Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Lilla My

#21
Jag hade tänkt (i brist på annat) göra videor med olika (röst)skådespelare. Av någon anledning känner jag att jag ska börja med Anders Öjebo, mest p.g.a. att han gjort så mycket och jag vill ha de värsta avklarade. Wikipedia ger mig ganska mycket, men jag undrar om det finns fler saker han gjort förutom de nämnda; http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_%C3%96jebo

Om någon kan hjälpa mig med fler röster vore jag tacksam  :)
#22
Dubbningar och röster / Kidnappningen
11 juli 2012 kl. 02:36:52
Jag undrar lite smått (som vanligt) om det går att få tag i Kidnappningen (Porwanie w Tiutiurlistanie) med svenskt tal någonstans? Försökt ett bra tag utan resultat, eller bara fått med polsk dubbning. Skulle vara mycket tacksam för att få tag i denna igen!
#23
Dubbningar och röster / Trasdockorna-film ??
11 juni 2012 kl. 00:45:01
[ Är säkert fel forum-del detta, ber om ursäkt. Har bara inte tid att lägga den rätt ]

Jag vet inte riktigt, men jag kom på att kolla på gamla barnprogram för några nätter sedan (då det är ett stort intresse). Kom in på Trasdockorna (The Raggy Dolls) som gick på TV förr, går säkert på barnkanalen fortfarande. Jag hörde rykten för något/några år sedan om en planerad fortsatt serie i modern stil, eller rentav en film. Jag tyckte det verkade intressant och kollade upp det, men hittade inte mycket mer än att det var just ett rykte som flöt omkring och att det var precis i början av produktionen/manus. Detta bara poppade fram nu igen och jag undrar lite om det är fler som hört av detta? Det är liksom lite Bamse-varning över det, "vi kommer göra en ny serie för er, men vi kommer skjuta upp det tills intresset dött och sedan kasta allt" ungefär, för numera hittar jag ingen fakta alls om det.

Någon?
#24
Off-topic / Kan inte installera spel
18 mars 2012 kl. 17:34:32
Hej. Jag antar att detta är helt fel sorts forum för att fråga detta, men jag är inte medlem på något annat sorts forum och tänkte att man kan ju chansa att fråga här ifall det finns någon datakunnig människa här.

Jag får snart spunk på min dator. Jag ska försöka förklara detta så gott jag kan; Den vägrar installera gamla barnspel som jag förut avinstallerat. Speciellt Levande Böcker är den fruktansvärt hatiskt emot. Den började krångla för något halvår sedan (innan dess gick det relativt lätt att fixa och dona med spelen) och sedan dess har den bara ratat fler och fler spel.

Det är inget fel på skivorna, för datorn säger att "jag hittar spelen, dem finns, men jag tänker inte jobba med dem". Skivan laddar inte i oändlighet heller, utan det är som att det fungera fint och sedan ger datorn bara upp mitt i allt. Jag har inte kommit så långt att datorn lyckats påbörja installationen, utan det längsta jag kommer är att titel-sidan kommer upp med en ruta som säger "-spelet- är inte installerat. Windows kommer nu påbörja installationen". Det går ett litet tag och sedan stängs det ned och ingenting mera händer. Om jag tar upp aktivitetsanvändaren efter att jag tryckt på "ok" på rutan säger den att startbilden (som täcker hela rutan) inte svarar.

"Är hårddisken full då?". Jag trodde också det först, men nu har jag rensat den och har 99.4 GB (av 298 GB) ledigt. Ett vanligt spel tar ungefär 200MB, så dem borde enkelt få plats i datorn.

"Har du för många saker igång under tiden du installerar?". Var min första tanke då jag haft problem med detta förut. Men inte då. Även fast jag inte har något igång (t.o.m. Skype och MSN avstängt) så vägrar spelen komma igång.

"Spelen är kanske för gamla?". Tvivlar på detta eftersom dem fungerat att installera under hela tiden jag haft datorn (vilket är sedan 2000-2001).

Enda gången installationen kommer igång är när jag stänger av datorn. Min dator är lite seg och får upp ganska många "blah blah-programmet svarar inte, vill du avsluta?" och så trycker man på "avsluta" och den stängs av. Ett par sådana och sedan släcker datorn ned. Spelen som jag under dagen försökt installera sätter igång installationen precis innan datorn stänger ned sig, och om jag inte har skivan i säger den "sätt i -spel-skivan". Problemet är att detta händer precis innan datorn slocknar. Jag tror det är något i datorn som stör spelen, och att när väl det stängs av så kan spelen sätta igång, fast alldeles för sent då.

