Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#31
Magnus Sahlberg hade passat till följande karaktärer;

- Lillefot = Landet För Längesedan

- Oliver = Oliver och Gänget

- Blunder = Den Lilla Sjöjungfrun

Några fler förslag?
#32
Christer Banck hade passat till följande karaktärer;

- Carface = Änglahund

Några fler förslag?
#33
Douglas Westlund hade passat till följande karaktärer;

- Grundel Padda = Tummelisa

- Guanan = Ferngully Den Sista Regnskogen

Några fler förslag?
#34
Bojan Westin hade passat till följande karaktärer;

- Häxan = Snövit och De Sju Dvärgarna

- Matriarken = Dumbo

- Gudmodern = Askungen

- Hjärter Dam = Alice i Underlandet

- Squaw/Indiankvinnan = Peter Pan

- Tant Sara = Lady och Lufsen

- Flora = Törnrosa

- Nanny = De 101 Dalmatinerna

- Kökspigan = Svärdet i Stenen

- Winifred = Djungelboken

Några fler förslag?
#35
@Skokaka

Jag håller med om många av de saker du tar upp angående filmen, jag tror att många utav de saker du nämner hade kunnat göra filmen bättre och även kunnat fungera för vuxna.

(även om jag också finner det motbjudande att grisen pratar om "kiss" så kan jag iallafall vara glad över att de inte skämtade om "bajs", det tror jag hade varit mycket värre, usch, så, skönt det iallafall)

Jag håller med om det där med räven som blev hjärntvättat, att gåsen inte visade några känslor samt att de inte ens har en förklaring till varför de är mobbare, likaså att kycklingens pappa aldrig försvarar honom.

Gällande karaktärs-designerna så ser kycklingen och ankan minst fula ut (på kroppsbyggnaderna, ansiktena är fortfarande lika fula) medans resten bara ser konstiga ut, bakgrunderna ser inte vidare snygga ut heller, men, grisen ser nog fulast ut av huvudkaraktärerna, det finns många karaktärer i olika filmer och serier som är överviktiga utan att det ser konstigt ut, men detta gäller definitivt inte grisen.

Men, det finns vissa intressanta saker som jag gillar i filmen, till exempel att en random kanin-mamma drar ut sina många kanin-ungar från deras barnvagn, att en kameleont är trafik-ljus, att en get är gräsklippare, att hundar dricker ur hundskålar, att kycklingens hus ser ut som ett hönshus (trappan till exempel, och även staketet), att kycklingens överkast ser ut som ett hönsnät, filmens färgläggning är också fin, men, annars finns det egentligen inte så mycket jag gillar med filmen.

Många Disney-föräldrar som hamnar i gräl med sina barn bryr sig synligt om sina barn, Kung Triton till exempel är orolig för Ariel och vill inte att hon ska komma till skada, George Darling och George Banks är praktiska och vill att deras barn ska sköta sig, Sultanen vill att hans dotter ska ha det bra, Drottning Elinor vill att Merida ska vara en bra tronföljare, Marwin har mist allra största delen av sin familj och är rädd om Nemo, även i uppföljarna finns det exempel, Simba vill inte att något hemskt ska hända Kiara, Ariel vill skydda Melody från Morgana, Lena vill att Jane ska sköta sig.

Det finns många filmer där huvudkaraktären är utstött som fungerar MYCKET bättre än denna, som till exempel Dumbo, Askungen, Svärdet i Stenen, Skönheten och Odjuret, Aladdin, Ringaren i Notre Dame, Herkules, Mulan, Lilo och Stitch, Röjar-Ralf, Frost, Zootropolis...

På tal om det, Fru Jumbo är ett tydligt exempel på den raka motsatsen till kycklingens pappa när det gäller föräldraskap, hon älskar Dumbo och försvarar honom från allt och alla som är taskiga mot honom, till exempel hur hon är mot den där avskyvärda killen som drar och blåser i Dumbos öron (Smitty/Skinny) och kastar höbalar på de andra elaka killarna, och när en av vakterna tar hennes son ifrån henne och en annan kedjar fast henne och de andra attackerar henne med rep och harpuner kastar hon omkull dem och när Cirkusdirektören piskar henne flera gånger får hon nog och kastar honom i vattenbaljan, även musen Timothy försvarar Dumbo genom att skrämma de andra elefanterna som stöter ut honom, och han berättar för kråkorna om Dumbos tragiska historia som gör att kråkorna börjar tycka synd om Dumbo och vilja hjälpa honom.

