Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Innan mobiler

Startat av Adam Larsson, 6 augusti 2022 kl. 18:23:02

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Adam Larsson

Vad gjorde man på bussen innan man hade sin smartphone?

Steffan Rudvall

Citat från: Adam Larsson skrivet  6 augusti 2022 kl. 18:23:02Vad gjorde man på bussen innan man hade sin smartphone?
Man samtalade med sitt sällskap eller så läste man tidningen. Tidningen man läste i alla fall här i Malmö var oftast Metro då den fanns gratis på stadsbussarna.

Lillefot

#2
Att man pratade med andra passagerare (det vill säga de man inte reste med tillsammans i grupp) var nog inget som inträffade även då särskilt ofta, så som Steffan sa blev det oftast tidningen. Här i Linköping fanns det oftast 8 sidor, för cirka 10 år sedan.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

Adam Larsson

Så Steffan säger att man pratade med främlingar och Lillefot säger att man inte gjorde det vilket stämmer?

Steffan Rudvall

Citat från: Adam Larsson skrivet  6 augusti 2022 kl. 19:32:25Så Steffan säger att man pratade med främlingar och Lillefot säger att man inte gjorde det vilket stämmer?
Samtala med andra främmande passagerare brukade hända ibland men det var inte alls vanligt men att sitta och prata med sitt kompisgäng var ju helt normalt.

Fred

Om man åkte samma buss som sina klasskompisar så visst samtalade man med dem. Annars glodde man ut genom fönstret och iakttog vad folk gjorde eller vad som fanns i naturen. Det var högst individuellt vilka tidsfördriv man hade på bussen.

Steffan Rudvall

Citat från: Fred skrivet  6 augusti 2022 kl. 19:42:43Om man åkte samma buss som sina klasskompisar så visst samtalade man med dem. Annars glodde man ut genom fönstret och iakttog vad folk gjorde eller vad som fanns i naturen. Det var högst individuellt vilka tidsfördriv man hade på bussen.
Ja man hade ju inte så mycket att göra så glo ut genom fönstret och iaktta vad som händer gjorde man ibland

Henrik Karlsson

Lyssnade på min Freestyle och senare CD och MP3 spelare.

Fred

Det ska ju även sägas att det fanns mobiltelefoner på den tiden då Sony Ericsson och Nokia var dominerande på marknaden. Det hände att folk spelade spel på dem också men man använde dem inte lika mycket som folk använder smartphones idag.

Zebastian


Mathilda Gustafsson

Har ni någon tradition eller vana eller någon sak som ni gör varje gång ni åker buss?

Daniel Hofverberg

Citat från: Henrik Karlsson skrivet  6 augusti 2022 kl. 19:48:00Lyssnade på min Freestyle och senare CD och MP3 spelare.
Om man åkte buss längre sträckor brukade jag också ofta lyssna på freestyle - först på kassett och senare CD-freestyle. Det gör man ju i och för sig nu också, fast nuförtiden är det via mobil...

Vid kortare sträckor (typ kortare än 25 - 30 minuter eller så) brukade man oftast bara titta ut, om man nu inte hade sällskap av någon man kunde prata med (typ klasskompisar eller så under skoltiden).

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  6 augusti 2022 kl. 18:38:01Man samtalade med sitt sällskap eller så läste man tidningen. Tidningen man läste i alla fall här i Malmö var oftast Metro då den fanns gratis på stadsbussarna.
Här i Skellefteå fanns Metro bara en kortare period (1 - 2 år), och det var nog runt början av 2000-talet. Så på 1980- och 1990-talet fanns det inga gratistidningar på bussar i Skellefteå, och det var sällan man tog med sig dagstidningen hemifrån (vilket här i Skellefteå vanligtvis innebär Norra Västerbotten, eller Norran som den heter idag).

Zebastian

Att Metro fanns på bussarna helt gratis är jättekonstigt

Steffan Rudvall

Citat från: Zebastian skrivet  6 augusti 2022 kl. 22:22:10Att Metro fanns på bussarna helt gratis är jättekonstigt
Metro kom till Malmö i slutet av 90-talet och man kunde ta en sån tidning lite var som helst i stan så att de fanns på bussarna här är inget konstigt. 2019 ska Metro ha lämnat Sverige helt.

Adam Larsson

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 augusti 2022 kl. 21:56:34Här i Skellefteå fanns Metro bara en kortare period (1 - 2 år), och det var nog runt början av 2000-talet. Så på 1980- och 1990-talet fanns det inga gratistidningar på bussar i Skellefteå, och det var sällan man tog med sig dagstidningen hemifrån (vilket här i Skellefteå vanligtvis innebär Norra Västerbotten, eller Norran som den heter idag).
Så ni har inga gratis tidningar i Skellefteå?