Testade innan idag att lura datorn genom att logga ut och på så sätt avsluta utloggningen precis innan installationen började. Det var nära! Hade Krakels ABC och testade med, och det kom så långt att det kom en ruta "blah startar som kommer ta dig igenom installationen". Dock var inte skivan i, tyvärr. In med skivan fort som attan, men då hade installationen redan hakat upp sig, "svarade inte" och jag var tvungen att låta installationen krasha ännu en gång.

Har även testat att installera samma CD på min Gäst-inloggning på datorn. Den startade faktiskt installationen, men sedan slocknade den som om ingenting hänt precis som på min huvudinloggning/administratören. Om jag försökte komma in på spelet på ett annat sätt kom det upp en ruta;

"Director Player 5.0

Unable to copy the driver file C:\WINDOWS\dirdib.drv to your Windows directory.
Your disk may be full.
"

Detta fick mig att tänka att datorn kanske tror hårddisken fortfarande är full, eller att spelen inte får plats i vilket fall. Min pappa (som kan detta med datorer) är lika förbryllad som jag.

Spel som inte fungerar är Krakels ABC, Djuphavsjakten, Rymdjakten, Mulle Meck (alla spelen), Toy Story, bland många andra. Även Trazan & Banarne är krångligt att installera, och Jönssonligan-spelen får jag klura med extremt mycket för att dem ska starta (för där kan jag tydligen spela utan installation, men då kan jag också inte spara).

Jag ger nu upp och frågar runt lite på internet istället. Har inte hittat vettig information och frågar därför rent ut själv, för jag vill gärna gå till botten med detta. Varför är det såhär, går det att fixa och isåfall, hur?

Min dator är en Windows XP från runt 2000-2001.

Tack på förhand !
#25
Dubbningar och röster / Trollsagor
8 januari 2012 kl. 03:08:47

Någon som kan hjälpa mig identifiera röstskådespelarna till Trollsagor? Jag känner lätt igen röster men brukar vara kass på röstskådespelares namn och så vidare. Den enda jag direkt kan säga är Nick Atkinson såklart, men resten har jag ingen aning om. Blev så nyfiken nu när jag äntligen hittade ett avsnitt på svenska, och känner igen praktiskt taget alla röster;


http://www.youtube.com/watch?v=_faHiOLjibw

Ursäkta om tråden tagits upp innan eller så, men jag hittade inget när jag sökte :)

Föresten, är Trollsagor en dansk eller engelsk serie? Den säger ju "Troll Tales" i öppningen men har läst lite överallt att serien är dansk, så man undrar ju lite.
#26
Dubbningar och röster / Tvättbjönarna
26 december 2011 kl. 20:54:19
Någon som minns den gamla serien Tvättbjönarna (tror jag den hette) om tre tvättbjörnar? Hade en sliten VHS som liten och brukade ofta kolla på den tills den gick sönder helt :) Ironiskt nog kommer jag inte ihåg alls vad den handlade om eller vad dem gjorde.


http://www.youtube.com/watch?v=FXsjzcC4Jdw

Undrar lite också om den finns att få tag på att köpa o.s.v., för hittills har jag inte hittat det någonstans.
#27

Verkar som jag inte gör annat än efterlyser på denna hemsidan :-[ Men nu har jag sökt i timmar efter denna film på Internet och inte hittat något alls, så nu vänder jag mig till er. Ni har säkert skrivit om den på hemsidan eller något, skulle vara typiskt min otur.

En tecknad barnfilm, troligtvis någon form av julfilm (för min kompis kommer ihåg att den gick varje jul för ett par år sedan) från 90-talet eller tidigare. Handlar om en mullvad och råtta som ska ta sig hem, genom snön. Jag minns filmen som "uppdelad", där dem under första halvan går i snön på väg hem till mullvaden och andra halvan är hemma hos mullvaden. Väl hemma hos denne kommer det bland annat en massa möss föreställande barn som bland annat sjunger för dem.

Namnen jag minns på karaktärerna är just bara "Mullvad" och "Råtta", men jag kan ha fel. Det är också två vesslor av något slag som försöker stoppa dem hela tiden från att komma hem till mullvaden, men varför minns jag inte.

Och för att förtydliga; Nej, det är inte Det Susar I Säven eller The Adventures of Ichabod and Mr. Toad som jag pratar om. Internet pucklar hela tiden dessa filmer emot mig och säger att "dessa filmer är det", medan jag bestämt minns en tecknad film och inte någon av dem. Trots detta liknade den Det Susar I Säven på några ställen men är långt ifrån den filmen.