(Smitty/Skinny kan nog vara bland de absolut värsta Disney-karaktärerna någonsin enligt mig tillsammans med Sköldis och hans mamma i Hos Musse & Musses Verkstad, skillnaden är att jag gillar dessa serier och filmen till skillnad från Lilla Kycklingen)

(nåja, att Smitty/Skinny och Sköldis och hans mamma inte framträtt i fler sammanhang efter Dumbo respektive Hos Musse & Musses Verkstad kan glädja mig)

Och när det gäller de andra nämnda filmerna jag nämnde ovan:

Askungen har vänner i form av djuren (bortsett från styvmoderns katt Lucifer, som är lika bortskämd som styvsystrarna Petronella & Gabriella), samt den goda fen.

Arthur/Pysen är utstött av alla andra i borgen där han bor men har vänner i form av trollkarlen Merlin, ugglan Archimedes, Sir Pelinor och Svarte Riddaren Bert.

Belle är ansedd konstig av de flesta av byns innevånare med undantag för Bokhandlaren och hennes pappa Maurice som bryr sig om sin dotter.

Aladdin som vuxit upp på gatan och är hemlös måste stjäla mat för att överleva så att palatsets vakter alltid är efter honom och har sin vän apan Abu som sällskap.

Quasimodo är utstött på grund av sitt utseende och har bara de tre statyerna som sällskap och när han väl kommer ut på gatan så försvaras han av Esmeralda som ser honom som precis vad han är: en snäll människa som behandlats illa och vaktkaptenen Phoebus vägrar att skada oskyldiga.

Herkules blir utstött av de andra innevånarna när han växer upp men försvaras av sin fosterfar Amfitryon.

Mulan känner att hon inte passar in som vanlig feminin kvinna och vill till varje pris bevisa att hon är så mycket mer än bara en tjej.

Lilo blir utmobbad av de andra eleverna i Hula-kursen och vill ha en vän och har en storasyster som bryr sig om och försvarar henne.

Röjar-Ralf har alltid varit spelets skurk men är i själva verket godhjärtad.

Anna har i många år varit skild från sin storasyster Elsa för att hon har isfrafter (Elsa alltså).

Sen gällande Zootropolis, Judy Hopps är den första kanin-polisen i kåren och blir satt som lapplisa vilket hon inte alls är nöjd med, och med all rätt eftersom bilägarna blir upprörda, och när polischefen Bogo försöker få henne att ta av brickan så försvaras hon av Nick Wilde som senare berättar om sin tuffa barndom om att han var det enda rovdjuret bland scouterna.

Men tillbaka till Lilla Kycklingen: jag håller med om att det inte är några större problem med att fyra av karaktärerna medverkar i jubileums-filmen (kycklingen som snyggar upp sig tillsammans med andra killar i Herrarnas som Gaston som du nämnde, sen att alla fyra deltar på fotot), och oavsett vad geneme man tycker om filmen så är ju filmen fortfarande producerad av Disney och därför har jag förståelse för att karaktärerna var med i filmen.

När det gäller den andra filmen från Disney-huvudstudion som många anser vara en av Disneys värsta, Kogänget, så skulle jag säga att den fungerar mycket bättre än Lilla Kycklingen, jag tyckte väldigt mycket om Kogänget när jag var barn, nu i vuxen ålder tycker jag dock (precis som med Don Bluth's Trollet i Parken som nämnts tidigare i tråden) att den mest är okej, inte i närheten av lika bra som många andra av Disneys filmer, men långt ifrån dålig, och liksom Trollet i Parken så tycker jag att Kogänget är "överhatad", på tal om det, så finns det lite saker med den filmen som jag har lite funderingar över, som, att Alameda Slim stulit alla Abners boskap så att han inte har råd att behålla sin ranch och blir arbetslös och måste sälja Maggie till en annan gård, och gården hotas att säljas och efterlysningen av Alameda Slim har exakt den lön som gården behöver, sen nämner Alameda Slim att han förr i världen jobbade på branscher men att de snobbiga ranchägarna inte accepterade hans begåvning (förmodligen hans joddling) så att han därför blivit hämndlysten, jag är nyfiken på vad det kan ha varit för förödmjukelser som han fick utstå och därmed bli ond och påbörja med att genomföra sin hämnd mot rancherna.

