Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Kust

#1
Filmer och TV-serier / Lupin III
6 april 2021 kl. 17:32:23
Undrar har Lupin III sänts på tv i Sverige? Eller är det mer att de olika serierna / filmerna har getts ut på vhs / dvd som en del har svensk titel?

Hur kan man ta reda på vad som har gått på tv en gång i tiden?
https://sv.wikipedia.org/wiki/Lupin_III
#2
Filmer och TV-serier / Söker namn på tv serier
24 januari 2021 kl. 20:12:31
Hej söker namnet på två olika tv serier som jag tror har gått på svt b / barnkanalen vid ca 2000 - 2010.

Den första serien handlar om en ö där det är en flicka som tillhör en slags fiskar grupp. en liten bit från ön så är det en gammal man och en pojke den gamla mannen har någon slags bok som handlar om fiskar gruppen. pojken och flickan är vänner och försöker hindra en kvinna som har tillhört gruppen att inte komma iland på ön. Kommer ihåg att den gammle mannen hade någon slagt affär / antikaffär. Kommer även ihåg att kvinnan försökte ta sig ut till ön genom att följa en pinne i vattnet som barnen hade flyttat på. Har för mig att hon inte kunde gåiland på ön hur som helst pga någon slags förbannelse.

Den andra serien handlar om en grupp barn som i något slags hus / övergiven herrgård har en maskin. Maskinen kan få vad som helst att hända med olika föremål som de lägger in i maskinen. Kommer ihåg något avsnitt där de lägger in ett par skor och när en tjej tar på sig skorna så kan hon inte sluta att dansa när hon hör musik.
#3
Om Dubbningshemsidan / Att kunna klicka på namnen.
23 november 2018 kl. 20:39:15
Att på dubbningshemsidan göra så att dubbarnas namn är en länk som sedan visar allt som de har varit med och dubbat. Det skulle underlätta att se allt som den personen har varit med och dubbat.
#4
Filmer och TV-serier / Obehagliga tecknade serier
12 september 2018 kl. 20:58:54
Undrar vilka tecknade program tycker ni är rätt så mörka/ obehagliga som är för barn?

Jag tycker billy the cat är rätt så mörkt för att vara för barn

Det handlar om en grabb som heter Billy som inte är snäll mot djur så förvandlar en trollkarl honom till en katt. Det som jag tycker är mörkt är ju att på den Vhs jag har så blir han ju inte människa igen. : /. Det är det som får mig att tycka att det är mörkt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Billy_the_Cat_(TV_series)
#5
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Mg8wBK/affaren-klar--telia-koper-tv4

Hur tror ni detta kommer att påverka tex Cmores utbud samt TV4 dubbningar?  Kan detta leda till att de kanske visar sina äldre dubbningar igen?
#6
Filmer och TV-serier / Barnkanalen program
7 juli 2018 kl. 08:40:42
Undrar någon som vet vilken serie detta är. Handlar om en ö där det har bott folk på som typ är kräft fiskare eller hummer. Så är det en pojke som besöker ön där det bor en flicka. Så är det även en dam som försöker att komma tillbaka till ön som hon en gång i tiden blev bannlyst från. Sen har jag för mig att hon inte bara kunde gå iland på ön.
#7
Off-topic / Sidor som öppet arkiv?
14 juni 2018 kl. 14:58:36
Undrar finns det fler sidor liknande öppet arkiv? Där man kan se äldre serier från tex disney , cartoon network , boomerang nickelodeon?
#8
Off-topic / Dyraste dubben
3 maj 2018 kl. 09:09:05
Vilken dubb är den mest påkostade dubben som finns?

#9
Off-topic / Rättigheter
20 mars 2018 kl. 13:14:36
Undrar vad händer med filmer/företagets egendom när de går i konkurs. Säljer de sin egendom eller slänger man egendom. Tex om Disney skulle gå i konkurs skulle de sälja sina serier och dubbar eller slänga?
#10
Off-topic / Arkivering av digitala filmer
11 mars 2018 kl. 22:34:24
Hur gör man när man arkiverar digitala filmer? lägger man filmerna på analogisk format eller har man filmen sparad på en dator?. De äldre filmerna sparades på rulle. Eller sparar man på något annat sätt?.
#11
Undrar vem äger egentligen Teenage mutant ninja turtles? är det Nickelodeon?. Sen undrar jag går det att få tag på hela serien på dvd? tex 1987 eller 2003?. vet att 1987 finns bara 7 dvd:er med svensk dubb. den från 2003 finns några volymer utgivna(12st). eller är det bara att cartoon network äger dubben till 2003 / bara beställt in att visa som tex the mask att distributören äger dubben?
#12
Filmer och TV-serier / Camp candy / Candys Barnkollo
2 februari 2018 kl. 13:59:22
Undrar vem äger denna showen? är det möjligt att dhx media samt disney äger showen? mejlade dhx media om de hade planer på att visa det igen fick till svar att de tyvärr inte hade distributions rättigheterna. Så kan det vara disney som måste godkänna att visa det igen eller är det både disney och frostback productions med?.

#13
Filmer och TV-serier / Emil i lönneberga intro?
26 januari 2018 kl. 21:31:04
Har för mig att det är typ ett randigt mönster lila och gul och sen något som liknar typ en sprattelgubbe eller narr/clown med musik? Sen så ser man typ hur anton jagar emil när han har en färgburk på foten. eller är det i reklam för de andra filmerna baserade på Astrid Lindgren? Eller så kanske det är något annan vhs?


edit : hittade det
https://www.youtube.com/watch?v=lv7InbUfsrU

tydligen så är det Sf intro från 80 talet.
#14
Undrar sparar Svenska filminstitutet dubbningar med eller bara filmer? Hade ju varit bra och roligt om de kunde spara dubbarna även om de inte kan göra något med dubbarna. Dubbarna är ju också en del av filmerna.