Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - KurageDHH

#31
Off-topic / SV: Sorgligatråden
7 december 2023 kl. 10:55:37
Citat från: Lilla My skrivet 27 november 2023 kl. 21:30:10Är dock mindre bra för indie-projekt om konkurrensen är för stor. När det kostar tid och pengar för att skapa något med passion bakom som sedan blir överskuggad av Disney's 560'e film om en prinsessa som är missnöjd med sin lott är det bara sorgligt (säger inte att detta händer nu med Wish utan med generellt).

Disney går med förlust - En dropp i Nilen som de kan skratta åt och sedan fortsätta med sina filmer.
Indie-projektet går med förlust - Konkurs, eller övriga projekt som kunde bli fantastiska får skrotas.
Alla är besatta idag av j*vla matriarkat-/patriarkat-propagandask*t som Barbie. Dom bryr sig ingenting om annat!

Mänskligheten har ingen bra smak längre! :'(
#32
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
14 oktober 2023 kl. 13:12:38
Vad är för bra med att komma på tanke på Barbielandet och Kenriket (vilket som, båda länder är diskriminerande)?
(INTE för att jag har problem med skildring av diskrimmerande på film och tv-serie, men ändå...)

Filmen förtjänar inte att va populär och borde förbjudas så att inga framtida folk skall behöva se eller genomlida den.
Det är faktiskt bra att använda alltför hårda ord om filmen för att den har förtjänat det.
Varför måste många/alla va besatta av filmen? Är alla likadana eller...?
#33
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
7 oktober 2023 kl. 12:38:01
Citat från: Sabelöga skrivet 16 september 2023 kl. 13:20:17Kan du sluta skriva i så hårda ordalag?
Jag kanske slutar om folk har vaknat och vänder Barbie ryggen ;)
#34
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
7 oktober 2023 kl. 12:35:18
Citat från: gstone skrivet 18 september 2023 kl. 11:29:01Du är en ond person.

Du kanske hamnar i fängelse  ;D
Så jag är även ond om jag gillar Amphibia bättre än Bumbibjörnarna och Nalle Puh? Vilket sk*tsnack!
#35
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
16 september 2023 kl. 13:08:16
Frågan är hur många kommer att köpa/hyra den giftiga stinkbomben digitalt när den pågår ännu på bion?
#36
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
10 september 2023 kl. 23:25:57
Citat från: Simon Axelsson skrivet 10 september 2023 kl. 22:06:06Filmen hjärntvättar och förgiftar biopublikens hjärnor genom att sätta två maktstrukturer i negativt ljus? Har jag missat nåt? Om inte, lämna det är du snäll, dessa inlägg av dig framstår som extremt gnälliga i mina ögon.
Jag kan lika gärna säga att Barbie är giftig för hjärnan, liksom man säger att serietidningarna är giftig för hjärnan.
Det skulle ha gjort mig gladare om Warner Bros hade bränt upp manuset istället för att godkänna det.
Varför har Greta Gerwig och Noah Baumbach (båda talanglösa) kommit på tanke med "Barbielandet" och "Kenriket"?
#37
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
10 september 2023 kl. 21:01:50
Citat från: Simon Axelsson skrivet 10 september 2023 kl. 20:03:16Vad fan pratar du om? Hur i helvete förgiftar Barbie biopublikens hjärnor? Är du anti-feminist eller nåt?
Naturligtvis är jag inte anti-feminist. Jag hatar inte filmen bara på grund av feminism utan det är på grund av den har urusel och korkad handling. 
Det är därför den aldrig borde få grönt ljus och komma på tanke med "hjärntvättat land".
#38
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
10 september 2023 kl. 19:48:52
Citat från: Simon Axelsson skrivet  9 september 2023 kl. 14:44:35Det är det då knappast. På vilket vis skulle Barbie vara "hjärntvättskräp" menar du?
Det skulle va mycket bättre om den aldrig borde ha fått "grönt ljus" så den inte kan fånga in massa publik och förgifta deras hjärnor.
Barbie suger så jäkla hårt att jag inte kan tolera att nån skulle vilja hellre se på den än superhjälte-mästerverket The Dark Knight från 2008.
#39
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
9 september 2023 kl. 13:24:53
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 september 2023 kl. 11:45:41Kanske att det är en bra och välgjord film...? Du får förstås tycka vad du vill, men svenska kritiker har gett filmen 3,4 av 5 i snittbetyg - inget dåligt betyg, och då får man dessutom ta hänsyn till att snittet dras ned av enstaka negativa recensioner.