Om någon kan hjälpa mig vore det så otroligt snällt! Har letat efter denna filmen i flera år nu, och eftersom jag känner igen rätt mycket ifrån den (hur dem ser ut, röster och så) borde jag hitta den lätt, men inte alls. Kommer inte ihåg titeln på filmen, det är nog de enda och största problemet jag har.

Tack på förhand! :)
#28
Resan till Melonia står mig nära så jag skulle gett den min röst. Alla de andra är däremot nostalgi för mig vilket Resan inte är, då jag såg den första gången som 11-åring. Min släkt ser på Karl-Bertil varje julafton och jag valde att ha med den på listan trots att Tage skrev manuset/boken :)
#29
Min kompis säger att hon lyssnade på ett gammalt band med Kamomilla-stadssagan där den lästes upp av Hasse Alfredsson. Nu tänkte jag vara snäll och fråga om någon har en kopia av den liggandes någonstans? Den stod henne väldigt varmt om hjärtat nämligen :)

För att väcka lite tankar, denna låten är troligtvis det mest kända från sagan;

http://www.youtube.com/watch?v=7lwt7HQytfg

(Men det är inte från just den skivan som är med i länken som min väninna lyssnade på, utan en annan)
#30
Om ni väljer "annan", skriv gärna vem och varifrån du minns honom :)

Själv är Peppis den första som jag kommer till att tänka på, då jag såg och älskade den julkalendern långt före jag blev insatt i Tintin och därför kopplar det fortare... Eller något sådant ;D
#31
Om vi bortser från att Jönssonligan är nostalgi och svensk kult och glor lite närmare, vad anser ni då om Jönssonligan kontra orginalet Olsen Banden från Danmark? Danskarna anser ju att den danska är bäst och svenskarna dyrkar den svenska versionen, så jag skulle vilja höra era åsikter från en mer mogen synvinkel ::)

Själv föredrar jag den danska med hästlängder. Dock tror jag det enbart beror på att jag föredrar de danska karaktärerna. Egon är en mycket mer intressant kille än Sickan i mina ögon, och likadant föredrar jag Benny än Vanheden av samma anledning. (En liten sidnotis; Ulf har sagt i en intervju att Vandheden är helt hans egna påhitt, men det tycker jag är väldigt skumt att denne skiljer sig bara med några få undantag emot den danska. Ljuger han tro, eller fick han bara information om att "kom på en karaktär som är såhär" och så blev det som det blev?)

Dock är den danska inte felfri, då jag stör mig extremt på Yvonne och hennes extremt gälla röst! Dessutom är den svenska mycket allvarligare, mörkare och mer verklighetstrogen än den danska, då den är mer av komedi åt slapstick-hållet. Men det är också en anledning till att jag gillar den danska mer, då jag bara mår dåligt om det blir jobbigt på andras bekostnad och det dessutom verkar äkta.

Så, vad anser ni? Skickar några youtube-videor så ni som inte sett dem danska så ni troligtvis kan se de största skillnaderna;

En av de populäraste scenerna i Olsen Banden ser Rødt;

http://www.youtube.com/watch?v=4sLO8bWTfGs
Kjeld har fått ett slag i huvudet;

http://www.youtube.com/watch?v=NLMUtRclmZk
Egon räddas från klocktornet;

http://www.youtube.com/watch?v=lFrE_Xkf6UE
Sickan räddas från klocktornet;

http://www.youtube.com/watch?v=KNw7sripEn0
Olsen Banden vs. Jönssonligan (Samt Olsenbanden, den norska alltså);

http://www.youtube.com/watch?v=pjWWUgpFacc

Sedan får ni kanske också tänka på att Olsen Banden var gjort genom hela 70-talet (den första filmen hade premiär 1968, den sista gjordes 1981, plus en "flera år senare"-film som gjordes 1998) medan Jönssonligan varade från 1981 -  2000.

