Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Vad tycker ni om att Bäst i test lämnar Sveriges Television?

Startat av Zebastian, 24 mars 2023 kl. 18:38:17

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Zebastian

Vad tycker ni om att Bäst i test lämnar Sveriges Television och övergår till flumkanalen TV4?

Fred

Bra eftersom Bäst i test inte är folkbildande och därmed inte bör betalas med skattemedel.

Steffan Rudvall

Citat från: Fred skrivet 24 mars 2023 kl. 22:00:09Bra eftersom Bäst i test inte är folkbildande och därmed inte bör betalas med skattemedel.
Fast public service finns ju inte bara till för folkbildande då skulle ju både SVT och TV4 bara ha faktaprogram...

Daniel Hofverberg

Jag tycker inte det vore rimligt att enbart folkbildande program skulle sändas i public service, då det skulle begränsa deras uppdrag alldeles för mycket. Men däremot tycker jag det är klokt att SVT inte slösar skattemedel hur mycket som helst, så har verkligen rättigheterna blivit mycket dyrare känns det förnuftigt att de lämnar walk-over.

För tittarna gör det ju ingen avgörande skillnad när nu TV4 kommer ta över, som trots allt nästan hela landet kan se. Det vore värre om det hade hamnat på någon kanal som långt ifrån alla verkligen har tillgång till.
(Okej, det finns förvisso fortfarande någon procent av befolkningen som bor så avlägset till att de inte kan se TV4 linjärt via etern - men att dessa fåtal individer dessutom inte har tillgång till internet för att kunna se det på TV4 Play är väl inte alltför sannolikt...)

Däremot kan man ju undra hur TV4 kommer att göra med längden, när de nu måste hinna med reklam också...? Ska de korta ned programmet med en kvart för att hinna med reklamen, eller ska de förlänga sändningstiden till 1 timme 15 minuter? Jag gissar på det förstnämnda, men den som lever får se...

Marcusen

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 mars 2023 kl. 22:11:32Fast public service finns ju inte bara till för folkbildande då skulle ju både SVT och TV4 bara ha faktaprogram...
TV4 är inte public service dock

Steffan Rudvall


Disneyfantasten

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 mars 2023 kl. 22:13:55Men däremot tycker jag det är klokt att SVT inte slösar skattemedel hur mycket som helst

Liksom med alla andra former av företag, och även "vanliga" vardagspersoner.

Daniel Hofverberg

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 mars 2023 kl. 22:16:47TV4 är en så kallad kommersiell public service kanal.
Precis, TV4 klassas som kommersiell public service - vilket innebär att de inte får del av skattepengar och är helt och hållet reklamfinansierad, men har vissa särskilda krav på bredd och annat mot att kanalen istället måste ingå i alla kabel-TV-nät och alla TV-leverantörer (ingen får alltså ta extra betalt för TV4, till skillnad från TV3 och Kanal 5).

Zebastian

Citat från: Zebastian skrivet 24 mars 2023 kl. 18:38:17Vad tycker ni om att Bäst i test lämnar Sveriges Television och övergår till flumkanalen TV4?
Jag tror att det kommer gå ut för nu när det flyttar till TV4 och förlora sin kvalitet och sin folklighet istället kommer det bara bli ramberättelse för reklamavbrott

Steffan Rudvall

Citat från: Zebastian skrivet 25 mars 2023 kl. 16:25:20Jag tror att det kommer gå ut för nu när det flyttar till TV4 och förlora sin kvalitet och sin folklighet istället kommer det bara bli ramberättelse för reklamavbrott
Det är ju TV4 så reklamavbrott är ju en självklarhet för att de ens ska kunna producera programmet. Det är ju dock samma produktionsbolag som ska fortsätta så det blir nog ingen stor kvalitetsminskning tror jag. Dock kanske programmet som Daniel nämnde blir kortare för att få in reklamen.

