Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#1
Hur ser det ut med dubbningen av Coyote and the Road Runner på svenska?
#2
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 12:53:56Vilket dock inte fungerar riktigt hundraprocentigt, då de verkar utgå ifrån alla ord och inte exakta termer - plus att det inte alltid är så lätt att förutspå vad folk skriver in i sina annonser. Men det är absolut till hjälp ändå, och betydligt bättre än ingenting. :)

Men det är inte helt ovanligt att man kan ha mer tur på second hand-affärer, just på grund av att sådana ibland får in stora lass med DVD-filmer från dödsbon och liknande.
Det skulle vara lättare, inte bara det men om det fanns så många andrahandsaffärer när det gäller DVD så är det bara en små mängd av DVD utgåvor som söks. 
#3
Citat från: Anders M Olsson skrivet Igår kl. 10:21:04Vad är det du saknar i CDONs menyer? Jag tycker inte att det är något större fel på deras menyer, och om man inte hittar rätt i menyerna kan man alltid använda sökfunktionen.

Det största problemet med CDON tycker jag är att de tar bort utgångna filmer från webbplatsen. I det avseendet är kvarnvideo.se bättre, men inte riktigt så bra som Discshop var.

Även om en film inte längre finns till försäljning är det ändå värdefullt att kunna se de tekniska detaljerna, releasedatumet, omslagsbilderna etc. Discshop hade ju även en databas där alla kunders inköp automatiskt gick in och där man även kunde lägga till filmer som man hade köpt på andra ställen. Den funktionen saknas hos CDON. Man kan visserligen se sina tidigare beställningar, men inte få någon överblick över sin samling.

Det var ett hårt slag när Discshop plötsligt och oväntat la ner verksamheten. Jag litade till deras databas för att hålla reda på vad jag har i min samling. Nu håller jag sakta men säkert på att bygga upp en ny databas i DVD Profiler.
Den delen också, kan inte söka efter utgångna DVD utgåvor som är borttagna eller specifikationerna, Kvarnvideo är lite enklare men dom har inte så mycket bra koll om man jämför det med discshop. Ginza och Prisjakt är sådär, om man söker efter en utgående titel på DVD så visas den inte, utan man måste söka på nätet.
#4
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 02:29:19Precis, det säger väl sunt förnuft att utgångna filmer - liksom böcker, vinylskivor och allting annat som inte längre tillverkas - blir svårare att få tag i ju längre tiden går. Det kommer ju liksom inga fler exemplar, utan de exemplar som faktiskt tillverkades är ju allt som finns och som kan cirkulera.

De flesta som har lyckats få tag i sällsynta DVD-filmer efter att ha letat i åratal lär ju knappast vilja göra sig av med dem, så de lär ju hålla hårt i sina exemplar - har man letat väldigt länge efter en viss DVD lär ju sannolikheten vara ganska liten att man tröttnar efter ett tag och vill sälja sitt exemplar...

Rör det sig om dödsbon, så att någon avlidit som haft mycket DVD-filmer, så kommer de anhöriga i de flesta fall förmodligen att skicka allt till någon second hand-affär för att slippa behöva ta hand om allt; eller i värsta fall att de helt sonika kastar bort filmerna. Det är ju tillräckligt mycket att ta hand om ändå efter dödsfall, så försäljning på Tradera och ordna med allt det praktiska lär ligga ganska lågt ner på deras priolista. Så var det exempelvis när min moster gick bort ganska nyligen - jag fick ta över de DVD- och VHS-filmer som jag ville ha, och andra släktingar tog hand om annat; och om något blev över gissar jag att hennes barn antingen kastade bort dem eller skänkte till någon second hand-affär.

Om någon gör sig av med sin DVD/Blu-Ray-spelare, så att de inte längre har utrustning att kunna spela upp DVD-filmer, är det förmodligen bara om de haft ett begränsat antal DVD-filmer som de orkar tjafsa med att lägga upp annonser på Tradera, ordna med frakt, skicka iväg, o.s.v. Om sådana personer haft ett större antal filmer så kommer förmodligen även dem att skänka dessa till någon second hand-affär i närheten för att inte behöva ta hand om allt. Om personen ifråga inser att ett fåtal filmer kan vara sällsynta och värdefulla kanske hen lägger ner tid på att sälja just dessa via Tradera, men gemene man kommer sannolikt inte att vara så insatt i vilka DVD-filmer som kan vara värdefulla.

Då finns det inte så många kategorier kvar som vill sälja sina exemplar, oavsett vad det rör sig om...
Det är det som är så trist att höra, efter 2020 så verkar det vara mycket svårare att få tag på DVD utgåvor som inte är tillgängliga i dagsläge. Frågan är också hur mer svårare det kommer att vara att få tag på dom DVD utgåvorna som har utgått sen länge, som det ser ut så blir det allt svårare och svåre, om man inte söker efter det så ofta man kan.
#5
Citat från: Anders M Olsson skrivet Igår kl. 07:08:05Jag tycker mig ha märkt att när det rör sig om extremt höga priser (2-3 gånger vad en vara är värd eller brukar kosta) är det ofta en säljare som kallar sig "Auto Car Specialist" som ligger bakom.

