Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Soscla

#31
Vilken fantastisk final! Så underbart att alla förenades och visade sitt stöd för Ukraina, det är det tävlingen handlar om: Enighet, broderskap, fred!
Jättekul att Storbritannien kom så högt upp efter så många år i botten. Heja Sam Ryder, han är verkligen otrolig! Jag gillade också Sverige (givetvis), Spanien, Armenien och Rumänien.
Men satan så långa pauser det blev när de skulle berätta publikens poäng hahaha! Höll på att förgås.
#32
Citat från: Beck skrivet  5 maj 2022 kl. 19:53:28
Hej!

Kan det vara läskedrycken Jaffa?

https://www.youtube.com/watch?v=YaqAGbhnDQI

Omg omg omg omg!!! Jaaaaaaaaaaaaa! Jag älskar diiiig åååååh! <3 <3 <3 <3 Sökt mig galen på Fanta och Zingo, hade helt glömt att Jaffa också fanns! AAAAH DU ÄR BÄSTTT! Tack tack tackkk!
#33
Jag chansar!

Jag minns en gammal reklamfilm så sjukt tydligt men jag lyckas inte hitta den på Youtube. Antingen letar jag efter fel saker, eller så har bara ingen lagt upp den, :( hoppas nån annan också minns den! Sändes i mitten av 90-talet tippar jag på.

En blond 50-talsflicka står och klappar sin häst i stallet. En cool raggarsnubbe kommer och tittar menande på henne att hon ska följa med, men hon ler blygt och skakar på huvudet. Jag tror att han tar fram en läsk (för reklamen är för läsk, har inbillat mig apelsinläsk, men kan vara annat) och det kan tjejen inte motstå! Hon tittar på sin häst som blinkar åt henne. Killen leder henne till ett litet rum i stallet där hon tror att hon ska få smaka på läsken, men han puttar in henne och låser dörren, sen går han själv och klappar på hennes häst, som ser rätt nöjd ut. Flickan tittar på dem genom ett fönster och gråter.

Wanda Jacksons "Right or Wrong" spelas i bakgrunden hela tiden, det är ingen dialog.
https://www.youtube.com/watch?v=qCxXnD2bVaw

Den har gäckat mig i 25 år, jag behöver hjälp!
#34
Intervju med dubbregissören om processen och alltihop, kan vara intressant
https://www.youtube.com/watch?v=_6ipA_JlAW8
#35
Off-topic / SV: Nostalgitråden
5 mars 2022 kl. 11:10:40
Citat från: MOA skrivet  4 mars 2022 kl. 23:34:54
Så jag kan alltså bli nostalgisk när jag tittar tillbaka på detta 10 år i framtiden?

Ja, varför inte? Eller jag kopplar nostalgi till starka känslor. Frambringar Dubbningshemsidan så starka känslor alltså?  ;D
#36
Off-topic / SV: Om du var ett djur?
4 mars 2022 kl. 22:12:45
Jag vill vara en val eller nån gnagare. Eller kanske en häst
#37
Off-topic / SV: Nostalgitråden
4 mars 2022 kl. 22:08:39
Citat från: TonyTonka skrivet 19 februari 2022 kl. 23:55:30
Melodifestivalen 2010 är en favorit för mig med,  fyllde dock 15 det året så vet inte om jag skulle säga att jag blir nostalgisk.

Jag tycker nog att nostalgi inte behöver ha en tidsgräns. Och det här var ju tolv år sen, en hel evighet! Klart att man kan bli nostalgisk över saker som hände när man var 15!
#38
Off-topic / SV: Vad jobbar ni med?
3 mars 2022 kl. 11:16:54
Citat från: Simon Axelsson skrivet 24 februari 2022 kl. 17:15:09
Menar du att du har gjort de svenska undertexterna till What We Do In The Shadows-serien?

Japp, så om du ser nåt som bara låter helt kajko och fel ber jag om ursäkt!

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 februari 2022 kl. 01:10:54
Jag måste nog medge att det var den amerikanska versionen av Lego Masters jag provade se, och inte tyckte om - och jag bara förmodade att de andra versionerna var likadana... :-[

Hursomhelst har jag aldrig varit särskilt intresserad av Lego, så jag hade förmodligen inte tyckt om det i vilket fall som helst.


