Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lilla My

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 143
31
PS: Om jag någonsin ser dig använda ett enda argt gult huvud till så ringer jag polisen! DS

... Um? ???

32
Det beror väl på? Personligen ogillar jag att ha stora fysiska samlingar, men samtidigt kan jag tycka att stora samlingar av LP-skivor är väldigt coolt och beundrar dem som har det.

Som med allt annat är det väldigt individuellt.

33
Stora DVD-samlinga, Bra eller dåligt?

Personligen gillar jag inte att äga för mycket :)

34
Off-topic / SV: Angående släktingar
« skrivet: 16 augusti 2021 kl. 21:26:12 »
Pyssling är en sagofigur som vaktar krukan av guld i slutet av regnbågen.
De e inget släktuttryck alls

Det är det visst.


35
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 16 augusti 2021 kl. 00:18:08 »
Troligen kommunistisk.

Passar mig bra, haha

Är du galen? Vill du att jag ska lägga upp en bild på internet...

Paranoid much?

36
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 15 augusti 2021 kl. 22:16:05 »

37
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 15 augusti 2021 kl. 22:05:24 »
Lätt gjort i FaceApp

Älskar faceapp!

38
Dubbningar och röster / SV: Vad varje dubbade film ska ha
« skrivet: 13 augusti 2021 kl. 20:54:25 »
Det har de ju redan - röstskådespelarna är med i en animerad film, detta gör dem till kändisar  ;)

39
Off-topic / SV: Är Kalle Anka gay?
« skrivet: 13 augusti 2021 kl. 18:54:21 »
Gay symbolen!

Bisexuella flaggan, transflaggan och pansexuella flaggan (samt regnbågen).

40
Om Dubbningshemsidan / SV: Val av könstillhörighet här på sidan
« skrivet: 13 augusti 2021 kl. 04:12:04 »
Det ska födas till allt möjligt ja. Menar att eftersom det nu är så ovanligt ska man snacka mindre om det då? För alla känner inte till detta så varför inte lyfta upp nu mer om det finns så många olika kön som du säger.

... Vilket är anledningen till att jag nämner det, för du hade ju uppenbart ingen aning?

Vad är ovanligt? Vad menar du egentligen?
Man kan väl kalla sig vad man vill av det man själv känner sig som? Könsmässigt.

Neopronouns är relativt ovanliga om man jämför med de relativt vanliga han/hon/hen. Det är vad jag menar.

Men när har jag sagt att det skulle ha att göra vad du har mellan benen? Jag har inte ens nämnt det alls. När jag pratar om biologiskt kön så innebär det en massa oändliga saker om man och kvinna. Då behöver man inte gå in på vad det är mellan benen bara?? Så att nej det är inte det jag försöker syfta på här.
Och det är ju det känslomässiga jag säger är vad jag tycker räknas. Vad man själv känner sig bekväm med.

DU sade det aldrig, men JAG lyfte det som en säkerhetsåtgärd eftersom det alltid kommer på tal förr eller senare i sådana här diskussioner om biologiskt kön, med andra ord "det du har mellan benen".

För mig så menas hen som ickebinär.

Alla ickebinära vill inte ha pronomet "hen". Alla som vill ha "hen" som pronomen är inte ickebinära.

Tycker inte att jag pissar på någon bara för att jag tycker att hen och ickebinär är samma sak. Det är vad jag själv bildat för uppfattning om den research jag gjort och av personer jag mött som ser sig själva som hen.

Nej men du förenklar situationen till den grad att det känns som du inte tar den på allvar. "Hen" och "ickebinär" ÄR inte samma sak, oavsett vad du tycker.

Skadligt? Jag anser inget dumt om det överhuvudtaget. Varje person jag hört om i denna tråden Quasi, King Owl och dig. Ni har alla lärt mig något nytt och så även andra vissa youtubers jag följer som antingen bytt kön eller håller på etc. Jag tar in varje ny info som dem ger mig om det och det kan du inte säga nånting om. [...] Så är det inte med alla ickebinära men iallafall i just detta fallet.

Det är jättefint att du vill lära dig, men steg ett är att komma ned från din höga häst. Det finns mycket att lära sig och ibland kan det vara värt att bara lyssna och ta in information istället för att bräka ur sig "jamen JAG har läst att..."

Det jag säger om att det inte finns en massa olika kön att det har jag svårt att tro på är av den enkla anledningen att om det nu är så då tycker iaf jag att det borde upplysas mer.

Det finns fler kön, och folk pratar om detta och HAR pratat om det i flera, flera år. Bara för att du inte hör det fören nyligen betyder inte det att det är ett nytt fenomen. Jag förstår att det tar tid att lära sig men att öppet säga "jag är öppen för ickebinära och kallar mig vän för hen för det är vad hen vill använda som prononem" och i nästa sekund säga "det finns inte fler än tre kön" är otroligt småsint.

Varför ska det vara så tabu isf??
Det är dem frågorna jag ställer mig.

Det är inte nödvändigtvis tabu att vara trans, men det är fortfarande skadligt för många att komma ut. Mobbning och trackasserier mot transpersoner av alla slag är fortfarande vanligt, varje år misshandlas transpersoner till döds - för att inte räkna upp alla som tar självmord. Siffran är enorm.

Det här är seriösa diskussioner. Det handlar om folks liv. Inte bara att några få personer vill bli kallade för "hen" då och då.


Det är - som sagt - jättefint att du vill lära dig och vara öppen, men jag har en känsla att du just nu sätter dig på tvären bara för att du kan.