Annars tycker jag att priserna på CDON oftast är helt okej när de själva lagerför och säljer varorna. Speciellt prisvärt blir det med CDON+ abonnemang som ger fri frakt för bara 89 kronor om året. Det tjänar man in redan efter tre beställningar.

Just nu har de ett antal kampanjer 17-30 mars. T.ex. kan man köpa fem filmer ur ett ganska digert urval för bara 250 kronor. Där finns både DVD och Blu-ray.

Men sen Discshop försvann finns det nog ingen filmbutik i Sverige som har ett riktigt heltäckande sortiment. Jag brukar växla mellan CDON, Kvarnvideo och Ginza så kan jag som regel hitta det jag söker till rimligt pris. Utländska utgåvor brukar jag också kolla upp på Amazons olika internationella sajter. Man får sällan de bästa priserna på importfilmer i de svenska webbutikerna.
Det är den biten som inte fungerar så mycket, Discshop hade en bra meny man kunde växla emellan.
#6
Tydligen så är det här det rätta datum Familjen Flinta Box set var utgiven år 2006-08-09, det är säsong 2 med mediadubb. 17 år sen, det var väldigt många är sen.

Här är länken

http://www.discshop.se/filmer/dvd/familjen_flinta_box_5_disc/P54326
#7
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 03:47:45Ingen aning, men som du säger bör det ju åtminstone inte finnas rättighetsproblem med de två avsnitten - däremot är det ju inte säkert att ljudbanden finns bevarade efter alla dessa år.

Faktum är att det enda belägg jag har för att de två avsnitten ens dubbades till svenska är det faktum att den tysk-norsk-danska DVD-boxen med säsong 1 har med norskt och danskt tal på de avsnitten. Åtminstone i Danmark bör rimligtvis exakt samma avsnitt som i Sverige ha dubbats, då ju både den svenska och danska dubbningen kommer från TV3. Så om inte de två avsnitten är nydubbade till danska i efterhand, så borde dess existens tyda på att de aktuella avsnitten sändes på TV3; och i så fall bör de ju ha haft även svenskt tal där.
Hoppas dom är där, annars så är de bara att vänta tills HBO Max lägger ut dom, om dom lägger ut dom, annars så är det bara att fortsätta att söka efter dom, men som det ser ut så tar HBO Max kål på allting dom här på streamingtjänsten, dom tar bort allt animerad, serier från Hannah Barbera, särskild när det gäller äldre serier vilket är ett oroväckande utveckling.
#8
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 03:35:21Med tanke på att jag skrev statusen så sent som för två dagar sedan i den här tråden, så har inget mer hänt sedan dess... Så det jag saknar av säsong 1 är alltså:
4      1-04      P-6      21/Oct/60   No Help Wanted
6      1-06      P-14    04/Nov/60    The Monster from the Tar Pits


Jag börjar misstänka att Cartoon Network och Boomerang aldrig har sänt de två avsnitten, då jag precis upptäckte att Tv.nu inte har med just dessa två avsnitt i deras avsnittsguide:
https://www.tv.nu/program/familjen-flinta/sasong/1

Som ni ser på den sidan hoppar de från avsnitt 3 direkt till avsnitt 5 och sen direkt till avsnitt 7. Det känns inte som en tillfällighet att de två avsnitt jag inte lyckats spela in också saknas på Tv.nu...

Jag är ganska säker på att TV4 och TV4 Komedi heller inte sände de två avsnitten, när de sände Familjen Flinta för några år sedan. I Svensk Mediedatabas står det utsatt vilka avsnitt som TV4 Komedi sände, och de verkar bara ha sänt 20 avsnitt av serien; avsnitt 1 - 25 med några överhoppade avsnitt:
Flintstones, The I 1 "The Flintstone Flyer"
Flintstones, The I 2 "Hot Lips Hannigan"
Flintstones, The I 3 "The Swimming Pool"
Flintstones, The I 4 "The Babysitters"
Flintstones, The I 5 "At the Races"
Flintstones, The I 6 "The Engagement Ring"
Flintstones, The I 7 "Hollyrock, Here I Come"
Flintstones, The I 8 "The Golf Champion"
Flintstones, The I 9 "The Sweepstakes Ticket"
Flintstones, The I 10 "The Drive-in"
Flintstones, The I 11 "The Prowler"
Flintstones, The I 12 "The Girls Night Out"
Flintstones, The I 13 "The Big Bank Robbery"
Flintstones, The I 14 "The Snorkasaurus Hunter"
Flintstones, The I 15 "The Hot Piano"
Flintstones, The I 16 "The Hypnotist"
Flintstones, The I 17 "Love Letters on the Rocks"
Flintstones, The I 18 "The Tycoon"
Flintstones, The I 19 "The Long, Long Weekend"
Flintstones, The I 20 "In the Dough"


Då även TV4 verkar ha sänt 20 avsnitt före det lär det ju med all säkerhet ha varit samma 20 avsnitt som TV4 Komedi.

