Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Igthorn

#1
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 oktober 2023 kl. 13:25:12Jag har letat fram det Contract Inventory Sheet från säsong 1 som jag fått av Disney Character Voices, och
borgmästare Bourgeois spelas av Adam Fietz; som ju även spelar Hawk Moth plus diverse biroller här och var. :)
(Dock med reservation för att jag inte kan utesluta att rösten inte byts ut under senare säsonger, som jag saknar uppgifter för, men jag tycker i alla fall inte att det låter så)

Jag ska se till att lägga till det till creditlistan här på sajten, det är nog ett förbiseende att en så pass stor roll hoppats över...
Lite intressant att höra honom när han inte spelar med sin mörka röst som jag mest är van vid, var därför jag trodde att det var någon helt annan.

När vi ändå är inne på samma avsnitt, lärarinnan som låter väldigt dråplig, om man får säga så, vad är det för röst? Tror även det är samma röst som spelar borgmästarens fru och ev. Chloes kompis (den rödhåriga tjejen brevid Chloe).
#2
Försökt placera rösten på Borgmästaren, som blir akumatiserad som Malediktator i detta avsnitt. Samma röst spelar en röst i Daniel Tigers kvarter som anges som Adam Fietz men är osäker.


Miraculous - Ladybug och Cat Noir på äventyr - Malediktator - YouTube
#3
Jag såg filmen så sent som idag och jag är rätt säker på att det där är Meta Velander som medverkar även i omdubbningen. Om man hör dubbningen i sin helhet hör man att det är hennes lite säregna röst, även om jag kan hålla med om att det låter en aning om Gizela Rasch men jag köper inte riktigt det.
#4
Ingen som har nån susning?
#5
Hittade ett gäng klipp med LEGO Star Wars, motståndsrörelsen, med svenskdubb

Peter Sjöqvist agerar speaker, sen har vi ett gäng bekanta röster, 
Dick Ericsson som Han Solo
Mattias Knave spelar Lando m.fl.
Joakim Jennefors som C3PO

har dock inte hittat nån komplett rollista

Admiral Ackbar, Kapten Phasma, Kyl Ren, m.fl. låter väldigt bekanta men kan inte placera namnet...

Här är ett klipp

https://www.youtube.com/watch?v=QPiZFo-2DJ4
#6
En sann legendar som bidragit till en stor kulturskatt. Vila i frid B2! Nu kan du kollega dig med B1 i det förlovade landet.
#7
Vet att det ska finnas en svenskdubbad version av Star Wars Episod 1. Släpptes den på DVD eller annat medium eller blev den fast på bio? 

Lyckas inte hitta den någonstans varje fall. Bara massa mindre seriösa fandubbar ...
#8
Dubbningar och röster / Liza Öhman, Mia Hansson
1 november 2022 kl. 10:28:23
Tittat på en del av de nyare svenskdubbningarna av bl.a. Pom Poko och Porco Rosso där en röst som jag var bombsäker på var Liza Öhman medverkade i några av kvinnorollerna. Kollar sedan creditslistan och står istället en dam som heter Mia Hansson.

Liza Öhman ska mig veteligen även ha varit med i Sonic SatAM serien som gick på bl.a. TV3 tidigare. Hittar olika credits på dessa där Mia Hansson istället står som medverkande istället för Liza.

Jag tycker Liza har en rätt säregen röst och hade svårt att tro att hon hade några öhh... sound-a-likes. Hur ligger det till här egentligen?
#9
Haha, det här hade jag helt glömt. 2011, det känns som länge sen.
Skulle definitivt kunna vara den serien. Jag minns inte exakt när jag såg den. För på den tiden hade vi bara ettan, tvåan och fyran. Kan den ha gått på Junior?
#10
Dubbningar och röster / Studio Ghibli
26 september 2022 kl. 18:45:12
Tror den lista som finns på wikipedia är relativt komplett men får för mig att några av dessa filmer ändå kan ha fått en dubbning för Ghibli filmer:

Uppe på Vallmokullen (From up on Poppy Hill, Kokuriku-zaka Kara)
Minnen av Igår (Only Yesterday, Omoide Poroporo)
Jag kan Höra Havet (Ocean Waves, Umi ga Kikoeru)
Mina Grannar Yamadas (My Neighbours the Yamadas, Hohokekyo Tonari no Yamada-kun)
Katternas Rike (The Cat Returns, Neko no Ongaeshi)
Legender från Övärlden (Tales from Earthsea, Gedo Senki)
#11
Såg Barbie och Nötknäpparen nyligen, om det inte är fel i rollistan så gjordes muskungen av Adam Fietz men var säker på att det lär mer som Mattias Knave (särskilt när han gjorde skurken i Mice from Mars).
#12
Dubbningar och röster / Paw Patrol
16 juli 2022 kl. 08:19:03
Nån som besitter en rollista på Serien Paw Patrol? Alltså inte filmen. Har inte sett filmen så kan inte placera om det är samma personer som medverkar (kan ju ofta vara fallet att man har andra talanger i film respektive serie).

#13
Vila i frid Roffe.

En speciell man med en säregen röst.
#14
Dubbningar och röster / Originaldubbningar Disney
6 januari 2022 kl. 19:52:46
Satt och tittat igenom olika gamla Disney filmer under julen och vissa är ju som bekant omdubbade. Har av någon anledning Oliver o Gänget som originaldubb men vet att ex Lady o Lufsen inte är densamma som visas på Julafton. Peter Pan och Alice i Underlandet är ju även omdubbad, Taran är omdubbad även om jag hittat enstaka klipp på nätet med originalet.

Går det att på något sätt få tag på originaldubbarna?
#15
Citat från: Disneyfantasten skrivet 31 december 2021 kl. 11:27:01
Det beror på att filmen tilläggsdubbades vid DVD-utgåvan 2002 då man satte tillbaka bortklippta scener som aldrig hann dubbas till svenska och då är det Peter Sjöquists dotter Norea Sjöquist som spelar henne!  :)
Jag är rätt säker på att jag sett VHS-utgåvan långt tidigare men kan inte minnas att man klippt bort scenerna i grottan. Är det Disney i Sverige som ska ha klippt bort dessa scener eller kom det från "huvudkontoret" i USA?