Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Joker

Sidor: [1] 2
1
Dubbningar och röster / SV: Nobody Else But You (Goofy Movie) - Fandub
« skrivet: 1 oktober 2008 kl. 22:54:55 »
Kvaliteten på Långbenröst och/eller kvaliteten på agerandet som Långben anser jag ändå att man kan bedöma, även om det givetvis i vissa fall är mer relevant att jämföra svenska Långbenröster med andra svenska Långbenröster och original-Långbenröster med andra original-Långbenröster.

Men jag känner till flera fall där svenska rösten till en viss figur är bättre än originalrösten, och då är det ju kvaliteten på agerandet det rör sig om. På DVD:n med "Janne Långben-The movie" finns ett flertal språk att tillgå och jag har ofta jämfört hur olika figurer i filmen låter på olika språk och jag anser helt klart att vissa länder Långbenröster är bättre respektive sämre än andra.

Här ska dock påpekas att Långben haft mer än bara dessa två originalröster.
Håller med dig helt och hållet på första punkten, förutom att Johan Lindqvist missar på både kriterierna. Hans agerande är helt ärligt en av de sämsta prestationer jag har hört inom svensk Disney. Han har ETT röstläge som han pratar i hela tiden, noll känsla.

Heh, brukar jämföra scener på olika språk själv. Det är bra att Playstation 2et har en "Ändra språk" knapp som underlättar. ^_^

Jag vet, men Pinto Colvig och Bill Farmer är de som är mest nämnbara. Många har bara gjort rösten en eller två gånger till han som till exempel Hal Smith eller Tony Pope (som om jag får tillägga låter exakt som Bill Farmer förutom en något raspigare röst på vissa utal).

Citera
Jag tycker att Johan Lindqvist är rätt bra som Långben. Han är en ganska bra voice-match till originalrösten, och bibehåller rätt röstkaraktär och känsla. Han är inte i närheten av Hans Lindgrens klass, men är i alla fall avsevärt bättre än Jan Modin.
Verkligen? Om du har tid för det någon gång kan du jämföra Bill Farmer och Johan Lindqvist på en DVD (skifta språk mellan repliker), jag är i alla fall VÄLDIGT van av att göra detta och om sanningen ska fram förstår jag inte hur Disney i hela friden ens kunde få för sig att godkänna Lindqvist. Hans "ah" låter som när man är hos tandläkaren och hans "yuck" låter som han sätter någonting i halsen medan han har andats in helium. Dessutom som sagt ovan kan han inte agera för fem öre. :-\

Tycker det är sorgligt hur han har lagt ut en "tutorial" på hur man ska göra ett "ah-yuck" när han själv inte ens kan få det att låta bra. :-\

Citat från: Johan Lindqvist
Under flera år har jag haft förmånen att vara den svenska rösten till Disneys Janne Långben hos KM-studio
Det är inte vem som helst som kan lägga en Disneygodkänd "a-hyuck" vilket är Långbens kännetecknande skratt. Vill du lära dig?
1. (a) hostliknande utandning
2. (hyu) hängmattebetoning av "ui"
3. (ck) inåtandning på "ck"

2
Dubbningar och röster / SV: Nobody Else But You (Goofy Movie) - Fandub
« skrivet: 30 september 2008 kl. 21:25:53 »
Undrar hur ni kan jämföra en engelsk imitation av Bill Farmer med Johan Lindqvist (som är hemsk som Långben i mitt tycke).  :-\

Sen, Hans Lindgren var bra som Långben. Den bästa Sverige har haft med hästlängder men tycker knappast att han var bättre än Bill Farmer eller Pinto Colvig...

3
Dubbningar och röster / Nobody Else But You (Goofy Movie) - Fandub
« skrivet: 25 september 2008 kl. 09:30:23 »
Hej igen! Jag har gjort några fler fandubs men tänkte mest visa min nyaste eftersom jag fick bra kritik för Långbens röst. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=wW5Ymzdu7Ko

Jag har flera videos i min profil så titta på dom också om ni är intresserade. =D

4
Dubbningar och röster / SV: Mitt "Voice-Reel"
« skrivet: 13 september 2008 kl. 18:54:28 »
Sen jag var ungefär sex år gammal. Checka min "Friend Like Me" dubb.

