Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Hampus.J

#31
Ser ibland på en del sportsändningar via NRK och brukar sällan behöva VPN då. Har märkt att inhemska tävlingar oftast inte är  geoblockade.
#32
Härligt att också säsong två och tre av gamla Ducktales nu finns tillgängligt. Det har jag sett framemot länge.
#33
Citat från: Will Stewart skrivet 16 augusti 2021 kl. 23:19:43

En fantastisk sammanställning, men kunde du även lägga till exempel på när dom gav rösten till karaktärerna?

Till exempel: när gjorde Annica Smedius rösten till Piff?

Och kanske eventuella uppdateringar.


PS. såg först inte Joakim Von Anka på listan, det saknas ett mellanslag.


Jovisst, det kan jag säkert. Men det krävs lite jobb att leta reda på all sådan info så det lär dröja. Ska försöka ta tag i det någon gång i framtiden men vet inte exakt när.
#34
Off-topic / SV: Angående släktingar
29 maj 2021 kl. 19:54:09
Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 maj 2021 kl. 09:34:00
Idag såg jag kortfilmen "Donald's Cousin Gus" på Disneydags som visades med svensk dubbning och där läste Kalle ett brev från "Faster Fanny", jag sökte upp för att dubbelkolla och hon är faktiskt syster till Kalles pappa, på samma sida läste jag också att Ludwig Von Anka tydligen är bror till Kalles syster, alltså är Ludwig Kalles farbror;

www.disney.fandom.com/wiki/Quackmore_Duck

"Ludwig Von Anka tydligen är bror till Kalles syster, alltså är Ludwig Kalles farbror;"

Haha va? Inte mycket rätt där. Ludwig brukar vanligtvis vara morbror till Kalle.


#35
Det var Indiana Jones femtioelva som kom ut i augutember år 2133 .
#36
Off-topic / SV: Ananas på pizza
12 maj 2021 kl. 23:12:09
Är inte så jätteförtjust i pizza men när jag väl äter det brukar det (nästan) alltid bli Hawaii. Har alltid älskat ananas så valet är enkelt.

Att andra inte gillar det alls har jag också noterat, själv har jag mest upplevt det som en konkurrens mellan sött och starkt.
#37
Helt ok första intryck. Sidan verkar ändå ganska lättnavigerad trots något bristfällig sökfunktion.

Citat från: Eriksson skrivet 15 september 2020 kl. 07:41:44
Det är lite knas med titlarna.

Av någon outgrundlig anledning kallas Evermoor-legenderna för "Evermoorkrönikorna", vilket blir väldigt förvirrande med tanke på att titeln är översatt till "Evermoor-legenderna" via speaker i första säsongen.

Jag har också sett flera andra felaktiga titlar, till exempel:
"Melodidags" (Melody Time)
"Låt oss hålla ihop" (Let's Stick Together)
"Drake i närheten" (Dragon Around)
"Fel skala" (Out of Scale)

Dessutom är det rätt många filmer och serier där den svenska titeln saknas (däribland Piff och Puff, som lost_t3ckn4t påpekat), vilket ju gör det svårt att söka. Dessutom går det inte att söka på originaltiteln till de filmer och serier där den svenska titeln används, och det är ju inte optimalt det heller...

Vissa creditlistor är inte helt tillförlitliga heller. På Kalle Anka får punktering står det till exempel:

Musse Pigg ANDREAS NILSSON
Kalle Anka ANDERS ÖJEBO

Och Musse är dessutom inte med... Till yttermera visso är det Hallin som Kalle...

Haha, Melodidags låter bara så fel. Kortfilmen On Ice har väl haft typ 387923451 olika titlar på svenska men ingen dög tydligen här.

Gjorde också ett stickprov för att kolla creditlistor. Kalle som kock hade creditlistor för den danska, norska, finska och franska dubbningen men inte för den svenska. Kalle Anka spelar golf hade creditlistor för den spanska och portugisiska dubbningen men inte för den svenska..
#38
Citat från: Anders M Olsson skrivet 14 september 2020 kl. 17:37:29
Vad spelar det för roll? Ska du sitta uppe och vaka in premiären? :)

Jag skulle kunna tänka mig att det är just för att de inte vill ha en väldig massa som vakar in öppnandet och loggar in samtidigt exakt på klockslaget när de öppnar, vilket skulle kunna göra att systemen kraschar.

