Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#1
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 12:04:46Det är en bra fråga. Andra projekt som Disenchantment så verkar de kunna behålla hög kvalité.

De har ju varit engagerade och fans har gett inflytande också, så tror den kommer vara bra, det är ju inte så att se försöker "mjölka ut det sista" direkt som Simpsons.

Vad tro du själv?
Med tanken på hur det ser ut med andra serier som blev förnyade eller är nyproducerad så är frågan hur kommer det se ut? Kommer det se ut som den nya Scooby doo serien utan hunden? Hur kommer dom skriva manus för avsnitten? Hur kommer avsnitten se ut med innehållet? Kan dom nå samma kvalité som tidigare avsnitt eller kommer det vara en fiasko? Det är många frågor som inte kan svaras tills det första avsnittet är utgiven för att kolla på. Det är ett frågetecken på hur dom nya 2 säsongerna kommer se ut. Men när det gäller The simpsons så är frågan också om dom inte kommer gå mot samma håll eller? Futurama har ju haft 3 olika finaler för serien, sen serien slutade med Comedy Central så är frågan är dom här nya avsnitten efter slutfinalen i säsong 7 eller kan dom räknas som händelser innan slutfinalen i säsong 7, det är också en fråga som börs ta up när det gäller Futurama.
#2
Citat från: Goliat skrivet 18 december 2021 kl. 12:48:46Det är absolut möjligt att det kan ske, men är lite skeptisk, man har hört i flera år rykten, men inga officiella källor har verifierat det och inget har hänt än.
Tydligen så är futurama avsnitten här vid Juni. Hur tror ni kvalitén på avsnitten kommer vara? Kommer dom nå kvalitén som dom första 4 säsongerna eller kanske Comedy Central avsnitten eller kommer det vara sämre än tidigare avsnitt. 
#3
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 maj 2023 kl. 20:46:29Precis, och det verkar ju som sagt fullständigt ologiskt om kontrakten verkligen är formulerade så att royalties och annat till inblandade går ut bara filmerna finns på tjänsten, även om inte en enda någonsin tittar...

I dessa tider låter det givet att royalties ska utgå ifrån faktiska tittare, och inte bara själva närvaron av en film/serie. Om inte, så måste Disney verkligen se över sina kontrakt.

Oavsett det affärsmässiga är det här i alla fall skött fruktansvärt illa, för än idag har Disney själva inte gått ut med ett enda ord om att någonting ska försvinna; och på ingen av filmerna/serierna står det minsta lilla notis inne på webbsidan eller appen. Förväntar Disney sig att alla i världen ska läsa amerikanska tidningsartiklar, eller vill de bara att man ska få en otrevlig överraskning om den spännande serien man är mitt inne i plötsligt försvinner halvvägs genom serien...? :(

På Netflix brukar de åtminstone varna på sidan för respektive titel minst en månad i förväg, och även fast det inte är optimalt (då förmodligen inte alla går in där) så finns åtminstone en rimlig chans att hinna se klart serier innan det är för sent. Annars är ju C Mores sätt att hantera saken det bästa, där de på startsidan har en separat kategori för "Sista chansen" där det listas allt som kommer att försvinna inom de närmaste två månaderna.
Om det här stämmer hur fungerar det? Det är ju Disney som äger allting och dom skapade Disney+, Hur kan det här ha hänt med tanken på att det är själva företagets egen streamingtjänst, dom tog bort serier och filmer från andra streamingtjänster och skapade Disney+ för att ha en del av pajen. Borde inte det betyda att det är dom som bestämmer över allt det här?
#4
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
27 maj 2023 kl. 08:29:45
Citat från: gstone skrivet 26 maj 2023 kl. 23:43:29Du verkar fokusera väldigt mycket på gamla program ::)

Finns det inga nuvarande program som är bra  ????
Det finns, men inte dom flesta av dom nya programmen.
#5
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
26 maj 2023 kl. 20:10:27
Kan nån förklara varför Sverige bara fick en del av Säsong 2 av Familjen Flinta utgiven på DVD och inte som dom gör på Amazon där när varan tar slut så köper dom mer DVD utgåvor av serierna. Varför?
#6
Filmer och TV-serier / SV: Star Trek
26 maj 2023 kl. 16:45:53
Vart kan man hitta Star Trek The Animated Series på DVD i region 2 utgiven i Sverige?

