Forumnyheter:

Just nu blockerar Gmail alla e-postmeddelanden som skickas från Dubbningshemsidan, inklusive forumet. Vi beklagar detta och gör vårt bästa för att lösa problemet. Om du p.g.a. detta inte får viktiga e-postmeddelanden för att exempelvis nollställa lösenordet eller aktivera ditt konto, vänligen kontakta webbmastern på den alternativa e-postadressen (då inte ens manuella mail till Gmail går fram just nu).

Huvudmeny

Skriv svar

Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Scooby-Doo?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 september 2022 kl. 10:02:45
Citat från: Disneyfantasten skrivet 26 september 2022 kl. 09:59:11Och så Benjamin Syrsas Jul också.
Benjamin Syrsas jul har jag redan digitaliserat, tillsammans med Walt Disney julfavoriter, så om jag bara hittar åt den skivan bör jag kunna lägga upp de två ganska snabbt.
Skrivet av Disneyfantasten
 - 26 september 2022 kl. 09:59:11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2022 kl. 09:55:10Tack, då ska jag kolla vilka volymer av Sing Along Songs det är jag har när jag kommer hem från jobbet. :)

Grattis Kalle har jag förstås också, i (tror jag) svensk, norsk och dansk utgåva. :)
Och så Benjamin Syrsas Jul också.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 september 2022 kl. 09:55:10
Citat från: Disneyfantasten skrivet 26 september 2022 kl. 09:46:28De volymer av Sing Along Songs som släppts i Sverige är följande;

- Sing Along Songs: En Helt Ny Värld (Sing Along Songs: Friend Like Me) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Hej Hå (Sing Along Songs: Heigh Ho) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Färger i En Vind (Sing Along Songs: Colors of The Wind) = utgiven i Sverige 1996-02-21

- Sing Along Songs: Ringaren i Notre Dame (Sing Along Songs: The Hunchback of Notre Dame) = utgiven i Sverige 1996-11-27

Dessa fyra är såvitt jag vet de enda som givits ut i Sverige, men det finns jättelånga volymer som getts ut utomlands.

Just det, kanske också Grattis Kalle, där samtliga kortfilms-dubbningar inte använts någon annanstans än på kassetten.
Tack, då ska jag kolla vilka volymer av Sing Along Songs det är jag har när jag kommer hem från jobbet. :)

Grattis Kalle har jag förstås också, i (tror jag) svensk, norsk och dansk utgåva. :)
Skrivet av Disneyfantasten
 - 26 september 2022 kl. 09:46:28
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2022 kl. 08:48:01Jag vet inte hur många volymer som släpptes av Sing-Along Songs i Sverige (det kanske du har bättre koll på?), men jag har i alla fall två eller tre volymer på VHS. Och så har jag tre av de fyra volymerna av Kul med engelska (en har jag fortfarande inte lyckats få tag i, trots intensivt letande i fem års tid). Och givetvis har jag Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa på VHS. Just nu har jag som tidigare nämnts svårt att digitalisera någonting, men när jag får möjlighet digitaliserar jag gärna alla dessa och lägger upp. :)

Som parentes tror jag också att jag har de norska och danska VHS-utgåvorna av Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa, eller åtminstone merparten av dem.
(Nuförtiden är det ju inte så lockande att köpa från Norge längre, i och med PostNords moms- och ockeravgifter, men under lång tid gick det ju bra)

Tyvärr tror jag dock inte att jag har VHS-volymerna med Lilla Djungelboken, utan "bara" TV-serien inspelad från TV (d.v.s. utan de nyproducerade ramberättelserna).
De volymer av Sing Along Songs som släppts i Sverige är följande;

- Sing Along Songs: En Helt Ny Värld (Sing Along Songs: Friend Like Me) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Hej Hå (Sing Along Songs: Heigh Ho) = utgiven i Sverige 1994-04-13

- Sing Along Songs: Färger i En Vind (Sing Along Songs: Colors of The Wind) = utgiven i Sverige 1996-02-21

- Sing Along Songs: Ringaren i Notre Dame (Sing Along Songs: The Hunchback of Notre Dame) = utgiven i Sverige 1996-11-27

Dessa fyra är såvitt jag vet de enda som givits ut i Sverige, men det finns jättelånga volymer som getts ut utomlands.