Genom att öppna när de flesta sover kommer inloggningarna att sprida ut sig mer över morgonen när folk har vaknat, och många kommer inte att logga in första gången förrän på eftermiddagen eller på kvällen i morgon.

Självklart ;D

Nä, det blir väl imorgon först. Man är bara lite otålig nu när det är nära. Dock upptäckte jag att det finns två olika nedräkningar; en på Disney+ som räknar ner till 03.00 och en på Disney.se som räknar ner till 00.00.
#39
Segt att dem inte öppnar upp förrän 3 i natt. Vrf inte kl. 00.00?
#40
Hitta Nemo. En semi-modern klassiker.
#41
Off-topic / SV: Disney böcker
7 juli 2020 kl. 23:40:37
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  7 juli 2020 kl. 19:10:01
Det var många böcker du äger.

Ja, hela 7 st  ::)

Nä, har självklart böcker inom andra genrer också.

Glömde en bok i min tidigare lista som nog också kan räknas till samma kategori, nämligen:

Carl Barks-De tecknade filmerna av Geoffrey Blum


#42
Off-topic / SV: Disney böcker
7 juli 2020 kl. 18:40:05
Citat från: Alexander skrivet  7 juli 2020 kl. 15:14:39
Samlar mest på engelska böcker som har bakom kulisserna fakta om filmerna, nöjesparkena t.ex art of Frozen, art of Tangled, art of Zootropolis, Disneyland, Making of SnowWhite fairest of them all, Pinocchio: The making of Disneys epic, Disneyland Paris 20th anniversary och 25th anniversary böckerna, böcker om konstnärer som Mary Blair och en bok om konstnärerna som gjorde illustrationerna i Disney Golden books.

Jag har en Disney bok också "Disney The first 100 years" med en autograf i.

Ja, facklitteratur om Disney finns det mängder av. På engelska då. "The art of" böckerna är fina. Om man är intresserad av Disneyanimation är väl fortfarande Disney animation: The illusion of Life av Frank Thomas & Ollie Johnston boken med stort B och ett måste att införskaffa. Christofher Finchs The art of Walt disney är en annan klassiker. Finch bok finns också på svenska men annars är det magert på den fronten. Troligen är artiklar ur NAFS(k)uriren det bästa som finns att tillgå.

Själv äger jag följande böcker inom genren "Fackböcker om Disney och Disneyrelaterade ämnen" (Ej ordnande i ngn särskild följd):

Donald Duck: 50 years of happy frustration
Disney Comics: The Whole Story by Alberto Becattini
The art of Walt Disney by Christopher Finch
Walt´s People vol 1, edited by Didier Ghez
The Art of Frozen by Charles Solomon
Disney A to Z: The Official Encyclopedia by Dave Smith
Disney Facts Revealed by Dave Smith


#43
Hehe, anade att du skulle säga emot mig på den punkten. Men det kan bero på att de skiftade mellan nu och dåtid så ofta, blir lättare att blanda ihop utseende då.
#44
Väcker denna tråd till liv då jag nu sett filmen i fråga. Jag kanske inte skulle säga "underbar film" som Eriksson men jag gillade den. Har inte sett första filmen så kan inte göra någon jämförelse dem emellan. Det gick iaf att hänga med i handlingen ändå. Sångerna flöt på bra också, kul att höra några mer ovanliga. Enda jag störde mig på i början var att unga Donna och Sophie var så lika, men det är säkert bara jag som inte kan se skillnad på unga tjejer..
#45
Off-topic / SV: Disney böcker
31 maj 2020 kl. 23:24:14
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 14 maj 2020 kl. 12:45:17
Jag hade massa böcker från Kalle Ankas bokklubb men sen hamna dom i soporna för dom var så slitna

Kalle Ankas bokklubb är verkligen en klassiker. Annonserade för flitigt i dåtidens Kalle Anka & C:o. Danska förlaga om jag inte minns fel. Sen fanns det ju något som hette "Disneys bokklubb" också, men som inte bestod av Disneyböcker utan av klassiska ungdomsböcker, såsom "Fem-böckerna" av Enid Blyton.