Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - KurageDHH

#1
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
18 mars 2023 kl. 18:26:52
Citat från: Anders M Olsson skrivet  4 mars 2023 kl. 11:17:11Jag tycker egentligen inte att det är något större fel på Bumbibjörnarna. Problemet är att de börjar visa serien från början, istället för att fortsätta där de senast slutade. Samma sak med Timon och Pumbaa.

Sen är det faktiskt bara sju avsnitt kvar av Trassel som SVT aldrig har sänt. De borde visa klart den serien innan de byter till något annat. Av Aladdin finns ett större antal avsnitt kvar att visa, så där kan det kanske vara befogat med en paus, förutsatt att man inte startar om serien nästa gång, utan fortsätter där man slutade.
SVT har ju återlagt in Bumbibjörnarna en massa gånger, dom verkar inte vilja släppa taget om serien! Är det ingen som kan motstå eller kan tänka sig att bojkotta serien?
#2
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
4 mars 2023 kl. 10:41:26
Citat från: Anders M Olsson skrivet  4 mars 2023 kl. 10:05:40Nu går skam på torra land. :(

Det var väl nästan väntat att det verkliga innehållet i Disneydags inte skulle stämma helt med det som annonserades i tablån.

Dagens avsnitt innehöll Timon och Pumbaa och Bumbibjörnarna. Det hade kanske varit okej om SVT hade fortsatt där de slutade för ett år sen. Men istället väljer de att köra om båda serierna från början, trots att det finns många avsnitt som aldrig visades i förra omgången.

Inte nog med det, Bumbibjörnarna visades i fel bildformat, utdraget till 16:9 trots att det är en gammal serie som är gjort för att visas i 4:3.

Och som vanligt - två kortfilmer som vi har sett i repris många gånger de senaste åren...
Men kom igen.
Varför skall SVT ännu en gång börja sända igen Bumbibjörnarna! Kan dom inte sluta sända den permanent? Vad är det för speciellt med den serien? Är det ingen som kan svara på detta?
#3
Nu fick serien äntligen även fått ett avslut i Norden i måndags och därmed är hela historien berättad. Det sista avsnittet är en lyckad final men även också sorglig.

Amanda Jennefors är den lysande svenska rösten för Anne. Får inte glömma bort att även gamle gode Anders Öjebo gör briljant insats som Hop Pop. Och även Andreas Nilsson och Joakim Jennefors (Amandas far) för flera roller. Och så vill jag också tacka Josefine Götestam, Mikaela Tidermark Nelson, Adam Fietz och Kim Sulocki (är med bara i s 3) som har även gjorde briljanta insatser i serien.

Jag (som sagt) spekulerar att säsong 3 borde nog anlända till Disney+ i April.
#4
Dubbningar och röster / SV: Disney Channel
4 mars 2023 kl. 10:07:55
Citat från: Oskar skrivet  4 mars 2023 kl. 05:39:41Också Allente har Disney Channel upphör. Jag har Telia har Disney Channel kvar.
Disneykanalerna har bara upphört via satellitsändningar (jag trodde från början att kanalerna skulle försvinna helt men jag har misstagit mig :-[ ).
#5
Dubbningar och röster / SV: Disney Channel
4 mars 2023 kl. 10:06:27
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 mars 2023 kl. 02:31:41Det kan nog ingen annan än Disney svara på. Men min bästa gissning är att det lär dröja ett tag till - trots allt hade ju serien premiär i USA så pass sent som den 10 februari i år, och vanligtvis har det tyvärr dröjt avsevärt längre tid än så innan serier kommit till Norden...

