Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

HBO Nordic/HBO Max

Startat av Samlaren, 27 mars 2020 kl. 15:54:30

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

Citat från: Erik Friman skrivet  5 augusti 2022 kl. 18:04:17Det verkar som att HBO Max kommer att gå ihop med Discovery+.

https://www.moviezine.se/nyheter/hbo-max-och-discovery-slas-samman-under-2023
https://www.di.se/digital/da-slas-hbo-max-samman-med-discovery-plus/
https://www.expressen.se/noje/streamingjattar-gar-ihop-hbo-max-och-discovery-blir-en-tjanst/
https://swedroid.se/officiellt-hbo-max-forsvinner-nasta-ar-ersatts-av-ny-kombinerad-tjanst/
Att tjänsterna skulle gå ihop var ju ingen överraskning, men att det däremot skulle bli en ny tjänst är ju däremot en nyhet. Det lär ju med all säkerhet innebära att erbjudandet om halva priset livet ut inte längre kommer att gälla, då det ju rent tekniskt sett då inte är HBO Max längre. Suck, jag visste väl att det var för bra för att vara sant... :'(

Dessutom är väl risken överhängande att även ordinariepriset kommer att höjas när det nu ska bli innehåll från både HBO och Discovery i samma tjänst. Och i så fall är det högst tveksamt om jag kommer fortsätta abonnera, då ingenting från Discovery+ (som ju åtminstone i Norden till allra största delen består av realityserier) intresserar mig...

Citat från: Simon Axelsson skrivet  7 augusti 2022 kl. 12:47:38Ja, han har minst sagt gjort ett par konstiga saker, exempelvis skrotandet av två nästan helt färdiga filmer och kallandet av HBO Max med sitt manusbaserade innehåll som "något för män" och Discovery+ med sitt realitybaserade innehåll "något för kvinnor". Å andra sidan verkar han veta hur man maximerar sin inkomst på biofilmer i och med att han tycks ha beslutat att det i huvudsak ska dröja mer än 45 dagar innan filmerna når HBO Max.
Inte för att jag vet om alla beslut kan skyllas enbart på chefen, men jag håller med att deras nuvarande beteende lämnar en hel del övrigt att önska. Att skrota två nästan helt färdiga filmer känns ju ekonomiskt fullständigt vansinnigt, men de verkar ju fatta en del tveksamma beslut även i övrigt.

Det mest uppenbara är ju att alla nordiska serier försvunnit från HBO Max över en natt, och helt utan minsta lilla förvarning. Oerhört irriterande då jag precis hade börjat se säsong 2 av Beforeigners, när serien plötsligt gick upp i rök. Och så hade jag precis tänkt att börja se Lust, som bara hann finnas i några få månader; och nu finns alltså ingenting kvar... :(
 (Ingen av serierna har ju heller släppts på DVD/Blu-Ray eller på någon annan tjänst)

Det är ju totalt obegripligt, när de ju redan har finansierat och beställt serierna och det knappast kostar något att ha kvar dem, så varför man då tar bort serier efter så kort tid och utan förvarning är fullständigt obegripligt. Visserligen är man ju alltid medveten om att ingenting på streamingtjänster finns kvar för evigt, så att allt lär försvinna förr eller senare - men det minsta man kan begära är väl ändå att göra som bl.a. Netflix och C More gör och förvarna om vad som ska försvinna några veckor eller någon månad i förväg, så att man har en realistisk chans att hinna se klart serier man börjat se... >:(

Goliat

Tycker de är snikna, det har varit ett fel så man inte kunnat titta på HBO Max i 8 veckor, fick en kompensation för tiden, hela 21 kr. Trots det är DERAS system som inte funkar och de inte lyckas åtgärda. Så sa upp, tyckte det var så sniket att man ska behöva få betala för en tjänst som inte fungerar och de tycker man ska få tillbaka så lite med tanke på vad man betalar.

Var nån serie jag väntat länge på som skulle komma och nu när den kommit så kan man inte ens se så den tjänsten får vara.

gstone


Scoobydoofan1

Är det nån som har nån aning om vad exakt det är som händer med allt det här? Vad är det som pågår? Vad är på gång och vad blir utbudet? 

Simon Axelsson

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  3 september 2022 kl. 12:53:59Är det nån som har nån aning om vad exakt det är som händer med allt det här? Vad är det som pågår? Vad är på gång och vad blir utbudet?
Vi vet inte alla detaljer, men enkelt sagt ligger Warner Bros. enligt uppgift i stora skulder som VDn David Zaslav gör drastiska beslut för att lyckas betala av. Det innefattar bland annat att ta bort visst innehåll, skrota dyra filmproduktioner enbart ämnade för HBO Max och förlänga biofilmernas fönster från 45 dagar till drygt 60 dagar (så är i varje fall fallet med Bas Luhrmann's Elvis). Det blir dock problematiskt när de inte går ut med dessa planer i förväg eller struntar i att gå ut med alternativa sätt att se det innehåll som tas bort, än värre blir det när det kommer till de filmer som skrotats och inte ens får se dagens ljus. Gissningsvis kommer HBO Max i framtiden ha färre nya originalfilmer och delar av de befintliga lär fortsätta tas bort från tjänsten. 
"You got any cats?" - Alf in regards to what he eats