Så då är jag nyfiken: hur är dina tankar kring Kogänget:)
#37
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 15 april 2024 kl. 21:11:10Tatjana är enligt mig bäst som Snövit.

Sedan har jag även för mig att Mikaela Tidermark spelade Snövit i Röjar Ralf Kraschar Internet så vi har haft 3 Svenska Snövit röster.
Snarare 4 eftersom Lizette Pålsson gjorde henne i Hos Musse, Sofia Den Första och en rad andra sammanhang.
#38
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 15 april 2024 kl. 20:18:31Jag tycker nog de är likvärdiga men jämför man med Per i Disney+ dubbningen så måste jag tyvärr säga att han passar mindre på grund av att rösten låter äldre. Det är ju helt naturligt att han gör det eftersom att han är äldre men som sagt kanske inte passar karaktären helt.
Ungefär som med Snövit där Anna-Lotta Larsson passar mindre i förra årets jubileumsfilm än i omdubbningen 41 år tidigare vilket beror på att hon nu är mycket äldre.
#39
Citat från: Lillefot skrivet 15 april 2024 kl. 20:03:39Stort agree to disagree på den punkten i så fall, för personligen anser jag att Ulf Källvik är överlägsen Per Sandborgh som Sigge. Och det är främst för att han låter roligare och mer komisk, vilket passar när Sigge är en så stor comic relief-karaktär. Per är också bra, men jag har alltid uppfattat honom som snäppet mer "alldaglig" just som Sigge.
Jag tycker också att Källvik är snäppet vassare än Sandborgh som också är duktig i rollen, så liksom du håller jag ett stort agree to disagree. (samma med KM Studios Disney-omdubbningar)
#40
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 15 april 2024 kl. 19:52:29Dumbo är nog den sämsta omdubben som någonsin gjorts Monicas omdub.

Personligen så avskyr jag även DuckTales omdubbning tycker inte att Ulf Källvik passar Sigge alls och det är väldigt tråkigt att Uffe gjorde Sigge i filmen.

Personligen så tycker jag många dubbningar Monica Forsberg gjort håller väldigt hög klass, exempelvis Herkules, Lejonkungen och Ringaren i Notre Dame.

För mig personligen så kommer dock Doreen Denning alltid vara den bästa svenska dubbningar regissören.
Jag tycker att DuckTales dubbning är bra och tycker Ulf Källvik passar bra som Sigge.

(däremot tycker jag inte att Källvik var så bra som Kloker, Geppetto, Nalle Puh, Baloo eller Kaa som han gjorde i musiksagor)

Däremot tycker jag det är synd att Gunnar Ernblad blev utbytt till Roger Storm som Albert i filmen, Roger är en duktig skådespelare men passar tyvärr inte i denna roll.

Håller med om att Lejonkungen, Ringaren i Notre Dame och Herkules har mycket bra dubbningar, liksom många av Monica Forsbergs dubbningar.

Håller även med om att Doreen Denning är en mycket bra dubbningsregissör, kanske rentav den bästa.
#41
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 15 april 2024 kl. 19:20:25Ringaren i Notre Dame och Bambi har jag på VHS🙂, så kan digitalisera öppning till dessa när jag får tid.

