Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Steffan Rudvall

#1
I ett avsnitt av Snedtänkt med Kalle Lind nämner Ingrid Edström att segment från Sesame Street var med i Fem myror är fler än fyra elefanter. Stämmer detta eller har hon med åldern blandat ihop? Möjligtvis kan hon ha blandat ihop det med Svenska Sesam eller med att Sesame Street visade några av Fem myrors animationer.
#2
Filmer och TV-serier / Den lilla sjöjungfrun (2023)
16 september 2022 kl. 14:04:25
Disney's remake av Den lilla sjöjungfrun har biopremiär i maj.

#3
Disenchanted uppföljaren till Förtrollad kommer till Disney Plus 24 November och den svenska titeln är Avförtrollad.


https://www.instagram.com/p/CicH6TBIRIY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
#4
Filmer och TV-serier / Wish (2023)
10 september 2022 kl. 22:12:54
Disney presenterade under D23 en ny film vid namn Wish. Den handlar om Önskestjärnan den som finns i flera Disneyfilmer och en hjältinna vid namn Asha (kanske prinsessa). Det speciella med filmen är 2D...

https://twitter.com/DisneyAnimation/status/1568402440055300096?t=VyUTPebWkKMEEnq34kPkMw&s=19

https://twitter.com/DisneyAnimation/status/1568402492031123456?t=VyUTPebWkKMEEnq34kPkMw&s=19
#5
Insidan ut ska få en uppföljare, den utspelar sig också i Jennys huvud men som tonåring och massor med nya känslor dyker upp.
#6
Filmer och TV-serier / Hokus Pokus 2
3 september 2022 kl. 20:18:50
Hocus Pocus får en uppföljare senare i år. Då lär kanske den första filmen dubbas också som Förtrollad... Värt att nämna är att uppföljaren på svenska kommer att heta Hokus Pokus 2 fast att den svenska titeln på första filmen väl är Hocus Pocus.
#7
Kan någon förklara utgåvorna av denna serien? Har hela serien släppt på DVD i Sverige? Jag hittar utgåvor som har 6 avsnitt och utgåvor som är 14 så jag förstår inte riktigt vad det är man behöver för att få ihop hela serien.
#8
Trick or Treat Scooby-Doo kommer bli nästa direkt till DVD Scooby Doo film.

Trailern för Trick or Treat Scooby-Doo.

Om filmen dubbas så är min enda önskan att Peter Sjöquist får återvända inte bara som Fred men också om några av hans roller från Scooby Doo Var är du! återvänder eftersom att den serien på något sätt ska vara inblandad i handlingen till den här filmen.
#9
Dubbningar och röster / Madagaskar trailer
17 augusti 2022 kl. 16:38:55
På DVD utgåvan av Hajar som Hajar finns det en trailer för Madagaskar med helt andra röster tro det eller ej men det är faktiskt Joakim Jennefors som spelar Alex. Det är alltså en trailer för första filmen men absolut inte dubbad av KM Studio.
#10
Dubbningar och röster / Bilar på väg
11 augusti 2022 kl. 11:35:27
Undrar hur dubbningen kommer att se ut...
#11
Dubbningar och röster / Why, Charlie Brown, Why?
11 augusti 2022 kl. 00:06:40
Vi känner ju alla till att Eurotroll dubbat denna special på slutet av 90-talet som del av SVTs Snobben serie. Jag har dock hört att det ska finnas en äldre dubbning också den gjord för SVT i början av 90-talet, Är det någon som vet något om den dubbningen?
#13
På Öppet Arkiv fanns ett klipp där Tommy Körberg sjöng duett versionen av Skönheten & Odjuret med Celine Dion.

Det verkar inte finnas på SVT Play dock, Vet någon var man kan hitta det?
#15
Filmer och TV-serier / Disney återgår till 2D
25 april 2022 kl. 21:31:06
Disney har tydligen skapat ett träningsprogram specifikt för handtecknad 2D animation... Det verkar som att de kommer börja göra långfilmer i 2D igen. En person som verkar vara ganska involverad är den gamla Disneyanimatören Eric Goldberg... Detta ska tydligen inte heller vara någon engångsföreteelse som Prinsessan och grodan utan de kommer fortsätta med det här.
#16
Någon som vet om det verkligen finns äldre dubbningar av dessa gjorda för VHS av Esselte Video? Svensk mediedatabas påstår det men jag såg ett omslag för Kör hårt, Snobben! och det står hur tydligt som helst "Svensk text".

#17
Radio Disney har nu en tävling där vinnaren får dubba i Lightyear...

https://radioplay.se/radiodisney/tavling/vinn/lightyear/


Stort Lycka till, till de som vill försöka!
#18
Någon som vet när namnbytet skedde? Jag har några köp VHS:er med avsnitt av KM Studio dubbningar av både Nalle Puh och Räddningspatrullen och de fallen står det Mediehuset...

Det är ju egentligen inget namnbyte utan snarare började man använda en förkortning för KM Studio betyder ju Karlskoga Mediahuset.
#19
Dubbningar och röster / Toon FM
20 mars 2022 kl. 23:40:02
Jag har ett mycket konstigt minne av ett program där Johnny Bravo var nån slags talkshow programledare tillsammans med någon sidekick som var någon konstig varelse med mask. Jag har för mig att de visade program också men jag är inte så säker på det. Vad är detta? Jag minns att jag sett det mer än en gång och som sagt var det här tidigt 2000 tal.
#20
Volym 1 till 9 har ges ut i Sverige, men jag har aldrig stött på volym 10. Har den givits ut här i Sverige?