Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lilla My

#2071
Boken är helt underbar :-* Har dock bara lyssnat på den på engelska så vet inte hur den svenska översättningen är.
#2072
Citat från: gstone skrivet  3 december 2019 kl. 22:55:14
Oansätt om ni gillar att animerad saker får live action versioner eller inte. Så ser dt ut som Hollywood inte har planer på att stoppa detta problem.

Det är ju för att det inte är ett "problem"; studiorna tjänar miljontals på dessa nya datoranimerade filmer trots att de floppar bland recensenter. Dessa moderna filmer kommer ju dö i populäritet först när något nytt och fräsigt kommer och ersätter det, såsom det alltid har varit i filmbranschen.

Vad som är bra med detta är att ju fler filmer som görs, dessto bättre blir grafiken och tekniken, och att det kommer fler guldklimpar än kolbitar till slut ::)
#2073
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
4 december 2019 kl. 15:26:52
Har nu sett alla de delar av årets kalender som finns än så länge. Jag tycker den är jättesöt! ;D Snygga kostymer, bra skådespelare, bra effekter (ja, jag vet att snögubben ser lite skev ut men jämför med hur budgeten brukar vara för specialeffekter är den sjukt najs och har mycket personlighet. ÄLSKAR att den är fysisk istället för datagjord, äntligen någon som fattat att det ser bättre ut med fysiska dockor än datagjord halvtjafs). Bra barnskådespelare också, alltid positivt. Lite av humorn är såklart riktad mot yngre barn men kalendern i sin helhet tycker jag fungerar för hela familjen.

ÄLSKAR tomterådet! ;D Gamla folkkära skådespelare som man satt på skägg och tomtekläder. Så fina! Kul att se Helge Skoog igen, det var alltför längsedan, och Suzanne Reuter är en skatt :-*
#2074
Den sång som ger mig allra mest julkänsla dock måste vara "Bereden väg för Herran", speciellt sjunget i kör. Solosång ger inte alls samma känsla :-*
#2075
Citat från: moviefan skrivet 23 november 2019 kl. 10:17:00
Vilken version ser ni hellst, animerade eller live action ?

När det gäller Disney-filmerna? De tecknade. De tecknade orginalfilmerna hade en tanke, budskap och år av förberedelse bakom sig. Live Action-versionerna är ett försök att "snygga till dem" och göra dem tillgängliga för en ny CGI-matad generation med samma story som alla älskar, men failar då de tappar orginal-känslan helt och glömmer helt att mycket som gör de gamla filmerna underbara är nostalgi. Dessutom känner jag inte att tekniken är riktigt där ännu. Vet inte vafan de gör för tekniken FINNS men det känns bara fel och ser fortfarande ut som allt är filmad i en green screen för 100 spänn från ÖoB (nu har jag dock inte sett Aladdin ännu som hittills har sett bäst ut, men i alla fall). Blir bara frustrerad ;D
#2076
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
2 december 2019 kl. 16:13:02
Citat från: Elios skrivet  1 december 2019 kl. 14:16:04
Ja jag kommer inte kolla på den i år.  :-X

Varför inte?
#2077
"Jólasveinar Ganga Um Gólf"! Finns inget bättre än isländska julsånger om dans, julstök och barnmisshandel i ett ;D


https://www.youtube.com/watch?v=hHxYAjGGu4M
#2078
Citat från: Sabelöga / Raltseye skrivet 30 november 2019 kl. 02:35:11
Netflix släppte precis en bakom-scenerna-film till Klaus:


https://youtu.be/fUM-lR1FJlQ

Kul! Sällan man ser bakom kulisserna på svenska dubbningar.
#2079
Dubbningar och röster / SV: Kalle Anka
28 november 2019 kl. 20:20:13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 november 2019 kl. 11:10:37
Såvitt jag vet har för övrigt ingen av de sju kortfilmerna på Grattis Kalle släppts på DVD eller visats på TV med svenskt tal efter detta (vare sig med samma eller annan dubbning), utan dubbningarna på den VHS-filmen verkar än idag vara helt unika.