Just det, kanske också Grattis Kalle, där samtliga kortfilms-dubbningar inte använts någon annanstans än på kassetten.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 september 2022 kl. 08:48:01
Citat från: Disneyfantasten skrivet 26 september 2022 kl. 08:04:39Jag vet inte om jag eller någon annan nämnt detta i tråden förut, men kanske om det finns möjlighet att framöver lägga upp samtliga volymer av Sing Along Songs och Kul Med Engelska på Archive.org, likaså också Musse Piggs Bästa, Kalle Ankas Bästa, Mimmis Bästa och Plutos Bästa med sina ramberättelser, och också som jag nämnde förut; Lilla Djungelboken: Född Att Vara Fri, Lilla Djungelboken: Det Var En Gång i Djungeln och Lilla Djungelboken: Monkey Business med sina ramberättelser.
Jag vet inte hur många volymer som släpptes av Sing-Along Songs i Sverige (det kanske du har bättre koll på?), men jag har i alla fall två eller tre volymer på VHS. Och så har jag tre av de fyra volymerna av Kul med engelska (en har jag fortfarande inte lyckats få tag i, trots intensivt letande i fem års tid). Och givetvis har jag Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa på VHS. Just nu har jag som tidigare nämnts svårt att digitalisera någonting, men när jag får möjlighet digitaliserar jag gärna alla dessa och lägger upp. :)

Som parentes tror jag också att jag har de norska och danska VHS-utgåvorna av Musse Piggs bästa, Kalle Ankas bästa, Mimmis bästa och Plutos bästa, eller åtminstone merparten av dem.
(Nuförtiden är det ju inte så lockande att köpa från Norge längre, i och med PostNords moms- och ockeravgifter, men under lång tid gick det ju bra)

Tyvärr tror jag dock inte att jag har VHS-volymerna med Lilla Djungelboken, utan "bara" TV-serien inspelad från TV (d.v.s. utan de nyproducerade ramberättelserna).
Skrivet av Disneyfantasten
 - 26 september 2022 kl. 08:04:39
Jag vet inte om jag eller någon annan nämnt detta i tråden förut, men kanske om det finns möjlighet att framöver lägga upp samtliga volymer av Sing Along Songs och Kul Med Engelska på Archive.org, likaså också Musse Piggs Bästa, Kalle Ankas Bästa, Mimmis Bästa och Plutos Bästa med sina ramberättelser, och också som jag nämnde förut; Lilla Djungelboken: Född Att Vara Fri, Lilla Djungelboken: Det Var En Gång i Djungeln och Lilla Djungelboken: Monkey Business med sina ramberättelser.
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 17 september 2022 kl. 23:50:29
Citat från: Homer skrivet 17 september 2022 kl. 23:32:02Kunde inte hitta i tråden att det uppmärksammats att originaldubben av Taran och den magiska kitteln finns? https://archive.org/details/taran-och-den-magiska-kitteln-svensk-originaldubb
Det är för att vi har ett om Disney originaldubbningar.
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=14112.195
Skrivet av Homer
 - 17 september 2022 kl. 23:32:02
Kunde inte hitta i tråden att det uppmärksammats att originaldubben av Taran och den magiska kitteln finns? https://archive.org/details/taran-och-den-magiska-kitteln-svensk-originaldubb
Skrivet av Tintin
 - 15 september 2022 kl. 20:57:36
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 14 september 2022 kl. 16:33:16Svårt att säga. Efter 118 omstarter fungerar plötsligt datorn igen, men det tog 20 minuter att starta Windows trots en snabb SSD-disk.

Så jag vet inte riktigt om datorn fungerar eller om det bara är ett sista dödsryck innan den dör helt, även om jag nog misstänker det senare. Så jag kommer nu att säkerhetskopiera allt viktigt från C: som en försiktighetsåtgärd, innan jag gör någonting annat, så att inget går förlorat om datorn snart skulle lägga av helt.
Bra att säkerskopiera.

En annan sak som du skulle kunna kolla är CMOS-batteriet. Jag hade själv det problemet med en dator förra hösten som vägrade starta vissa dagar. Efter 3 misslyckade startförsök kom man till advancerade startalternativ, där det ofta fungerade att antingen logga in som vanligt eller stänga av och starta om igen.

I efterhand visade det sig vara just CMOS-batteriet i kombination med en misslyckad uppdatering från Windows som spökade. Sedan dess har datorn fungerat felfritt. Bootar snabbt och utan problem varje dag.

Jag trodde också, likt Lillefot, att felet med min dator var nätagget eller HD:n som var på väg att ge upp. Som tur hade jag nya batterier hemma när det väl blev uppenbart. Om man vill testköra datorn efteråt så är Jabberjaws förslag om ett bootbart minne bra. Det finns många Linux-varianter som man kan prova med. Om man kopplar bort hårddisken så borde det iallafall gå att utesluta övrig hårdvara om man får Linux att starta.

