Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lilla My

#2371
Följt MonteFjanton-gänget ända sedan deras Felix i Naturen-dagar (d.v.s. runt 2009), det ni ;)
Älskar grabbarna, de har passion och utvecklas för varje projekt de gör. De är hellyllo i verkligheten också.

Citat från: Richardo skrivet  1 oktober 2018 kl. 07:05:43
En sak jag tycker är synd är att filmkritik, och litteraturkritik för den delen, urholkas till att bara handla om värderingar, som det inte bara handlar om. Trots namnet, handlar filmkritik inte bara om att kritisera utan analysera. Innan man ens ger sig i kast i film- och litteraturkritik bör man ha gått en grundkurs i filmvetenskap och litteraturvetenskap.

Nu är det ju dock så att Felix och gänget inte utger sig från att vara 100% dedikerade filmrecensenter när de gör sina recensioner. De är 80% humor och 20% analys, mer eller mindre beroende på vilket material de har. I början körde de bara en billig svenskt version av Nostalgia Critic och även om serien utvecklas så hänger den "arga, överdrivna kritiker"-rollen med i serien. Jag själv tycker den ofta är överdriven och väldigt svår att göra rolig, och ärligt talat är Felix Recenserar den serie av Montefjanton jag tycker minst om för tillfället. Men det sagt kan du dock inte ta dem och jämföra dem med t.ex. Siskel & Ebert eller liknande, det vore som att jämföra Annoying Orange med Fem Myror.
#2372
Pettson & Findus-böckerna (framför allt Rävjakten är helt sagolikt vacker), Lilla Kotten får Besök, Lisen kan inte sova, Mulle Meck bygger ett hus, På jakt efter Sigges Skalbagge och Valhall-serietidningarna var några av de böcker jag älskade som liten  :)

Det fanns en bok jag hade och älskade att höra pappa läsa för mig som sedan har kommit bort och jag har inte hittat den igen. Den handlade om en stad antropomorfiska djur som helt plötsligt glömde bort vad allting hette, så större delen av boken går ut på att alla karaktärer kallar allt för fel saker och är allmänt förvirrade. Den slutar med att alla åter igen vet vad allt heter, och en karaktär luras lite grann genom att låtsas glömma bort var "apelsin" heter igen. Det är det enda jag minns, och blir knäpp på att jag inte kommer på vad den heter eller hittar den online någonstans  ;D
#2373
Någon som vet ännu om Charlie gjort Kanin i filmen? Tänkte inte se filmen alls, än mindre med svenskt tal. Men efter Charlies bortgång blir jag sugen på att ta mig en titt, om nu chansen finns att han dubbat här. Fick reda på hans bortgång först idag (ja jag är fett efter) och är smått förkrossad, tbh.
#2374
Dubbningar och röster / SV: Bamse
30 september 2018 kl. 03:55:20
Måste säga att jag so far tyckt bägge de nyaste filmerna varit helmysiga, speciellt Häxans Dotter. Fin, clean animation, perfekt dubbning, fin handling, lagom spännande och intressant, inte för läskig eller tråkig. Helt enkelt mysig, helt enkelt Bamse ;D Är så glad att dessa filmer blev så bra som de blev, var jätterädd där ett tag att de skulle floppa totalt.
#2375
Dubbningar och röster / SV: Svenska originaldubbningar
30 september 2018 kl. 03:44:48
Det här har säkert tagits upp förut men jag har inte tid att leta igenom alla trådar för tillfället:

När Peter Pan censurerades under sina första år i Sverige klipptes det bort 8 minuter, men jag hittar ingenstans vad specifikt som klipptes bort. Någon som har mer fakta? Är nyfiken :D
#2376
Dubbningar och röster / SV: Coco
14 mars 2018 kl. 17:38:27
Har nu sett filmen! Såg den på bio med svenskt tal (och kommer göra nu på söndag igen) och tyckte dubbningen var helt suverän! Av någon anledning hade jag jättesvårt att placera att det var Anders Öjebo som dubbade i den här filmen - Jag brukar annars direkt höra att det är han och tycka att "aha, ugh, det är du igen" (inte för att han inte är bra, utan för att han är med och dubbar ÖVERALLT!) så fick en liten jawdrop när jag läste det efteråt. Dock stack Lizette Pålsson väldigt mycket i mina öron den här gången - Jag hörde direkt att det var hon och såg bara Mimmi Pigg framför mig så fort hennes karaktär öppnade munnen.

