Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Dubbningar och röster / SV: Ewokerna (ekivåkerna...)
Senaste inlägg av Pangea - Idag kl. 09:20:24
Vem är denna röstis? Är det samma på alla tre citat tycker ni?
Detta är alltså karaktären LaTara.
#2
Citat från: Skokaka skrivet Idag kl. 00:43:53Det här ser ut som Bob's Burgers. Nåja, av att döma de som medverkar...

Molly Tillerman: Mimmi Sandén och Annelie Berg
Cole Tillerman: William Spetz
Helen: Pablo Cepeda
Birdie: Nassim Al Fakir
Paige Hunter: Emma Peters
Owen Tillerman: ???
Bitsy Brandenham: Bengt Järnblad
Abby Hunter: Mimmi Sandén
Tack
#3
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
Senaste inlägg av Disneyfantasten - Idag kl. 08:22:00
Ett 39-faldigt grattis till Marcus idag, han leve hurra!
#4
Dubbningar och röster / SV: Sun Studio Köpenhamn.
Senaste inlägg av DingoPictures2005 - Idag kl. 08:09:28
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 21:59:32Och sannolikheten att superkändisar, som nästan badar i pengar, skulle ställa upp på kollektivavtalets minimilöner är nog inte särskilt stor...

Visst händer det då och då att kändisar ställer upp i dubbningar som extraknäck för att de behöver extra inkomster, när det är ont om andra uppdrag (händer ofta med teaterskådespelare och musikalartister, då de flesta inte är med i pjäser oavbrutet hela åren) - men ju mer känd man är, desto mindre är väl sannolikheten att man är beroende av de pengarna för att överleva.

Rör det sig om inhopp av någon kändis i någon stor biofilm så händer det att kunden går med på att betala extra, så att de får mer än kollektivavtalets minimilöner - men det är förstås helt uteslutet vid sådana här lågbudgetfilmer, och när det väl händer är det oftast bara för mindre cameoroller och liknande. Exempelvis tror jag inte att Ulf Adelsohn jobbade för kollektivavtalets löner när han gjorde ett inhopp i Disneys Tarzan, och det var ju en så liten roll att den knappast kan ha tagit en hel timme att spela in.
Tuva Novotny dubbade ju Liz i Gustaf (live action 2004) trots att hon var jättekänd då.

Allan Edwall
en av Sveriges genom tidernas största skådespelare dubbade ju berättarrösten I Vild Markens Våld.

Jerry Williams
 en av Sveriges kändaste sångare dubbade Jerry Chanticleer i Rock-A-Doddle.

Per Andersson typ en av dom kändaste svenska komikerna dubbade Rädsla i Insidan Ut.

Så ibland men inte ofta händer ju kändis inhopp.
Får dessa skådespelare extra betalt för att medverka?
Eller får dom samma löner som typ Dan Bratt?
Om det andra så är det ju helt oekonomiskt att anställa typ Dan Bratt om du kan få ett affischnamn till samma pris skriver man ut  "Svenska röster av bland andra Per Andersson, Tuva Novotny och Johan Glans" så lär folk se de värsta skräpet bara för namnen.
Du lär kunna hitta någon kändis som går med på lönen till en DingoPictures film🤔 och då kan du enklare sälja möglet om du skriver ut affischnamn på skiten.
#5
Citat från: MOA skrivet 21 april 2024 kl. 23:35:04VHS:en funkar fortfarande men har inte används på snart 10 år, jag kan inte digitalisera VHS band så nej
Få kombinerade spelare kan spela över vhs till dvd.
Sedan så rekommenderar jag inte att använda en dvd recorder för vhs digitaliseringar först och främst så känner typ alla dvd recorders av Macrovision vilket redan där gör det oekonomiskt att använda om du vill digitalisera köp eller hyrfilmer då en tbc kostar några tusenlappar, sedan så spelar typ alla dvd recorders in .ts filformat vilket inte är det bästa.
Jag personligen rekommenderar .Mp4 eller .Mkv filformat.

