Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Priser till två dubbningsprofiler!

Startat av ddubbning, 16 oktober 2013 kl. 16:19:39

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

ddubbning

Har sett att två från dubbningsbranschen mycket bekanta namn har fått två mycket fina priser.

Dels är det Mariam Wallentin (i dubbningssammanhang mest känd för roller som Unga Nala i Lejonkungen och Roxanne i Janne Långben-the movie) som har fått Sveriges Radios jazzpris Jazzkatten i kategorin Årets musiker. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4427&artikel=5674276&grupp=18793

Dels är det Pontus Gustafsson (som ju i dubbningssammanhang bland annat är känd som Mowglis talröst i Djungelboken) som har fått Dramatens O´Neill-stipendium. http://www.svd.se/kultur/oneill-priset-till-pontus-gustafsson_8624438.svd Enligt denna artikel var rollen som Mowgli Gustafssons skådespelardebut!

Stort grattis till både Mariam Wallentin och Pontus Gustafsson!

Elios

Håller man fortfarande på att ge ut dessa priser? Tycker det borde finnas fler priser inom dubbning för att kunna utveckla en mer god gärning. Så det inte bara är Mariam Wallentin och Pontus Gustafsson som vinner här då ja.