Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - BPS

#1
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Igår kl. 22:35:41
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 22:33:46Min version har inbäddad svensk undertext och har en ikon som det står "Biofilmer".

Vad det syftar på vet jag inte, kanske har den visats på Bio eller har något haft roligt och lagt till det för skojs skul.
Men det andra alternativet är nog inte så troligt ändå.

Verkar vara just den då längden stämmer, men förstår inte varför någon skulle lägga ner tid att skapa undertext, då det verkar ha tagit jättelång tid att göra det.
Det skulle vara intressant att se versionen du har det här programmet har ju många versioner...
#2
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Igår kl. 22:22:42
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 22:17:19Enligt uppgifter jag fått så är det original, men skulle du kunna länka Daniels version så får jag jämföra?
Det här är då en version som Daniel har gjort åt sig själv för en DVD han gjorde som på något sätt hamnat på internet.

https://archive.org/details/kalle-ankas-jul-1958
#3
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Igår kl. 22:14:46
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 22:12:24Hittade även Kalle anka och hans vänner önskar god jul från 1958 originalsändingen.

Då den pratades om i detta ämne, inte om 1958-sändingen men det var denna jag fann i mitt arkiv.

Verkar som att Daniel lade ut en bit från sändingen från programmet Benjamin Syrsas jul från VHS, men tycker även sändingen som gick 1958 ska kunna ses av andra.

Kommer i veckan på kanalen.
Är du säker på att det är originalsändningen? Jag vet att en version som Daniel har satt ihop där han har försökt återskapa originalversionen har flutit runt på internet nämligen.
#4
Off-topic / SV: Diverse frågor
Igår kl. 22:13:12
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Igår kl. 18:32:01Blev ju Postnord 2009 så kanske spökpost?
Spökpost? Bara ett vanligt paket...
#5
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 16:29:30Men den har ju sänds i TV, eller hur då den hade premiär?

Så det är väl inte helt omöjligt att någon har sparat den.

Kanske inte är så troligt då det inte fanns VHS med TV fanns ju, men kan ju ändå finnas någon som jobbar inom Svenska Filminstitutet som har läckt den.

Själv visste jag inte att Svenska Filminstitutet har bevarat den, men det har dom tydligen enligt dig.
Svenska Filminstitutet vet inte om att de har den men jag tror att de ska ha fått den av Swedish Film som brukade hyra ut filmrullar.
#6
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 16:08:24Någon som har originaldubbningen av Törnrosa nu när jag berättar om filmen?
Ska man få tag på den så får man antingen bryta sig in på Svenska Filminstitutet eller Disneys arkiv i USA. 
#7
Off-topic / SV: Diverse frågor
Igår kl. 16:16:50
Jag blev väldigt konfunderad idag när jag fick ett paket och det var levererat av Posten det var Postens gamla logga och det stod Posten inte ett ord på fraktsedeln om PostNord. Posten finns väl inte längre så hur kan de leverera paket?
#8
Citat från: Jonas9881 skrivet 23 april 2024 kl. 20:19:58Kan du lägga upp den som rar-fil då det då inte kommer att anmälas (för att inget innehåll visas) och att vi då har alternativ att ladda ner till oss själva?
Jag skulle kunna försöka, men har lite dåligt om tid just nu.
#9
Citat från: BPS skrivet 22 april 2024 kl. 00:24:01Här kommer nu Svärdet i stenen, ocensurerad, i 4:3 och i mono.

https://archive.org/details/svardet-i-stenen-svenskt-tal-mono
Det varade inte länge, Disney arbetar snabbt och jag tror faktiskt inte jag vågar ladda upp den igen.
#10
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 23 april 2024 kl. 19:25:48LOL, många som vet vem han är associerar han med DingoPictures, var det jag menade.
Ja men mer som ett skämt som han själv är med på därav att han har medverkat i MonteFjanton recensionsvideor av Dingo Pictures filmerna.
#12
Citat från: gstone skrivet 22 april 2024 kl. 19:27:41Kommer Knucles serien komma till Sverige ?
Serien Knuckles har premiär på SkyShowtime i Sverige den 27 april.
#13
Så vitt jag kan höra byter Scooby Doo röst i avsnittet All Paws on Deck som verkar vara avsnitt 3 i säsong 1.
#14
Intressant att Sonic och Tails också är Andy och Teja.
#15
Dubbningar och röster / SV: Sun Studio Köpenhamn.
22 april 2024 kl. 18:09:56
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 22 april 2024 kl. 17:57:28Men DingoPictures kan ju inte haft råd att be någon studio, "Dubba denna filmen åt oss".
Monte Fjanton nämnde också att deras filmer ritades i MS Paint och använder man en färdiginstallerat gratisprogram så lär man inte haft så mycket pengar att spendera.
I dom Tyska originalversionerna så medverkar ju också dom som animerat filmerna Ludvig Ickert, Armin Drogat och Roswita Hass som en röstskådespelare i då dom troligen inte hade så hög budget.
Det ingår ju flera kostnader i att dubba översättare, regissör, studio och röstskådespelar kostnader.
Då Dingo Pictures inte haft så jätte mycket pengar att leka med så känns det helt orimligt att dom skulle haft råd att betala dessa kostnader till ett rimligt pris.

Så det måste ju varit något som blivit inköpt av DingoPictures som sedan blivit dubbat?
Dingo Pictures har ju dock aldrig distribuerat sina egna filmer. Här i Norden har det varit DVD Production/Kids Only som väl har köpt in Dingo Pictures lågbudget filmer för en billig slant och sedan beställt lågbudget dubbningar.

Röstskådespelarna i Dingo Picture-filmernas svenska dubbningar må vara etablerade och stora namn inom branschen men det här är ändå lågbudgetproduktioner.