Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter dubbningsbolaget Eurotroll?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av qnorsten
 - 18 januari 2016 kl. 15:34:09
Jag vet inte hur lämpligt det är att efterfråga sådant här, då det är olagligt att ladda ned filmer Känns ytterst osannolikt att de originaldubbningarna ska finnas tillgängliga på nätet. De enda originaldubbningarna som det kan vara möjligt att hitta åt på nätet eftersom de någongång släppts på DVD eller VHS är:


       
  • Bambi (1994a-års VHS-utgåva fick utav misstag fel ljud av misstag)
  • Oliver och gänget (Den första batchen utav den första DVD-utgåvan fick originaldubben utav misstag, den drogs snabbt in och en korrekt version släpptes. Utgåvan med original dubben går att snubbla över på second hand och nätet (men svårt att se skillnad utan att lyssna, man måste jämföra ett nummer längst in på DVDn). Jag har också för mig att utav Scene-releaserna som ligger ute är från den utgåva, för de som sysslar med fildelning, mer info får du inte av mig!). Disney Channel har också visat filmen med originaldubben ett antal gånger (mest troligen utav misstag, då eftertexterna listar skådespelarna från omdubben)
  • Pinocchio (Då 1987 års hyrfilm utgåva hade originaldubben, denna är dock svår att få tag på och brukar kosta en hel del)
  • Alice i underlandet (1990-års VHS utgåva innehåller originaldubbningen, medan alla senare innehåller omdubbningen, svår att få tag på och brukar kosta en del)
  • Dumbo ( Originaldubbningen från 1940-talet går inte att få tag på, men första omdubbningen från 1972 har givits ut på 1990-års VHS-utgåva samt visats på SVT under tidigt 90-tal)
  • Lady och Lufsen (enda som går att få tag i med originaldubbningen där är klippet från Kalle Ankas Jul på julafton, vilken innehåller originaldubbningen).
Resterande filmer har mig vetterligen aldrig släppts på DVD eller VHS utan bara visats på bio när det begav sig. En del utav de filmerna t.ex. Taran och Den magiska kiteln, och Peter Pan finns tillgängliga för forskare i Svensk mediadatabas, dock i väldigt dåligt skick, och inget som alla får ta del utav eller plocka med sig hem.

Många originaldubbningen så som 1940-talets originaldubb utav Dumbo, Originaldubben utav Törnrosa, Askungen och Lady och Lufsen för att nämna några är till och med för gamla för att ens finnas i Svensk mediedatabas. Dessa finns nog endast bevarade i Disneys arkiv. Tyvärr verkar ju Disney väldigt ovilliga att släppa eller i vissa fall ens kännas vid att originaldubbningarna existerar.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 18 januari 2016 kl. 15:25:37
Med största sannolikhet lär du inte kunna hitta någon originaldubb som inte har släppts på VHS eller DVD på nätet; i synnerhet inte Disneys. Det är alldeles för osäkert juridiskt, då det ju inte är helt lagligt och i synnerhet Disney har knappast någon brist på advokater...

Och skulle någon mot all förmodan ha lagt upp någon sådan film på nätet, råder jag i så fall vederbörande att snarast tänka över det. Trots allt är det ju knappast någon svår konst att spåra webbsidor på nätet...
Skrivet av gstone
 - 18 januari 2016 kl. 14:42:04
 :'( :-* :-\ ::)