Daniel Hofverberg


Citat från: Steffan Rudvall skrivet 25 mars 2023 kl. 16:34:56Det är ju TV4 så reklamavbrott är ju en självklarhet för att de ens ska kunna producera programmet. Det är ju dock samma produktionsbolag som ska fortsätta så det blir nog ingen stor kvalitetsminskning tror jag. Dock kanske programmet som Daniel nämnde blir kortare för att få in reklamen.
Jag har också förstått det som att samma produktionsbolag ska fortsätta producera programmet med samma programledare, och i så fall troligtvis också samma producenter. Således borde inte kvaliteten påverkas alls av om uppdragsgivaren råkar heta SVT eller TV4 - det är ju trots allt inte SVT själva som har producerat programmet, och sannolikheten att TV4 skulle kompromissa med kvaliteten genom budgeten till produktionsbolaget, när man har betalat så mycket pengar för rättigheterna, lär vara liten.

Men som sagt, det finns en viss risk att programmet kan bli runt 15 minuter kortare för att få in reklamen, om inte TV4 väljer att förlänga programtiden istället. Det är förmodligen inte klart än, och det beror väl mycket på var och när programmet ska sändas, vilka andra program som finns i närheten och vilken konkurrensen blir från andra kanaler. Men det är heller inte omöjligt att TV4 förlänger programmet, och gör som med Fångarna på fortet att det får dras ut till en och en halv timme i tablåerna (vilket skulle innebära ungefär 1 timme 8 minuter effektiv tid).

Citat från: Disneyfantasten skrivet 24 mars 2023 kl. 22:17:01Liksom med alla andra former av företag, och även "vanliga" vardagspersoner.
Förvisso sant, men det är inte riktigt jämförbart. "Vanliga" vinstdrivande företag fattar ju själva beslut vad de ska "slösa" pengar på, och om de anser att det ändå kan bli lönsamt i längden. Men public service får ju sina pengar från skattebetalarna, vilket gör att de får exakt lika mycket pengar oavsett hur många eller få som tittar - därav att det är klokt att de inte slösar skattemedel hur som helst. Som parentes kan man väl dock inflika att sannolikheten att SVT hade haft råd att fortsätta betala rättigheterna hade varit lite större om de inte precis satsat väldigt mycket pengar på rättigheter till OS framöver...

Om nu verkligen rättigheterna blivit flera hundra procent dyrare kan man ju med all rätt tycka att det är slöseri även för TV4 att köpa rättigheterna. Men de måste väl ha gjort någon slags kalkyl att de ändå tror att de kommer kunna tjäna på det genom reklamen. Och det får vi ju vara tacksamma över, då det vore tråkigt för alla som tycker om programmet om det skulle läggas ner helt...
(Mig gör det dock inte så mycket - jag är ärligt talat inte jätteförtjust i Bäst i test, och ser det inte regelbundet utan bara någon gång då och då)

Zebastian

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 mars 2023 kl. 19:09:27Således borde inte kvaliteten påverkas alls av om uppdragsgivaren råkar heta SVT eller TV4 - det är ju trots allt inte SVT själva som har producerat programmet, och sannolikheten att TV4 skulle kompromissa med kvaliteten genom budgeten till produktionsbolaget, när man har betalat så mycket pengar för rättigheterna, lär vara liten.
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 25 mars 2023 kl. 16:34:56Det är ju dock samma produktionsbolag som ska fortsätta så det blir nog ingen stor kvalitetsminskning tror jag. 
Jo den kommer visst påverkas! För de ska ha två säsonger per år inte bara en så det blir säkert rullande band!

Lilla My

Citat från: Fred skrivet 24 mars 2023 kl. 22:00:09Bra eftersom Bäst i test inte är folkbildande och därmed inte bör betalas med skattemedel.
Det här var en väldigt fyrkantig kommentar tycker jag.

Tycker det är synd att programmet flyttar, men är fortfarande bättre än att lägga ned det! Så är glad för det :)

Gustav Jonsson

Jag tycker det här kan vara en bra utveckling och nystart. Vi kan ju inte sticka undan med att TV4 har mer pengar att lägga på sina program.

Förresten i alla säsonger av Bäst i test så finns det ju alltid ett bonusavsnitt med tester som inte fick plats i de vanliga programmen så då borde det väl vara ganska enkelt att förlänga programmet så att det inklusive reklam blir 1 och en halvtimme.