Grabben som spelade Miguel ska ha all cred i världen, helt underbar dubbning - Suverän sångröst dessutom!

Föresten, var det bara jag som misstog Kim Sulocki för Nick Atkinson som dubbare av Mariachi-spelaren i början av filmen (med gitarren)? Jag var av någon anledning väldigt säker på att det var Nick och blev förbryllad när jag fick reda på att jag hade haft helt åt helvete fel  ;D
#2377
Lugn, den kommer upp snart igen. Det tar någon månad mer eller mindre sedan dyker det upp en snarlik hemsida (i detta fallet finns det redan en ny).
#2378
Off-topic / SV: Hur håller man en ficklampa?
1 mars 2018 kl. 05:05:58
För att ljuset ska gå från ögonhöjd, och lysa upp mer, antar jag.
#2379
Citat från: Anders skrivet  1 februari 2018 kl. 06:48:50
Tycker Miraculix röst påminner mycket om Andreas Nilsson.

Samma tanke här
#2380
Om Dubbningshemsidan / SV: Fråga om inlägg?
21 januari 2018 kl. 02:05:53
Så det är DÄRFÖR spammet har avtagit så på senaste tiden :D Smart smart!
#2381
Beror väl på att de är barn-/familjefilmer som härjar i väst.
Ganska svårt att göra en tecknad tragedi med mord, blod, droger och dåliga slut när det ska vara anpassad för personer mellan åldern 0 - 100.

"I huvet på en gammal gubbe" dök upp i minnet på mig, och den ligger i kategorierna "animation" och "drama".

Googlade "animerade filmer tragedi" och hittade lite som du kanske är intresserad av:
- https://www.moviezine.se/nyheter/8-sevarda-europeiska-tecknade-filmer
#2382
Dubbningar och röster / SV: Första filmen på bio
21 januari 2018 kl. 01:52:53
Såg Skattkammarplaneten på bio, vilket antagligen är det tidigaste, och Hitta Nemo, vilket är mitt starkaste bio-minne som barn.
Vet dock till 99% att jag sett bio innan dessa filmer, men vilken film det är minns jag inte.
#2383
Off-topic / SV: Plastkassar - inte längre gåvor (!)
21 januari 2018 kl. 01:45:31
Citat från: Richardo skrivet 13 januari 2018 kl. 07:35:41
Då har du nog aldrig hört talats om "bio-degradable plastics".

Nedbrytbara plastpåsar är svindyra. Småaffärer har inte råd att köpa in dessa i de mängder som faktiskt säljs.

Citat från: Richardo skrivet 13 januari 2018 kl. 07:35:41
Rätt säker på att en oljespillning gör mer skada för miljön än produktionen av plast.

Rätt säker på att det är helt två olika sorters problem.

- Pandor är utrotningshotade
- FAST TÄNK NU på att flygplanen släpper ut mycket avgaser!
- ... ??
#2384
Off-topic / SV: Plastkassar - inte längre gåvor (!)
13 januari 2018 kl. 05:25:42
Tycker det är bra att plastpåsar blir dyrare. Plast förstör så mycket, jävla skräp är vad det är.

Använt tygpåsar att ha med i affären. Djupare och får plats med mer saker, håller bättre i alla väder, lättare grepp om grejerna och en otrolig nytta för miljön, samt så mycket billigare i längden ;)

Citat från: Richardo skrivet  6 januari 2018 kl. 13:11:50
Ett bättre alternativ vore att ge kunderna PAPPERSkassar istället. Då får kunderna något på köpet och man förbrukar inte plast.

Nu vet jag inte hur det är där du bor, men i alla affärer jag har varit i finns det alltid papperspåsar som alternativ.
#2385
Citat från: Richardo skrivet 12 januari 2018 kl. 18:59:58
Vad är skillnaden mellan öppet arkiv och SVT Play:s startsida?

SVT Play är aktuella program som frekvent går eller precis gått på SVT.

Öppet arkiv är just som namnet antyder ett arkiv, med gamla program (äldre än 2005) som SVT kan visa via Play-tjänsten, men som av olika anledningar just nu inte ingår i deras TV-tablå.