Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Trailers

Startat av moviefan, 10 februari 2023 kl. 16:13:37

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

moviefan

Vad är skillnaden mellan trailer och teaser ?  Vilka trailers tycker ni ser bra ut ?  

Daniel Hofverberg

Citat från: moviefan skrivet 10 februari 2023 kl. 16:13:37Vad är skillnaden mellan trailer och teaser ?
En teaser kan närmast beskrivas som en tidig trailer, avsedd för att väcka intresse för en film långt innan premiären. Teasers är vanligtvis inte upplagda som en vanlig trailer, med mängder av korta klipp från en film, utan brukar mer bestå av en sammanhängande historia; som inte nödvändigtvis kommer vara med i den färdiga filmen (även om det förstås finns undantag). Så en teaser är alltså en slags trailer, men däremot inte tvärtom.

Det här är ett typiskt exempel på en teaser, från Frost som även användes i Kalle Anka och hans vänner önskar god jul (men som inte var med i den färdiga filmen):

https://www.youtube.com/watch?v=0ihZ2_co7QA
(En vanlig trailer skulle ju aldrig vara upplagd på det viset, för där är ju hela vitsen att visa upp ett antal korta utdrag som en helhetsbild för filmen - ofta med scener från den färdiga filmen; till skillnad från en teaser där det alltså handlar om att börja väcka intresse innan en film ens är färdigproducerad)