Jag har full förståelse för att Barbie inte kommer falla alla i smaken, det är ytterst få filmer i världen som gör det (om ens någon), men därifrån till "hjärntvättskräp" är ett oerhört stort och magstarkt steg... :(
"Hjärntvättskräp" är ett utmärkt ord.

Barbie faller inte heller Cadpig (han som var aktiv här förut) i smaken kan jag nog gissa, eftersom han avskyr allt som har med feminism att göra.
Jag är inte som han och vill inte ha honom med att göra, men om jag känner honom rätt, så skulle han kallar den här för "Anti-male propaganda".
Slår vad om att han slår sönder glas och fönster och förstör möblerna i sitt hem när Barbie har dragit in så mycket pengar runtom världen...

Kanske lika bra att han har varit bannlyst här sen 7 år tillbaka, annars skulle han göra massa grova inlägg/personpåhopp på den här tråden.
#40
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
9 september 2023 kl. 10:15:55
Vad är det som gjorde att det har lockat så mycket människor till att se det här hjärntvättskräpet?
#41
Off-topic / SV: Gnälltråden
6 september 2023 kl. 13:44:32
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 september 2023 kl. 01:18:04Det där är en väldigt svår fråga, och det går att se på det här på flera sätt. Ur ett rent empatiskt och medmänskligt perspektiv håller jag givetvis med dig. Men jag tycker också att det finns logiska skäl att bortse från personliga egenskaper, och enbart bedöma filmer utifrån sina egna meriter när man beslutar/röstar om nomineringar till priser och dylikt. Det är trots allt det bästa sättet att säkerställa att inte personliga vendettor eller godtyckliga argument kommer emellan nomineringar, utan att vara säker på att det är filmen som avgör.

För börjar man utesluta personer eller filmer från att bli nominerad till Oscar eller andra priser, så blir det genast väldigt svårt att avgöra var gränsen går...? Ska en film kunna vinna (eller bli nominerad till) bästa film om någon inblandad i filmen har gjort något fel? Var ska i så fall gränsen gå för vilka personer som ska anses representera en film? Och ska en regissör kunna vinna bästa regi om den gjort andra snedsteg i livet?

Nu är förstås en våldtäkt betydligt värre än bara "snedsteg", men faktum kvarstår att det blir väldigt svårt att avgöra var gränsen ska gå för vad som är acceptabelt och vad som är tillräckligt illa för att utesluta en film eller regissör från att bli nominerad. Trots allt är ju ingen perfekt och alla har väl gjort något de inte är stolta över, så det riskerar att bli väldigt godtyckligt med enormt svåra gränsdragningar. Hur ska någon kunna avgöra i förväg exakt vilka brott som någon ska kunna ha begått i det förflutna och ändå bli nominerad, och vilka brott som är allvarliga nog för att utesluta nomineringar för all framtid...? Det skulle riskera att bli väldigt godtyckligt, och omöjligt att veta vad som gäller...

Ser man på filmen som sådan tycker jag att The Pianist är en mycket bra film, som förtjänade Oscar för bästa regi och borde även ha vunnit bästa film. Det betyder givetvis inte att jag tycker om Roman Polanski som person, och än mindre att jag rättfärdigar våldtäkter, men faktum kvarstår att han är en väldigt skicklig regissör och manusförfattare som gjort många bra filmer.

