nok.
#8
Dubbningar och röster / SV: Musse Piggs julsaga
14 april 2022 kl. 16:57:29
Citat från: Anders M Olsson skrivet 14 april 2022 kl. 11:29:23Ljudkvalitén på VHS blev därmed den för tiden bästa som gick att få på analogt band, bättre än både rullband och kompaktkassetter, och inte så väldigt mycket sämre än digitalljud på CD.

Det var faktisk mange som kopierte CD-plater over til VHS, nettopp fordi dette var den beste kopien man kunne lage av en CD i tiden før digitale kopier var mulig.
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 april 2022 kl. 20:34:26
Ja, den du kallar för "original" låter helt klart som norska - när den norska dubben gjordes vet jag inte, och heller inte hur många norska dubbningar det finns. Men det kanske TrondM kan svara på...?

Helt klart norsk, ja. Men, jeg aner ikke når den er fra.

Citat från: Daniel HofverbergDen dubbning som används nuförtiden spelades troligen in 1994, och gjordes för VHS-filmen Disneys oscarskavalkad; som var en nedkortad och omdubbad version av Pluto, Ferdinand och Tre små grisar (där två kortfilmer från biofilmen klippts bort och allt dubbats om av KM Studio).

Jeg har denne VHS-filmen liggende i en eske et sted. Hvis jeg får tid en dag, kan jeg prøve å grave den frem og digitalisere, så vi kan sammenligne. Baksiden på videocoveret sier forresten "produksjonsår: 1983". Ble denne kavalkaden satt sammen for og vist på kino i 1983?
Tre små griser finnes også på DVD-filmen Disneys skattkammer, volum 5 (denne var vel opprinnelig gitt ut som VHS, men jeg tror kanskje det var under et annet navn). Den bør jeg også ha liggende et sted.
#10
Jeg lagde en liten oversikt over hva TV3 sendte i Disney Club i 1989/90
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1W_vBjiyQuE5Nu8CudX5S8OBhvT4kvKAkp4i6qDRoteY/edit?usp=sharing

Jeg har også en oversikt over episoder TV3 sendte av The Wonderful World of Disney og The Disney Sunday Movie fra 1988-1991
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sB5hdGSByb8AoBeEW4aIQQm2__FVcS5GgLJo1TTv8BY/edit?usp=sharing

Dette er for så vidt basert på programoversikten for norsk TV3, men TV3 sendte vel det samme programmet i hele skandinavia i disse årene?
#11
Citat från: MOA skrivet 18 mars 2022 kl. 13:21:35
Hon blev väldigt gammal,nästan 100 år

Nesten like gammel som denne tråden var, før den ble vekket til live igjen.
#12
Citat från: Anders M Olsson skrivet 15 mars 2022 kl. 11:53:19Den angivna längden under Censur/granskning (75 meter) kan stämma med 16mm-versionen.

I følge wikipedia er det 40 frames per fot på 16mm film. 75 meter vil dermed si ca. 410 sekunder (06:50). Dette stemmer veldig bra med filmen på archive.org, som er 6:48
#13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 mars 2022 kl. 02:01:29Möjligt är det kanske, men vad finns det för slags arkiv som kan tänkas ha sådant här...? Svenska Filminstitutet verkar i alla fall inte ha bevarat The Litterbug i sitt arkiv, och jag känner inte till andra arkiv som har svenska 35 mm- eller 16 mm-filmer.

Det er nok ingen offisielle arkiv som har disse nå. Men, de kan ha hatt dem tidligere, som har solgt dem til privatpersoner når de la ned utlånstjenesten. Eller så kan det hende at de ga dem bort til de institusjonene (som for eksempel skoler) som fikk lov til å låne filmer fra arkivene, og så har filmene etter hvert funnet veien til samlere, når disse heller ikke ville ta vare på dem lenger.

Jeg fant en del utleiekataloger fra Statens Filmsentral på Nasjonalbibliotekets websider. Her fant jeg Litterbug i 85/86-katalogen. Den hadde bare engelsk tale, men katalogen inneholdt mange andre Disneyfilmer med norsk tale, som ikke har blitt gitt ut på noe hjemmevideoformat. Kunne vært interessant å finne ut hvor mange av disse som norske samlere har fått tak i.
#14
Citat från: Goliat skrivet 11 mars 2022 kl. 15:51:21
Finns Hot Spells hos er?

Nei. Så vidt jeg kan se, mangler det tre episoder. Det er "Darkly Dawns the Duck: Part 1 & 2" og "Hot Spells"De har forresten også slått sammen sesong 1 og 2. Så på Disney+ er det 76 episoder i sesong 1 og 12 episoder i sesong 2
#15
Det var ikke så mange britiske stemmer, ser det ut til...