Daniel Hofverberg

Citat från: Zebastian skrivet 25 mars 2023 kl. 19:13:43Jo den kommer visst påverkas! För de ska ha två säsonger per år inte bara en så det blir säkert rullande band!
Det må så vara, men budgeten per avsnitt kommer säkerligen inte bli nämnvärt lägre än idag, så det borde bli ganska jämförbart. Tvärtom finns det en chans att TV4 kommer att satsa mer pengar, i och med att de ju är beroende av tittarna - de har med andra ord incitament att se till att programmet håller en hög klass, så att så många som möjligt tittar; för annars får de ju inga pengar (annonsörer betalar per tittare som ser reklamen, som är TV4s enda inkomstkälla). SVT däremot får ju exakt lika mycket pengar vare sig 5 miljoner tittar eller inte en enda människa...

Har TV4 betalat så vansinnigt mycket pengar för rättigheterna lär de knappast vilja satsa mycket mindre pengar på produktionen, för då ökar risken kraftigt att de inte kommer att tjäna in pengarna de lagt ner på rättigheterna. Och jag tror inte att TV4 är så sugna på att kasta så mycket pengar i sjön...

Citat från: Gustav Jonsson skrivet 25 mars 2023 kl. 19:35:03Förresten i alla säsonger av Bäst i test så finns det ju alltid ett bonusavsnitt med tester som inte fick plats i de vanliga programmen så då borde det väl vara ganska enkelt att förlänga programmet så att det inklusive reklam blir 1 och en halvtimme.
Det vore nog enkelt att förlänga, ja. Men det avgörs nog av vad andra kanaler kommer med under den återstående halvtimmen, och om det är konkurrensmässigt sunt. Om vi förmodar att TV4 kommer att fortsätta sända programmet 20:00 som idag, så är alltså frågan vad övriga kanaler hittar på kl. 21:00 - om de börjar med någon storsatsning kl. 21:00 som lär locka många tittare, så lär ju inte TV4 vilja låta programmet hålla på till 21:30, för då är risken överhängande att alla byter kanal kl. 21...

Nåja, den som lever får se...


Vi får i alla fall vara tacksamma att TV4 var beredd att satsa de pengar som krävdes för rättigheterna, när det nu tydligen var för mycket pengar för SVT. Det vore ju mycket värre om programmet skulle läggas ner helt för att SVT inte haft råd med rättigheterna.

Däremot kan man ju undra vad det brittiska förlaget som äger rättigheterna egentligen håller på med, om de nu enligt SVTs utsago plötsligt har höjt priserna med flera hundra procent jämfört med ifjol - även om allt i samhället blir dyrare, så känns ju en så kraftig höjning som att skjuta sig själva i foten... Även om det i Sverige fanns en annan aktör som var beredd att betala de högre priserna, så kan vi nog vara ganska säkra på att det i vissa länder i världen inte kommer att finnas någon som vill betala, så att programmet helt läggs ner i en del andra länder.

Simon Axelsson

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 mars 2023 kl. 22:13:55Däremot kan man ju undra hur TV4 kommer att göra med längden, när de nu måste hinna med reklam också...? Ska de korta ned programmet med en kvart för att hinna med reklamen, eller ska de förlänga sändningstiden till 1 timme 15 minuter? Jag gissar på det förstnämnda, men den som lever får se...
I och med att Bäst i test från och med nästa vecka, liksom de senaste två åren, går parallellt med, eller i varje fall har börjar samtidigt som, TV4s Masked Singer som fyller ut hela två timmars tablåtid skulle jag misstänka att något liknande kommer bli fallet med det förstnämnda kommande år. David Sundin har även hintat om att det kommer bli mer Bäst i test, inte mindre.
"You got any cats?" - Alf in regards to what he eats

Marcusen

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 mars 2023 kl. 21:33:33Däremot kan man ju undra vad det brittiska förlaget som äger rättigheterna egentligen håller på med, om de nu enligt SVTs utsago plötsligt har höjt priserna med flera hundra procent jämfört med ifjol - även om allt i samhället blir dyrare, så känns ju en så kraftig höjning som att skjuta sig själva i foten... Även om det i Sverige fanns en annan aktör som var beredd att betala de högre priserna, så kan vi nog vara ganska säkra på att det i vissa länder i världen inte kommer att finnas någon som vill betala, så att programmet helt läggs ner i en del andra länder.
Även i Storbritannien är programmet en succé där började dem på en liten kanal men köptes senare upp av Channel 4. Så när programmet fortsätter vara en succé som dessutom bara blir mer och mer framgångsrik är det förståeligt 