(I rättvisans namn ska vi väl tillägga att anklagelsen om våldtäkt mot barn aldrig hann prövas av högsta instans, och han själv har ju nekat till våldtäkten som sådan - men att fly utomlands just innan domen skulle falla och sedan i 45 års tid enbart vistas i länder som saknar utlämningsavtal med USA är liksom inget beteende som skriker "oskyldig" i mina ögon... Efter att ursprungligen ha nekat till allt erkände han ju till sist också sex med minderårig, och det är väl ärligt talat illa nog oavsett om det rent juridiskt var våldtäkt eller inte.)
Ärligt talat instämmer jag med gstone angående Polanski, men där har du även en del poänger i ditt inlägg... :(

Om du har sett ett avsnitt av Simpsons (från säsong 22) där hade ju dragit ett skämt om regissören när Homer berömmer Bart om hans filmkonst och kallade honom "lille Roman Polanski" men när Marge viskade Homer i örat om vad regissören faktiskt har gjort så ropar Homer: "He what? YOU MONSTER!" och börjar strypa Bart.

Hilarious Homer Simpson!  ;D
#42
Citat från: FabulousSloth skrivet  1 september 2023 kl. 15:52:14Varför har de plockat bort serier?  :-\
För att Disney behöver spara på pengar så därför har många serier och filmer (mesta originalproduktioner) som inte ha fått tillräckligt med många tittare plockas bort.
#43
Jag har nyheter angående Batman: The Animated Series: serien kommer att va tillgänglig på Netflix från 26 September.
Verkar så att den kommer att va på Netflix istället för HBO Max i Norden.
Vi hade ju nära fått den till HBO Max under februari men det visade sig att listan som publicerade på HBO Max Nordic i instagram innehöll felaktigt annat lands program vilket det har rättats till och så fick vi nog inte serien i alla fall.

Jag vet inte om alla säsonger kommer att va tillgängliga men jag gissar att den kommer att va på originalspråk med svensk text.

Gamla serier av Spider-Man och X-Men (TAS och Evolution) hade ju också bara originalspråk med svensk text på Disney+.
#44
Citat från: Anders M Olsson skrivet 29 augusti 2023 kl. 07:00:04Jag har aldrig haft något konto på Viaplay, så jag vet inte hur just den tjänsten gör. Men jag har köpt ett trettiotal filmer på iTunes, och några enstaka på SF Anytime och Amazon Prime. I samtliga fall hittar jag mina köpta filmer i en egen avdelning under mitt konto när jag är inloggad. Så även filmer som är borttagna från den allmänt tillgängliga "butiken" bör finnas kvar på mitt konto.

En god vän till mig, som har köpt åtskilligt mycket mer på iTunes än vad jag har gjort, bekräftar att allt han har köpt finns kvar på hans konto och går att streama, även sånt som inte längre finns att söka fram och köpa i "butiken".

Därmed inte sagt att alla tjänster gör på det viset. Och om en tjänst går i konkurs eller läggs ner av andra skäl kan man nog känna sig blåst...
Men det är ju väl bra sak för itunes i alla fall att man får behålla alla sina köpa filmer, även såna som är fast borttagna från "butiken". :)
#45
Citat från: FabulousSloth skrivet 31 augusti 2023 kl. 16:51:22Hoppas att de får in fler serier från 90-00-talet som "Lilla Djungelboken", "Brandy & Herr Morris", "Det Surrar Om Maggie", "Dave Barbaren", "Tarzan"-serien, "Buzz Lightyear-Rymdjägaren", "Lloyd I Rymden".
De är nästan bortglömda.
Med tanke på att stora mängder filmer och serier har plockats bort från Disney+ under Maj och Juni lär det nog bli mindre sannolikt att dessa serier blir tillgängliga eftersom de inte heller har nog speciellt större fanskara. ;)