Om man inte gillar Lego är det helt klart ingen serie man ska spana in, men den australiska versionen är den bästa, hett tips! (Men skiljer sig inte så grovt från den amerikanska att det blir en helt annan upplevelse, förstås)

Citat från: Grimner skrivet 25 februari 2022 kl. 19:31:58
Mitt primära yrke skulle väl kunna sammanfattas som "litteraturarbetare" i största allmänhet. Mer specifikt så är jag författare, poet, lyriker, manusförfattare, rollspelsutvecklare, encyklopedist, översättare, korrekturläsare, lektör, redaktör och litteraturkritiker.
Jag bedriver också privatforskning, dock huvudsakligen för eget bruk, inom bland annat teologi, mytologi, folkloristik, runologi, historia, sociologi, statsvetenskap och antropologi.
Emellanåt har jag också gjort ett par mer eller mindre lyckade (och ofta obetalda) insatser som skådespelare, röstskådespelare och regissör i diverse kortfilmer, humorsketcher och pjäser.
Slutligen så driver jag ett antal simplare och ickekommersiella organisationer; fanklubbar, studiegrupper, diskussionsforum, intresseföreningar och rollspelsgrupper.

Du låter asball! Rollspelsutvecklare? Berätta genast mer och bli min kompis!
#39
Off-topic / SV: Vad jobbar ni med?
24 februari 2022 kl. 16:33:41
Jag är frilansande översättare och undertextare, så jag sitter och tittar på tv-serier hela dagarna  :P (om ni vill se några av "mina" serier kan ni spana in Euphoria, What we do in the shadows eller Lego Masters UK/USA/Australien)


Citat från: Miikee skrivet 24 februari 2022 kl. 15:47:06
Jag är utbildad kock och har jobbat lite med det. Nu utbildar jag mig dock till lärare inom hem- och konsumentkunskap, samt historia och geografi! :D

Låter jättetrevligt!
#40
Off-topic / SV: Coronaviruset
8 februari 2022 kl. 10:51:51
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 februari 2022 kl. 09:23:31

T.o.m. rekommendationen att jobba hemifrån tas ju bort imorgon, vilket känns oroväckande med tanke på att smittspridningen är rekordhög... :(

Nu har ju även Melodifestivalen kört igång, och efter att den första deltävlingen i lördags hade relativt begränsat med publik och avstånd, så gissar jag att SVT nu på lördag kommer nyttja de borttagna restriktionerna så att man klämmer Globen full; helt utan avstånd mellan sällskapen och utan vaccinpass. Då behöver man ju inte vara ett geni för att lista ut vad som kommer att hända... :(

Jag väljer att naivt tro/hoppas att även om man inte måste jobba hemifrån imorgon kommer många arbetsplatser inte dra tillbaka sina arbetare direkt utan kanske göra lite pö om pö? Hoppas hoppas!
Stön på din Globen (jag menar Avicii Arena)-kommentar. Suck och sttööön, och så blir det färre igen två veckor senare när alla har trillat dit ughh! >_<
#41
Off-topic / SV: Coronaviruset
1 februari 2022 kl. 21:42:42
Uppdatera oss TonyTonka på hur du mår under de närmaste dagarna! <3 <3
#42
Jag vet inte om det var just översättningen som var dålig eller om det bara var hela skämtet i original också (både och, var det nog).
I Shadowhunters på Netflix slåss de och hjälten knockar en skurk. Hans kompis säger "Well done!", varav hjälten svarar "No, more like medium rare."
Det vill säga, otroligt krystat och o-kul skämt.
På svenska blev det (ungefär, minns inte exakt) :
-Bra gjort!
-Nej, snare en dålig tjur.
Alltså för att "gjort" och "hjort" låter likadant.... SÅÅÅ dåligt hahahaha!
#43
Citat från: Anders M Olsson skrivet 26 januari 2022 kl. 16:38:24

Gång på gång kör de "snikvarianten" och dammar av gammal skåpmat, vilket inte bara resulterar i dåliga filmer, det sänker även värdet på de tecknade originalfilmerna.


Håller med dig i allt annat du sa, men vet inte om jag tycker att originalen får sig en törn. De lyser snarare starkare.
#44
Off-topic / SV: Coronaviruset
22 januari 2022 kl. 16:59:45
Jag vill veta hur kära Daniel mår i dag! <3 <3 <3 Hoppas febern lägger sig snart och att hostan inte gör dig sömnlös!

Jag tog min tredje dos i tisdags (Moderna, tidigare två var Pfeizer) och jobbar hemifrån och har avslutat mitt sociala liv så nu ska väl banne mig ingen omikron hoppa på mig!
#45
När jag var liten var det många på skolgården som också teoretiserade om titelns betydelse och nån trodde att det var inbakat "Simbas katt" för de är ju kattdjur...  ::) ::) Då får man liiiite med pride-lejonflockskänslan hahah!