Daniel Hofverberg

Citat från: Marcusen skrivet 27 mars 2023 kl. 08:28:00Även i Storbritannien är programmet en succé där började dem på en liten kanal men köptes senare upp av Channel 4. Så när programmet fortsätter vara en succé som dessutom bara blir mer och mer framgångsrik är det förståeligt
Jo, men någonstans går ju gränsen för vad som är ekonomiskt sunt. De kan ju mycket väl förlora på det här, då jag gissar att vissa länder inte kommer att ha någon kanal alls som är beredd att betala de högre priserna; och om det i slutändan blir färre som licensierar formatet så kan det bli en dålig affär även om vissa länder har kanaler som är beredd att betala priserna...

I Sverige kommer de ju tjäna på det, när nu TV4 är beredd att betala de högre priserna, men detsamma kommer förmodligen inte gälla alla länder i världen som nu sänder motsvarande program.

Att höja lite grand från år till år är ju logiskt och rimligt, men om nu SVTs uppgifter om flera hundra procent från ett år till nästa stämmer så lär det ju förmodligen innebära att bristningsgränsen närmar sig för inte så få kanaler i världen.

Daniel Hofverberg

Enligt följande artikel verkar det som att Bäst i test ska förlängas till en och en halv timme när det flyttar till TV4 - det bör alltså innebära att den faktiska tiden blir runt 7 - 8 minuter längre än idag. :)
https://nyheter24.se/noje/tv/1136868-babben-larsson-svarar-pa-fragan-som-alla-bast-i-test-tittare-undrar-over

Då kommer det väl med största säkerhet fortsätta sändas 20:00, för att sen följas av något halvtimmesprogram efteråt (då ju TV4 alltid har Nyheterna kl. 22:00).

(Nu är kanske inte sajten den allra mest tillförlitliga nyhetskällan i världen, men Instagram-kontot de har skärmdumpar från bör väl vara tillförlitligt i alla fall)

Marcusen

Oroa er inte! SVT har kommit på ett nytt koncept som blir en värdig ersättare


Mathilda Gustafsson

Citat från: Marcusen skrivet  3 april 2023 kl. 16:21:27Oroa er inte! SVT har kommit på ett nytt koncept som blir en värdig ersättare

 
SVT är inte alls irriterade på att TV4 tar över bäst i test ::)

Samlaren

Men om det ska sändas i bästa sändingstid så har TV4 inte så mkt plats (Fredags och Lördagskvällar)

Idol, Fångarna på Fotertet, Talang, Masked Singer, Lets Dance.

Skulle inte förvåna mig om TV4 köper Rättigheterna för melodifestivalen också men ändrar starttiden till 21.00.

Steffan Rudvall

Citat från: Samlaren skrivet  8 april 2023 kl. 21:27:52Men om det ska sändas i bästa sändingstid så har TV4 inte så mkt plats (Fredags och Lördagskvällar)

Idol, Fångarna på Fotertet, Talang, Masked Singer, Lets Dance.

Skulle inte förvåna mig om TV4 köper Rättigheterna för melodifestivalen också men ändrar starttiden till 21.00.
Fångarna på fortet och Let's Dance brukar väl sändas på lördagar mellan 20:00 & 21:30 och Masked Singers och Talang på fredagar samma tid. Så Bäst i test för antagligen någon av dessa sändningstider.

gstone

[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Steffan Rudvall

#24
Detta beror nog egentligen på deras övertag av Bäst i test. Nu när de har fått ett program som det har gått så bra för på SVT så får gamla program rycka för att det ska få plats.


https://www.tv4.se/artikel/2AqVO8L4EHcKOA92PtOZ8x/beskedet-blir-ingen-ny-saesong-av-talang-2024


https://www.tv4.se/artikel/5DiGsP6SLprUMn0Wp34nST/tv4s-besked-lets-dance-tar-en-paus-blir-ingen-ny-saesong-2024

