Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Zach66

#1
Citat från: AmeliaTalks skrivet 17 november 2023 kl. 18:55:51Jag har "Det var en gång i djungeln" kassetten, och kan ha den uppe på Internet Archive imorgon. Ifall den fortfarande är av intresse.
Ja tack det vore väldigt intressant att få se denna.  :D
#2
Olika beslutsfattare eller olika människor som ansvarat för omslagen är väl det mest troliga. Drar mig svagt till minnes att vissa av Disneyklassikerna också givits ut onumrerade.
#3
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
25 oktober 2023 kl. 10:03:18
Tack för grattningarna igår. Jag såg dem först nu.  ;)
#4
Citat från: Gustav Jonsson skrivet 20 oktober 2023 kl. 12:49:20Var kommer dessa ifrån?
Från archive-sidan:
"I want to give a big thanks to ---- for transfering this from a 35mm film and ---- for syncing it up to a better source and giving me this dub.
#5
Tråkigt och sorgligt, men förväntat efter de hälsoproblem han haft under senaste tiden.
Kommer saknas mycket.
Vila i frid Larsan.
#6
Jag kommer ej åt dubbningen på Mega. Står att man behöver en decryption key.
Har du en sådan eller hur kommer man åt en? Jag har inte använt Mega förr!
#7
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 15 oktober 2023 kl. 10:43:33Ursäkta att jag lyst med min frånvaro under en längre tid, då jag varit mer eller mindre datorlös. Men nu har jag äntligen köpt en ny dator, och håller på att installera nödvändig mjukvara, så nu är jag snart redo att sätta igång med alla projekt som legat i malpåse de senaste nio månaderna. :)

Jag har ännu inte kopplat in den större hårddisken från min gamla dator, så ännu vet jag inte om allt arbetsmaterial är oskatt eller om något gått förlorat - det är bara att hålla tummarna, och om några dagar bör jag veta mer.

Först ut blir något ni alla redan har sett, fast på sätt och vis ändå inte...
Mycket roligt och trevligt att du är tillbaka igen :)
Hoppas på att allt funkar som det ska och gjorde innan din gamla dator lade av.
Lycka till och vi ser alla fram emot vad du kommer att erbjuda framöver.
 :)
#8
Ja det är en hel del. Många skatter där kan jag tro.  :)

Jag hade själv de första 500+ av Disneybolagets biovisade filmer på VHS (inklusive Touchstone & Hollywood Pictures och alla som inte visats på bio i Sverige), innan jag började byta ut dem alla mot DVD, under andra halvan av 00-talet.
Behöll endast dem som inte fanns att tillgå på DVD någonstans i världen eller hade speciella klipp utförda i Sverige eller med annan dubb (jag missade dock ut på alla första-dubbningar från Sverige, förutom Dumbo och Alice i Underlandet, därav anledningen till att jag så gärna vill se och höra dem nu ;) ). I mitten av 10-talet ändrade jag mina köpvanor till Blu-Ray istället och började byta ut de DVD jag hade, (succesivt bakåt i utgivningen så att det skulle bli enhetligt i bokhyllan) med samma förbehåll som när jag bytte ut VHS till DVD (se ovan). Så fr.o.m. Underdog - Superhunden (2007) har jag alla Disneykoncernens biovisade filmer på Blu-Ray (med undantag för de få som aldrig släppts på Blu-Ray och där jag har dem på DVD, eller på nedladdad/köpt film-fil om de inte ens släppts som DVD). De som släpptes innan denna, behöll jag på DVD. Kunde dock inte låta bli att också köpa på mig alla de tidigare animerade klassikerna på Blu-Ray, för bildkvalitetens skull, så av dem är det "double-dipping" i hyllan. Det tar ju en hel del plats, eftersom vissa titlar finns i tre exemplar (ta typ Alice i Underlandet: den gamla dubbningen på VHS, nya dubbningen på DVD och Blu-Ray osv.).
Allt som allt är det långt över 800 filmer vid det här laget (inkluderat MARVEL & Lucas Film, men ej 20th Century Studios, vilka jag helt hoppar över i samlingen).
Och det är bara från Disney  :o

Sen tillkommer alla andra filmer man köpt på sig genom åren med film-serier (typ Lord of the Rings & The Hobbit, Harry Potter Universe, Aliens, Predators, Subspecies, Heimat, Cinerama´s storbild-filmer, osv.) vissa TV-serier finns också (typ MARVEL, LOST, Arkiv X, Millennium, Mord i sinnet, Johan Falk osv.) vilket gör att samlingen nu tar upp ett helt rum med sina nära 2000 titlar.
I min "skattkammare"  8) har också alla 600+ soundtrack som givits ut på CD till Disney-filmer genom åren, eller i annat fall på gamla LP eller nyare nedladdade FLAC-filer, alla släppta Lill-LP & Musiksagor i Sverige genom åren (med något undantag), samt många amerikanska Disney Story Teller/Read-Along´s.