Lite mycket information på en gång kanske, men Daniel Hofverberg har ju också problem med sin dator.
Skrivet av Jabberjaw
 - 15 september 2022 kl. 06:57:28
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 15 september 2022 kl. 01:39:28Ja, det är ungefär vad jag också kommit fram till. Jag tänker att min andra större hårddisk sannolikt är fräsch - den bör i alla fall inte vara orsaken till problemen - så att det mest angelägna är att säkerhetskopiera innehållet på SSD-disken. Just nu står kopieringen på 20 timmar återstående tid, vilket ju även det är ett orostecken, men förhoppningsvis håller sig datorn igång utan att fallera under den tiden.
CrystalDisk brukar jag köra emellanåt för titta hälsan på mina Samsung SSD diskar, ett tips.

Och windows är mästare på att konstant försöka skriva data på dina diskar om du inte stänger av Scheduled Tasks... Så har du datorn på konstant över natten blir detta en del onödigt skrivande i och med att Microsoft älskar när du är idle, då kan ju dom köra sina telemetri tasks och annat på din enhet.

Sist jag räddade data från en disk fick jag mycket stabilare överföring med ett bootbart minne som körs i RAM och sedan mountar disken och en exten disk som du lägger över allt på. :)
Skrivet av Ovanliga dubbningar
 - 15 september 2022 kl. 01:39:28
Citat från: Lillefot skrivet 14 september 2022 kl. 17:41:47Det är definitivt någon komponent i datorn som håller på att fallera helt. Möjligen kan det vara SSDn, om det tog så många försök och lång tid att bara boota in i operativsystemet.

Eller så kan det vara nätagget som sjunger på sista visan och inte längre kan leverera jämn ström till datorn, någon längre period.

Oavsett vad det är så är det bra att du kopierar över det du kan få med. Med tanke på hur mycket tid du har lagt ner på dina projekt så kan jag inte ens tänka mig storleken på förlusten, om något av dina resurser skulle bli otillgängliga.
Ja, det är ungefär vad jag också kommit fram till. Jag tänker att min andra större hårddisk sannolikt är fräsch - den bör i alla fall inte vara orsaken till problemen - så att det mest angelägna är att säkerhetskopiera innehållet på SSD-disken. Just nu står kopieringen på 20 timmar återstående tid, vilket ju även det är ett orostecken, men förhoppningsvis håller sig datorn igång utan att fallera under den tiden.
Skrivet av Lillefot
 - 14 september 2022 kl. 17:41:47
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 14 september 2022 kl. 16:33:16Svårt att säga. Efter 118 omstarter fungerar plötsligt datorn igen, men det tog 20 minuter att starta Windows trots en snabb SSD-disk.

Så jag vet inte riktigt om datorn fungerar eller om det bara är ett sista dödsryck innan den dör helt, även om jag nog misstänker det senare. Så jag kommer nu att säkerhetskopiera allt viktigt från C: som en försiktighetsåtgärd, innan jag gör någonting annat, så att inget går förlorat om datorn snart skulle lägga av helt.
Det är definitivt någon komponent i datorn som håller på att fallera helt. Möjligen kan det vara SSDn, om det tog så många försök och lång tid att bara boota in i operativsystemet.

Eller så kan det vara nätagget som sjunger på sista visan och inte längre kan leverera jämn ström till datorn, någon längre period.

Oavsett vad det är så är det bra att du kopierar över det du kan få med. Med tanke på hur mycket tid du har lagt ner på dina projekt så kan jag inte ens tänka mig storleken på förlusten, om något av dina resurser skulle bli otillgängliga.
Skrivet av Ovanliga dubbningar
 - 14 september 2022 kl. 16:33:16
Citat från: Zebastian skrivet 14 september 2022 kl. 16:28:36Så datorproblemen är lösta?
Svårt att säga. Efter 118 omstarter fungerar plötsligt datorn igen, men det tog 20 minuter att starta Windows trots en snabb SSD-disk.

Så jag vet inte riktigt om datorn fungerar eller om det bara är ett sista dödsryck innan den dör helt, även om jag nog misstänker det senare. Så jag kommer nu att säkerhetskopiera allt viktigt från C: som en försiktighetsåtgärd, innan jag gör någonting annat, så att inget går förlorat om datorn snart skulle lägga av helt.
Skrivet av Zebastian
 - 14 september 2022 kl. 16:28:36
Så datorproblemen är lösta?
Skrivet av Ovanliga dubbningar
 - 14 september 2022 kl. 15:22:20
Citat från: Viktor skrivet 13 september 2022 kl. 22:53:19Skulle någon kunna ladda upp Race for Your Life, Charlie Brown?
Jag tror att jag ska ha den ursprungliga svenska dubbningen av Race For Your Life, Charlie Brown i min samling. Jag kan självfallet lägga till den till min redan ganska långa "att göra"-lista, såvida ingen annan redan har den. :)