Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "film" i rutan (utan citattecken).:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Lilla My
 - 31 januari 2023 kl. 22:36:55
Citat från: gstone skrivet 31 januari 2023 kl. 17:47:05Är ni höger eller vänster poltiska ?
Vänster.
Skrivet av gstone
 - 31 januari 2023 kl. 17:47:05
Är ni höger eller vänster poltiska ?


Är ni konservativa eller liberala ?

Är ni goda eller onda ? ;D
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 januari 2023 kl. 18:43:33
Citat från: Bib skrivet 28 januari 2023 kl. 18:28:43Om alla mätningar säger att förtroendet hela tiden sjunker för regeringspartierna och deras ledare varför är de kvar? Kan man inte göra samma sak som man gjorde med Stefan Löfven?
Visst kan man begära misstroendevotum, men i dagsläget vore det ganska meningslöst då det är riksdagen som ska rösta om det - och riksdagens mandat kommer ju inte förändras förrän nästa val. Och partierna som sitter i regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna har ju majoritet i riksdagen, så enda sättet att ett misstroende skulle lyckas är om något parti i regeringen (i så fall troligast Liberalerna) eller SD skulle vara så missnöjda att de är beredda att rösta mot sin egen statsminister - eller minst ett par ledamöter från något av partierna. Och vi kan ju ana ungefär hur sannolikt det är... :(

Med Stefan Löfven var det en annan femma, i och med att Vänsterpartiet ingick i regeringsunderlaget men satt inte med i regeringen och fick i stort sett inget inflytande överhuvudtaget. De hade således incitament att rösta bort Stefan, för att få fram ett budskap att de också vill ha något att säga till om. SD sitter ju visserligen inte i regeringen heller, men då de genom Tidöavtalet har fått oerhört stort inflytande över politiken - avsevärt större än Liberalerna - har de knappast anledning att göra något som riskerar att göra att de inte längre får något inflytande.
Skrivet av Bib
 - 28 januari 2023 kl. 18:28:43
Om alla mätningar säger att förtroendet hela tiden sjunker för regeringspartierna och deras ledare varför är de kvar? Kan man inte göra samma sak som man gjorde med Stefan Löfven?
Skrivet av Mathilda Gustafsson
 - 20 oktober 2022 kl. 01:05:00
Det skrämmer mig att sjukvårdsministern är begravningsentreprenör.
Skrivet av gstone
 - 18 oktober 2022 kl. 19:52:55
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 oktober 2022 kl. 19:05:50Var kommer den informationen ifrån? Enligt min vetskap är det Mats Persson (L) som blivit utbildningsminister.
Kom ihåg fel var utrikesminister
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 18 oktober 2022 kl. 19:05:50
Citat från: gstone skrivet 18 oktober 2022 kl. 18:34:01Moderaterna ville att  Carl Bildt  skulle vara utbildingminster.
Var kommer den informationen ifrån? Enligt min vetskap är det Mats Persson (L) som blivit utbildningsminister.
Skrivet av gstone
 - 18 oktober 2022 kl. 18:34:01
Moderaterna ville att  Carl Bildt  skulle vara utrikesminister.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 10 oktober 2022 kl. 00:22:39
Citat från: Marcusen skrivet 10 oktober 2022 kl. 00:12:03Om den röstas ner får det andra blocket en chans då eller får han försöka igen?
Det är talmannen som bestämmer, och rent formellt sett kan han låta riksdagen rösta om samma statsminister fyra gånger om han skulle vilja. Den nuvarande talmannen Andreas Norlén kommer ju från Moderaterna, men jag tycker ändå att han har varit hyfsat opartisk utan att tydligt ta ställning. Så om Ulf Kristersson antingen inte anser sig få ihop ett underlag (så att han inte ens vill bli prövad av riksdagen) eller om riksdagen röstar ner honom är min bästa gissning är att talmannen i så fall sannolikt kommer att be Magdalena Andersson att sondera terrängen och se om hon kan få ihop ett regeringsunderlag.