Scoobydoofan1

Citat från: Simon Axelsson skrivet  3 september 2022 kl. 13:48:59Vi vet inte alla detaljer, men enkelt sagt ligger Warner Bros. enligt uppgift i stora skulder som VDn David Zaslav gör drastiska beslut för att lyckas betala av. Det innefattar bland annat att ta bort visst innehåll, skrota dyra filmproduktioner enbart ämnade för HBO Max och förlänga biofilmernas fönster från 45 dagar till drygt 60 dagar (så är i varje fall fallet med Bas Luhrmann's Elvis). Det blir dock problematiskt när de inte går ut med dessa planer i förväg eller struntar i att gå ut med alternativa sätt att se det innehåll som tas bort, än värre blir det när det kommer till de filmer som skrotats och inte ens får se dagens ljus. Gissningsvis kommer HBO Max i framtiden ha färre nya originalfilmer och delar av de befintliga lär fortsätta tas bort från tjänsten.
Hur ser det då ut med tidigare nämnd serier osv? Kommer dom också inte visas på streaming tjänsten?

Simon Axelsson

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  3 september 2022 kl. 13:52:37Hur ser det då ut med tidigare nämnd serier osv? Kommer dom också inte visas på streaming tjänsten?
Du får vara lite mer specifik, men de som tagits bort kommer sannolikt inte återvända inom den närmaste framtiden. Det betyder dock inte att det inte finns nån chans för att de återvänder till tjänsten så småningom.
"You got any cats?" - Alf in regards to what he eats

Scoobydoofan1

Citat från: Simon Axelsson skrivet  3 september 2022 kl. 16:18:15Du får vara lite mer specifik, men de som tagits bort kommer sannolikt inte återvända inom den närmaste framtiden. Det betyder dock inte att det inte finns nån chans för att de återvänder till tjänsten så småningom.
Frågan är när? Deras utbud har inte lika stora variationer som Disney+ t.e.x.

gstonegstone

Finns Tom & Jerry: Den magiska snögubben ?

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet 21 november 2022 kl. 12:55:54Finns Tom & Jerry: Den magiska snögubben ?
Nej, tyvärr inte. Den verkar just nu bara finnas som digital köpfilm på bl.a. Viaplay och SF Anytime, och ska tydligen släppas som digital hyrfilm den 29 november. Gissningsvis blir det väl någon gång efter det som den förhoppningsvis dyker upp på HBO Max...

Scoobydoofan1

Hur ser det ut med Familjen Flinta Säsong 1 mediadubb på HBO Max? Har dom lagt till serien än eller inte? Vad är det som pågår osv?

Daniel Hofverberg

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 11 februari 2023 kl. 11:12:26Hur ser det ut med Familjen Flinta Säsong 1 mediadubb på HBO Max? Har dom lagt till serien än eller inte? Vad är det som pågår osv?
Nej, ingen skymt av Familjen Flinta på HBO Max. :(

Av The Scooby-Doo Show finns fortfarande bara 11 avsnitt av säsong 1, och The New Scooby-Doo Movies och Scooby & Scrappy-Doo lyser också med sin frånvaro.

Ärligt talat har ju HBO Max tappat stinget på sistone efter att Warner Bros. gått ihop med Discovery, med allt fler serier och filmer som försvinner - inte minst då nästan alla nordiska egenproducerade serier som försvunnit - samtidigt som mängden nytt som tillkommer är begränsat... :'(

Det är enbart tack vare introduktionserbjudandet på halva priset (vilket för närvarande innebär 44 kr per månad) som jag fortfarande abonnerar, för det gäller ju bara så länge man inte säger upp abonnemanget. Men när nu tjänsten ska gå ihop med Discovery+ finns det väl en överhängande risk att erbjudandet på halva priset livet ut inte längre kommer att gälla, för då är det ju tekniskt sett inte samma tjänst längre... :(

Anders M Olsson

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 11 februari 2023 kl. 11:12:26Hur ser det ut med Familjen Flinta Säsong 1 mediadubb på HBO Max? Har dom lagt till serien än eller inte? Vad är det som pågår osv?
Så vitt jag kan se finns Familjen Flinta inte alls på HBO Max i Sverige. Däremot finns serien på HBO Max i USA, men då är det förstås utan svensk dubbning.

Det går för övrigt utmärkt att söka och bläddra i utbudet utan att ha något konto på HBO Max. Så du behöver egentligen aldrig fråga om vad som finns eller inte finns. Du kan titta efter själv. Gå bara till
https://play.hbomax.com/

Vad det är "som pågår" har jag inte en aning om... :)