#6
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
Senaste inlägg av Goliat - Idag kl. 07:56:45
Citat från: TonyTonka skrivet Igår kl. 13:49:26I åtminstonde creditslistan för Peter Pan (också regisserad av Per-Axel Branner) finns en skådespelare med dubbelnamn skriven med initialer, M-R Martins, vilket enligt Svensk filmdatabas ska vara en skådespelare vid namn Marie-Louise Martins. Varför det står R och inte L på Dubbningshemsidan vet jag inte.

Sedan har vi i alla fall två fall av personer som bara har en initialbokstav och sedan efternamn, nämligen P. Hammarberg (Peter Pan) och R. Ström (Askungen). Även Askungen dubbades av Per-Axel Branner ska tilläggas.

Jag vill minnas att Anders M. Olsson skrivit ut Robert Anderssons arvodeslista för Pinocchio i tråden "Svenska originaldubbningar", och där står fulla namn och inga initialer. Om listan i tråden är exakt så som det stod eller om Robert Andersson valde att skriva ut fulla namn vet jag inte, tyvärr. :/
Precis också så jag tänker också.
#7
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
Senaste inlägg av DingoPictures2005 - Idag kl. 07:51:24
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 01:54:57Jag har nu lyssnat om, och jag har också väldigt svårt att tro att Gaby Stenberg skulle ha lyckats förställa rösten så vansinnigt mycket. I mina ögon (öron) är det tämligen solklart att Luana spelas av ett riktigt barn även i originaldubben; knappast särskilt mycket mer än 12 - 13 år.

Min bästa gissning är att hon spelas av någon dotter till någon som ändå var i studion (typ regissör, skådespelare eller tekniker), så att hon därför inte skrevs upp på arvodeslistan.

Hade måhända Per-Axel Branner själv någon dotter i rätt ålder...? Jag hittar tyvärr ingen dokumentation på nätet om han hade barn vid tillfället (eller ens överhuvudtaget). Eller var det någon av de crediterade skådespelarna som 1950 hade en dotter i rätt ålder?
Det borde ju vara relativt enkelt att kolla om någon av skådespelarna hade en dotter i 11-14 års åldern när dubbningen gjordes?
#8
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
Senaste inlägg av DingoPictures2005 - Idag kl. 07:47:59
Citat från: TonyTonka skrivet Igår kl. 23:57:56Jo, men vi vet inte om det gäller Pank & Fågelfri.
Den enda kvinnliga skådisen är Gaby Stenberg, som vid inspelningstillfället bör ha varit 27 år gammal. Jag tycker allt att Luanas röst i originaldubbningen låter betydligt yngre än så, så jag tror inte att Luanas röst står med. Om det nu inte är så att E.H. Brochmann i själva verket är en kvinna och rösten till både Kalle och Luana. Men det känns extremt osannolikt.
Så Gaby Stenberg var även berättarrösten i Bongo?
#9
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
Senaste inlägg av Goliat - Idag kl. 05:50:41
Citat från: DingoPictures2005 skrivet Igår kl. 14:00:14Ahh då är nog Brochmann ett riktigt namn och troligtvis någon som senare byt efternamn eftersom att han inte kommer upp på Ancestry.

Vad han hette kommer vi nog dock inte kunna få reda på tyvärr.
Fortfarande, han kan ha varit bosatt i ett annat land. Ancestry är fortfarande inte komplett.
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 april 2024 kl. 03:47:53Jag är också ganska säker på att Papegojan spelas av Anna Isbäck - rösten är visserligen förställd och verkar vara något uppspeedad, men jag hör en tydlig likhet med hennes karaktäristiska röst.
Jag är ju som sagt inte så bra på röstidentifiering, så jag kan ju ha tagit fel när det gäller Papegojan - så för säkerhets skull bifogar jag ljudklipp på Papegojan också. Det här måste väl vara Anna Isbäck, eller...?