Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Bokare

Startat av TonyTonka, 29 maj 2023 kl. 00:58:40

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TonyTonka

Förlåt om denna frågan är korkad, men vad innebär "bokare" som börjat dyka upp på moderna credits listor?  ???
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Daniel Hofverberg

Citat från: TonyTonka skrivet 29 maj 2023 kl. 00:58:40Förlåt om denna frågan är korkad, men vad innebär "bokare" som börjat dyka upp på moderna credits listor?  ???
Det innebär precis som det låter: Personen som håller kontakt med skådespelarna och bokar in dem på dubbningspassen. D.v.s. som tar kontakt med skådespelarna, kollar när båda parter har tid och bokar in timmarna i studion.

Så ett viktigt jobb, men inget som gör någon kreativ skillnad på slutresultatet. Det är förmodligen därför det bara är ibland som det läggs till på creditlistor, och det är väl nästan bara hos Disney som det har lagts med - och då huvudsakligen på biovisade filmer.
(Majoriteten av filmer och serier dubbade för Disney+ är betydligt mer sparsmakade med detaljer, där det är vanligt att inte ens inspelningsteknikern crediteras... :()