Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 2 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter dubbningsbolaget Eurotroll?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  8 oktober 2022 kl. 18:18:43
Citat från: Elios skrivet  8 oktober 2022 kl. 15:18:19Går det bra att ha svenska trailar där nu eller får du ta engelska eller kanske dem danska eller norska nu med??
Tyvärr har tjänsten som erbjöd trailers till filmer lagts ned, så i dagsläget finns inga trailers alls. :(

Jag undersöker om det finns andra tjänster som erbjuder detta, men har hittills inte hittat något.
Skrivet av Elios
 -  8 oktober 2022 kl. 15:18:19
Går det bra att ha svenska trailar där nu eller får du ta engelska eller kanske dem danska eller norska nu med?? 
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 19 juli 2010 kl. 04:04:56
Trailerna som visas på recensionssidorna kommer från sajten Filmtrailer.se och dess systersajter. Det finns motsvarande sajter i ett flertal länder (Sverige, Danmark, Finland, Holland och England), som alla innehåller en mängd olika trailers. Dubbningshemsidan är en av många sajter i Skandinavien som har samarbetsavtal med Filmtrailer.se, och därför visar trailers från deras sajter.

Jag har ställt in så att den i första hand letar efter trailer för aktuell film på den svenska sajten, och om filmen ifråga inte finns med där så letar den i resterande sajter och använder den första där filmen ifråga finns representerad. Om jag inte minns fel så är prioriteringsordningen följande:
Sverige => England => Danmark => Holland => Finland

Danska trailers ska alltså bara visas om filmen ifråga inte finns med i vare sig den svenska eller brittiska sajten. Problemet är bara det att den danska Filmtrailer-sajten har betydligt fler trailers än den svenska, och därför blir det att ganska många visas från den danska sajten (och där har de flesta dansk text eller danskt tal). Bl.a. är det enbart den danska sajten som har med filmer som släppts direkt på DVD, medan den svenska enbart har biovisade filmer. Dessutom är det enbart den danska sajten som har Disney-filmer representerade, då Disney inte velat samarbeta med svenska Filmtrailer.

Men jag håller med att det på sistone verkar vara en orimligt stor övervikt med danskspråkiga trailers; fler än vad det varit tidigare. Jag ska ta och kolla upp om det har uppstått någon bugg, eller om det verkligen stämmer att ingen av de danskspråkiga trailerna finns med på den svenska sajten.

Det är dock inte alla som är på danska, så problemet gäller inte samtliga. På recensionen för Äntligen midsommar visas till exempel en svenskspråkig trailer som kommer från den svenska sajten (åtminstone i skrivande stund).

Det är för övrigt värt att påpeka att sökandet och visandet av trailers sker helt automatiskt på alla sidor, då jag har ett skript som letar igenom Filmtrailers databaser och väljer trailer att visa utifrån den svenska titeln och originaltiteln. Därför uppstår det ibland problem att det är en trailer för en annan film med samma titel som visas; något som tyvärr inte går att göra något åt då recensionssidorna visar innehåll från en databas och inte är individuellt designade och kodade. Ibland kan det också uppstå problem att filmer har lagrats under en annan titel i Filmtrailers databas än vad jag angivit, och att de därför inte hittas åt.
Skrivet av Elios
 - 19 juli 2010 kl. 03:19:23
Varför är det alltid dansk text eller tal på trailerna i recensionerna? ???