De mest frenetiska samlar-åren ligger nog bakom mig, då det mesta redan har inskaffats, men det finns ju alltid något man vill lägga till eller försöka hitta.
#9
Vill egentligen inte vara negativ för ett omslaga skull... men usch... det var verkligen ingen lockade bild för omslaget.
Hade varit mycket snyggare och fräschare med den preliminära bilden de hade med svart bakgrund bakom figurerna. Denna bild tycker jag inte säger någonting om filmens karaktärer.  :-\
#10
Tingeling och Legenden om Önskedjuret är klar favorit av dem om jag ska välja. Den är härligt vemodig och sorglig (med tanke på att det blev den sista i serien också).
#11
Off-topic / SV: Musiksagor
30 augusti 2023 kl. 16:47:01
Nu har jag kollat i boken och lyssnat på skivan. Det står 1968 inne i boken också, men det står som en "världs-copyright" som Disney gjort 1968 (förmodligen när deras egna version publicerades). Sång versionerna är som jag tidigare skrev, de från om-dubbningen. Därmed måste ju denna skiva släppts i samband med den, eller efter.
#12
Off-topic / SV: Musiksagor
29 augusti 2023 kl. 23:52:21
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 29 augusti 2023 kl. 23:38:58Jag tror precis som du att det är Lill-LPn som His Master's Voice gav ut som inlägget ifråga syftar på, och att det inte finns någon fullängds-LP annat än den från 1981.

På avbilden av skivan på Discogs står det ju dock copyright 1968, så kanske gavs den inte ut på 1970-talet trots allt...?
Jo, den måste ha kommit efter nydubbningen på 70-talet, eftersom det är sångversionerna från den dubbningen som finns på B-sidan. Jag tror att copyrighten på själva skivan är ett misstag eller från den amerikanska orginalutgåvan och inte blivit ändrad vid den svenska utgivningen. Kan se om det står något annat i själva boken. Återkommer.
#13
Off-topic / SV: Musiksagor
29 augusti 2023 kl. 23:27:22
Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 augusti 2023 kl. 22:07:41Enligt detta inlägg verkar det finnas en Dumbo LP med autentiskt ljudspår från 1972-års dubbning och med Charlie Elvegård som berättare, kan någon lägga upp den?;

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=490.msg4980#msg4980

(den jag hade som barn och som TonyTonka lagt upp har iallafall Göthe Fyhrling som berättare)
Undrar om det här inte syftas på LLP:n (dåtidens Musiksaga) från 70-talet (kommer inte ihåg exakt årtal nu).
Där är Charlie Elvegård berättare. Någon stor LP med honom som berättare har jag aldrig sett eller hört talas om.
Mig veterligen finns det bara den med Göte Fyhring som berättare, och den är från 1981.

LLP 27 Dumbo
#14
Off-topic / SV: Gnälltråden
29 augusti 2023 kl. 13:08:51
Citat från: Anders M Olsson skrivet 29 augusti 2023 kl. 08:41:43På det hela taget tror jag att Disney gör sig själva en otjänst genom att trycka ut den ena nyinspelningen efter den andra. Det kanske ger klirr i kassan på kort sikt, men är antagligen mindre gynnsamt på lång sikt.
Jag håller med.
Det är som med de tecknade uppföljarna som producerades för "direkt-till-video", för några år sedan. Där blev det så småningom stopp efter mycket kritik om att de förstörde de animerade klassikerna/originalen. Nu gör de exakt samma sak igen - med alla dessa live action inspelningar av de tecknade klassikerna.
Undrar hur länge det dröjer innan de inser att det är "the same thing, all over again"?
#15
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 26 augusti 2023 kl. 07:20:21På något sätt ska vi nog kunna lösa det här, så jag ska göra allt som står i min makt så att alla på något sätt ska få tillgång till originaldubbningen av Pinocchio, Peter Pan, Pongo och valptjuvarna och Bambi, plus 1972 års första omdubbning av Dumbo. :)
Lugnande ord från Ovanliga dubbningar. Tack för det. :)

Det är nog som du säger, att det förmodligen ändå är många i forumet som inte kan synka riktigt korrekt, men det är ju en sista utväg med enbart ljudfilerna, om det andra du föreslår inte skulle fungera. Själv skulle jag vara så tacksam enbart för ljudet också, då jag har filmerna i sig i bra kvalitet i annan form (DVD, Blu-Ray osv.) Det är mycket intressant för mig att få höra original-dubbningarna, då jag missat de flesta av dessa, utom en del på bio i barn- och ungdomsåren.

Så skulle du (och alla ni andra också, som kanske har dem) möjlighet att skicka ljudfilerna på något sätt till mig så kan jag "leka" och mixtra lite på egen hand också. Jag har ingen egen tanke eller möjlighet att göra så proffsiga versioner som du (och andra som laddat upp), och kan inte skapa svenska bildversioner, och därmed lär det väl inte vara någon större vits med att ladda upp för min del, men för min egen del (och om någon annan är intresserad, om jag blir nöjd med resultatet) så skulle det vara tillfredställande att äntligen få höra (och ev. se) de gamla dubbningarna. I alla fall tills du eller någon annan kan ladda upp lika fina film-filer som tidigare och de får stanna kvar på nätet utan att raderas av Disneys jurister.

Detta är min egna personliga åsikt och jag begär inte att någon annan ska tycka likadant, instämma eller hålla med mig. :)
PM går också bra (om det är någon som inte vill skylta med att de har ljudfilerna här i forumet).

Tusen tack på förhand, om det skulle gå att fixa.