Daniel Hofverberg

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 september 2023 kl. 17:29:59Detta beror nog egentligen på deras övertag av Bäst i test. Nu när de har fått ett program som det har gått så bra för på SVT så får gamla program rycka för att det ska få plats.


https://www.tv4.se/artikel/2AqVO8L4EHcKOA92PtOZ8x/beskedet-blir-ingen-ny-saesong-av-talang-2024


https://www.tv4.se/artikel/5DiGsP6SLprUMn0Wp34nST/tv4s-besked-lets-dance-tar-en-paus-blir-ingen-ny-saesong-2024
Jag tror nog kanske inte att det handlar mycket om fysisk plats i tablåerna, utan mer om pengar - rättigheterna till Bäst i test är säkerligen inte gratis (i synnerhet inte efter prishöjningen som gjorde att SVT inte hade råd), och produktionen lär ju också kosta en slant, så istället lär TV4 behöva spara in pengar på annat håll.

Teorin att det handlar om pengar förstärks också av att det nu också precis rapporterats om att Biggest Loser och Karl Fredrik på Österlen båda två också "tar paus" under nästa år - och alla dessa fyra program hade ju inte behövt stryka på foten för att fysiskt rymma Bäst i test...

Till råga på allt ska dessutom Wild Kids också ta paus på obestämd tid, som sedan TV4/C More tog över programmet 2020 såvitt jag vet inte har sänts linjärt i TV4 utan bara på C More och TV4 Play. Det är ju ett ännu tydligare tecken på att det handlar om ekonomi, även om det nog i rättvisans namn inte bara är Bäst i test som är "boven i dramat" utan även att TV4 köpt in Champions League-rättigheterna för väldigt dyra pengar (som ju tidigare sänts på TV3)... :(

https://omni.se/tv4-fortsatter-att-rensa-tradgardsprogram-tar-paus/a/4o8AA6
https://www.expressen.se/noje/biggest-loser-fjarde-programmet-att-pausas-av-tv4/
https://www.expressen.se/noje/tv4-pausar-wild-kids-linda-lindorffs-sorg/

Steffan Rudvall

Nästa säsongs panel är avslöjad.

Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck & (Mustiga Mauri) Mauri Hermundsson.

gstone

[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Steffan Rudvall

Citat från: gstone skrivet  3 november 2023 kl. 12:46:04Jag gillar ändå inte  Bäst i test.
Har någon tvingat dig att gilla den? Annars är det ju ganska onödigt att bara skriva ett inlägg sådär.

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet  3 november 2023 kl. 12:46:04Jag gillar ändå inte  Bäst i test.
Jag är ärligt talat heller inte jätteförtjust i det, då jag tycker det har en förkärlek att bli lite väl tramsigt/flamsigt mellan varven, men jag tycker ändå det är bra att någon kanal tagit över programmet så att de som uppskattar Bäst i test kan fortsätta att se det. :)
(Däremot är det förstås mindre bra att andra program på TV4 fått stryka på foten istället...)

Lilla My

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 november 2023 kl. 12:41:43Nästa säsongs panel är avslöjad.

Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck & (Mustiga Mauri) Mauri Hermundsson.
ÄR SÅ TAGGAD!!

Blev så överglad över att Charlotta Björck ska vara med - hon är min husgud  :-*

Mathilda Gustafsson

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 november 2023 kl. 12:41:43Nästa säsongs panel är avslöjad.

Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck & (Mustiga Mauri) Mauri Hermundsson.
WOW!!! Så taggad på att se Berra i Bäst i test!!!


Marcusen

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  3 november 2023 kl. 12:41:43Nästa säsongs panel är avslöjad.

Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck & (Mustiga Mauri) Mauri Hermundsson.
Det är ju fem stycken i SVT var det ju bara fyra och en gäst i varje avsnitt blir det inga gäster nu när TV4 tar över?