Också oklart om Moon Girl and Devil Dinosaur kommer att sändas på Disney Channel, eller om den släpps direkt på Disney+ i de nordiska länderna. Jag skulle nog hellre gissa på det sistnämnda, men den som lever får se...
Moon Girl and Devil Dinosaur finns nu redan även med svensk tal (+ övriga nordiska tal).
#6
Citat från: Christian Hedlund skrivet 28 februari 2023 kl. 15:29:40Men det kanske inte finns något att prata om 2023? All bra dubb kanske försvann 1999?
Jag vet att det inte är så, och jag kommer inte vara aktiv här mer om allting ska handla om gamla saker som snart är 40 år gamla. Vilket leder mig till nästa punkt.

- Av med dom rosa glasögonen. Dubb från förr upplevs som perfekt för att du var ett barn då. Du tittade inte med kritiska ögon, du tittade för att du ville bli underhållen. Jag ser så mycket fel och slarv i gammal dubb när jag tittar på den, allt från klaffel till dålig översättning. Om man ska diskutera det gamla här så måste man börja titta på det med sina visare ögon.
Jag instämmer helt. Samma sak med serierna och filmerna också. Allt behövs inte va bättre förr och allt nyare måste inte suga. Det behövs faktiskt balans mellan gammalt och nytt på det här forumet! Annars är det ingenting om det är bara prat om gamla dubbningar hela tiden!
#7
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
1 mars 2023 kl. 15:44:48
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  1 mars 2023 kl. 15:34:08Har du fått det bekräftat från SVT, eller? För man kan som sagt inte nödvändigtvis lita på tablåtexter och beskrivningar på SVT och SVT Play, då det hänt flera gånger förut att de listat något helt annat än vad som faktiskt har sänts...
Jag har skickat mail till SVT för en stund sen för att ta reda på hur det ligger till med Disneydags. Får se om jag får nåt svar innan lördagen.
#8
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
1 mars 2023 kl. 15:32:13
Det var jättelängesen jag kollade på disneydags. Vad är det för speciellt med Bumbibjörnarna?

Det verkar så att det är redan bestämt den återkommer (suck, återigen) på SVT efter ett år!

Räcker det inte bara att den finns på Disney+ eller? Det måste ju finnas nån orsak till vad har serien gjorts som är så bra att alla måste se den (suck!) trots att serien lades ner för flera årstionde sen. Egentligen skulle de flesta av dagens barn tycka att den är tråkig, men vad vet jag.
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 februari 2023 kl. 12:55:33Undantaget som de flesta barn fortfarande lär känna till är väl SvampBob Fyrkant, som började 1999 (men som fortfarande produceras), men där det trots det bara är säsong 7 och 8 (från 2009 - 2012) som finns på SkyShowtime. Men det kanske kommer fler säsonger successivt, kan man hoppas...?
Faktiskt är det säsong 9 - 12 + några avsnitt från säsong 13 som är tillgänglig på SkyShowtime, inte säsong 7 och 8.
#10
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 25 februari 2023 kl. 11:50:24Varför köpte inte Disney loss Nickelodeon? Dom har redan dom andra bolagen under deras ägedom, så vad gjorde det så att dom inte köpte Nickelodoen och la det som Nickelodeon hade i sina arkiv och ägedom till Disney+?
Varför skulle Disney köpa loss Nickelodeon? Jag ser ingen mening på att Disney skulle vilja köpa loss Nickelodeon (eller Cartoon Network för den delen).
#11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 februari 2023 kl. 15:28:04Jag menade inte rättighetsskäl kopplade till serien i sig, utan kontraktuella rättighetsskäl kopplade till kontrakten med Apple och Amazon. Lilla Djungelboken finns som sagt att köpa digitalt i USA på Apple iTunes och Amazon, och då är det inte alls ovanligt att skriva in i kontrakten hur serien i övrigt ska få tillhandahållas - så i det här fallet alltså att Disney kan ha skrivit in i kontrakten att serien inte får erbjudas via abonnemangsbaserad streaming medan kontraktet gäller.

iTunes fick Lilla Djungelboken redan 2016, och då var förstås Disney+ inte ens påtänkt; så på den tiden var det i så fall säkerligen Netflix som Apple (respektive Amazon) var orolig över konkurrensen från, varför de kan ha velat få in en sådan klausul i kontraktet - en inte alls orimlig oro då Netflix på den tiden hade ganska många Disney-serier. Och i så fall kan förstås inte Disney lägga till den till Disney+ förrän kontrakten med Apple och Amazon går ut, eller tills de avtalen har omförhandlats.