Wow, det var ju verkligen spännande ;D

Hade "Wet Paint" en dubbning också dock? För vad jag minns av dubbningen och av det jag kan se av kortfilmen på Youtube är den ju 90% slapstick och de få mumlingar/ljudeffekter som Kalle gör är detsamma som på den VHS'en jag hade. Var det verkligen värt för dem att isåfall dubba kanske en två repliker på just den kortfilmen?
#2080
Dubbningar och röster / SV: Kalle Anka
27 november 2019 kl. 23:44:30
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 27 november 2019 kl. 16:22:47
Grattis Kalle - 60 år (1994).

Hade den här filmen helt nya dubbningar på alla kortfilmer när den kom ut?
#2082
Off-topic / SV: Dataspel
27 november 2019 kl. 23:39:31
Citat från: Elios skrivet 26 november 2019 kl. 22:34:54
Hur är det nuförtiden!? Finns det fortfarande dataspel där man köper en skiva till sen installerar det!? Var nämligen så längesen och spelar knappt dator nuförtiden.  :o

Spel på CD-skivor tillverkas absolut fortfarande. Dock är det på väg bort och många nyproducerade spel idag är oftast nedladdningsbara direkt i datorn. Det är både smidigast, billigast och mest miljövänligt då du inte behöver tillverka massa CD-skivor. Ska du köpa spel på CD är det oftast spel till konsoller än dator.

Dock kommer ju gamla spel och CD-skivor alltid finnas, såsom gamla VHS-band och LP-skivor :)
#2083
Filmer och TV-serier / SV: Charlie Chaplin
27 november 2019 kl. 23:35:43
Citat från: Elios skrivet 27 november 2019 kl. 16:13:20
Ja lite strunt i filmen var det nog. Hehe.  ;D
Faktum är att jag är inte ute så mycket i just humorn. Utan dem blir nog perfekt faktiskt.
Såg faktiskt den The Great Dictator på en historielektion i nian. Kommer ihåg att vi diskuterade då hur togs den egentligen emot då mitt i ett krig!?

Ja det är en superintressant film! I USA blev det ju oförskämt hyllad. Den var inte bara en film för att få folk att skratta mitt i en kris, utan Chaplins tal i slutet var också direkt riktat till folket och soldater om att aldrig ge upp hoppet och aldrig sluta kämpa för rättvisa och fred. Filmen skulle innehålla humor, hopp, mod, styrka och få folk att både gråta och skratta.

I Europa var filmen bannad i alla länder där Nazisterna hade makten, inte föga förvånande. Det finns dock uppgifter om att Hitler själv i hemlighet har sett filmen (Hitler var ett stort fan av Chaplin långt innan han gick in i politiken). Allt vi vet dock är att han skrattade ett par gånger, men vad han egentligen tyckte är fortfarande en hemlighet, något Chaplin gick och funderade på i resten av sitt liv ;D När filmen blev laglig i Europa efter kriget har den blivit hyllad även här, och generellt är det en av Chaplins mest framgångsrika filmer.

Detta har inget med filmen att göra, utan med kul curiosa; Chaplin blev mer ödmjuk efter det att kriget brutit ut. Både han och Hitler vad födda samma år bara några dagar emellan och båda var uppväxta i extremt fattiga hushåll. Båda två var experter på att få folk att se dem och hade strålande karisma som skådespelare bara kan drömma om. Chaplin greps av fasa att det lika gärna kunde varit ombytta roller, ( "Just think", he would say uneasily, "he's the madman, I'm the comic. But it could have been the other way around." )
#2084
Citat från: Disneyfantasten skrivet 25 augusti 2019 kl. 08:12:32
Den 25 november 2020 så ska det komma en ny animerad film från Walt Disney Animation Studios, nämligen Raya and The Last Dragon (vilket annonserades i natt, det var sannerligen på tiden)

Här är en "First Look"; www.youtube.com/watch?v=PC4632u-kn8

Det känns liiiite som de vill göra en Coco iom att Coco var en mycket bättre Moana än vad Moana var. Så nu vill Disney komma igen och slå till med nästa växel. "Titta! Vi kan också!!"

Men jag ska inte vara allt för cynisk innan jag sett den. Den ser intressant ut :)
#2085
Om Dubbningshemsidan / SV: Vem är sämst som...
26 november 2019 kl. 22:54:34
Ja den här tråden vad absolut nödvändig