I så fall är det alltså med största sannolikhet så att det bara är TV3 som sänt dessa två saknade avsnitt; troligen runt 1990 - 1991. På den tiden hade jag tyvärr inte tillgång till TV3, och sannolikheten att få tag i någon som spelat in serien då lär nog inte vara jättestor... :(
Om det är så, hur kommer då Säsong 1 se ut på HBO Max? När eller om dom lägger ut serien, kommer dom lägga ut dom 2 saknade avsnitten eller bara hoppa över dom? Warner Bros äger ju dubbningen för båda säsong 1 och säsong 2 så det borde ju väl inte uppstå nånting som förhindrar dom över att göra dom avsnitten tillgängliga eller?
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 02:08:48Hur mycket då, och åt vilket håll? Det är inget jag har reflekterat över i alla fall, så om mitt VHS-ex är osynkat så kan det i alla fall inte gärna ha varit särskilt mycket.
På tal om allt det så är frågan hur sökningen går efter dom saknade 2 avsnitten från säsong 1? Har dom hittats än? Dom blev inspelade när dom sändes på Boomerang eller?
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 mars 2023 kl. 19:54:43Utan att veta skulle jag spontant gissa att merparten av de kortfilmer som dubbades av Mediadubb International senare har dubbats om av Sun Studio.

Men det är nog inte något medvetet beslut, utan Warner Bros. har förmodligen inte alls vetat om vilka kortfilmer som dubbats tidigare utan bara beställt (ny) dubbning efter behov av kortfilmer som skulle sändas på TV eller släppas på DVD. Oklart huruvida Warner Bros. köpt loss rättigheterna till Mediadubb Internationals dubbningar, eller om Kanal 5 licensierade dessa direkt från TV4...
Varför har det varit så rörigt när det gäller Looney Tunes?
#11
Filmer och TV-serier / SV: Star Trek
Igår kl. 02:27:03
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 02:12:23Paramount+ har kommit och gått, skulle man kunna säga - tjänsten fanns i Sverige i något år, men har nu lagts ned och ersatts av SkyShowtime, som i princip är en sammanslagning av Paramount+ och Peacock (NBCUniversals streamingtjänst som hittills bara finns i USA och fem länder i Europa) tillsammans med brittiska medieimperiet Sky.
kommer dom öka utbudet på serier eller kommer dom inte göra det?
#12
Filmer och TV-serier / SV: Star Trek
18 mars 2023 kl. 21:42:35
Citat från: Lilla My skrivet 18 mars 2023 kl. 21:36:17Star Trek finns fortfarande på Netflix för de länder som inte har Paramount.
Paramount+ har inte kommit till Sverige än?
#13
Citat från: Erika skrivet 18 mars 2023 kl. 12:22:42Den sistnämnda boken är Emil, det halva fåret av Petra Szabo.
Vilken var då dom andre? Den ena var om en svensk i koloni tid i USA och levde i en svensk koloni, den andra var om detektiv och kriminalitet, det var ett par böcker som blev utgivna, vet ej författaren eller vad böckerna hette, men det var nånting i den inriktningen. Låter det bekant eller får nån deja vu i tankarna med dom här böckerna? Frågar bara, undrar om nån minns böckerna.
#14
Filmer och TV-serier / SV: Star Trek
18 mars 2023 kl. 21:22:07
Citat från: Lilla My skrivet 18 mars 2023 kl. 21:09:40Nä, den finns på Netflix och har dessutom hela nedladdad så det är lugnt  :D
Den finns på Netflix? Gjorde inte NBC deras egen streamingtjänst?
#15
Gammalt ämne men har vissa frågor om olika böcker om nån har lust att svara, en bokserie handlar om detektiv arbete, handlar om en son till en polis konstapel blev anklagad för stöld medans tjuvarna hade nästan kommit undan förutom att mannen som rakade av mustaschen hade inte fått sol på överläppen, den andra boken i bokserien handlar om nån mat tants äldre son som brände soptunnor för att stava ordet bingo och han brände soptunnorna i skolans nämn när det gäller första bokstav eller sista bokstav när det gäller namnen på skolorna, i en annan bok så är berättelsen om hur en man i USA under koloni tid umgicks och lämnade kolonin, efter kolonin blev övertagen av Nederländerna, eller var det England. Är det nån som vet vilka böcker det är? En till bok handlar om ett får som blev mobbad av andra får men skrämde iväg vargen för att vargen såg bara en halva av kroppen, och fåret umgicks till slut med en annan flock av får.