Marcusen

Varför måste de lägga så många program på is för att köpa in ett enda? Hur kan det vara värt att lägga ner så många ändå stora underhållningsprogram för Bäst i test?

gstone

Den är serien känns lite banal ::)

Men det är ju förstås bara vad jag(och mamma) tycker ;D ;)
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Steffan Rudvall

Citat från: Marcusen skrivet  4 november 2023 kl. 15:06:26Det är ju fem stycken i SVT var det ju bara fyra och en gäst i varje avsnitt blir det inga gäster nu när TV4 tar över?
TV4 slopar gästerna så du hade rätt.

https://www.expressen.se/noje/tv4s-stora-andring-i-bast-i-test--fimpar-gasten-/

Mathilda Gustafsson

SVT verkar inte ha kommit över Bäst i test deras nya koncept Detektiverna är uppenbarligen baserat på Bäst i test till och med alla medverkande är tidigare Bäst i test deltagare.

Daniel Hofverberg

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 27 april 2024 kl. 18:14:00SVT verkar inte ha kommit över Bäst i test deras nya koncept Detektiverna är uppenbarligen baserat på Bäst i test till och med alla medverkande är tidigare Bäst i test deltagare.
Ja, jag tycker också att SVT har gått för långt med Detektiverna - det är ju ganska uppenbart att det är mer eller mindre ett plagiat, där de bara ändrat precis tillräckligt mycket för att inte bli stämda eller åtalade... :(

Borde man inte kunna komma på något lite mer originellt grepp som ersättningsprogram...?

Och tydligen är vi inte ensamma om att ha tänkt samma tanke, ser jag nu på Aftonbladet:
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/a/mPgp20/detektiverna-pa-svt-ar-en-kopia-av-bast-i-test

Mathilda Gustafsson

De borde ta tillbaka typ Vem vet mest eller Tror du jag ljuger och sådana program istället för att försöka göra kopior på Bäst i test.

Daniel Hofverberg

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 april 2024 kl. 16:58:03De borde ta tillbaka typ Vem vet mest eller Tror du jag ljuger och sådana program istället för att försöka göra kopior på Bäst i test.
Jag håller fullständigt med - det finns säkert flertalet gamla pärlor från SVT som fortfarande skulle fungera alldeles utmärkt; istället gör att göra allt de kan för att förändra Bäst i test precis tillräckligt mycket så att det inte skulle juridiskt kunna klassas som plagiat...

Själv hade jag gärna sett att SVT kunnat återuppliva Kvitt eller dubbelt, som jag älskade som barn men som inte har sänts på några decennier nu.

MB

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 april 2024 kl. 16:58:03De borde ta tillbaka typ Vem vet mest eller Tror du jag ljuger och sådana program istället för att försöka göra kopior på Bäst i test.
Tror du jag ljuger var väl inte så populärt men Vem vet mest vill nog många ha tillbaka

Steffan Rudvall

Citat från: MB skrivet 28 april 2024 kl. 20:31:12Tror du jag ljuger var väl inte så populärt men Vem vet mest vill nog många ha tillbaka
Kanske inte i Sverige men den brittiska originalversionen är ju väldigt populär och har väl gått runt 15 år på brittisk TV.

BPS

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 april 2024 kl. 16:58:03De borde ta tillbaka typ Vem vet mest eller Tror du jag ljuger och sådana program istället för att försöka göra kopior på Bäst i test.
Frågan är om Vem Vet Mest överhuvudtaget kan ersätta Bäst i test. Bäst i test hade ju en mycket bredare målgrupp sådär har nog det där 1 mot Sverige större chans.

Mathilda Gustafsson

Citat från: BPS skrivet 28 april 2024 kl. 20:48:53Frågan är om Vem Vet Mest överhuvudtaget kan ersätta Bäst i test. Bäst i test hade ju en mycket bredare målgrupp sådär har nog det där 1 mot Sverige större chans.
Vilka SVT koncept skulle man kunde ta tillbaka för att ersätta Bäst i test då?

MB

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 april 2024 kl. 21:01:10Vilka SVT koncept skulle man kunde ta tillbaka för att ersätta Bäst i test då?
Inte lika populära men kanske typ Gäster med gester, Intresseklubben eller Alla för en.