Samlar bara på vhs:er av filmer jag tycker är bra.
Tycker Peter Pan är bra fast omdubben är något av det värsta som gjorts inom Svensk dub historia (I min personliga åsikt).
Letade upp en kopia av Peter Pan på vhs i second hand då jag var väldigt nyfiken på Taran trailern men själva omdubben av Peter Pan har jag alltid tyckt hållit dålig kvalitet mestadels pga av dåligt skådespel från exempelvis Ulf Källvik som också har ett röstbyte vilket Martin Ljung inte hade.
Det är okej, någon gång när jag får möjlighet till det så kan även jag framöver digitalisera mina samlingar av VHS, DVD & Bluray.  :)  (de är långt ifrån kompletta ännu, dock)

Jag kan dock förstå hur det känns för jag personligen tycker att Dumbo är bra men den senaste omdubbningen från 1996 tycker jag är hemsk trots att det var den oftast duktiga Monica Forsberg som låg bakom, vilket främst beror på sångtexterna och även dialogen, därför är jag glad att jag nyligen skaffade mig en hårddisk så att jag kunnat ladda hem 1972-års (betydligt bättre) första omdubbning.
#42
Dubbningar och röster / SV: Zorro
15 april 2024 kl. 18:34:40
Idag hittade jag klipp med avsnitt ur TV-serien och dubbningarna är identiska med musiksagan;

En med introt som hörs i början;

https://m.youtube.com/watch?v=ZEbaxvOSOdQ&pp=ygUaV2VsaWtldHYgem9ycm8gc3ZlbnNrdCB0YWw%3D

En med avsnittet;

https://m.youtube.com/watch?v=cElGF0DDxUc&pp=ygUaV2VsaWtldHYgem9ycm8gc3ZlbnNrdCB0YWw%3D

Fler avsnitt finns på YouTube upplagda av WeLikeTV.
#43
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 15 april 2024 kl. 13:20:00Det som jag är stoltast över att ha hittat är Taran trailern 🙂.
Var tack vare @Disneyfantasten jag hittade den då han nämnde att den fanns på 1998 års vhs utgåva av Peter Pan.
Visserligen så slängdes Peter Pan vhs:en efter digitaliseringen av Taran då jag tycker Monicas dub är avskyvärt dålig mest pga av Ulf Källviks röst byte och dåliga inlevelse till Indian hövdingen.

Jag är även väldigt stolt över Sega Saturn och Philips DCC reklamerna jag hittat🙂.
Då kan jag tipsa om fler sådana;

- en biotrailer till Pocahontas med Jan Modin som speakerröst (finns med på 1995-års VHS-utgåva av Pinocchio)

- en biotrailer till 1994-års nypremiär av Aristocats (finns med på 1994-års VHS-utgåva av Bambi)

- en biotrailer till Lejonkungen med Roger Storm som speakerröst (finns med på 1994-års VHS-utgåva av Snövit och De Sju Dvärgarna, likaså bakom kulisserna om Snövit på samma utgåva)

- en biotrailer till Djungel George (finns med på VHS-utgåvan av spelfilmsversionen av 101 Dalmatiner)

- en videotrailer till Djungel George med svenska röster och svensk speakerröst (finns med på 1998-års VHS-utgåva av Alice i Underlandet)

- en biotrailer till 1997-års nypremiär av Lady och Lufsen samt videotrailer till Ringaren i Notre Dame (finns med på 1997-års VHS-utgåva av Oliver och Gänget)

- en videotrailer till 101 Dalmatiner spelfilmen (finns med på 1997-års VHS-utgåva av Ringaren i Notre Dame)

- en videotrailer till Mowglis Äventyr (finns med på 2000-års VHS-utgåva av Tarzan)

(kommer kanske på fler senare...)

Alla kan såklart göra som de själva vill, men personligen tror jag inte på att slänga saker oavsett hur dåliga de är, särskilt inte med sådana här särskilda samlarobjekt.
#44
Jag pratade med Anders Öjebo idag och en av sakerna vi pratade om är bland annat om jubileums-filmen, han visste dock inte vem som var Kaa så jag tror inte att han själv var det (tvärtemot vad Mathilda Gustafsson och Steffan Rudvall tidigare nämnde i tråden).
#45
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 juli 2022 kl. 22:46:12Tydligen ska de ha godkänt Max von Sydow som Zeus utan att ens göra röstprov
Idag pratade jag med Anders Öjebo och han sa att han reste med Monica Forsberg till Frankrike för att spela in Max Von Sydow.