Och om ni frågar vad jag tycker om den norska så kan jag inte utrycka mig där då jag aldrig sett någon film med den ännu, men att den verkar väldigt tam och fattig om man jämför med de andra, och att den rentav enbart kopierar den danska utan att ha några egna ideér (vilket den svenska faktiskt har)

Tack på förhand!
#32
Om Dubbningshemsidan / Ljudklipp fungerar inte?
1 juli 2011 kl. 20:18:33
Är det bara jag som inte kan lyssna på bifogade ljudklipp sedan hemsidan uppdaterades? ???
Testat att öppna dem, ladda ned dem, inget fungerar
#33
Dubbningar och röster / Viktigast i en dubbning
27 juni 2011 kl. 00:25:07
Just for fun ;) Och för att jag har tråkigt. Funderade lite på detta igår. Min kompis anser att rösten ska passa karaktären, annars är det en flopp. Jag anser att inlevelsen är viktigast. Så vad anser ni? Jag lade till lite andra alternativ eftersom två alternativ är lite väl lamt.
#34
Nu är det ju så att jag inte bara är insatt i de svenska dubbningarna av Disney-filmer, utan även med de andra nordiska språken. Speciellt de danska för, tja, jag är så upp över öronen kär i det danska språket, hehe ;D

Jag fick reda på att dem dubbat om Disney-filmen Alice i Underlandet på danska, och dem säger att den gamla dubbningen är mycket, mycket bättre. Än så länge har jag inte hittat någon som har den gamla dubbningen, så jag tänkte fråga om någon här råkar ha den/kan få tag i den? Är nämligen väldigt nyfiken på hur den är :)

Tack på förhand!

PS; Jag har ingen aning om vart jag skulle lägga denna tråden, så ursäkta om jag lade den fel :-\
#35
Hej på er

Jag håller på med några "Old Dub vs New" med gamla Disney-filmer där jag gämför deras gamla röster med nya i de svenska dubbningarna ^^ Jag tänkte fråga om någon/några av er har ljudklipp med orginal-dubben på några Disney-filmer, eftersom jag själv inte har en enda? Just nu söker jag efter;

*) Hela "åsne"-scenen samt "Little Wooden Head" från Pinocchio
*) "Whistle While you Work", "Heigh-Ho" och "Someday my prince will come" från Snövit (och gärna scener med jägarens röst om ni lyckas)
*) "Pink Elephants on parade" och "Look out for Mister Stork" från Dumbo
(Och jag använder de engelska namnen på låtarna för jag kan inte alla svenska)

Dock spelar det egentligen ingen större roll vilken film det är ifrån eller vad det är för ljudklipp som ni kan lyckas skicka. Jag kommer så småningom göra så många videor jag kan och behöver således massa ljudklipp jag inte skrivit här. Dem jag skrev är bara sådana jag jobbar på för tillfället. Så kom gärna med original-ljud från Peter Pan, 101 Dalmatinerna, Bambi och en massa andra filmer också, det är bara bra :D

Nu begär jag inte att ni MÅSTE delta i  detta, men om ni gjord det vore det roligt, både för mig och för andra som är nyfikna på skillnaden i dubbningarna :) Kan ge er credits om ni vill o.s.v., jag blir bara glad om jag lyckas göra alla videor jag önskar göra.

( Om ni vill ta ett steg längre så ge mig gärna lite fakta om skådespelarna/sångarna som gör röster i båda orginaldubbarna och omdubbarna. Jag försöker att skumma igenom Wikipedia så gott det går med fakta men ni brukar vara så mycket bättre på det xD )

Tack på förhand! Jag hoppas att jag en dag kan göra kompletta videor som jag önskar :)

/ Lilla My ~
#36
Jag måste fråga något som börjat gnaga i mig nu och som jag fruktar för; Kommer den nya Tintin-filmen som har premiär 23 December i år (svensk release har jag dock ingen aning om) att bli dubbad på svenska? Jag såg trailern idag på bio med engelskt tal vilket gjorde mig lycklig, men eftersom det är ungefär ett halvår kvar innan filmen har premiär så har dem fortfarande tid att dubba den, vilket gör mig osäker

Tintin räknas ju även som en film som barn ska kunna se (även om denna filmen såg väldigt mörk ut <3 ) vilket gör mig ännu mera orolig. Det skulle ju vara jobbigt nog att se filmen på engelska istället för franska, men om jag ska behöva sitta och kolla på en film (som jag väntat på i över 2 ½ år på) som är dubbad som en och annan barnfilm kommer jag nog strypa någon!

