Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Ovanliga dubbningar på archive.org

Startat av Steffan Rudvall, 23 februari 2022 kl. 19:51:43

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Steffan Rudvall

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 december 2022 kl. 19:51:16När Ursula tar Ariels röst så tvingar hon fram ur henne, på bio och VHS så är det Sissel som sjunger men på DVD & Bluray är det originalrösten Jodi Benson som sjunger!
Och detta var nödvändigt eftersom att det var en censurerad version som dubbades och därför fanns inte Sissels sång i sin helhet... Sissels sång finns dock i sin helhet på soundtracket tror jag så det skulle kanske gå återskapa en oscensurerad version med Sissels sångröst.

Disneyfantasten

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 december 2022 kl. 20:01:54Och detta var nödvändigt eftersom att det var en censurerad version som dubbades och därför fanns inte Sissels sång i sin helhet... Sissels sång finns dock i sin helhet på soundtracket tror jag så det skulle kanske gå återskapa en oscensurerad version med Sissels sångröst.

Om bara Disney ville bry sig om det...

Disneyfantasten

Nu när året börjar närma sig sitt slut så kan jag inte låta bli att undra hur det har gått med originaldubbningarna av Pinocchio, Peter Pan, Dalmatinerna, Lady och Lufsen, Törnrosa (om den uppstått av ett mirakel) samt 1972-års dubbning av Dumbo?

Daniel Hofverberg

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 december 2022 kl. 22:48:08Nu när året börjar närma sig sitt slut så kan jag inte låta bli att undra hur det har gått med originaldubbningarna av Pinocchio, Peter Pan, Dalmatinerna, Lady och Lufsen, Törnrosa (om den uppstått av ett mirakel) samt 1972-års dubbning av Dumbo?
@Ovanliga dubbningar fick ju datorproblem, så hon har väl mest troligt inte kunnat göra någonting av detta - om nu inte jag missat något om att hennes dator fungerar bra igen...?

Det är ju tyvärr sånt som händer; ingen dator håller för evigt... :(

Ovanliga dubbningar

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 december 2022 kl. 22:48:08Nu när året börjar närma sig sitt slut så kan jag inte låta bli att undra hur det har gått med originaldubbningarna av Pinocchio, Peter Pan, Dalmatinerna, Lady och Lufsen, Törnrosa (om den uppstått av ett mirakel) samt 1972-års dubbning av Dumbo?
Jag har dammsugit alla mina kontakter kring Törnrosa och Lady och Lufsen, men tyvärr inte haft någon framgång. Såvitt jag förstår ska orginaldubbningarna av dessa som tidigare nämnts ha släppts på 16mm-film, men omöjligt att veta om någon av dessa exemplar överlevt tidens tand fram tills idag.

Vad gäller övriga har jag tyvärr hamnat på efterkälken då min dator som sagt börjar lägga av, varför jag inte velat påbörja något större projekt. Jag är befarar starkt att min dator inte kommer att starta mer när jag väl stänger av den, och har därför haft den igång dygnet runt nu i en månad. Det är förstås inte hållbart i längden, så jag måste införskaffa en ny dator inom kort, men ska försöka hinna göra klar de två (eller fem) nu påbörjade projekten innan datorn helt ger upp.

Så nu blir det alltså främst Musse Piggs julsaga och Resan till julstjärnan som om inget oförutsett inträffar ska hinna bli klara före jul - plus att jag ju också smyger in ett flertal mer eller mindre ovanliga julkalendrar från när och fjärran (om man nu kan räkna Danmark och Norge som "fjärran"... ;) ).

Jag har också påbörjat Dumbo lite grann genom att leta passande teckensnitt och dylikt, och där sparar jag ju också in en del tid genom att jag fått "låna" Daniel Hoverbergs färdiga synkning. Så det kommer bli nästa större projekt när jag lyckats köpa en ny dator. Så de flesta övriga originaldubbningar lär troligen komma under första halvåret 2023, beroende på hur mycket tid jag lägger ner. :)

GoliatHade du de andra "Fabulous Fleischer Folio"?

Daniel Hofverberg

Citat från: Goliat skrivet 10 december 2022 kl. 10:12:47Hade du de andra "Fabulous Fleischer Folio"?
Jag har två av de andra volymerna av The Fabulous Fleischer Folio - närmare bestämt Fartfyllda drömmar (volym 1) och Åsnan Spunky (volym 2). Jag har inte hunnit digitalisera den förstnämnda än, då jag köpte den från Boavideo så sent som ett par veckor sedan, men jag har för mig att jag kan ha digitaliserat den sistnämnda - om inte kan jag göra det snarast. :)

Den återstående volymen, Orkestern (volym 3) saknar jag tyvärr - men jag hoppas att @Ovanliga dubbningar kanske har den...? Den volymen ser ut så här:


Alla volymerna verkar vara dubbade av Gothenburg Sound i Göteborg med Urmas Plunt i spetsen, och har märkligt nog upplästa dubbcredits under eftertexterna (men ingenting skriftligt och rösterna bara i grupp).

Zebastian


A

Citat från: Goliat skrivet 27 augusti 2022 kl. 18:44:38Jag har frågat Ovanliga dubbningar och hon vet en person som spelat in en del på tv1000, så det kan hända men inga förhoppningar.  ;) Vi får se vad hon svarar.
Vad hände med detta?

Goliat


Ovanliga dubbningar

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 december 2022 kl. 11:28:22Den återstående volymen, Orkestern (volym 3) saknar jag tyvärr - men jag hoppas att @Ovanliga dubbningar kanske har den...? Den volymen ser ut så här:

Jag har en risig VHS-digitalisering av Orkestern, men jag har inte själva VHS-kassetten utan det är en bekant till mig som har digitaliserat - så bilden är halvdan och ljudet hyfsat, men bör funka hjälpligt för synkning i brist på annat.

Goliat

Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 10 december 2022 kl. 20:51:24Jag har en risig VHS-digitalisering av Orkestern, men jag har inte själva VHS-kassetten utan det är en bekant till mig som har digitaliserat - så bilden är halvdan och ljudet hyfsat, men bör funka hjälpligt för synkning i brist på annat.
Tar gärna del av den så blir synkningen komplett av den utgåvan (med Daniels när han fått sina)

TonyTonka


Kanske lite off-topic, men hoppas att elräkningen inte blir för saftig. Har hänt mig med, dock inte med hela datorn utan endast diverse externa hårddiskar. 
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

A

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 oktober 2022 kl. 11:03:41Jag har letat i bokhyllorna hemma, och vad gäller Sing-Along Songs hittar jag åt följande i min samling:
IMG_20220926_145200.jpg
Det borde alltså innebära att jag har alla volymer som släppts i Sverige...?

Jag är lite osäker på om min "bildförbättrare" (Macrovision-eliminator) fortfarande fungerar, då ju i stort sett alla Disneys VHS-filmer brukar vara kopieringsskyddade - men om den gör det, så kan jag försöka digitalisera dessa fyra och lägga upp någorlunda snart. :)
Hur gick det med detta? Det skulle vara intressant att se jag har precis hört talas om dom.

Ovanliga dubbningar

Citat från: TonyTonka skrivet 11 december 2022 kl. 00:06:52Kanske lite off-topic, men hoppas att elräkningen inte blir för saftig. Har hänt mig med, dock inte med hela datorn utan endast diverse externa hårddiskar.
Det är inte alls ett försumbart problem, men vad gör en inte för att glädja er alla...? ;)