Här är länken från Amazon

https://www.amazon.de/-/en/Gene-Roddenberry/dp/B000JGW83W/ref=sr_1_4?keywords=star+trek+animated+series&qid=1685112377&s=dvd&sprefix=star+trek+ani%2Cdvd%2C94&sr=1-4

Här är en till länk från Kvarnvideo

https://www.kvarnvideo.se/se/art/star-trek-animated-series-1.php
#7
Off-topic / SV: Gnälltråden
26 maj 2023 kl. 15:03:36
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 maj 2020 kl. 20:40:05Jag gillar inte att jag börjar bli tossig
Vad menas med ordet tossig?
#8
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
26 maj 2023 kl. 08:12:14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 mars 2023 kl. 03:35:21Med tanke på att jag skrev statusen så sent som för två dagar sedan i den här tråden, så har inget mer hänt sedan dess... Så det jag saknar av säsong 1 är alltså:
4      1-04      P-6      21/Oct/60   No Help Wanted
6      1-06      P-14    04/Nov/60    The Monster from the Tar Pits

Jag börjar misstänka att Cartoon Network och Boomerang aldrig har sänt de två avsnitten, då jag precis upptäckte att Tv.nu inte har med just dessa två avsnitt i deras avsnittsguide:
https://www.tv.nu/program/familjen-flinta/sasong/1

Som ni ser på den sidan hoppar de från avsnitt 3 direkt till avsnitt 5 och sen direkt till avsnitt 7. Det känns inte som en tillfällighet att de två avsnitt jag inte lyckats spela in också saknas på Tv.nu...

Jag är ganska säker på att TV4 och TV4 Komedi heller inte sände de två avsnitten, när de sände Familjen Flinta för några år sedan. I Svensk Mediedatabas står det utsatt vilka avsnitt som TV4 Komedi sände, och de verkar bara ha sänt 20 avsnitt av serien; avsnitt 1 - 25 med några överhoppade avsnitt:
Flintstones, The I 1 "The Flintstone Flyer"
Flintstones, The I 2 "Hot Lips Hannigan"
Flintstones, The I 3 "The Swimming Pool"
Flintstones, The I 4 "The Babysitters"
Flintstones, The I 5 "At the Races"
Flintstones, The I 6 "The Engagement Ring"
Flintstones, The I 7 "Hollyrock, Here I Come"
Flintstones, The I 8 "The Golf Champion"
Flintstones, The I 9 "The Sweepstakes Ticket"
Flintstones, The I 10 "The Drive-in"
Flintstones, The I 11 "The Prowler"
Flintstones, The I 12 "The Girls Night Out"
Flintstones, The I 13 "The Big Bank Robbery"
Flintstones, The I 14 "The Snorkasaurus Hunter"
Flintstones, The I 15 "The Hot Piano"
Flintstones, The I 16 "The Hypnotist"
Flintstones, The I 17 "Love Letters on the Rocks"
Flintstones, The I 18 "The Tycoon"
Flintstones, The I 19 "The Long, Long Weekend"
Flintstones, The I 20 "In the Dough"


Då även TV4 verkar ha sänt 20 avsnitt före det lär det ju med all säkerhet ha varit samma 20 avsnitt som TV4 Komedi.