Dessutom såg jag att Nickelodeon "stolt" presenterar filmen... Har jag missat något!? Dessutom stärker ju detta ännu mer att filmen kommer dubbas, vilket gör mig ännu mer deppig ~.~

Tack på förhand (och ursäkta om jag låter grinig, men jag fick ett smärre utbrott inombords när jag plötsligt såg framför mig att dem troligtvis dubbar filmen på svenska)
#37
Jag kommer ihåg när jag var sisådär 2 - 4 år (d.v.s. 1997 - 1999) när jag lyssnade på jättemånga tape-band med olika historier och ramsor. Jag hade två stycken rosa band, en "gomorron" och en "godnatt". Allt jag minns är att dem var rosa och den var en nalle på åtminstonde en av dem. Det kanske inte ens var två band, det kan mycket väl ha vart "gomorron" på ena sidan och "godnatt" på den andra sidan (det låter faktiskt mer troligt nu när jag tänker på det)

De enda ramsor/visor jag minns var en tjej/kvinna som läste upp "lyckan kommer, lyckan går, gud förbliver Fader vår"-bönen och en man som sjöng "Fjärilsvingar syns på Haga". Jag skulle väldigt gärna vilja hitta dem banden/det bandet igen, eller i alla fall samma inspelningar. Någon som har den minsta aning vad jag pratar om?

Tack på förhand ! :)
#38
Off-topic / Efterlyser Gammalt Barnprogram/Film
18 januari 2011 kl. 19:44:54

Ja, som sagt efterlyser jag nu ytligare en grej. Denna gång är det en mycket gammal film (eller ett program i flera delar, men jag är rätt säker på att det var en film) jag hade på VHS som liten, tyvärr minns jag knappt någonting ifrån den. Den var tecknad, troligtvis tidigt 90-tal, och handlade om... Ja du .__.'

Först minns jag en stor drake samt historien om Kung Arthur (jag kommer till och med ihåg lite av indtroduktionen där dem säger, "... Kung Arthur av England att *något med förgöra* denna *något* drake" ), sedan fanns där en narr (som sjöng "de e ja som e narren!" konstant, vilket jag minns då mina syskon jämt fick den på hjärnan och gick runt och sjöng den konstant dem också) och en kille som ville att en prinsessa skulle älska honom (då hon inte älskade honom och flydde från honom hela tiden).

Det är dessvärre allt jag kommer ihåg. Har nu sökt överallt ett flertal gånger men hittar inget. Minns inte ens om filmen var engelsk, svensk eller från något annat land.

Tack så hjärligt om ni vet något, det är alltid guld värt för mig att få återuppleva och finna sådana gamla filmer och serier igen :)

Mors ~
#39
Off-topic / Efterlyser Gammal Datorspel
18 november 2010 kl. 17:16:12
Efterlyser två mycket gamla spel som vi spelade i skolan när jag gick i lekis - tvåan (2000-2002);

Det första handlar om en mullvad som ska ut och leka, men för att han ska det måste man hitta hans saker (bland annat en boll minns jag). Om man gick ut innan man hittat alla saker började det regna och man förlorade. Tror/Har en aning om att det gick på tid, och att man var tvungen att hitta bollen/alla sakerna innan det började regna. Jag minns inte så mycket mer än så, därför har jag svårt att hitta spelet någonstans.

Det andra är ett äventyrsspel där man lärde sig läsa/skriva/stava som vi spelade främst i tvåan (2002) minns jag. Man skulle besegra en drake eller något liknande och rädda en flicka. Innan spelet började kunde man välja en lätt nivå eller en svår nivå genom en grön eller röd ädelsten. Man var en pojke, men hade en kompanjon som påminde om ett litet troll.

Skulle vart otroligt roligt om någon vet något om dessa två spel :)
Tack på för hand ^^
#40
Off-topic / Recording via datorn (gratis)?
8 november 2010 kl. 15:05:11
Hej alla glada! Jag hade tänkt att spela in en massa gamla PC-spel jag har här hemma med komentatorspår till och lägga upp på Youtube. Mick har jag, och spelen då såklart. Frågan är nu bara om det finns något gratis sätt att spela in via datorn på? Jag vill ju helst inte spela in själva skärmen utifrån då det blir mycket dålig kvalité på både video och (framför allt) ljud om man gör det. Jag har ju läst ytterst lite om Hypercam, men jag vet varken om det är gratis eller så bra då jag sett inspelningar med otroligt dålig kvalité.

Finns det ens några gratis sätt, eller är det så att jag måste köpa något program? Om så tyvärr är fallet, vilka är billigast och bäst? Kan jag på något vis köpa ute i affärer eller måste jag köpa online (vilket helst jag och alla i min familj undviker)?

Skulle vara enormt tacksam för svar, har undrat ett tag nu på detta. Ska själv ut och snoka lite men jag är inte den världbästa på att hitta fakta om sådant på nätet ^^'

OBS: Gratis nedladdningar och dylikt som är olagligt sysslar jag inte med. Har en kompis som skulle kunna hjälpa om så är fallet, men jag är en hederlig människa som helst håller mig undan sådant xD