Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Val

Startat av gstone, 12 september 2022 kl. 17:15:26

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Mathilda Gustafsson

Det skrämmer mig att sjukvårdsministern är begravningsentreprenör.

Bib

Om alla mätningar säger att förtroendet hela tiden sjunker för regeringspartierna och deras ledare varför är de kvar? Kan man inte göra samma sak som man gjorde med Stefan Löfven?

Daniel Hofverberg

Citat från: Bib skrivet 28 januari 2023 kl. 18:28:43Om alla mätningar säger att förtroendet hela tiden sjunker för regeringspartierna och deras ledare varför är de kvar? Kan man inte göra samma sak som man gjorde med Stefan Löfven?
Visst kan man begära misstroendevotum, men i dagsläget vore det ganska meningslöst då det är riksdagen som ska rösta om det - och riksdagens mandat kommer ju inte förändras förrän nästa val. Och partierna som sitter i regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna har ju majoritet i riksdagen, så enda sättet att ett misstroende skulle lyckas är om något parti i regeringen (i så fall troligast Liberalerna) eller SD skulle vara så missnöjda att de är beredda att rösta mot sin egen statsminister - eller minst ett par ledamöter från något av partierna. Och vi kan ju ana ungefär hur sannolikt det är... :(

Med Stefan Löfven var det en annan femma, i och med att Vänsterpartiet ingick i regeringsunderlaget men satt inte med i regeringen och fick i stort sett inget inflytande överhuvudtaget. De hade således incitament att rösta bort Stefan, för att få fram ett budskap att de också vill ha något att säga till om. SD sitter ju visserligen inte i regeringen heller, men då de genom Tidöavtalet har fått oerhört stort inflytande över politiken - avsevärt större än Liberalerna - har de knappast anledning att göra något som riskerar att göra att de inte längre får något inflytande.

gstone

Är ni höger eller vänster poltiska ?


Är ni konservativa eller liberala ?

Är ni goda eller onda ? ;D

Lilla My