Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Fandubbnings uppmärksamhets spalt fråga

Startat av TBT_STR_QR, 29 november 2013 kl. 20:55:14

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TBT_STR_QR

Vilken spalt ska man göra ett inlägg om man ska uppmärksamma en fandubbning, eller ett fandubbnings projekt?
Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

Daniel Hofverberg

Det är faktiskt inte helt lätt att bestämma på vilken tavla diskussioner om fandubbningar hör hemma. Men spontant känner jag att om det rör sig om seriöst gjorda fandubbningar med fler än bara enstaka röster och som gjorts på ett sådant sätt att de någorlunda kan tävla mot "riktiga" dubbningar tycker jag att diskussionerna kan få ligga på tavlan Dubbningar och röster - detta under förutsättning att fandubbningarna går att ta del av på något sätt; d.v.s. inte bara spridits inom en begränsad vänkrets eller dylikt.

Rör det sig däremot om fandubbningar gjorda mer "för skojs skull" (exempelvis för humoristisk effekt), med en enda person som röst gjord för röstprovsändamål eller om det av annan anledning inte kan jämföras med ens professionella lågbudgetdubbningar hör det nog bättre hemma på Off-topic-tavlan.