http://uk.youtube.com/watch?v=P2NAEYqNk6A

5
Dubbningar och röster / SV: Mitt "Voice-Reel"
« skrivet: 28 augusti 2008 kl. 01:01:16 »
Tack så mycket. Jack var bara något jag lekte med efter att ha sett den tredje filmen och sen så tyckte jag att det lät hyfsat som honom. :)


Hursomehelst, här är youtube länken för er som vill se vilka röster som görs eller för er som fortfarande inte kan höra. Verkar dock inte vara väldigt många intresserade...

http://uk.youtube.com/watch?v=FuHz1nVvjFc

6
Dubbningar och röster / SV: Batman
« skrivet: 28 augusti 2008 kl. 00:22:10 »
Per är visserligen en duktig skådis men det är bara det att han har två röstlägen allt som allt, och jämför man han med den fantasiska Mark Hamill från original serien eller Kevin Michael Richardson som gör rösten till han i "The Batman" så faller han tyvärr också som en sten.


Vem tusan fick för sig att Kevin Michael Richardson med sin "ultra mega badass bas of doom" röst ens skulle provspela som Jokern? Han förvånade väldigt mycket när man först såg han men innan dess var det ett stenklart "WTF?!".


Ja jag ska sluta med sten referenserna nu....


7
Dubbningar och röster / SV: Mitt "Voice-Reel"
« skrivet: 27 augusti 2008 kl. 21:59:26 »
Hmm... testa nu istället.

http://www.mediafire.com/?zwkoa8bklfe

8
Dubbningar och röster / SV: Batman
« skrivet: 27 augusti 2008 kl. 21:50:27 »
Per Sandborgh var återigen både Jokern och Pingvinen i den nya serien vilket är ganska synd med tanke på att han kan ändra rösten ungefär lika mycket som en sten.

9
Dubbningar och röster / SV: Mitt "Voice-Reel"
« skrivet: 27 augusti 2008 kl. 14:47:07 »
*BUMP*

Ingen har någon kommentar?  :-[

10
Dubbningar och röster / SV: Svenska Röster i dessa cartoon network serier
« skrivet: 26 augusti 2008 kl. 15:04:56 »
Per Sandborgh är garanterat "The Thing". :p

11
Dubbningar och röster / Mitt "Voice-Reel"
« skrivet: 25 augusti 2008 kl. 19:15:25 »
Hejsan allihopa! I ungefär tre år har jag velat sätta ihop ett klipp av några röster och med några väredelös prylar till hjälp gick detta äntligen. Det är ganska dålig kvalitet på klippet men jag hoppas att ni blir underhållna i vilket fall som helst. Jag ska snart handla en riktig mikrofon så jag kan börja göra något allvarligt.

http://media.putfile.com/Voice-reelimpressions


Rösterna är dock på engelska, något jag inte är säker på om ni tycker om men kommentera gärna!  :)

12
Dubbningar och röster / SV: Röstdemo - Har ni sånt?
« skrivet: 4 september 2006 kl. 11:07:37 »
Hej alla! I och med lanseringen av min personliga hemsida har jag satt ihop ett nytt röstdemo/röstprov för allas lyssning. På sidan finns dessutom en äldre dito som jag satte ihop för ett och ett halvt år sedan (endast låg kvalité för att poängtera att det är ett verk jag är mindre stolt över).

Här är mitt: http://www.petertagtstrom.se/ljud/petertagtstrom_rostprov2005.mp3

Har ni egna liknande röstprov? Dela med er så man får höra!

 ;)

Hej jag har gjort några röstprov kan maila några om intresserad.
Nej men va kul! :) Kan du maila mig på Joker6149@hotmail.com ?

13
Dubbningar och röster / Transformers: The Movie
« skrivet: 28 maj 2006 kl. 19:41:55 »
Hejsan! Är det någon som vet om Transformers filmen från 1986 finns dubbad på svenska? Inte den "filmen" som består av de tre första avsnitten utan den med Unicron och allt det där. Tack för svar. :)

Peter verkar ganska insatt i ämnet själv....

14
Dubbningar och röster / SV: Några frågor
« skrivet: 18 april 2006 kl. 16:22:00 »
Powerpuff filmen visades på Cartoon Network nu i julas, dubbad.

15
Dubbningar och röster / SV: The Batman
« skrivet: 25 mars 2006 kl. 08:38:59 »
Jag har nu insett att jag skrev fel i det första medelandet, Per Sandborgh spelar Pingvinen, ine Jokern. Jag är däremot intresserad av att höra vem som spelar Jokern.... :)

Sidor: [1] 2