I så fall är det alltså med största sannolikhet så att det bara är TV3 som sänt dessa två saknade avsnitt; troligen runt 1990 - 1991. På den tiden hade jag tyvärr inte tillgång till TV3, och sannolikheten att få tag i någon som spelat in serien då lär nog inte vara jättestor... :(
Det saknas också avsnitt från säsong 2 tydligen, vilket är konstigt med tanken på att säsong 2 av Familjen Flinta blev utgiven i Sverige med Svensk, Kroatisk och Engelsk dubbning.
#9
Filmer och TV-serier / SV: Star Trek
25 maj 2023 kl. 23:05:53
Vem har rättigheterna till Star Trek serierna nu? Särskild när det gäller original serierna och den animerade serien av original serierna osv. samma sak med original filmerna. Vart kan man köpa dom på DVD?
#10
Dubbningar och röster / SV: Pokémon (anime)
25 maj 2023 kl. 13:14:02
När det gäller Pokémon så är frågan är det avsnitt eller scener som är censurerad eller inte? Med tanken på att vissa avsnitt av andra serier som är borttagna så är frågan hur ser det ut när det gäller Pokemon anime serien, säsong 1 - säsong 3? Det är också konstigt med tanken på att andra anime serier har blivit utgivna i Sverige på DVD så är frågan också varför det inte hände Pokémon serien? Det enda som finns tillgänglig är säsong 4. Varför hoppade dom över säsong 1, säsong 2 och säsong 3 när det gäller DVD utgåvor? Dom gjorde samma sak med Familjen Flinta, dom undvek säsong 1 och hoppade direkt över till säsong 2 i Sverige medans dom släppte säsong 3 och säsong 4 utomlands med sun studio dubbningen.
#11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 maj 2023 kl. 02:13:00Riktigt så enkelt är det inte. Streamingtjänster är ett ypperligt påfund, och närmast ovärderligt i dagens läge - men man ska se det för vad det är; som ett komplement till fysiska medier och inte som en ersättning.

För att ta ett konkret exempel: Jag ser mellan 10 och 15 långfilmer varje månad. Skulle jag behöva köpa alla dessa på Blu-Ray skulle jag bli ruinerad (det skulle gå på minst 1500 kr varje månad), och det skulle ta en förfärlig plats i bokhyllan; efter ett tag skulle jag knappt rymmas i lägenheten... Merparten av filmerna skulle också mestadels samla damm år ut och år in, då många filmer är sådana att jag knappast kommer se om dem i första taget; om ens någonsin.

Därutöver ser jag minst 2 - 4 TV-serier varje månad, som i de flesta fall aldrig har släppts på DVD/Blu-Ray (och förmodligen aldrig heller kommer att släppas), men om de faktiskt finns skulle det kosta ytterligare någon tusenlapp varje månad - för boxar jag inte skulle ha någon användning för, då de flesta serier är sådana som jag inte kommer vilja se om när jag väl sett dem en gång...

Gäller det däremot Oscarsnominerade storfilmer eller klassiker som jag älskar, som jag förmodligen kommer vilja se om inom en rimlig tid, skulle jag aldrig förlita mig på streamingtjänster om jag har något val - sådana filmer väljer jag givetvis att köpa fysiskt (om det går), för att veta att de finns tillgängliga när jag kommer vilja se om dem. En av mina favoritfilmer är exempelvis Dirty Dancing, som jag har sett runt 15 gånger i livet - den kommer jag med all säkerhet vilja se flera gånger till, så inte en chans att jag förlitar mig på att någon streamingtjänst råkar ha den när jag vill se om den (just nu finns den förvisso på Netflix, men då det inte är någon egenproduktion kan den lika väl försvinna innan jag vill se filmen nästa gång).

Och digitala köpfilmer undviker jag alltid om det finns något alternativ, just för att det är så oberäkneligt och har så många begränsningar - om det vill sig illa kan man plötsligt förlora tillgången till en film man precis köpt för dyra pengar... Digitala hyrfilmer däremot fungerar betydligt bättre, och det är ganska ofta jag tar till det; om det gäller filmer som inte finns på någon (abonnemangsbaserad) streamingtjänst och som jag inte tror mig vilja se flera gånger.

