Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

SVT (Sveriges Television)

Startat av Henrik Karlsson, 24 juni 2020 kl. 18:06:21

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

Citat från: MOA skrivet 15 juni 2022 kl. 21:34:10
Om man måste vänta till halv 8 för & se Rapport e de lättare & streama
Men just Rapport är ju faktiskt direktsänt, så om man ser det i förväg är det ju faktiskt inte samma sändning utan en äldre sändning som troligen inte har med de senaste nyheterna.

Detsamma gäller givetvis alla direktsända program, som omöjligen kan ses i förväg om man inte äger en tidsmaskin, medan det mesta annat på SVT lika gärna kan ses på SVT Play närsomhelst (inte riktigt allt på SVT finns på SVT Play, men det allra mesta). Jag brukar dock ofta ändå hellre spela in program från SVTs kanaler via digitalboxen och se den vägen istället för via SVT Play, för att slippa buffringsproblem och avbrott p.g.a. instabilt bredband - dessutom är den svenska valbara textningen (för hörselskadade) större och mer lättläst på linjär TV än på SVT Play.

Men är det en sådan serie där alla avsnitt släpps på SVT Play direkt, medan bara ett avsnitt i veckan visas linjärt, så väljer man förstås ändå SVT Play just för att kunna se alla avsnitt direkt. Särskilt kriminalserier med sammanhängande avsnitt är svårt att få något sammanhang i när man bara kan se ett avsnitt i veckan, så då är det en enorm fördel att kunna se alla avsnitt samma vecka eller åtminstone fördelat på två veckor.

Jag har exempelvis sett den senaste säsongen av Shetland nu under våren (sista delen gick i fredags på SVT1), och den här säsongen har varit så rörig och med ett väldigt stort persongalleri att det inte alls har varit oproblematiskt att komma ihåg allt som hänt från vecka till vecka; då avsnitten inte har gått att se i förväg... :(