Det här är som sagt bara en teori, så det är inte alls säkert att det stämmer - men utifrån tidsperioden och hur det låg till med Netflix 2016 känns det inte alls orimligt. Det rör ju då serierna i sig (inte utländska dubbningar) och förmodligen bara USA, men resten av världen blir ju ändå drabbade trots att serien inte finns att köpa på iTunes i Europa.

Som exempel kan nämnas att Disney-serien Liv & Maddie finns på Disney+ i alla länder i världen utom USA, men i USA finns serien istället på Netflix där den funnits i ganska många år. Det är knappast en tillfällighet, utan där har ju Disney säkerligen skrivit in i kontraktet med Netflix att de ska ha exklusivrätt till serien; varför Disney inte ens kan erbjuda den via sin egen tjänst. Jag gissar att kontraktet med Netflix är så långvarigt, så att det är därför som Disney tagit sig tid att tillhandahålla Liv & Maddie i resten av världen (där kontraktet med Netflix inte gäller).

Vad gäller Herkules anser som sagt Disney själva att serien aldrig har dubbats till svenska (vilket alla utom dem vet inte stämmer), så där är det ju definitivt inga rättighetsproblem.

Det här förklarar dock inte avsaknaden av Aladdin, för såvitt jag vet finns den serien inte att köpa på iTunes eller någon annan VoD-tjänst för närvarande, så där borde det inte vara kontraktsmässiga skäl som ställer till det.
Eller så har Lilla Djungelboken inte större fanbase och Disney har kanske därför valt att inte släppa den på Disney+ från första början och troligen inte heller under en lång tid framöver.
Jag önskar att serien borde aldrig ha gjorts precis som man borde aldrig ha gjort Djungelboken 2 (urusel uppföljare på en av de bästa klassikerna).
#12
Off-topic / SV: Gnälltråden
15 februari 2023 kl. 13:29:39
Jag vill gnälla på att dom inte publicerar bilder på bl.a. Gravity Falls och Amphibia på DisneyPlusSEs instagram-konton! Där har dom publicerat en bild på Bumbibjörnarna! >:( Skulle va trevligare om dom publicerar bilder på dessa serier också!
#13
Tyvärr finns inte Batman: The Animated Series med idag. :'(
Veckans släpp som finns på instagram har nu tagits bort. Är allt blivit ett stort misstag eller?
#14
Imorgon kommer Batman: The Animated Series till svenska HBO Max:
www.instagram.com/p/Com2wfvuJMm/
Frågan är om svensk dubbad är med eller om det blir bara originalspråk med svensk text precis som många äldre Marvelserier på Disney+.
Betyder det att det kan komma fler äldre DC-serier till tjänsten under det här året och/eller framåt?
#15
Efter att ha sett avsnitt 55 på Disney Channel i måndags så var jag i alla fall via Disney+ och såg 3 sista avsnitten, wow, en av de bästa seriefinalerna jag sett!
Såg dock avsnitt 57 All In på engelska med svensk text (den har inte fått svensk tal än medan de övriga har, men nu har det avsnittet även fått svensk tal liksom avsnitt 54 och 55 sen igår och därmed hela säsong 3 fått nu svensk dubb).

Skall man våga gissa att hela säsong 3 blir tillgänglig på svenska Disney+ under april? Sista avsnittet av Ugglehuset säsong 2 har sänt på Disney Channel under november och hela den säsongen blev ju tillgänglig på svenska utbudet under januari (ungefär två månader senare), så varför inte april med tanke på att sista avsnittet skall sändas på Disney Channel den 27 februari. :)