Men jag skulle aldrig klara mig utan streamingtjänster, som är ovärderligt just för alla dessa fall där man vill se någonting bra/intressant men inte har specifika titlar i åtanke - vilket åtminstone för mig gäller oftast, förutom i nära anslutning till Oscarsgalan och liknande; plus när storfilmer man missat på bio släpps på något annat format. Utan streamingtjänster skulle det ju också säkerligen bara produceras en tiondel så många filmer och serier i dagens läge...
Förstår den punkten, det är bara att det är lite tveksamt med tanken på att dom börjar ta bort tv serier och filmer nu, frågan är också när det gäller serier som inte har visats på många år på Cartoon Network och andra kanaler som aldrig ser ljuset på deras streamingtjänster.
#12
Citat från: Fred skrivet 20 maj 2023 kl. 18:50:49Jag har varit mycket medveten om problemet med strömningstjänster redan för tre år sedan då jag skaffade Disney+, men jag tycker fortfarande det är bättre ur en ekonomisk synvinkel att ha alla de drygt femtio Disneyklassikerna plus många 90-talsserier som inte ens finns tillgängliga på DVD på ett och samma ställe än att betala för dessa individuellt. Det beror helt på vilka filmer och serier man söker efter.
Ärligt talat så är det inte ens värt det, ja som du säger så kan man ha tillgång till allt när man abonnerar, men det är ändå billigare att köpa det en gång på DVD eller Blu-ray så undviker man att ha abonnemang hos en streamingtjänst. Man får också säkert bonusmaterial i DVD och Blu-ray förpackningarna.
#13
Citat från: Zach66 skrivet 20 maj 2023 kl. 11:03:00Jepp, jodå jag såg detta som ett "hot" redan från början, men trodde nog inte att det skulle dyka upp så här snabbt efter kanalens introduktion.
Det är väl därför jag aldrig tecknat upp mig för Disney+ och istället fortsatt jaga allt som finns på fysisk media. Problemet här är ju att dessa INTE FINNS på fysisk media (men vi kan kanske hoppas att de nu dyker upp på sådan, i och med att de tas bort från kanalen!).
Och tyvärr tror jag detta bara är början av bortplockande av filmer och serier från kanalen, som de inte tycker gått med vinst och som de hoppats.
Men slutresultatet är ju att det är en mycket dålig och relativt korttänkt stil att bedriva business på och att de med säkerhet inte kommer att värva/locka några nya kunder till kanalen på dessa beslut.
Tror du att allting kommer rasa? Hur ser du på utvecklingen?
#14
Citat från: Zach66 skrivet 20 maj 2023 kl. 11:03:00Jepp, jodå jag såg detta som ett "hot" redan från början, men trodde nog inte att det skulle dyka upp så här snabbt efter kanalens introduktion.
Det är väl därför jag aldrig tecknat upp mig för Disney+ och istället fortsatt jaga allt som finns på fysisk media. Problemet här är ju att dessa INTE FINNS på fysisk media (men vi kan kanske hoppas att de nu dyker upp på sådan, i och med att de tas bort från kanalen!).
Och tyvärr tror jag detta bara är början av bortplockande av filmer och serier från kanalen, som de inte tycker gått med vinst och som de hoppats.
Men slutresultatet är ju att det är en mycket dålig och relativt korttänkt stil att bedriva business på och att de med säkerhet inte kommer att värva/locka några nya kunder till kanalen på dessa beslut.
Det måste ha funnits andra också som såg på streamingtjäntser och att böcker och media går till online och inte fysiska exemplar.
#15
Citat från: Zach66 skrivet 20 maj 2023 kl. 11:03:00Jepp, jodå jag såg detta som ett "hot" redan från början, men trodde nog inte att det skulle dyka upp så här snabbt efter kanalens introduktion.
Det är väl därför jag aldrig tecknat upp mig för Disney+ och istället fortsatt jaga allt som finns på fysisk media. Problemet här är ju att dessa INTE FINNS på fysisk media (men vi kan kanske hoppas att de nu dyker upp på sådan, i och med att de tas bort från kanalen!).
Och tyvärr tror jag detta bara är början av bortplockande av filmer och serier från kanalen, som de inte tycker gått med vinst och som de hoppats.
Men slutresultatet är ju att det är en mycket dålig och relativt korttänkt stil att bedriva business på och att de med säkerhet inte kommer att värva/locka några nya kunder till kanalen på dessa beslut.
Frågan är vem betalar abonnemang, det är som om man betalar för ett sim kort per månad? Helt värdelöst och som du sa så är det här inte bara början men det ser ut som slutet, streamingkriget börjar ta slut eller är på gång, hela situationen är helt värdelöst. Om du kan fortsätt köpa filmer och serier som du samlar på och kollar på DVD och Blu-ray. Streamingtjänsterna kommer troligen lyckas med att få bort filmer och serier men om VHS och allt annat äldre får liv igen så kanske det går att vända tillbaka, troligen inte men man kan alltid hoppas på det, även om det inte finns så stor hopp för det.