Daniel Hofverberg

Citat från: BPS skrivet 28 april 2024 kl. 20:48:53Frågan är om Vem Vet Mest överhuvudtaget kan ersätta Bäst i test. Bäst i test hade ju en mycket bredare målgrupp sådär har nog det där 1 mot Sverige större chans.
Vem vet mest kanske inte skulle bli jättepopulärt, men det kanske är värt att ge det en chans ändå; om man betänker att Detektiverna knappast lär bli någon supersuccé...? Jag menar: varför skulle någon se på en sämre kopia, om man kan byta kanal och se originalet...? Bara för att SVT knappt vill låtsas om att TV4 existerar, betyder det ju inte att tittarna har glömt bort konkurrenten...

Dessutom behöver det ju faktiskt inte ersätta Bäst i test i regelrätt bemärkelse, då ju Detektiverna sänds på en helt annan veckodag än Bäst i test. Så folk kan ju faktiskt se bådadera, varför det kanske inte är nödvändigt att rikta sig till en riktigt lika bred målgrupp.

1 mot Sverige gick ju så sent som i höstas och alla säsonger har varit populära, så jag hoppas och tror att det kommer tillbaka till hösten - men det hade kanske varit smartare att satsa på en ny säsong redan under våren istället för "nödlösningen" Detektiverna.

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 april 2024 kl. 21:01:10Vilka SVT koncept skulle man kunde ta tillbaka för att ersätta Bäst i test då?
Ett gammalt SVT-program som var väldigt populärt på 1990-talet, både bland barn och vuxna, var ju Hur gör djur; som ursprungligen gick som del av Söndagsöppet. Det vore kanske något att återuppliva igen...? Det var ju dessutom ett svenskt originalkoncept, så att SVT inte behöver betala licenspengar till utländska rättighetsinnehavare.

Och så hade jag som sagt gärna sett en återupplivning av gamla klassikern Kvitt eller dubbelt, som ju även har gått i barnvarianter och därmed skulle kunna fungera för både barn och vuxna. Nu kanske jag är den enda som fortfarande kommer ihåg det programmet, men... ;)

Jonas9881

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 april 2024 kl. 22:25:57Vem vet mest kanske inte skulle bli jättepopulärt, men det kanske är värt att ge det en chans ändå
Jag tyckte att Vem vet mest är det bästa programmet som någonsin har producerats på SVT.

Har tänkt lägga ut avsnitt på Archive men vet inte riktigt hur hårda SVT och andra som äger rättigheterna är med det.

Men varför tror du inte att nya avsnitt av Vem vet mest skulle bli populärt idag när det var väldigt uppskattat då när SVT slutade att visa det?
"Vissa anser att dom har någon typ av ensamrätt till material och att det ej ska spridas. Men vi anser annorlunda. Detta är väl vad fildelning handlar om att kunna spela in material alla är uppväxta under olika tidsperioder och har inte haft samma möjligheter"
Förkortat citat från en annan användare

Steffan Rudvall

Citat från: Jonas9881 skrivet  1 maj 2024 kl. 11:12:52Jag tyckte att Vem vet mest är det bästa programmet som någonsin har producerats på SVT.

Har tänkt lägga ut avsnitt på Archive men vet inte riktigt hur hårda SVT och andra som äger rättigheterna är med det.

Men varför tror du inte att nya avsnitt av Vem vet mest skulle bli populärt idag när det var väldigt uppskattat då när SVT slutade att visa det?
Populärt kan det nog bli, men om man ska ta in det som ersättning för Bäst i test kommer det ju inte bli lika populärt då Bäst i test har en mycket bredare målgrupp.

Jonas9881

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 maj 2024 kl. 11:15:25Populärt kan det nog bli, men om man ska ta in det som ersättning för Bäst i test kommer det ju inte bli lika populärt då Bäst i test har en mycket bredare målgrupp.
Jag gillar inte Bäst i test som går i sverige då dom gör sig till för mycket, och spelar över och ska vara roliga med flit, larvar sig med mera.

Kollar på Bäst i test england som går på SVT istället på fredagkvällarna, det är iallafall vettigare.

Möjligtvis har det bredare målgrupp men tror ändå att när Vem vet mest gick på TV hade dom mycket fler tittare.
"Vissa anser att dom har någon typ av ensamrätt till material och att det ej ska spridas. Men vi anser annorlunda. Detta är väl vad fildelning handlar om att kunna spela in material alla är uppväxta under olika tidsperioder och har inte haft samma möjligheter"
Förkortat citat från en annan användare