41
Om Dubbningshemsidan / SV: Val av könstillhörighet här på sidan
« skrivet: 13 augusti 2021 kl. 01:24:00 »
Vart har du läst det? När jag kollar så hittar jag om olika kromosomer. Är det det du syftar på? Men det tilltalar inte varför det skulle finnas fler kön. Då förstår jag inte alls varför det har upplyst högre eller varför det ska vara så tabu att tala om det som det verkar av för att ingen pratar om det!?

Man kan födas så kallad intersex. Bara för att det är relativt ovanligt betyder det inte att det inte finns - https://www.rfsl.se/verksamhet/intersex/omintersex/

Gender var jag ju lite inne på det men jag ser inte hur det ska finnas så många kön!? Finner bara att antingen är du en han, en hon eller en hen.

Han, hon, hen eller vad man valfritt vill kalla sig - så kallade "neo pronouns". Dessa är också relativt ovanliga, men det finns fortfarande personer som använder dem. Om du listar pronomen som "gender" och räknas med neopronouns finns det en jävla massa av dem, haha.

När har jag sagt nånting om att det skulle ha att göra med vad du har mellan benen? Det är helt ointressant i frågan.

Det hör hit eftersom du antingen pratar biologiskt kön eller könstillhörighet. I båda facken finns det fler än två kön, det ena är medicinskt, det andra är känslomässigt.

Ickebinär menas med många saker. Det står på Wikipedia att det innebär att man identifierar sig mellan, bortom eller med båda könskategorierna mellan kvinna/man. Och framförallt att olika för var och en.
Om jag nu ska se här från gender fluid som du känner dig som så skulle jag också se det som en hen då i allt som allt.

Jag är inte "en hen", jag är en människa precis som du. Hur vore det om jag kallade dig för "en sådan där 'han'". Mina pronomen skiftar och jag passar inte riktigt in i facken "man" och "kvinna" - så enkelt är det i mitt fall. I andra fall är det inte så enkla. Det finns personer födda som kvinnor som vill ha maskulina pronomen (han/honom) men fortfarande ser kvinnliga ut. De finns de som absolut INTE vill passa in i något fack och vara så neutrala som möjligt men fortfarande inte känner sig hemma i att bli kallade ickebinära. Det finns personer som är födda intersex och trivs med att bli kallade för intersex. Det finns intersex -personer som inte alls ser sin kropp som en del av HBTQ-rörelsen och vill hålla sig utanför, men fortfarande har svårt att sätta ord på vad de har för könstillhörighet.

Vad du anser om queer-personer som cis-person kan vara skadligt. Lyssna på vad vi säger och ta in det isället för att säga något i stil med "nä men det där hen är lite konstigt men okej då jag accepterar att det finns ett extra kön som den duktiga person jag är".

Ja tack och ge mig en teddybjörn efteråt!  ;)

Du förtjänar den inte. Sorry.

42
Om Dubbningshemsidan / SV: Val av könstillhörighet här på sidan
« skrivet: 13 augusti 2021 kl. 00:58:18 »
Menar att jag e vettig att inte va ickebinär

Har inget med vett att göra.

43
Om Dubbningshemsidan / SV: Val av könstillhörighet här på sidan
« skrivet: 12 augusti 2021 kl. 21:26:11 »
Sen vill jag även tillägga den saken att man i vissa kulturer eller religioner eller vad det nu är, att det finns 40 olika kön. Och där kan jag säga att där håller jag inte alls med. Två kön och sen ett valfritt om man inte inte känner sig som de första två.

Rent biologiskt finns det redan fler kön än två - så där har du fel. När det sedan kommer till könstillhörighet och "gender" finns där också fler än två och tre. That's life.

Men att sen gå och säga att man känner sig inte som någon av dem tre. Då är det lite weird tycker jag. För isf det tredje ickebinära könet eller vad man nu vill kalla det handlar om det könet du vill känna att den du verkligen är!

"Det ickebinära könet" är inte en grej. Ickebinär handlar om könstillhörighet, det har inget att göra med vad du har mellan benen. Jag är gender fluid, jag "flyter" mellan det typiskt manliga och typiskt kvinnliga. Jag har ingen könsdysfori men däremot har jag könseufori då jag använder binder, ser mig själv med manliga drag och skägg och klär mig manligt. Att sätta mig i ett fack av "man", "kvinna" är inte riktigt enkelt, och ickebinär är ett sätt att förklara för andra varför jag ibland är mer manlig av mig och känner mig hemma med manliga pronomen då och då.

Men nå vad sägs Lilla My!?  :)

Trots din wall of text förstår jag inte riktigt vad du vill att jag ska säga. Vill du ha en klapp på huvudet?

44
Om Dubbningshemsidan / SV: Val av könstillhörighet här på sidan
« skrivet: 12 augusti 2021 kl. 01:42:13 »
De e så många ickebinära att jag snart känner mig som den enda vettiga personen

Så ickebinära kan inte vara vettiga?  ??? Om detta är ett skämt så är det ett dåligt skämt.

45
Om Dubbningshemsidan / SV: Val av könstillhörighet här på sidan
« skrivet: 10 augusti 2021 kl. 01:58:53 »
Som ickebinär tog jag helt enkelt bort ikonen vid min profil :) Det är synd att man inte kan välja fler men det finns ju alltid möjlighet att inte ha något av dem.

Själva valet av ickebinär e löjligt men om alla ickebinära personer vill att de ska finnas så får de väl göra de.Egentligen finns de bara 2 kön som är man & kvinna & så har det varit i urminnes tider. Jag fattar inte varför man ska va ickebinär,då e de nog lättare & byta kön.

Din syn är förlegad och transfobisk och jag önskar dig att du aldrig behöver känna känslan av att inte tillhöra det kön du är född i.

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 143