Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Varsågod

#136
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
25 augusti 2018 kl. 13:07:03
Det är inte överdrivet att värna om upphovsrätten; alternativet är att se värdet av ägarrätt och kontroll urholkas, och produkten ifråga bli allas egendom utan kostnader och intäkter. Det kan väl inte vara så svårt att inse att det finns många olika intressen som rättfärdigar och reglerar upphovsrätten med med allt vad det innebär i form av inskränkningar. Även om man inte själv kan se hela bilden är väl förståelse för dess implementation och funktion inte för mycket begärt? Man kan ju fundera på hur samhället sett ut utan den ...
#137
Citat från: SwedishKuriboh skrivet 23 augusti 2010 kl. 16:29:16
Lillsyrran visade för ett tag sedan mig ett klipp från Starzinger där en säger till en annan "Du ska inte va' så jävla smart!" rätt ut.

Han säger "Du ska alltid vara så jävla smart."
#138
Citat från: Anders skrivet 26 juli 2018 kl. 05:27:17
Nej vad tråkigt! Jag ser att han har varit död sedan maj. Hur kommer det sig att jag får reda på det först nu?

Läste du inte mitt inlägg som står strax ovanför ditt? Där presenteras en trolig förklaring.
#139
Den senaste tidens tävlingar faller mig bättre i smaken än de tidigare, och jag valde så att deltaga i Maze Runner-diton.
Jag har dock inte erhållit någon information om tävlingen, etc., som enligt uppgift är att vänta, men det kanske kommer i sinom tid(?)
Det är inte brådskande, men jag vet inte vad som varit brukligt.
#140
Att dödsfall inte kommer till (kvälls-)pressens kännedom förrän i ett senare skede är inget ovanligt. Ofta ligger familjens egen önskan därvidlag till grund för detta.
#141
Mycket tråkigt att höra.

Du borde redigera din rubrik. Året är 2018.
#142
Citat från: Richardo skrivet 16 juli 2018 kl. 06:57:11
Då var ännu en tävling avsutad.  ::)

Två, faktiskt. Men det gynnar ingen att du ligger på och stressar Daniel om uppdateringar.
Så länge datumet för tävlingsdeltagande inte blivit framflyttat, är det ju bara för ansvarig att diskvalificera de bidrag som inkommit för sent.
#143
Man kan hitta mycket på detta forum som är otydligt formulerat och grammatiskt tveksamt. Om man nu ska ta sig för att detaljkritisera innehållet med avseende på hur något kan tolkas i förhållande till vad man ämnar uttrycka, finns många trådar att börja styra upp.

Apropå det så är ju inte heller Xfingers inlägg särdeles välformulerat. Jag tycker att Xfingers slutledning enligt "Eftersom du valt att länka till engelska serier i icke-komplett format måste ursprungsinlägget i sin bristfälliga utformning innebära att du ger bort aktuella serier med svensk dubbning gratis." är ett alltför långtgående antagande att göra utifrån innehållet i Jabberjaws inlägg.
Därför tyckte jag det var på sin plats att poängtera att detta näppeligen var Jabberjaws intention. Tråden har helt enkelt inte det syftet.
#144
Tråden har rimligtvis inte skapats för att Jabberjaw vill lägg ner massor av tid på att skicka saker till folk gratis, även om Jabberjaw alldeles säkert är generös av sig. Ta det för den tipstråd det är.
#145
Dubbningar och röster / SV: Candy Candy
5 juli 2018 kl. 07:33:28
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 juli 2018 kl. 01:16:35
Det låter ju dock väldigt intressant om det stämmer, och frågan är om TV3 i så fall hann sända fler avsnitt än de 30 avsnitt som släppts på VHS...?

40 avsnitt är det väl ändå, fördelade på 10 VHS-kassetter.
#146
Jag tycker det är en konstig, otydlig och litet orättvis princip att man kan förlänga (och därmed potentiellt vinna) en tävling genom att medverka efter tillkännagivet slutdatum.

Eftersom slutdatum för tävlingen ingår i avsnittet "Tävlingsregler" kan man vid deltagande efter där angivet slutdatum sägas göra annat än vad regelverket föreskriver.
I normalfallet kan man inte deltaga i en tävling efter angivet slutdatum, eftersom man då inte följt reglerna för densamma. Att man som tävlande alls ska kunna deltaga, och samtidigt rita om förutsättningarna för en enligt befintligt regelverk avslutad tävling och dessutom kunna göra det inom tävlan när man frångår angivna tävlingsregler tycker jag är mycket märkligt.

Nu är det ju inte min tävling, så jag har ju ingen som helst bestämmanderätt, men jag tycker det tål att funderas på.
Om man ska kunna förlänga tävlingen medelst dylikt deltagande, eller det råkar vara så att tidsperioden i det aktuella fallet är mer flytande till följd av diverse faktorer och/eller förbehåll, borde det framgå av reglerna.
#147
Dubbningar och röster / SV: Disney
30 juni 2018 kl. 11:07:20
Alexander: Du menar "blev inte heller den någon vidare succé". Man säger inte "Jag tycker också inte om paprika.", etc.
#148
Erik menar att han instämmer beträffande rolltolkningarna i de filmer han sett. Det var väl inte särskilt otydligt?

#149
Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 april 2018 kl. 21:05:08
Vanligtvis ja, men en hövding är ju ändå på något sätt en kung, likaväl som en sultan eller kejsare på sätt och vis också är en kung.

Du kanske menade att hon är indianhövdingens dotter snarare än hövding.
#150
Dubbningar och röster / SV: Nalle Puh
17 april 2018 kl. 21:44:25
Citat från: Elios skrivet 15 april 2018 kl. 17:26:57
Vad sägs om Reuben Sallader som Nalle Puh?  ;D

Reuben Sallmander, menar du nog.