Klart är i alla fall att man har fyra chanser på sig totalt att få fram en statsminister som godkänns av riksdagen. Om alla fyra riksdagsomröstningar misslyckas blir det automatiskt nyval. Men det har väl nästan aldrig hänt, så den chansen är inte stor...
Skrivet av Marcusen
 - 10 oktober 2022 kl. 00:12:03
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 oktober 2022 kl. 00:07:34Nej, slutgiltigt är det inte än. Han ska lämna avrapportering till talmannen på onsdag om hur det går, och om han tror att han har fått ihop ett regeringsunderlag så går det till omröstning i riksdagen.
Om den röstas ner får det andra blocket en chans då eller får han försöka igen?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 10 oktober 2022 kl. 00:07:34
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  9 oktober 2022 kl. 22:42:16Är det bestämt eller säkerställt att Ulf Kristersson blir statsminister nu?
Nej, slutgiltigt är det inte än. Han ska lämna avrapportering till talmannen på onsdag om hur det går, och om han tror att han har fått ihop ett regeringsunderlag så går det till omröstning i riksdagen.

Framförallt handlar det ju om att komma överens om vilka partier som faktiskt ska ingå i regeringen - Moderaterna och Kristdemokraterna är ju tämligen solklara, men därutöver har vi Sverigedemokraterna som Liberalerna inte accepterar i regering och Liberalerna som Sverigedemokraterna inte tycker om. Men eftersom Sverigedemokraterna tycks ha blivit överkompenserade, som har fått ordförandeposter i hela 4 utskott i riksdagen och vice ordförande i ytterligare 4 utskott - vilket känns överproportionerligt med tanke på att det bara finns 16 utskott totalt, och ungefär dubbelt så många poster som Moderaterna fått - så kan vi nog dra slutsatsen att Sverigedemokraterna inte kommer med i regeringen.

Sen måste ju de fyra partierna också komma överens om viktigare sakfrågor, vilket är en ganska stor hake med tanke på att framförallt Liberalerna och Sverigedemokraterna står väldigt långt från varandra i de flesta frågor.

Men med tanke på att alla fyra partier är väldigt fast beslutna att få en ny regering, och övriga partier inte skulle kunna få någon majoritet i riksdagen, så vore det förvånande om de inte lyckas komma överens på något sätt. Pressen är nog för stor för att något av partierna ska kunna tacka nej till en uppgörelse, då det vore svårt att förklara för respektive partistyrelse att man inte kommit överens men samtidigt till ha en ny regering till varje pris.

Sverigedemokraterna har ju en del väldigt drastiska förslag som i vissa fall till och med bryter mot grundlagen, och har förslag som skulle kunna äventyra Sveriges demokrati - så vi får väl hoppas att Liberalerna åtminstone sätter ner foten mot de mest extrema förslagen.

Citat från: gstone skrivet  9 oktober 2022 kl. 22:43:53Vilket pari vill det bästa för folk med diagonser ?
Det har varit väldigt lite prat om det under hela valrörelsen, så det är inte helt lätt att avgöra. Men rent ideologiskt skulle jag tippa på antingen Vänsterpartiet eller Miljöpartiet; möjligen Socialdemokraterna eller Centerpartiet.

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  9 oktober 2022 kl. 22:45:35Just detta tror jag inte det pratas så mycket om men jag skulle gissa på att det inte är den blåa sidan.
Det är min gissning också. Om vi generaliserar en liten aning så brukar ju högersidan anse att alla ska klara sig själva med heltidsjobb - d.v.s. utan A-kassa, bidrag, sjukersättning och liknande - och det är väl en inte obetydlig andel personer med diagnoser som inte skulle klara sig helt på egen hand, utan som är beroende av anpassning på arbetsplatser, lönebidrag eller rentav hel eller delvis sjukersättning (sjukpension).
Skrivet av TonyTonka
 -  9 oktober 2022 kl. 23:02:21
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  9 oktober 2022 kl. 22:42:16Är det bestämt eller säkerställt att Ulf Kristersson blir statsminister nu?
Nej, han har väl till på onsdag att bilda regering, om jag inte minns fel. Innan dess är inget bestämt, och om Kristersson misslyckas med att få ihop det så lär det dröja ytterligare ett par veckor minst innan vi vem som blir stadsminister.
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  9 oktober 2022 kl. 22:45:35
Citat från: gstone skrivet  9 oktober 2022 kl. 22:43:53Vilket pari vill det bästa för folk med diagonser ?
Just detta tror jag inte det pratas så mycket om men jag skulle gissa på att det inte är den blåa sidan.
Skrivet av gstone
 -  9 oktober 2022 kl. 22:43:53
Vilket pari vill det bästa för folk med diagonser ?
Skrivet av Mathilda Gustafsson
 -  9 oktober 2022 kl. 22:42:16
Är det bestämt eller säkerställt att Ulf Kristersson blir statsminister nu?